anjamen 25.02.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 K-plant typ 20 sie nazywaja te z buderusa ma je na allegro polecany przez Jole sclepco (czas oczekiwania miesiac) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 25.02.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Purmo na allegro można znaleźć firmy które go sprzedają na rabacie nawet 44 % więc cena staje się realna kto wie może się skuszę na "mercedesa" a z drugiej strony ..... grzejnik to grzejnik wytłoczka z blachy ... jesli nie cieknie to co się tam ma zepsuć ?? A Purmo to mercedes? Dla mnie mercedes do Vasco, Jaga, czasem nawet Instal Projekt. Rozważałem Purmo Plan ale wygrał z nim Viessmann Carat. A co do oceny... Upraszczasz jak diabli. Chwyć pierwszy lepszy grzejnik z hipermarketu i mój Carat. Jak podniesiesz na wysokość 1m mojego Carata "21" 1405mm szerokiego, to stawiam flachę. Jam co prawda wykształciuch ale mimo wszystko troszkę siły ze swoich wymiarów ( 188cm/95kg) mam, a ledwo go przestawiłem pod drugą ścianę. On nie jest robiony z blaszki. Mój instalator zwracał mi uwagę na to. W swoim sklepie ma przyzwoite grzejniczki z niższej półki i opowiadał, jak mu przywieźli jakieś papierowe. Taki grzejniczek po roku już może ciec. Kolejna kwestia - zabezpieczenie antykorozyjne. Kolejna - trwałość farby. Kolejna - jakość wykończenia - widoczne zagięcia blachy w które będzie wchodził kurz. Obejrzyj Carata jak ładnie wykończony. Ja mam instalację niskotemperaturową (kocioł kondensacyjny), więc grzejnik powinien mieć odpowiednio dużą akumulację (waga) i oddawać ciepło przez promieniowanie a nie konwekcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 25.02.2009 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Frankai ale sie podniecasz tym grzejnikiem grzejnik to grzejnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 25.02.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Braciszku ale u mnie wchodza w gre tylko plaskie i podobno tylko te 3 firmy maja (bez tych złobień) A Buderus ma płaskie też ?? bo mi Dośka myje głowę po te płaskie No to obejrzyj Viessmann Carat !!! Wklejałem linki na forum, więc użyj szukajki. Ceny też podawałem gdzieś. Moja hurtownia dała mi rok temu 32% rabatu !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 25.02.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Frankai ale sie podniecasz tym grzejnikiem grzejnik to grzejnik Ale ja.. ale mi... Naprawdę się nie podniecam Podobać to mi się podoba, ale nie przesadzajmy. Jeżeli grzejnik to tylko grzejnik, to nie byłoby innych w sklepach niż tylko chińskie, bo one byłyby najtańsze. Kiedyś na forum pisali nawet o którejś znanej firmie, że przez 2 lata przerdzewiały na wylot. Czy wobec tego grzejnik to tylko grzejnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 25.02.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 A Purmo to mercedes? Dla mnie mercedes do Vasco, Jaga, czasem nawet Instal Projekt. Rozważałem Purmo Plan ale wygrał z nim Viessmann Carat. A co do oceny... Uważam że tak . Zaznaczam ze ideologicznie wspieram polski przemysł i rozpatruje głównie grzejniki Polskiej produkcji. Ale potwierdzam co mówi Ania grzejnik to grzejnik , kawąłek blachy wiszący pod oknem którego pewnie za pół roku nie będę zauważał. A czego oczekuję od grzejnika ..... żeby wisiał, grzał, niewiele zmienił kolor i jak puści uszczelka albo zaworek to żebym ją kupił w pierwszym lepszym sklepie a nie zamawiał i ściągał z zagramanicy bo akurat nie mają. Frankai ale sie podniecasz tym grzejnikiem grzejnik to grzejnik Normalnie się zafuflałem kawą ... normalnie Lovciam cię sister A propos Budersua płaskiego jak one cenowo w procentach do tego zwykłego wyglądają .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 25.02.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Nie mówicie, że grzejnik to tylko grzejnik. Bez przesady. Każdy ma swoje sposoby na poprawę samopoczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 25.02.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Ale ja.. ale mi... Naprawdę się nie podniecam Podobać to mi się podoba, ale nie przesadzajmy. Jeżeli grzejnik to tylko grzejnik, to nie byłoby innych w sklepach niż tylko chińskie, bo one byłyby najtańsze. Kiedyś na forum pisali nawet o którejś znanej firmie, że przez 2 lata przerdzewiały na wylot. Czy wobec tego grzejnik to tylko grzejnik? Kiruję sie taką zasadą (ogólnie we wszytkim nie tylko grzejnikach) Robię rozeznanie .... odrzucam producentów najtańszych i najdroższych wybieram środek i szukam tej marki która sobie wybrałem w najlepszej cenie...... A co cieknięcia, nie ma reguły jak coś spaprają to i najdroższy "mercedes" będzie ciekła po 2 latach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 25.02.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Kiruję sie taką zasadą (ogólnie we wszytkim nie tylko grzejnikach) Robię rozeznanie .... odrzucam producentów najtańszych i najdroższych wybieram środek i szukam tej marki która sobie wybrałem w najlepszej cenie...... A co cieknięcia, nie ma reguły jak coś spaprają to i najdroższy "mercedes" będzie ciekła po 2 latach Ja nie odrzucam, choć na najdroższe na ogół mnie nie stać, a najtańsze zwykle jest totalnie nie do zaakceptowania. W grzejnikach płaskich brakowało mi środka, stąd ta radość jak dopadłem Viessmanna, którą po dziś dzień okazuję. Zresztą wszystko co zadowoli moją małżę mnie cieszy "Mercedesy" mają dłuższe gwarancje. Niektóre 5 lat, niektóre nawet wieczystą. Jak Ci pocieknie na wylot, to już będzie po gwarancji na te tańsze. Co prawda prawo Murphy'ego mówi, że nie ma szczelnych połączeń, ale precyzja wykonania też się liczy. Akurat nie w grzejnikach, ale spotkałem się nieraz w życiu, że najprostszą rzecz można spier... Porządne firmy mają lepszą kontrolę jakości, więc dalej obstawiam, że grzejnik!=grzejnik czy też grzejnik<>grzejnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 25.02.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Podajcie jakiś namiar na dobrego kamieniarza/kominkarza z Wrocka, który wyciąłby elementy z Rain Forest Green antyk 2 cm. Za samo przewiezenie płyty do mojego zapłacę 400/500zł z Adamowic lub 220zł z Wrocka. Niestety z racji tego, że będę potrzebował jakieś góra 2m2 a płyty mają ponad 4m2, musi to być gość, który zainwestuje w ten - niedrogi jak na marmur - kamień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 25.02.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 To ciekawe, bo Idmar (tani jak barszcz) i opluwany na tutejszym forum, daje 10 lat gwarancji na grzejniki aluminiowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 25.02.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Zresztą wszystko co zadowoli moją małżę mnie cieszy I tu się z Tobą zgodzę W gusta mojej też mam problem trafić Ale co tam, nie będziemy się spierać o grzejniki - wiosna idzie piffko grupowe trzeba organizować Trabi Ty robisz nadal listę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 25.02.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Nie mówicie, że grzejnik to tylko grzejnik. Bez przesady. Każdy ma swoje sposoby na poprawę samopoczucia. No pewnie mnie od wczoraj strasznie cieszy pisuar Nie wiedzieć czemu żona nie podziela mej radości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 25.02.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Nie mówicie, że grzejnik to tylko grzejnik. Bez przesady. Każdy ma swoje sposoby na poprawę samopoczucia. No pewnie mnie od wczoraj strasznie cieszy pisuar Nie wiedzieć czemu żona nie podziela mej radości Bo kupiłeś pewnie tylko dla siebie, a na pisuar dla niej już poskąpiłeś. Nieładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 25.02.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Grzegorz, popraw mi się i to natychmiast. ! Dosi bidet się należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 25.02.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Grzegorz, popraw mi się i to natychmiast. ! Dosi bidet się należy. He he już dawno zamówiony będzie w górnej łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 25.02.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Grzegorz, popraw mi się i to natychmiast. ! Dosi bidet się należy.Tyle że bidet będzie wspólny, a pisuar to pewnie w męskiej wersji został zamówiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 25.02.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Rafał, zabudowę robi dobrze Fila, jest na liście: http://www.grupawroclawska.republika.pl/ Dobry to może i jest, ale ceny ma kosmiczne Za zabudowe mojej antresoli (ok.20m2) zażyczył sobie 1800PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 25.02.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 No co ty Ode mnie brał 45zł/mkw za ocieplenie+zabudowa G-K pod malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 25.02.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 No co ty Ode mnie brał 45zł/mkw za ocieplenie+zabudowa G-K pod malowanie. Na chwilę obecną bierze min.50zł/m2 przy wykonaniu zabudowy całego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts