Daro_K 04.03.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 ... chyba wpadłam w nałóg ... forumowy ale to skarbnica wiedzy i informacji, aż szkoda nie korzystać Tym razem mam pytanie do posiadaczy sauny w domu, bo nam się też marzy ... ale po wycenie jaką dziś dostałam, chyba pozostanie tylko w sferze marzeń ... Za saunę 2-osobową, taką 2mx2m ze skosem, bo to na poddaszu czyli nie do końca taka typowa ... facet zawołał 16tyś!!! (materiał, robocizna i piec) Czy ta przyjemność naprawdę TYLE kosztuje??? Sauna jest w budowie tak prosta jak zwykła drewutnia - pomijając piec elektryczny. za 2-jkę myślę że w 8-10max tys. powinnaś się z piecem zmieścić. Za 4kę daję się około 10tys. Naprawdę, jedyne co jest istotnego to wygląd zewnętrzny i dobrze dobrany piec do kubatury oraz jego energooszczędność (jeśli przy saunie można o tym mówić). Ja planuję saunę, choć mam wiele opcji. W ekstremalnej wersji myślałem nawet o mokrej, ale póki co mi przeszło. Miałem na oku też Infrared, ale boję się tej nowinki, choć znajomi chwalą bardzo. Ale tym co nie wiedzą co to sauna to serdecznie polecam. Byłem ostatnio po długiej przerwie w klubie w Leśnicy - było bosko - i jak zwykle jakieś niedoleczone przeziębienie wypociłem (3x15min w temp. około 100 stopni i zimny prysznic na zmianę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 04.03.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Tez planowalam. Za mlodu korzystalam z sauny w hotelu Wroclaw, niestety na starosc cisnienie tak mi skoczylo, ze moge zapomniec o saunie. Poza tym rozszerzone naczynka. Lekarz stanowczo zabronil. A bylo tak super... goli panowie, ohhh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danusieńka 05.03.2009 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Witam!Mam pytanie, ile obecnie kosztuje wywóz nieczystości płynnych?Czy możecie podać namiary "szambonurków"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 05.03.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Chcemy w całym domu zrobić ogrzewanie podłogowe, czy ktoś z forumowiczów ma takie rozwiązanie? I jak się sprawdza???? Podłogówka będzie częściowo pod pyłkami, podłogową warstwową a na poddaszu pod panelami. Jakie deski warstwowe najlepiej zastosować? Jakiej firmy? Co u Was się najlepiej sprawdza? Czy możecie polecić mi sprawdzonych fachowców od podłogówki? U nas będzie to spory kawał podłogówki do położenia ... i trzeba to dobrze zaprojektować, wykonać i żebyśmy nie poszli z torbami ... Dziękuję i pozdrawiam MY mamy podłogowe w na całym parterze, co prawda w systemie Legalet, ale to nie jest tu istotne, mamy i panele i gres i narazie dywany. W domu nie mamy ukropu, normalnie ok 20^C. Dzięki dobrze ocieplonemu domkowi najprawdopodobniej na poddaszu nie będziemy nstalować grzejników wogóle, być może jakąś awaryną farelkę Ale w trakcie najgorszych mrozów, różnica między parterem a poddaszem ok 1,5^C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 05.03.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Witam! Mam pytanie, ile obecnie kosztuje wywóz nieczystości płynnych? Czy możecie podać namiary "szambonurków"? Od 100-160 PLN nawet za 8m3. Mam fajny kontakt na zachód od Wrocławia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 05.03.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Witam! Mam pytanie, ile obecnie kosztuje wywóz nieczystości płynnych? Czy możecie podać namiary "szambonurków"? Od 100-160 PLN nawet za 8m3. Mam fajny kontakt na zachód od Wrocławia. Ło matko,ja za moje fakt mam tylko 6m3 płacę 70zł,też na zachodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 05.03.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Witam! Mam pytanie, ile obecnie kosztuje wywóz nieczystości płynnych? Czy możecie podać namiary "szambonurków"? Od 100-160 PLN nawet za 8m3. Mam fajny kontakt na zachód od Wrocławia. Ło matko,ja za moje fakt mam tylko 6m3 płacę 70zł,też na zachodzie Proszę o namiar na prv , ale obawiam się, że ten Twój gość ma beczkę 6m3 i dlatego u mnie musiałby dwa razy jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 05.03.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 popytam małża jutro bo już poszedł gnic do łóżka i dam znac jaką ma beczkę,przyjeżdżał też taki co brał 90 zeta,byc może miał większą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidk 05.03.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 witamszukam parapetów wewnętrznych fornifowanych proszę o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 05.03.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 "szambonurków"? hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 06.03.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Dawid, pisałam już że parapety wewnętrzne fornirowane kupowłam w firmie okiennej Różański na ul. Bolesławieckiek )koło Legnickiej). Są naprawdę super. Polecam bardzo. Idealnie dobierzesz do koloru okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidk 07.03.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 dawid, pisałam już że parapety wewnętrzne fornirowane kupowłam w firmie okiennej różański na ul. Bolesławieckiek )koło legnickiej). Są naprawdę super. Polecam bardzo. Idealnie dobierzesz do koloru okien thx jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 07.03.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 hej dzieki serdeczne!!!!! ja w sumie szukam blatow potrzebuje jakiegos taniego tymaczsowego moze sie uda znalezc pozdrawiam flowi Jak będziesz przejazdem w markecie budowlanym, możesz zapytać o resztki blatów. Nam się udało kiedyś kupić w Obi za 30 zł blaty w 2 i 3 metrowych kawałkach. I tak musielibyśmy je pociąć... Blaty pierwotnie kosztowały 150 zł za mb, więc powinniśmy za nie zapłacić ładnych parę stówek. Do dzisiaj nie potrzebna mi deska do krojenia Inna sprawa, że wtedy nie biegaliśmy za blatami. A wiadomo, że jak się czegoś konkretnego szuka - ciężko o okazje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robi26 07.03.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Witam wszystkich, prosiłbym o informację gdzie można kupić korzystnie siatkę ogrodzeniową i słupki potrzebuję około 200mb siatki i około 100słupków. I jeszcze jedno pytanie jakie głowice termostatyczne polecacie ?? ( producent)Co sądzicie o automatycznych głowicach?? Czy warto takie kupować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 07.03.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Witam wszystkich, prosiłbym o informację gdzie można kupić korzystnie siatkę ogrodzeniową i słupki potrzebuję około 200mb siatki i około 100słupków. I jeszcze jedno pytanie jakie głowice termostatyczne polecacie ?? ( producent) Co sądzicie o automatycznych głowicach?? Czy warto takie kupować?? Podłączam się do pytania o siatkę ogrodzeniową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 08.03.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Jak producenta, to jasne że chcę Chociaż nam osobiście jesion jednak nie przypadł do gustu - zastanawialiśmy się, ale taki zbyt różowy (surowy). A parkieciarz z jakich okolic? Jak z północy, to też proszę o namiary. Wprawdzie u nas do podłóg jeszcze daleko, ale namiarów nigdy za dużo. Luśka z Łodzi ma biały jesion. Tak przynajmniej mówiła - nie bielony a biały. Sprowadzała chyba z gór - projektant wnętrz jej wynalazł. Parkieciarz z Wielunia. Znaleziony na... Allegro. Sprawdzałem jakość, bo robił koło Ostrowa. Cena/jakości najlepsza z oglądanych. Rok temu było to 38zł/m2. Może dać własny egzotyk, tańszy niż w DLH Drewno. Wkrótce jedziemy wybierać. Będzie Doussie ale z tych tańszych ("ha ha tańszych" jakby powiedzieli w Scenkach rycerskich"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 08.03.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Tez planowalam. Za mlodu korzystalam z sauny w hotelu Wroclaw, niestety na starosc cisnienie tak mi skoczylo, ze moge zapomniec o saunie. Poza tym rozszerzone naczynka. Lekarz stanowczo zabronil. A bylo tak super... goli panowie, ohhh. Jak byliśmy w Tatralandii, to żona ze swoją siostrą poszła do tych cudów. Bynajmniej nie wydawała ohhh'ów na temat panów. Zwłaszcza jednego, który się do nich przyczepił - wielki brzuch i maciupki fiucik W hotelu Wrocław, to pewnie ambitniejsi (lepiej zadbani) byli. Ale tym co nie wiedzą co to sauna to serdecznie polecam. Byłem ostatnio po długiej przerwie w klubie w Leśnicy - było bosko - i jak zwykle jakieś niedoleczone przeziębienie wypociłem (3x15min w temp. około 100 stopni i zimny prysznic na zmianę). Sam w sobie nie przepadam za sauną, ale co do wypocenia choroby - jestem za. Gorąca herbatka i 2 godziny pocenia w łóżku potrafią przepędzić u mnie przeziębienie. Muszę więc poszukać sauny w okolicy, coby się wyleczyć i nie słuchać narzekań żony Z tego saunowania to najbardziej mi się podoba wskakiwanie do basenu z zimną wodą. Żeby było śmieszniej - to z sauny korzystałem Arabii Saudyjskiej. W sumie to nie musiałem się wysilać z sauną. Wystarczyło się czegoś napić i zrobić spacerek na dworze - zgodnie z prognozą pogody było 52 stopnie w cieniu. PS. Powiadomień coś nie dostawałem z tego wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danusieńka 08.03.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Dzięki za odpowiedzi, chciałam się zorientować jakie są ceny, bo w tym roku to zdrożało prawie 50%. W MPWiK jest cena za ścieki 2,40/m3 ale dla tych co są podłączeni do kanalizacji miejskiej. Powracając do szamba, otóż z ul.Obornickiej chcą 250,-zł/12m3 + VAT 7%.Zależy jaka beczka przyjedzie za tyle się płaci.Ja mam szambo 10m3 i płaciłam ostatnio za 7m3 - 140zł, natomiast z Pawłowic bierze 150zł za 7,5m3. Sądziłam,że gdzieś jest taniej ale ceny są zbliżone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidk 08.03.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Jak to jest z wykwitami soli na desce MERBAU podobno to jest charakterystyczna cecha merbau i nie da się przed tym ustrzec te wykwity solne naprawdę nie wyglądaję fajnie a merbau mi się podoba proszę o info użytkowników merbau czy zauważyli te wady u siebie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 08.03.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Dawid, a co to takiego? Nie mam pojęcia, a zamowiłam schody z merbau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts