dabell 13.02.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Secam - no jasne . Zapomniałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 13.02.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Dziwnym trafem za wode płacę o wiele mniej niz we Wrocławiu w mieszkaniu?? Efekt oszczędnej zmywarki (nie myję nic w rękach ) i nowej super pralki ??? mniej za wodę więcej za prąd ... nic w przyrodzie nie ginie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 13.02.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Flowi, a jak Twoja walka z bankiem ? Hej hej na razie bank nam dal czas do konca lutego problem z tym ze czekamy na mapki z geodezji a tam ponoc jest niezly sajgon w nowym roku i nie wiadomo co z certyfikatami energetycznymi, bo kazdy mowi co innego... pozdrawiam flowi czy nikt nie chce kozy do tymczasowego ogrzania to koza z wyzszej polki dosc porzadna pozdrawiam flowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonxxx 13.02.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Właśnie skończyliśmy dudowę już możemy się wprowadzać dzięki wszystkim za pomoc i za dostarczenie tel.co do ekipy postawili dom szybko i sprawnie możemy się wprowadzać .Chciałem sie pochwalić że wszystko oprócz papierkowej wojny poszło jak najlepiej .dlatego polecam ekipe z okolic wrocławia oto numer:0516024332 3majcie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 13.02.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Lakusz - dopiero od niespełna miesiąca mam zwykłą taryfę, niedawno powymieniałam żarówki na energooszczędne i walczę z riebiatami by nie robiły lunaparku z oświetleniem. Prognoza na następne miesiące prąd - ok. 140zł. (w mieszkaniu miałam ok. 80- 90zł i nie miałam tylu sprzetów typu zmywarka i tylu punktów oswietleniowych mozliwych do włączenia i zostawienia ). Wcześniej złodziejska budowlana taryfa +100zł . taryfa budowlana nie różni się od zwykłej właśnie tymi 100zł ! Jak masz małe zużycie to te 100zł to bardzo dużo, u nas wszystko jest na prąd więc te 100 to tylko kilkanaście procent rachunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 13.02.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Właśnie skończyliśmy dudowę już możemy się wprowadzać dzięki wszystkim za pomoc i za dostarczenie tel.co do ekipy postawili dom szybko i sprawnie możemy się wprowadzać .Chciałem sie pochwalić że wszystko oprócz papierkowej wojny poszło jak najlepiej .dlatego polecam ekipe z okolic wrocławia oto numer:0516024332 3majcie się No no, chyba weźmiemy tę ekipę. Dołączyliście na forum 6 lutego, w tydzień czasu dostaliście namiary na ekipę, która wam postawiła dom przez kilka dni. Szok w trampkach A my się męczymy już prawie rok... może czas zmienić wykonawcę. A robią też wykończeniówkę? BP,NMSP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonxxx 13.02.2009 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Przepraszam to jest nick mojego męża na forum jesteśmy od2007r jesli chodzi o szczegóły... [ od moderatora - pogratulować tempa prac >>> http://forum.muratordom.pl/budowa-wolow-i-okolice,t151255.htm reszta spamu wyrzucona ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 13.02.2009 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Przepraszam to jest nick mojego męża na forum jesteśmy od2007r jesli chodzi o szczegóły... pod jakim loginem ? macie jakiś dzinnik na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 13.02.2009 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Secam - no jasne . Zapomniałam A wyniku gazowego gratuluję - imponujący. Mam nadzieję że jak ja zrobie swój "termos" będzie podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 13.02.2009 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 to i ja sie pochwale wynikami zuzycia gazu. 0 zł a to daltego ze nam szanowna gazownia nie podlaczyla jeszcze gazu bo mapka sie nam przeterminowala i inne takie w domu temp.22 stopnie, dom okolo 250m2 i kubik drewna na tydzien w te najwieksze mrozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 13.02.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Właśnie skończyliśmy dudowę już możemy się wprowadzać dzięki wszystkim za pomoc i za dostarczenie tel.co do ekipy postawili dom szybko i sprawnie możemy się wprowadzać .Chciałem sie pochwalić że wszystko oprócz papierkowej wojny poszło jak najlepiej .dlatego polecam ekipe z okolic wrocławia oto numer:0516024332 3majcie się No no, chyba weźmiemy tę ekipę. Dołączyliście na forum 6 lutego, w tydzień czasu dostaliście namiary na ekipę, która wam postawiła dom przez kilka dni. Szok w trampkach A my się męczymy już prawie rok... może czas zmienić wykonawcę. A robią też wykończeniówkę? BP,NMSP GosiaiAdam, masz szczęście bo jonxxx poleca też wykończeniówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 13.02.2009 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Jesli chodzi o ekipe do stanu zero :to znalazłem panów z okolic Wołowa za 45 tyś.za 160 m2 .Postawili szybko i sprawnie,a teraz w zimie wykańczali cały dom .Rewelacja polecam wszystkim ,bo nie raz bywało że na fachowców się trafiało a to byl zwykłe pijaczki.Zawsze chcemy mieć dobrze wykonana robotę dlatego polecam właśnie ich,po drugie ekipy z polkowic i lubina chcą naprawde dużo za wykonanie ,a myslę żę małe ekipy z wiosek są tansi i co sie okazuje lepsi. jonxxx - parę postów i wszystkie reklamują rzekomą firmę. Idź do działu "ogłoszenia drobne" Ogrzewanie - ja do tej pory wykorzystuję drzewo budowlane. Co prawda przepalam co drugi dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 13.02.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Właśnie skończyliśmy dudowę już możemy się wprowadzać dzięki wszystkim za pomoc i za dostarczenie tel.co do ekipy postawili dom szybko i sprawnie możemy się wprowadzać .Chciałem sie pochwalić że wszystko oprócz papierkowej wojny poszło jak najlepiej .dlatego polecam ekipe z okolic wrocławia oto numer:0516024332 3majcie się Żenująca autoreklama ..... Chciałem sie pochwalić że wszystko oprócz papierkowej wojny poszło jak najlepiej Takie rzeczy to tylko w Erze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saper 13.02.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Dziwnym trafem za wode płacę o wiele mniej niz we Wrocławiu w mieszkaniu?? Efekt oszczędnej zmywarki (nie myję nic w rękach ) i nowej super pralki ??? Pewnie dla tego ze w mieszkaniu placilas wiecej za ciepla wode niz za zimna, a teraz biezecie tylko zimna i sami podgrzewacie. Oprocz tego w cenie wody w mieszkaniu jest takze cena kanalizacji. A teraz moze macie szambo - wiec cena jest bez kanalizy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 13.02.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 jonxxx, pokaż im niedowiarkom fotki swojego pięknego domu. Każdy przecież dokumentuje budowę krok po kroku, nawet jeśli dziennika nie prowadzi. Niech tym Secamom i Natalkom łyso będzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 13.02.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 jonxxx, pokaż im niedowiarkom fotki swojego pięknego domu. Każdy przecież dokumentuje budowę krok po kroku, nawet jeśli dziennika nie prowadzi. Niech tym Secamom i Natalkom łyso będzie . Jest nam z Natalką bardzo głupio ...... Sprawdziłem, nie wszystkie posty są polecające firmę z Wołowa ..... jeden jest sprawdzający ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 13.02.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Daro -policzyłam jeszcze raz - to daje ponad 900 zł miesięcznie? Weryfikuje - dość dużo jednak . Mam kolegę który ma dom trochę mniejszy od Ciebie i tez grzeje gazem z butli a sa dzieci (3), wiec musi być dośc ciepło - roczny koszt ogrzewania u niego to ok. 5 tys zł. Jaka masz temp. w domu? Temperatura stała około 21 stopni mam cały dzień małą dzidzie w domku. Ten wynik jest spaczony pierwszymi 40 dniami, gdzie moi pracownicy bez mojej wiedzy grzali wodę 24h/dobę do temp 38stopni. Teraz średnia wychodzi mi 3-4 m3 dziennie, czyli całkiem nieźle. Ale dom mam dość duży, nie podejrrzewałem go o to na etapie zmian w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.02.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Ten wynik jest spaczony pierwszymi 40 dniami, gdzie moi pracownicy bez mojej wiedzy grzali wodę 24h/dobę do temp 38stopni. Ale dom mam dość duży, nie podejrrzewałem go o to na etapie zmian w projekcie. Jedna i druga sprawa typowe. U mnie też musiałem wyhamować zapędy jednego z pracowników, który lubił krótki rękaw Mój dom też miał tendencję do rozrastania się, tyle że już wcześniej - w fazie projektowej. Z "domu dostępnego" na poziomie jakichś 130-150m2 rozrósł się do 186m2 użykowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 13.02.2009 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Co sądzicie o cenie 14zł/1m2 robocizny za wylewki? Do tego 6zł/1m2 za ułożenie papy termozgrzewalnej. Ceny bez materiałów. Pzdr, TS Dzisiaj murarze, którzy poprawiali babole zaoferowali swoje usługi przy kładzeniu papy. Z rozbrajającą szczerością oświadczyli, że za 1 m2 życzą sobie 13-14 PLN, po chwili uświadamiania powiedzieli że ostatecznie 11 . Jak wczoraj powiedzieli mi, że za cegłę klinkierową chcą 3 PLN to już mi coś nie pasowało, bo w szczycie to kosztowało 2,50-3,50. Starszy murarz zawyrokował, że kogoś musiało pogiąć, że pracuje za taką cenę, i że chyba na chleb już nie ma. Podsumował stwierdzeniem, że za 6 PLN/m2 to by wolał złom zbierać. Spytałem więc jak długo musieliby robić moje 110 m2 i odpowiedzieli, że 2 dni. Obliczyłem w swoim błyskotliwym umyśle wysokość dniówki, ale pozostali przy swoim. Dla pewności zadzwoniłem do Secama, bo jemu też ostatnio kładli i utwierdził mnie w przekonaniu, że Panowie usnęli w maju 2008 i jeszcze się nie obudzili. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 14.02.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 mitoss dom pasywny jest "dostępny" w godzinach rannych, ale wcześniej warto przedzwonić. W Smolcu urzęduje przedstawiciel Lipińskich p.Grzegorz, który ma również wiele ciekawych i godnych uwagi spostrzeżeń dotyczących nie tylko projektów, ale również samej budowy. Życzę trafnej decyzji w wyborze projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts