Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

polecam przed wyborem drzwi zew. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=EgQYizMZ-T0

Znane znane - chińskie drzwi antywłamaniowe. O dziwo podobne są wystawione teraz w OBI. Nawet w ostatniej gazetce były.

Chociaż z drugiej strony - lepiej żeby włamywacz zdemolował drzwi za 1000zł aniżeli roletę i okno za tych tysięcy kilka ;) Bo jak będzie miał wejść to wejdzie.

A podobne drzwi też mają w ofercie w sklepie drzwi.pl.

Mam od nich coś innego, ale i tak po przebojach. Więc tego salonu ponownie nie polecę.

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Gosia, ja mam parapety z mdf i są rewelacyjne. Robią je na wymiar i jeśli masz okna pcv okleinowane, dobierzesz idealnie pod kolor. Są w miarę przystępne cenowo. Ja kupowałam w firmie Różański okna. Jak się w końcu zbiorę do przeniesienia zdjęć to wkleję do fotosika.

Tu akurat Adam ;-) Okna mamy pcv okleinowane, ale tylko z zewnątrz, więc kolor nie jest tu najważniejszy. Dziś po pracy tam zajrzymy, bo pracuję bardzo blisko :-)

trabi dzidzius ma siłę - na wędlinkach i kabanosach jedzie

ale pączek z budyniem dzisiaj był obowiązkowo

wracając do budowlanki

czyli gk 40-45zł ceny pójdą pewnie i tak w dół....

okno powiedzili mi 300zł za wstawienie w gotowy dach

ma ktos ekipę godną polecenia w gk i oknach?

Kasiu a na kiedy? u mnie dziala juz 3 ekipa dwie pierwsze-won, i jak na razie sa ok za 40zł na gotowo. nie wiem czy mozesz czekac

No to jestem po pierwszym paleniu w kominku. Szczerze mówiąc - nie wyobrażam sobie palenia dzień w dzień. Jednak kurz związany z popiołem daje się we znaki. Nie wiem jak to będzie, kiedy wejdę w posiadanie odkurzacza centralnego i pudełka do zbierania popiołu. Może lepiej.

Efekt wolno palącego się drewna jest jednak super. Ciepełko z wylotów było uczuć prawie od razu.

Gdyby kogoś interesował koszt drabinek i naświetla z kwasówki, to podaję. Drabinka o wysokości ok. 2.70 na profilu kwadratowym 40x40, ze szczebelkami przygotowanymi pod obłożenie drewnem, wraz z montażem - ok. 800zł. Naświetle o szerokości 25cm i wysokości 253cm, wykonane z dwóch profili i szyba satynowa (nie jestem pewien czy policzony był koszt tej szyby - jakieś 70zł) - 1000zł. Profil 50x25 od strony korytarza, mocowany na stałe. Od wewnątrz przykręcany będzie do niego profil 40x20, do którego będzie przyklejona szyba (znajdzie się między profilami). Całość więc będzie stabilna, a jednocześnie będzie możliwość demontażu w razie uszkodzenia szyby. Ewentualne zdjęcia zapodam po montażu najwcześniej za miesiąc. We wtorek pomiar, a gotowe będą pewnie za 2 tygodnie.

Witam

Mam takie pytanie ile płaciliście za swoje łazienki?? moja ekipa chce 5500zł oczywiście chodzi o sama robociznę, a do położenia jest około 48m2 płytek łącznie z podłogą. Nie ma bajerów typu mozaika czy wanna półokrągła zwykła prosta robota. Wg mnie chyba chcą trochę za dużo. Powiedzcie jakie są teraz realia cenowe. Z góry dziękuję za odpowiedzi, bo jutro jadę negocjować.

Pozdrawiam

Mam takie pytanie ile płaciliście za swoje łazienki?? moja ekipa chce 5500zł, a do położenia jest około 48m2 płytek łącznie z podłogą. Nie ma bajerów typu mozaika czy wanna półokrągła zwykła prosta robota. Wg mnie chyba chcą trochę za dużo. Powiedzcie jakie są teraz realia cenowe. Z góry dziękuję za odpowiedzi, bo jutro jadę negocjować.

Jeżeli nie ma żadnych bajerów, to chyba trochę za dużo. Mi wstępnie wycenili 2 łazienki + 50m2 płytek w innych pomieszczeniach na 20 tys. Wydaje się dużo, ale:

- płytki wielkoformatowe,

- cokoły na tych 50m2 z ciętych płytek i wkuwane w ścianę

- wanna owalna okładana mozaiką na 1/2 obwodu

- do postawienie ścianka z umywalką,

- 2 duże lustra montowane w płytki

- półeczki

- przeróbka instalacji elektr.

- podłączenia co i cwu

- obniżany sufit

- prysznic pod tynkowy

i pewnie coś tam jeszcze ;-)

Wkrótce powinienem dostać kosztorys bardziej szczegółowy

same plytki obecnie 60zl/m2

do tego wszystkie szlifowania itd

nie wiem na ile sie umowiles na te wszystkie prace dodatkowe i co to znaczy jakas poleczka w scianie bo obawiam sie ze cene tworza te prace dodatkowe,moze chcesz duzo plytek szlifowanych itd moze poleczka to jakis majstersztyk 4 metrowy....

lazienka chyba ma conajmniej 10m2? podaj moze wiecej szczegolow

same plytki obecnie 60zl/m2

do tego wszystkie szlifowania itd

nie wiem na ile sie umowiles na te wszystkie prace dodatkowe i co to znaczy jakas poleczka w scianie bo obawiam sie ze cene tworza te prace dodatkowe,moze chcesz duzo plytek szlifowanych itd moze poleczka to jakis majstersztyk 4 metrowy....

lazienka chyba ma conajmniej 10m2? podaj moze wiecej szczegolow

łazienka ma 7,8m2 po podłodze , 5 m2 użytkowa (łazienka na poddaszu), jezeli chodzi o półkę to miałem na myśli nic skomplikowanego wyjście ze ściany "ala deska " miejsce na postawienie kosmetyków.

Mam takie pytanie ile płaciliście za swoje łazienki?? moja ekipa chce 5500zł oczywiście chodzi o sama robociznę, a do położenia jest około 48m2 płytek łącznie z podłogą.

Korekta ilości płytek, wprowadzili mnie w błąd i faktycznie jest wszystkiego 30m2. Wychodzi z tego że chcą 180zł za m2

Witam

Mam takie pytanie ile płaciliście za swoje łazienki?? moja ekipa chce 5500zł oczywiście chodzi o sama robociznę, a do położenia jest około 48m2 płytek łącznie z podłogą. Nie ma bajerów typu mozaika czy wanna półokrągła zwykła prosta robota. Wg mnie chyba chcą trochę za dużo. Powiedzcie jakie są teraz realia cenowe. Z góry dziękuję za odpowiedzi, bo jutro jadę negocjować.

Pozdrawiam

Wg mnie to bardzo dużo - ja płaciłem 4 miesiące temu za 2 łazienki (2,5 m2 i 7 m2) w sumie 3,5 tys.

Przeslę Ci na priv namiar na mojego superfachowca - przedzwoń do niego może będzie miał wolny termin.