secam 30.01.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 nie do końca tak..... kawę przytrzymuje sobie tylko jedna stopa A drugą podaje kawę mężowi - ideał normalnie ideał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HRABSKA 30.01.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Sluchajcie. Potrzebuję wymienić w swoich drzwiach jeden zameczek i póki co nie mogę nic dopasować. Byłem dzisiaj w Kobexie na Robotniczej i w czymś na S na Grabiszyńskiej / Hallera. Nie znacie jakiś miejsc, gdzie mają trochę różnych wkładek do drzwi zewnętrznych? Mnóstwo znajdziesz w Castoramie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 30.01.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Sluchajcie. Potrzebuję wymienić w swoich drzwiach jeden zameczek i póki co nie mogę nic dopasować. Byłem dzisiaj w Kobexie na Robotniczej i w czymś na S na Grabiszyńskiej / Hallera. Nie znacie jakiś miejsc, gdzie mają trochę różnych wkładek do drzwi zewnętrznych? Mnóstwo znajdziesz w Castoramie Niestety nie podpasowałem tam niczego. W obi również patrzyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 30.01.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Mam pytanie - czy styropian na sufit i ścinanę w garażu (czyli dyskutowane juztutaj 5-6cm) robiliście sami czy jakaś ekipa (u mnie jest to 55m2 około ledwie - pytanie jednak czy będą laikiem nic nie sp... zepsuję )? Czy otynkowany sufit tynkowaliście (ciężar spory) czy wykończyliście w inny sposób? Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksander Bogucki 30.01.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Mam pytanie - czy styropian na sufit i ścinanę w garażu (czyli dyskutowane juztutaj 5-6cm) robiliście sami czy jakaś ekipa (u mnie jest to 55m2 około ledwie - pytanie jednak czy będą laikiem nic nie sp... zepsuję )? Czy otynkowany sufit tynkowaliście (ciężar spory) czy wykończyliście w inny sposób? Pzdr, TS Witam Ja dalem w pokoju nad garazem 10 cm styropianu pod wylewki, a na scianie wewnetrznej z domem 8 cm najzwyklejszego styropianu (tynkarzom nie kazalem tynkowac tej sciany, wytynkowali tylko komin ktory lekko odstaje. NA styropian satka i klej i biala farba. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 30.01.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Mam pytanie - czy styropian na sufit i ścinanę w garażu (czyli dyskutowane juztutaj 5-6cm) robiliście sami czy jakaś ekipa (u mnie jest to 55m2 około ledwie - pytanie jednak czy będą laikiem nic nie sp... zepsuję )? Czy otynkowany sufit tynkowaliście (ciężar spory) czy wykończyliście w inny sposób? Pzdr, TS U nas z braku czasu robił fachowiec, ale nie było to jakieś trudne. Parzyklejony zaciągnął siatką, potem inny fachowiec zatynkował ręcznie gładzią i się trzyma ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 30.01.2009 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Mam pytanie - czy styropian na sufit i ścinanę w garażu (czyli dyskutowane juztutaj 5-6cm) robiliście sami czy jakaś ekipa (u mnie jest to 55m2 około ledwie - pytanie jednak czy będą laikiem nic nie sp... zepsuję )? Czy otynkowany sufit tynkowaliście (ciężar spory) czy wykończyliście w inny sposób? Pzdr, TS Robiła ekipa Problem tylko był z kołkami jak kupiłem za długie 12 cm to kołek rozczepiał się w otworze pustaka stropowego i nie trzymał. Musiałem kupic nowe kołki 8 czy 9 cm nie pamiętam już - te były idealnie wczepiały się samym srodkiem w pustak. Kołki na sufit ze względu na ciężar dałem gęsciej 7-8 szt na jedną płytę (4 kołki po rogach na łaczeniu płyt, 3-4 kołki na srodek płyty. kilka miesięcy już wisi z tynkiem cementowo wapiennym czyli dużo cięższym niż gips i nic (odpukać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helixwroclaw2005 30.01.2009 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Obiecałem sobie kiedyś, że przeczytam wszystkie posty z tego wątku. Poddaję się. Prawie 34tys. postów to trochę za dużo. Podglądam was codziennie i sobie czytam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 30.01.2009 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Secam ja tez do technicznego bym sie chetnie najela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 30.01.2009 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Jaka jest teraz stawka za "punkt hydrauliczny" oraz z a1m/2 podłogówki za robociznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 30.01.2009 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Secam ja tez do technicznego bym sie chetnie najela O nie nie moja droga, Ciebie to ja wezmę jako Aszysztentkę samego prezesa a nie do technicznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 30.01.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Secam ja tez do technicznego bym sie chetnie najela O nie nie moja droga, Ciebie to ja wezmę jako Aszysztentkę samego prezesa a nie do technicznego MIĘ? a czym sobie zasluzylam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 30.01.2009 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 MIĘ? a czym sobie zasluzylam? polityka prorodzinna - firmę trza rodziną obstawiać - no nie siostra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 30.01.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Mam ofertę na wykonanie ocieplenia w dwóch warstwach w cenie 15 zł/m2 a za repisy ze szpachlowaniem i przygotowaniem do malowania 35 zł/m2 plus 150 zł za obrobienie każdego okna dachowego plus 100 zł za m2 obudowy rur.Czy to dobra oferta?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 30.01.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 To razem 50 zł plus jeszcze te okna? Jesli tak, to bardzo drogo moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 30.01.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Ceny działki jak sądzę nie należy liczyć, bo nie jest to obiektywne. Jeden kupi za 300tyś inny za 50. Wszystko zależy od lokalizacji i uzbrojenia.To tak samo nie powinno się wliczać ceny dociągnięcia do działki mediów. Bo ja musiałem doprowadzić sobie wodociąg o długości jakiś 300m a ktoś miał w granicy. A ja jestem zwolennikiem nagiej prawdy i niezamiatania pod dywan. Wybierając między kupnem czegoś gotowego (mieszkania czy domu), trzeba policzyć abolutnie pełen koszt. Włącznie z czekoladkami dla pani Basi z urzędu, paliwem do auta na dojazd na budowę. No - można pominąć koszt alternatywny w postaci własnego czasu. W końcu budowanie to przyjemność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 30.01.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Sluchajcie. Potrzebuję wymienić w swoich drzwiach jeden zameczek i póki co nie mogę nic dopasować. Byłem dzisiaj w Kobexie na Robotniczej i w czymś na S na Grabiszyńskiej / Hallera. Nie znacie jakiś miejsc, gdzie mają trochę różnych wkładek do drzwi zewnętrznych? A nie myślisz o systemie jednego klucza? Ja na koniec budowy chcę wymienić wszystkie zamki od których klucz udostępniłem komukolwiek, a w dodatku chciałbym wszystko obskakiwać jednym kluczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 30.01.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Frankai, ale ja za dziłake zapłaciłam mało, bo kupiłam ja ładne pare lat temu. Teraz w życiu nie byłoby mnie na nią stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 30.01.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 To razem 50 zł plus jeszcze te okna? Jesli tak, to bardzo drogo moim zdaniem. To nie do końca jest 50 zł za m2, bo inna jest ilość metrów do ocieplenia a inna do obłożenia regipsami. A możecie polecić swoich wykonawców? Znalazłam ogłoszenie firmy http://www.dociepleniowiec.pl/ oferują swoje usługi za 40 zł/m2 - ktoś ich może zna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 30.01.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Anetka, u nas kończy ekipa, która zaciera regipsy. Sa bardzo konkurencyjni cenowo, (przynajmniej dla nas), jak skończą i będzie ok. (jutro jadę zobaczyć) dam Ci namiar na nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts