Trociu 05.01.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Orientujecie się gdzie w okolicy Jelcza warto kupić ekogroszek workowany ? Ktoś kiedyś pisał o tym na forum, ale nie mogę znaleźć tego posta Hej Ja do siebie zamawiam z dowozem od faceta z allegro. Ostatnio przywiozl mi dwie palety (1,5 tony). Teraz musze domowic jeszcze z 3 palety. Za dowoz dolicza tylko 30zl a rozladunek prosto z samochodu do garazu na wozku wiec nosic nic nie trzeba. Czy tak nie będzie prościej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 05.01.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Orientujecie się gdzie w okolicy Jelcza warto kupić ekogroszek workowany ? Ktoś kiedyś pisał o tym na forum, ale nie mogę znaleźć tego posta Hej Ja do siebie zamawiam z dowozem od faceta z allegro. Ostatnio przywiozl mi dwie palety (1,5 tony). Teraz musze domowic jeszcze z 3 palety. Za dowoz dolicza tylko 30zl a rozladunek prosto z samochodu do garazu na wozku wiec nosic nic nie trzeba. Czy tak nie będzie prościej? Zamówiłem w piątek 1,5tony ekogroszku luzem 580zł/tona Za taką różnicę w cenie ponoszę węglarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.01.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Zamówiłem w piątek 1,5tony ekogroszku luzem 580zł/tona Za taką różnicę w cenie ponoszę węglarki A gdzie takie ceny? Workowanie normalnie podwyższa cenę o jakieś 50zł za tonę. I jaki to węgiel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaby 05.01.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 wiem że mąz zamawiał przez internet z dowozem ale jakie ceny i parametry to nie wiem - napisze wieczorem. Wiem że upewniał się do jakości i składu i wybrał jakąś ciut droższą opcje ale lepszej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.01.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 wiem że mąz zamawiał przez internet z dowozem ale jakie ceny i parametry to nie wiem - napisze wieczorem. Wiem że upewniał się do jakości i składu i wybrał jakąś ciut droższą opcje ale lepszej jakości.No właśnie wcześniej zamawiałem przez internet i teraz mają ceny 750zl/t +30zl transport. Workowany na palecie. Czekam na info od małża. Może cena będzie konkurencyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 05.01.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Odnośnie tych certyfikatów energetyznych. Czy ktoś z was już się zabrał za to?Jaki jest koszt i czas realizacji powyższego?Bo podobnie jak flowera upływa mi termin odbioru budynku w związku z kredytem. PS. Potrzebuje też kominiarza do odbioru kominiarskiego, macie kogoś poleconego jaki to koszt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ray23 05.01.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Zamówiłem w piątek 1,5tony ekogroszku luzem 580zł/tona Za taką różnicę w cenie ponoszę węglarki A gdzie takie ceny? Workowanie normalnie podwyższa cenę o jakieś 50zł za tonę. I jaki to węgiel? Tak z ciekawości ile kosztuje ten workowany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.01.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Zamówiłem w piątek 1,5tony ekogroszku luzem 580zł/tona Za taką różnicę w cenie ponoszę węglarki A gdzie takie ceny? Workowanie normalnie podwyższa cenę o jakieś 50zł za tonę. I jaki to węgiel? Tak z ciekawości ile kosztuje ten workowany ?Ja ostatnio płaciłem 750zł/tonę + 30zł za dowóz i rozładunek do garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 05.01.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 mamy kolejny problem z bankiem millenium , teraz twierdza ze nie dostali od nas wpisu z KW mimo ze taki dostarczylismy wraz z wnioskiem o przedluzenie terminu oddania budynku w listopadzie... i strasza nas znow windykacja juz nie wiem w jakiej postaci mam im ten spis przyniesc czy mam pojechac do Warszawy i zawiezc go osobiscie okropny ten bank omijajcie go z daleka!!! pozdrawiam flowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 05.01.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Witajcie, A propos tematu dachu - szukam dobrego i niedrogiego dostawcy więźby dachowej w okolicach Wrocławia. Czy możecie podpowiedzieć jakiś tartak? Pozdrawiam Tomek Chrząstawa Wielka Pan Jarocha (w Chrzastawie Wielkiej i Malej jest chyba w sumie 5 tartaków) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 05.01.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 mamy kolejny problem z bankiem millenium , teraz twierdza ze nie dostali od nas wpisu z KW mimo ze taki dostarczylismy wraz z wnioskiem o przedluzenie terminu oddania budynku w listopadzie... i strasza nas znow windykacja juz nie wiem w jakiej postaci mam im ten spis przyniesc czy mam pojechac do Warszawy i zawiezc go osobiscie okropny ten bank omijajcie go z daleka!!! pozdrawiam flowi Który oddział Cię obsługuje? To jakaś paranuja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 05.01.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Zamówiłem w piątek 1,5tony ekogroszku luzem 580zł/tona Za taką różnicę w cenie ponoszę węglarki A gdzie takie ceny? Workowanie normalnie podwyższa cenę o jakieś 50zł za tonę. I jaki to węgiel? Skład w Kobierzycach. Chciałem kupić zwykły groszek, nie było. Na placu było z 2 tony ekogroszku (była chyba nazwa kopalni lub producenta, ale nie pamiętam) luzem, ładny, czysty, kaloryczność standardowa. Piec mam bez podajnika (prawie miałowiec). Dam znać za jakiś czas jak się pali - jutro dostawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 05.01.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 mamy kolejny problem z bankiem millenium , teraz twierdza ze nie dostali od nas wpisu z KW mimo ze taki dostarczylismy wraz z wnioskiem o przedluzenie terminu oddania budynku w listopadzie... i strasza nas znow windykacja juz nie wiem w jakiej postaci mam im ten spis przyniesc czy mam pojechac do Warszawy i zawiezc go osobiscie okropny ten bank omijajcie go z daleka!!! Czekaj czegoś nie rozumiem. Także mam kredyt w mille, papierologi trochę było jednak nigdy nie wyparli się żadnego dokumentu. Podczas każdej wizyty dostają ode mnie kserówki dokumentów lub ja od nich ksero wraz z pieczątką za zgodność z oryginałem. Nawet jeśli by mieli burd..l u siebie, to zawsze dysponuję potwierdzeniem. Zostawiasz im papiery na "ładne oczy"? ps. który to oddział? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 05.01.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 mamy kolejny problem z bankiem millenium , teraz twierdza ze nie dostali od nas wpisu z KW mimo ze taki dostarczylismy wraz z wnioskiem o przedluzenie terminu oddania budynku w listopadzie... i strasza nas znow windykacja juz nie wiem w jakiej postaci mam im ten spis przyniesc czy mam pojechac do Warszawy i zawiezc go osobiscie okropny ten bank omijajcie go z daleka!!! Czekaj czegoś nie rozumiem. Także mam kredyt w mille, papierologi trochę było jednak nigdy nie wyparli się żadnego dokumentu. Podczas każdej wizyty dostają ode mnie kserówki dokumentów lub ja od nich ksero wraz z pieczątką za zgodność z oryginałem. Nawet jeśli by mieli burd..l u siebie, to zawsze dysponuję potwierdzeniem. Zostawiasz im papiery na "ładne oczy"? ps. który to oddział? Mi podczas wypłaty transzy zagubili płytkę ze zdjęciami, i co z tego jak na dyspozycji była wypisana, jak na transze musiałam czekać 2 tyg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 05.01.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 mamy kolejny problem z bankiem millenium , teraz twierdza ze nie dostali od nas wpisu z KW mimo ze taki dostarczylismy wraz z wnioskiem o przedluzenie terminu oddania budynku w listopadzie... i strasza nas znow windykacja juz nie wiem w jakiej postaci mam im ten spis przyniesc czy mam pojechac do Warszawy i zawiezc go osobiscie okropny ten bank omijajcie go z daleka!!! Czekaj czegoś nie rozumiem. Także mam kredyt w mille, papierologi trochę było jednak nigdy nie wyparli się żadnego dokumentu. Podczas każdej wizyty dostają ode mnie kserówki dokumentów lub ja od nich ksero wraz z pieczątką za zgodność z oryginałem. Nawet jeśli by mieli burd..l u siebie, to zawsze dysponuję potwierdzeniem. Zostawiasz im papiery na "ładne oczy"? ps. który to oddział? nie rozumiem Ciebie o co mnie oskarzasz? jakie ladne oczy? wszsytkie potwierdzenia mamy zawsze dostajemy, ale jak zadzwonilam wlasnie na info linie maja np odnotowane ze wniosek o przedluzenie i wpis KW byl przekazany w odzdiale ale po drodze gdzies sie zgubil....i nikt tego nie ma fizycznie... w Warszawie ...musimy jeszcze raz dostarczyc ! generalnie to juz nie pierwszy raz tak jak pisalam takie problemy gubione byly nasze polisy na zycie (cesje) polisy na dom etc... potwierdzenia zawsze bierzemy! ale co z tego bank przysyla swoje pisma o wszczeciu procedury windykacyjnej w ciagu 30 dni a my ciagle sie stresujemy i jezdzimy w kolko do oddzialu dostarczac po raz kolejny te same dokumenty ile tak jeszcze bedziemy sie stresowac i jezdzic?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 05.01.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 a mozesz zrefinansowac np.tym kredytem z doplatami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 05.01.2009 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 . Na placu było z 2 tony ekogroszku (była chyba nazwa kopalni lub producenta, ale nie pamiętam) luzem, ładny, czysty, kaloryczność standardowa. Trociu, sprawdziłem - ekogroszek Retopal Mi podczas wypłaty transzy zagubili płytkę ze zdjęciami, i co z tego jak na dyspozycji była wypisana, jak na transze musiałam czekać 2 tyg... Przed wypłatą pierwszej transzy, coś namieszali (wysłali nasze dokumenty do "innej" centrali) i ponoć nie mieli podstawy do wypłaty. "Urocza" korespondencja mailowa, krótka rozmowa z kierowniczką oddziału - ściągali w weekend kwotę z jakichś rezerw czy innego oddziału - wypłata i tak była w zaplanowanym dniu, dokumenty odnalazły się po paru dniach. nie rozumiem Ciebie o co mnie oskarzasz? jakie ladne oczy? wszsytkie potwierdzenia mamy zawsze dostajemy, ale jak zadzwonilam wlasnie na info linie maja np odnotowane ze wniosek o przedluzenie i wpis KW byl przekazany ale gdzies sie zgubil....i nikt tego nie ma fizycznie... musimy jeszcze raz dostarczyc ! Coś taka drażliwa? Nikt nikogo nie oskarża Interweniuj w oddziale, ich infolinia nie wiem do czego się nadaję, ale nie do rozwiązywania problemów. ale co z tego bank przysyla swoje pisma o wszczeciu procedury windykacyjnej w ciagu 30 dni a my ciagle sie stresujemy i jezdzimy w kolko do oddzialu dostarczac po raz kolejny te same dokumenty ile tak jeszcze bedziemy sie stresowac i jezdzic?! albo wysmaruj pisemną skargę wraz z kopiami dokumentów, datami etc. Windykacja za ich błędy? - bez jaj... W razie czego możesz próbować poprzez rzecznika praw konsumenta, powinni podpowiedzieć co nie co. http://e-konsument.pl/ad-doln.htm#0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 05.01.2009 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Tak, te potwierdzenia się posiada, wszystko cacy tylko te nerwy i przestoje. Osoboście nie polecam banku millenium jako obsługi klienta. Kredyty może i dawali... Z refinansowaniem, też nie tak ławto, bo za spłatę zobowiązań poniżej bodajże 3 lat prowizjia, i nie wiem czy podczas procedury "windykacyjnej" zezwolą na przeniesienie kredytu gdzie indziej. Flowerazaczęłaś już załawtiać może coś z tymi świadectwami energetycznymi? 3mam kciuki, i wspóczuje, że tak Wam zaczął się nowy rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.01.2009 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Chrząstawa Wielka Pan Jarocha (w Chrzastawie Wielkiej i Malej jest chyba w sumie 5 tartaków)No właśnie. Tyle tych tartaków. Jarocha to który to?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.01.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 . Na placu było z 2 tony ekogroszku (była chyba nazwa kopalni lub producenta, ale nie pamiętam) luzem, ładny, czysty, kaloryczność standardowa. Trociu, sprawdziłem - ekogroszek RetopalRetopal z tego co pamiętam ma trochę mniejszą wartość opałową. Ale kurcze w cenie poniżej 600zł/t to chyba bym się nie zastanawiał. Tylko to trochę daleko z Kobierzyc do mnie. Mieli tam workowany? Pamiętasz? Na razie nie mam gdzie tego zrzucić więc muszę brać workowany i w garażu trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts