Smok 14.02.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Dobrym rozwiązaniem izolacji p.wilgociowej jest też geowłóknina zalana w dysperbicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 14.02.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Witam wszystkich walentynkowo http://img.interia.pl/rozrywka/nimg/Seks_2001001.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 14.02.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Ten wynik jest spaczony pierwszymi 40 dniami, gdzie moi pracownicy bez mojej wiedzy grzali wodę 24h/dobę do temp 38stopni. Daro u mnie -mąż dopiero tydzień temu mąż nastawił wyłączenie grzania wody(8-16) w ciągu dnia, wcześniej przerwa była tylko w nocy (24-5 rano), a temp grzania zmienił z dotychczasowych 60st. C. - na 55st. Ciekawa jestem efektu. Próbowaliśmy dać 40, ale mam dużą wannę i 160 l zbiornika to za mało na dobrą kąpiel na raz. Przy tej wyższej temp. wystarcza na jednoczesne użycie obu pryszniców - ważne szczególnie rano . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitoss 14.02.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 mitoss dom pasywny jest "dostępny" w godzinach rannych, ale wcześniej warto przedzwonić. W Smolcu urzęduje przedstawiciel Lipińskich p.Grzegorz, który ma również wiele ciekawych i godnych uwagi spostrzeżeń dotyczących nie tylko projektów, ale również samej budowy. Życzę trafnej decyzji w wyborze projektu Już prawie sie zdecydowałem na LMP42, dzisiaj jechałem oglądnąć dom pasywny ale padło mi autko noa ale może w tygodniu podjade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robi26 14.02.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Witam Zakupiłem piec z podajnikiem Futura Economy 21kW, jest on wyposażony w sterownik RK-2006. Jeżeli macie taki piec bądź sterownik proszę was podajcie mi swoje ustawienia ( piec mi ni moze dojść do zadanej temp. ustawiłem 60 stopni) Nie wiem czy to wina piec a może groszku) Jeżeli jest ktoś z okolic Wrocławia napiszcie gdzie kupowaliście eko-groszek?? Z góry dziękuje za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 14.02.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Smok, ale jesteś romantyczny..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitoss 14.02.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Gdzie i ewentualnie w jakich cenach kupowaliście bloczki fundamentowe, beton, beton komórkowy, stal, więźbe, dachówkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 14.02.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Witam Zakupiłem piec z podajnikiem Futura Economy 21kW, jest on wyposażony w sterownik RK-2006. Jeżeli macie taki piec bądź sterownik proszę was podajcie mi swoje ustawienia ( piec mi ni moze dojść do zadanej temp. ustawiłem 60 stopni) Nie wiem czy to wina piec a może groszku) Jeżeli jest ktoś z okolic Wrocławia napiszcie gdzie kupowaliście eko-groszek?? Z góry dziękuje za informację. Robi - poczytaj wątek Daggulki o tym jak walczyła z ustawieniami pieca na ekogroszek. Może coś podpowie przy Twoim problemie. Tez miała problem z uzyskanie temperatury na piecu. http://forum.muratordom.pl/a-jednak-wodor-w-instalacji-co,t147798.htm pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 14.02.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Dobry Wieczór Dla wszystkich zakochanych forumowiczów http://4.bp.blogspot.com/_E2Ed7lgEABs/R6rn7CoX81I/AAAAAAAACdA/VY4En936ZFE/s320/wal%C4%99+tynki.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 14.02.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Dobry Wieczór Dla wszystkich zakochanych forumowiczów http://4.bp.blogspot.com/_E2Ed7lgEABs/R6rn7CoX81I/AAAAAAAACdA/VY4En936ZFE/s320/wal%C4%99+tynki.jpg Secam - idź proszę z tym do ogłoszeń drobnych i n ie zaśmiecaj wątku !!! Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 14.02.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 A jakie piece gazowe kondensacyjne dwufunkcyjne polecacie?Mam swiebodzicki, ale juz dawno kupiony i przy 16 stopniach rachunki sa po 600zl za 2 miesiace. Na szczescie jeszcze nie mieszkam w domu.Aha, hba dziekuje za podpowiedz z ta firma "gedy". Rzeczywiscie ladne maja produkty. Musze podjechac i zobaczyc na zywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 14.02.2009 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Dobry Wieczór Dla wszystkich zakochanych forumowiczów [/img] Secam - idź proszę z tym do ogłoszeń drobnych i n ie zaśmiecaj wątku !!! Pozdrav Trabi - bratnia duszo Secama też lubię, ale czasem sprawdza moją czujność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 14.02.2009 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Ten wynik jest spaczony pierwszymi 40 dniami, gdzie moi pracownicy bez mojej wiedzy grzali wodę 24h/dobę do temp 38stopni. Daro u mnie -mąż dopiero tydzień temu mąż nastawił wyłączenie grzania wody(8-16) w ciągu dnia, wcześniej przerwa była tylko w nocy (24-5 rano), a temp grzania zmienił z dotychczasowych 60st. C. - na 55st. Ciekawa jestem efektu. Próbowaliśmy dać 40, ale mam dużą wannę i 160 l zbiornika to za mało na dobrą kąpiel na raz. Przy tej wyższej temp. wystarcza na jednoczesne użycie obu pryszniców - ważne szczególnie rano . Wodę mam ustawioną na 41 stopni. Do mycia pod prysznicem lub mycia rąk idealnie wystarczy. Grzanie wody do temperatury, która wymaga dodania zimnej by sie umyć - jest stratą i niepotrzebnym grzaniem. Wyjątkiem jest lato i darmowa ciepła woda z solarów. (Na szczęście nie mam zbyt częstej potrzeby wylegiwania się w wannie. Szambo 8000m3 wywożę i tak raz na 3 tygodnie.) Cykle mam ustawione precyzyjnie gdy korzystamy z wody. Na piecu mogę ustawić 4 cykle. W sumie to około 3-4godzin na dobę. Dziwnie sprawa sie ma z tak zwana temperaturą zredukowaną pomiędzy cyklami grzewczymi. Mam ustawioną na 30 stopni a często czujnik pokazuje więcej. Domyślam się, że bezwładność stygnącej wody jest spora i dlatego temp. jest wyższa od ustawionej w okresach poza cyklami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 14.02.2009 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Daro a jak u Ciebie się spisała Mega1000? Napisz jaka była ekipa, bo jeśli się na nich zdecyduję, to może sobie zazyczę konkretną grupę. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 15.02.2009 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Daro a jak u Ciebie się spisała Mega1000? Napisz jaka była ekipa, bo jeśli się na nich zdecyduję, to może sobie zazyczę konkretną grupę. Pozdrav Weź Mazura, ale patrz im na ręce, bo u mnie dobrze zrobili ocieplenie ale jak wiercili dziury pod kołki - to na wylot przez moje tynki aż do domu. Zorientowałem się po wypłacie, bo elegancko zatarli ściany od wewnątrz po tym bezmyślnym dziurawieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 15.02.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Secam - idź proszę z tym do ogłoszeń drobnych i n ie zaśmiecaj wątku !!! Pozdrav Trabi aż tak Ciebie nie kocham to do Dziewczyn było ..... Daro móc spreawdzić Twoją czujność Bezcenne P.S> A za układanie papy dałem 8zł za metr przeliczyłem tyle wyszło dorzuciłem jakieś 2 złote za ułożenie folii na papę i pozamiatanie i odczyszczenie podłogi Generalnie 2 dni pracy w dwie osoby . Palnik i gaz zapewniłem ze swojej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.02.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Witam Zakupiłem piec z podajnikiem Futura Economy 21kW, jest on wyposażony w sterownik RK-2006. Jeżeli macie taki piec bądź sterownik proszę was podajcie mi swoje ustawienia ( piec mi ni moze dojść do zadanej temp. ustawiłem 60 stopni) Nie wiem czy to wina piec a może groszku) Jeżeli jest ktoś z okolic Wrocławia napiszcie gdzie kupowaliście eko-groszek?? Z góry dziękuje za informację.Hej Co do ustawień piecy na ekogroszek polecam wątek http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=3089801#3089801 Dużo ciekawych informacji można się dowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 15.02.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Trabi aż tak Ciebie nie kocham to do Dziewczyn było Secam - jak możesz mi tak mówić dzień po walentynkach Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 15.02.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Secam - idź proszę z tym do ogłoszeń drobnych i n ie zaśmiecaj wątku !!! Pozdrav Trabi aż tak Ciebie nie kocham to do Dziewczyn było ..... Daro móc spreawdzić Twoją czujność Bezcenne P.S> A za układanie papy dałem 8zł za metr przeliczyłem tyle wyszło dorzuciłem jakieś 2 złote za ułożenie folii na papę i pozamiatanie i odczyszczenie podłogi Generalnie 2 dni pracy w dwie osoby . Palnik i gaz zapewniłem ze swojej strony To że czasem nic nie piszę nie znaczy, że nie rejestruję zuchwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 15.02.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Mam małe pytanko chciałabym pod nickiem wstawić minaturkę domku...nie udaje mi się ani z fotosika ani z image... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts