Natalia Stanko 03.03.2009 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Evora, gmina zwraca pieniądze. Różnie, kwoty gmina sobie sama ustala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 03.03.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 moja gmina mnie wysmiala ze zwrotem pieniedzy za oczyszczalke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 03.03.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Spec od wylewek Janzar kazał wody nie lać, to nie leję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zakrembud 03.03.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Szukacie solidnego fachowca do wykonczenia sanitariatu polecam http://www.glazurnicy.pl tam jest wszystko o cenach i fachowcach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wianek 03.03.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Witam Jestem na etapie szukania ekipy do tynków gipsowych i posadzek.Dostałem na razie za tynki gipsowe 27 zł ze wszystkim i 30 za posadzki bez styropianu. Na allegro są ogłoszenia mega 1000 za 19,90 w "chwilowej promocji" - solidna to firma? NA razaei to czytałem o nich jeśli chodzi o ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_Wilkszyn 03.03.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 podnoszę: Witam, Mam do sprzedania sporo dachówek BRAAS CELTYCKA BRĄZOWA LUMINO, które zostały mi na budowie: 560 sztuk dachówki podstawowej (14 'zgrzewek po 40 szt) 25 sztuk dachówki szczytowej prawej Dachówka w stanie idealnym (dachówki podstawowe są ciągle oryginalnie zafoliowane). Mogę sprzedać w bardzo dobrej cenie, więc jeśli ktoś robi dach z tej dachówki to może trochę kasy zaoszczędzić. Nie dysponuję żadnym transportem ani załadunkiem (ew. mogę za niewielkie pieniądze umówić jakiegoś widlaka, żeby palety włożył na pake). Najchętniej sprzedam całość za jednym razem. Dachówki można obejrzeć/kupić w Wilkszynie. Pozdrawiam, Krzysiek PS. Mam także do sprzedania 43 pustaki Terriva oraz 47 pustaków Porotherm 25 P+W oraz 54 pustaki Porotherm 11,5 P+W (Wienerberger) Chętnych proszę oczywiście o kontakt na p.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 03.03.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 ja dzisiaj uslyszalam za posadzki 45zł lub 90 zl (obie wersje z materialem).....doznalam upadku szczęki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wianek 03.03.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 ja dzisiaj uslyszalam za posadzki 45zł lub 90 zl (obie wersje z materialem).....doznalam upadku szczęki A coś nt. tynków gipsowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 03.03.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 A czy materiał obejmuje też styropian i jakiej grubości? Nas w sumie posadzka o grubości 7-8 cm kosztowała 55 zł/m2, w tym: piasekcementfoliataśma dylatacyjnastyropian 14 cm na parterze, 8 w garażu, 5 na poddaszusiatka stalowawłókna polipropylenoweplastyfikatorrobociznaCena trochę się zmniejszy, zostało ponad 20 paczek syropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylko bez nazwisk. 03.03.2009 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Jeżeli chodzi o Cal-a, to pan Sebastian z Impro twierdzi, że mieli na niego reklamacje. Sosna jednak pracuje, a nikt nie kupował zamku z 4-punktowym ryglowaniem, bo to kosztuje 1000zł.. Konkurencja za ścianą ma Cala, dlatego on go odradza, a nie ma drzwi na które nie zdarzają się reklamacje. W Calu zamek listwowy (3-punktowy) sprzedawany jest wraz z wzmocnieniami ramiaków pionowych profilami aluminiowymi, stąd ta cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 04.03.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Anetka S - NIE ZAWIERA:)tynki wewnętrzne kosztują obecnie 25-28zł z materiałem ("polski" knauf) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 04.03.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Witajcie, mam pytanie podobno jest we Wroclawiu sklep z akcesoriami meblowymi typu blaty, deski, fronty, uchwyty etc? Czy nie orientujecie sie moze gdzie? pozdrawiam flowercia Jest np Spec Haus na bocznej Sikorskiego za Cuprum, Sotex na Robotniczej (ale kiedyś był tam słaby wybór), hurtownia w podwórku na Cybulskiego i duże hurtownie Alpo (i inne obok) na Gospodarskiej (Swojczyce) i Żegiestowskiej (wjazd od straży pożarnej na Borowskiej). Kupowałem w każdej z nich, ale oprócz soteksu nie miałem negatywnych odczuć. Oczywiście ceny trzeba porównać na bieżąco. Więcej grzechów nie pamiętam... Pozdrav hej dzieki serdeczne!!!!! ja w sumie szukam blatow potrzebuje jakiegos taniego tymaczsowego moze sie uda znalezc pozdrawiam flowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 04.03.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 hej dzieki serdeczne!!!!! ja w sumie szukam blatow potrzebuje jakiegos taniego tymaczsowego moze sie uda znalezc pozdrawiam flowi A spróbuj polecany wcześniej window-sill, bo poza parapetami (MDF z okleiną) robią też blaty, o ile pamiętam chyba do rozmiarów 300x120. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evora 04.03.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Chcemy w całym domu zrobić ogrzewanie podłogowe, czy ktoś z forumowiczów ma takie rozwiązanie? I jak się sprawdza???? Podłogówka będzie częściowo pod pyłkami, podłogową warstwową a na poddaszu pod panelami. Jakie deski warstwowe najlepiej zastosować? Jakiej firmy? Co u Was się najlepiej sprawdza? Czy możecie polecić mi sprawdzonych fachowców od podłogówki? U nas będzie to spory kawał podłogówki do położenia ... i trzeba to dobrze zaprojektować, wykonać i żebyśmy nie poszli z torbami ... Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evora 04.03.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Chcemy w całym domu zrobić ogrzewanie podłogowe, czy ktoś z forumowiczów ma takie rozwiązanie? I jak się sprawdza???? Podłogówka będzie częściowo pod pyłkami, podłogową warstwową a na poddaszu pod panelami. Jakie deski warstwowe najlepiej zastosować? Jakiej firmy? Co u Was się najlepiej sprawdza? Czy możecie polecić mi sprawdzonych fachowców od podłogówki? U nas będzie to spory kawał podłogówki do położenia ... i trzeba to dobrze zaprojektować, wykonać i żebyśmy nie poszli z torbami ... Dziękuję i pozdrawiam dodam jeszcze, że ogrzewanie planujemy na eko-groszek a dodatkowe kaloryfery tylko w łazienkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 04.03.2009 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Chcemy w całym domu zrobić ogrzewanie podłogowe, czy ktoś z forumowiczów ma takie rozwiązanie? I jak się sprawdza???? Podłogówka będzie częściowo pod pyłkami, podłogową warstwową a na poddaszu pod panelami. Jakie deski warstwowe najlepiej zastosować? Jakiej firmy? Co u Was się najlepiej sprawdza? Czy możecie polecić mi sprawdzonych fachowców od podłogówki? U nas będzie to spory kawał podłogówki do położenia ... i trzeba to dobrze zaprojektować, wykonać i żebyśmy nie poszli z torbami ... Dziękuję i pozdrawiam dodam jeszcze, że ogrzewanie planujemy na eko-groszek a dodatkowe kaloryfery tylko w łazienkach Jola z Melisy tak robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 04.03.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Flowiercio, blaty za 55zł/mkw bardzo ładne widziałam w sklepie Meblar- System na ul. Zakrzowskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goskai 04.03.2009 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 ja też będę miała ogrzewanie podłogowe po całości. Projekt ogrzewania wykonała firma Intelplast. Przy projektowaniu musisz wiedzieć gdzie będą kafle, panele, itd. później co prawda można zmienić koncepcje, z paneli na kafle, ale już z kafli na panele czy drewno gorzej(przynajmniej tak mi powiedzieli, muszą robić nowe obliczenia, itd.itp.). Niektorzy kładą podłogówkę na oko, jak ktoś ma doświadczenie może i też będzie dobrze. Moje 232m2 wyceniono na 17200 zł, robocizna to 18 zł netto-całkiem dobra cena. Hydraulik polecany przez Jolę z Melisy bierze trochę więcej;) A właśnie Jolu dziękuję za namiary na hydraulika, bardzo konkretny, pracowity, robił u mnie inst.wod.-kan., niestety jeśli chodzi o podłogówkę trochę droższy niż Intelplast, więc chyba się na nich zdecyduje przy tylu metrach kilka złotych robi różnicę, ale pewnie jeszcze spotkamy się przy montażu pieca i kominka z płaszczem. Co do drewna na podłogówkę, różne są opinie, ja będę miała parkiet dwuwarstwowy 11mm, możliwe że z miejsca polecanego przez Daro;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evora 04.03.2009 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 ... chyba wpadłam w nałóg ... forumowy ale to skarbnica wiedzy i informacji, aż szkoda nie korzystać Tym razem mam pytanie do posiadaczy sauny w domu, bo nam się też marzy ... ale po wycenie jaką dziś dostałam, chyba pozostanie tylko w sferze marzeń ... Za saunę 2-osobową, taką 2mx2m ze skosem, bo to na poddaszu czyli nie do końca taka typowa ... facet zawołał 16tyś!!! (materiał, robocizna i piec) Czy ta przyjemność naprawdę TYLE kosztuje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 04.03.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Jeżeli chodzi o Cal-a, to pan Sebastian z Impro twierdzi, że mieli na niego reklamacje. Sosna jednak pracuje, a nikt nie kupował zamku z 4-punktowym ryglowaniem, bo to kosztuje 1000zł. Konkurencja za ścianą ma Cala, dlatego on go odradza, a nie ma drzwi na które nie zdarzają się reklamacje. W Calu zamek listwowy (3-punktowy) sprzedawany jest wraz z wzmocnieniami ramiaków pionowych profilami aluminiowymi, stąd ta cena. U mnie drzwi Cal dębowe wypaczyły się po 4 miesiącach używania i jestem wkurzony Serwis był i zepchnął temat na autoryzowanego montażystę, bo ościeżnica nie trzyma pionu - jak to poprawią to oni znowu przyjadą obejrzeć czy się kurna przypadkiem nie wyprostowały Na każdy przyjazd czeka się 2 tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts