saper 05.02.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Ja wiem, ze goglach ( jak mowi moj tesciu) wsio jest. Ja potrzebuje kogos sprawdzonego. Mimo, ze to zwykle proste lustro Lustrex cena mnie powalil. W poprzednim mieszkaniu nam robili i bylo zupelnie normalnie. A to piaskowanie co daje? nonek, na św. Wincentego jest zakład szklarski. Różne cuda tam robią (zamawiałam do pracy) i całkiem niedrogo. Ja u nich lustra zamawiałam 2 Lustra do łazienki, na wymiar zamawiałem w ... nie pamiętam nazwy firmy . Wylot na Warszawę, przed Castoramą jest młyn a na terenie tego młyna jest zakład szklarski. Sam zakład nie jest jakiś bardzo wyjściowy, ale obsługa bardzo miła. Realizacja była w ciągu 2 dni - wraz z montarzem oczywiście. Wychodziło taniej niż w innych zakładach. pozdrówka saper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nonek 05.02.2009 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Jola no to gratulacje! Dzieki za namiary, juz "staremu" przekazalam . anjamen juz zaraz podam ci namiary na priva. ja dzis w szaleje z renowacja starego kredensu po babci. Nie ma to jak sciagac 3 warstwy starej farby olejnej . Ale uparlam sie na odnowienie to mam zabawe na wieczorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 06.02.2009 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 ja dzis w szaleje z renowacja starego kredensu po babci. Nie ma to jak sciagac 3 warstwy starej farby olejnej . Ale uparlam sie na odnowienie to mam zabawe na wieczorki. Swego czasu był na Forum odnawiacz mebli z USA, który już zapewne zakończył budowę i wrócił na łono ojczyzny jako emeryt. Chyba 2 lata temu sprawdzałem i niestety się już nie odzywał. Może mógłby Ci podpowiedzieć jakieś metody czy środki. A może jeszcze ktoś z tej samej branży grasuje po forum i warto zapytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 06.02.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 W sklepach są zmywacze do powłok lakierniczych, niestety mało skuteczne.Lepszy jest NA OH (soda kaustyczna) uwaga, bardzo żrący, aby nie został w drewnie można na koniec potraktować go kwasem solnym HCL, pewnie wytrąci się sól, mamy tu chemika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 06.02.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Witam przedweekend'owo http://www.pascal.pl/www_ptc/img/wiadomosci/kawa2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nonek 06.02.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Sliczna kawka . Ten moj mebel stary drewniany zostal potraktowany przez moich dziadkow farba olejna ( co odmalowywanie mieszkania to bach, olejna tez na kredens). Ma duzo zdobien i najwiekszy z tym problem. Okazalo sie, ze one sa pokryte politura ( tak jak fortepiany) i jak sie sciaga farbe np. srodkiem firmy 3v3, to brudzi reszte drewna i musze uwazac. Na razie pierwsza warstwe sciagam opalarka, a reszte wspomnianym srodkiem. I dosc ladnie schodzi. Pozniej szlifierka oscylacyjna w ruch i heja. Wspomne, ze ten mebelek prawie nic nie wart, ale ja zawsze chcialam go miec . Przyznam, ze robie to troche na wyczucie i jestem laikiem w takich sprawach. A jakby sie znalazl jakis spec byloby super. Szukalam na forum czegos, ale nie znalazlam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 06.02.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 o widze ze kolezanka nonek to taki maly adas slodowy brawo brawo napewno wyjdzie super mebelek! podpowiedzcie mi prosze bo myslalam ze mam latwo z drzwiami wewnetrznymi a tu pod gore kto oporcz porty i polskone robi biale plytowe jak najbardziej przylgowe drzwi? czy ma ktos moze DRE i ma jakas opinie? na porte mam za wysokie nadproze, na polskone za male otwory zwariowac mozna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 06.02.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 o widze ze kolezanka nonek to taki maly adas slodowy brawo brawo napewno wyjdzie super mebelek! podpowiedzcie mi prosze bo myslalam ze mam latwo z drzwiami wewnetrznymi a tu pod gore kto oporcz porty i polskone robi biale plytowe jak najbardziej przylgowe drzwi? czy ma ktos moze DRE i ma jakas opinie? na porte mam za wysokie nadproze, na polskone za male otwory zwariowac mozna Nonek - u teściów też jest taki stary ale jeszcze nic nie warty mebelek. Gdyby pasował nam do wnętrz, to w przyszłości też bym go odnawiał tak jak Ty. Kompletnie nam jednak nie pasuje. XX - DRE stanowi dużą konkurencję dla innych producentów z uwagi na cenę. Kolega polecił mi montażystę drzwi, który mi powiedział, że Lutostaństkiego, Koronę czy Polskone to zamontuje mi na moje ryzyko. Ci producenci - mówił - być może są lepsi, ale to nie znaczy, że nie ma problemów montażowych. Co do Porty i DRE może mi gwarantować poprawny montaż. Może on by Ci coś powiedział o ich jakości. Jakby co podam numer na priva. Nie wiem co to są płytowe, więc nie odpowiem kto robi. A czy pan Sebastian Ci nie pomoże? Oni mają tam drzwi na poziomie cenowym Porty a chyba nawet poniżej. Invado chyba się nazywają, ale nie pamiętam nawet czy przylgowe czy nie - po prostu nam się nie podobały ich zawiasy. Kiedyś też interesowałem się drzwiami Interdoor. Może ta firma robi te płytowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nonek 06.02.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Frankai a co to za mebelek? Jakbys kiedys mial ochote sie "pozbyc" to daj znac. Ja uwielbiam meble z dusza, ale tylko jako dodatki w domu. "adas slodowy" hehe podoba mi sie . Ja lubie bawic sie w takie rzeczy, odtsresowuje mnie to, szczegolnie od dzieci. Swojej mlodszej corce odmalowalam stara pazdzierzowa skrzynie i ozdobilam decoupagem, na zabawki w sama raza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 06.02.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Drzwi Porty odradzam zdecydowanie i stanowczo - zewnętrzne. My mamy sosnowe, z okienkiem, kosztowały 1700 zł w 2005 plus montaż, ale nie są najlepsze, materiał pracuje, w zimie jest problem z zamknięciem drzwi. WEewnętrzne też mamy z Porty, są bardzo OK - choć bez rewelacji, bo kierowaliśmy się ceną (ale wyglądają nawet w miarę). Terminowość Porty to beznadzieja, żywię ogromną nadzieję że szybko zbankrutują. A w ich miejsce wejdzie lepsza konkurencja która klientów nie ma w głębokim poważaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 06.02.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Terminowość Porty to beznadzieja, żywię ogromną nadzieję że szybko zbankrutują. A w ich miejsce wejdzie lepsza konkurencja która klientów nie ma w głębokim poważaniu. Kiedyś Porta i Lutostański byli razem. Nie wiem czy ten sam właściciel i miała to być oferta dla ludzi (P) i dla ludzi z kasą (L). Teraz już się do siebie nie przyznają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 06.02.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Frankai a co to za mebelek? Jakbys kiedys mial ochote sie "pozbyc" to daj znac. Ja lubie bawic sie w takie rzeczy, odtsresowuje mnie to, szczegolnie od dzieci. Swojej mlodszej corce odmalowalam stara pazdzierzowa skrzynie i ozdobilam decoupagem, na zabawki w sama raza . Raczej zapomnij. Teściowie jeszcze nie wybierają sią na drugi świat i nie chcą się też przeprowadzać z nami. Nasz synek spał w łóżeczku po żonie Też było opalanie, szlifowanie i malowanie. A że było to jeszcze łóżeczko jej starszej siostry, więc miało ponad 30 lat W wieku 33 lat wróciło na strych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nonek 06.02.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 No wiesz, taka sytuacja nawet mi przez mysl nie przeszla . Moje strasze spi w lozku kawalerskim mojego meza. Tez ma troche lat. Ale w idealnym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 06.02.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 No coz, przyzwyczailam sie do swojego nicka . Czy ktos wie gdzie mozna zamowic lustro na wymiar? Bylam wczoraj w Lustrexie, ale ich cena mnie lekko powalila. Sprzedaż i obróbka przeróżnego szkła: Hurtownia Szkła Budowlanego, ul. Robotnicza 6, tel. 71 359 20 87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 06.02.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Sprzedaż i obróbka przeróżnego szkła: Hurtownia Szkła Budowlanego, ul. Robotnicza 6, tel. 71 359 20 87 Zaraz widać kto był w Impro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 06.02.2009 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 A skoro jesteśmy przy lustrach może wiecie - gdzie na zamówienie ramy owalne do luster?Te gotowe nie pasują mi, bo albo za małe, albo za duże. U mnie już kinkiety wiszą i między nimi chce powiesić owalne lustro, dlatego rozmiar ma znaczenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 06.02.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 A skoro jesteśmy przy lustrach może wiecie - gdzie na zamówienie ramy owalne do luster? Te gotowe nie pasują mi, bo albo za małe, albo za duże. U mnie już kinkiety wiszą i między nimi chce powiesić owalne lustro, dlatego rozmiar ma znaczenie... Zdradź jeszcze co rozumiesz przez ramę. Rama może być drewniana (najprostsze rozwiązanie) - wtedy jakiś zmyślny stolarz. Może być metalowa - wtedy jakiś ślusarz czy kowal. Może być kamienna - bo niby czemu nie - wtedy kamieniarz. No i może być jakimś tatalnym dziwem, wtedy może jakiś artysta plastyk od sztuki użytkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 06.02.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 kto oporcz porty i polskone robi biale plytowe jak najbardziej przylgowe drzwi? czy ma ktos moze DRE i ma jakas opinie? na porte mam za wysokie nadproze, na polskone za male otwory zwariowac mozna Jestem na etapie zamawiania DRE, pytałem, szukałem mają dobrą opinię i jeszcze lepszą cenę W obecnym domu mam porty, jednak do nowego zamawiam DRE - kolorystyka zdecydowanie bardziej mi odpowiada. tutaj masz trochę informacji: http://forum.muratordom.pl/dre-drzwi,t93303.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 06.02.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 XX ja w mieszkaniu mam drzwi DRE faktycznie mają dobre ceny ale jakość taka sobie...najgorzej jest z drzwiami łazienkowymi non stop wypadają plastikowe kółeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 06.02.2009 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Ja mam DRE, płytowe, ale klon. Zadowolona jestem. Co do białych płytowych, to też miałam takie zamiar nabyć. Planowałam je drukiem wielkoformatowym pokryć. Jednak żadna firma nie robi akurat białych na tyle starannie, żeby jakoś to się udało:( DRE również. Nie wiem, dlaczego w folia klon im się uda, a biała folia wygląda PAAASKUDNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts