Umka 12.03.2009 00:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Kaśka73 Zrobi to kazdy elektryk z uprawnieniami, ceny sa rozne - od 500 do 1500zl. Musisz miec warunki na prad budowlany (zasilanie placu budowy). Ale prund szybko nie poplynie - nie ludz sie Najpierw musza zrobic odbior skrzynki, a na to sie czeka tygodniami . U nas od postawienia skrzynki do wlaczenia pradu minelo prawie 1.5 miesiaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 12.03.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 KTO z Was NIE MA rekuperatora i sobie to chwali?? JA mam więcej kasy mniej alergii i kłopotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 12.03.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 KTO z Was NIE MA rekuperatora i sobie to chwali?? JA mam więcej kasy mniej alergii i kłopotów. No to dobrze że została Ci kasa... bo tereaz będziesz ją wydawał na ogrzewanie Chyba że się przsejezyczyłeś i miało być mniej kasy, więcej alergi i kłopotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 12.03.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Witajcie Wysłałam zaległe namiary na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 12.03.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Dobrze piszesz lakusz. Jako wieloletni alergik stwierdzam u siebie totalny brak kichania i psikania od czasu wprowadzenia się do nowego domu Widziałem też filtry EU4 przez które wlatuje powietrze do instalacji - są czarne od pyłu - obróciłem je i na jeszcze troche wystarczą, ale już planuję nowe. Filtr na wlocie czerpni GWC zaczernił się już po miesiącu Co ciekawe w domu jest niewiele kurzu co cenimy sobie przy sprzątaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 12.03.2009 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Mam pytanie: gdzie kupiliście swoje podłogi egzotyczne??? Chodzi mi o deskę merbau najlepiej w różnych długościach. Daliśmy do wyceny w Mega Art na ul.Traugutta i jestem ciekawa czy jeszcze cos konkurencyjnego możecie polecić Bardzo dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 12.03.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 http://www.schodykowalik.pl/ Nie no, bez przesady. W końcu, to wylanie schodów też kosztuje, i to niemało. Z tego co się orientuję sdamonośnie są doższe. Zresztą spróbuj dowiedzić się u tego mojego stolarza (robi z merbau) ile będą kosztowały takie betonowe obkładane. Może się mylę. Gostek jest sprawdzony. Te, które zamówiłam są w jego galerii (fotka 6, 7, 8 i 9 w kolejności ) Jola czy stolarz, który bedzie robił Twoje schody jest polecany przez kogos, widziałaś jego schody na żywo??? Bardzo mi sie podobaja te, które wybrałas i mogłabym zrobić dokładnie takie, tym bardziej, że cena wydaje się równiez atrakcyjna Domyslam, że pewnie zrobiłas casting na wykonawce schodów My też myśleliśmy o drewnie egzotycznym tylko chyba bardziej z jatoby (lepiej nam pasuje do koloru okien) Poydrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 12.03.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Dobrze piszesz lakusz. Jako wieloletni alergik stwierdzam u siebie totalny brak kichania i psikania od czasu wprowadzenia się do nowego domu Widziałem też filtry EU4 przez które wlatuje powietrze do instalacji - są czarne od pyłu - obróciłem je i na jeszcze troche wystarczą, ale już planuję nowe. Filtr na wlocie czerpni GWC zaczernił się już po miesiącu Co ciekawe w domu jest niewiele kurzu co cenimy sobie przy sprzątaniu Jak obruciłeś? to teraz ten cały kurz wpada Ci do domu? A są jeszcze EU7 jeszcze dokładniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 12.03.2009 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 no u mnie tez tak wyszlo oparlam tak wlasnie na scianie - w fazie produkcji z betonowymi bloczkami jako obciąznikami stopnie sa ze sklejki made in XX jakos tak wyszlo, ze recesja przyszla juz w moje progi Znaczy się kleisz je do konstrukcji? U mnie konstrukcja podobna, tyle że po łuku. Ostatnio gość coś mi tłumaczył o jakimś nawiercaniu, toczeniu śrubek a na koniec klejeniu. Tylko nie wiem po co ta zabawa. Czemu nie może po prostu wspawać bolców i na to przykleić stopni? Tak mnie wtedy zaskoczył, a że nie było czasu, to nie pytałem. Wczoraj wybieraliśmy lakier. Tak, tak - nie farbę ino lakier samochodowy. Będzie udawanie kwasówki. Nikt nie chciał nam zrobić za rozsądne pieniądze konstrukcji z kwasówki po łuku. A z tym wybieraniem koloru to istna masakra - setki srebrno-szampańskich metalików. Po jaką cholerę tyle? No chyba że kobiety potrzebują. Facet rozróżnia tylko 16 kolorów, a szampan to wg facetów nie kolor tylko trunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 12.03.2009 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Ale super schodki sobie zrobiłaś! Dana gratuluje rychłej przeprowadzki. My sami malujemy. Sami to znaczy mąż. Idzie wolno, ale jak pomnożę to po 8 zł za metr, to wychodzi że zaoszczędzę jakieś 5 kafli Każdy ma swoje priorytety i możliwości. Muszę jednak zauważyć, że pogłębiacie ogólnoświatowy kryzys!!! Przecież jak malarz nie zarobi, to nie będzie go stać na to co Wy produkujecie (w szerokim tego słowa znaczeniu). Ja to sobie tak - na chłopski rozum - kombinuję: 1. Nie mam czasu. 2. Jeżeli mam wolny czas, to mogę go spożytkować na to co robię najlepiej i więcej zarobić. Zysk raczej większy niż to co zapłacę fachowcowi. 3. Jeżeli jeszcze miałbym wolny czas, to zajmę się synkiem - zdecydowanie za mało czasu mu poświęcam. 4. Nie mam gruntownej wiedzy, więc albo: a) zmarnuję materiał, b) wykonam byle jak, c) stracę jeszcze więcej czasu, żeby poznać technologię (jakiś aptekarz ze mnie i muszę wiedzieć "wszystko") 5. Nie mam odpowiedniego zasobu narzędzi, których nikt nota bene nie rozdaje za darmo. 6. Pranie poplamionych lompów też kosztuje czas i pieniądze. 7. Niech mi by coś nie wyszło... Więc lepiej niech robią fachowcy - jakby co, to ślubna na nich będzie narzekać Oczywiście jeżeli ktoś ma czas, jeżeli lubi robić wszystko sam, jeżeli ślubna podziwia go później za to, to tego się nie kupi za żadne pieniądze Tylko ten kryzys, który się powiększy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 12.03.2009 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 no u mnie tez tak wyszlo oparlam tak wlasnie na scianie - w fazie produkcji z betonowymi bloczkami jako obciąznikami stopnie sa ze sklejki made in XX jakos tak wyszlo, ze recesja przyszla juz w moje progi Ja w sumie będę potrzebował stopnie tymczasowe. Może faktycznie ze sklejki dać? A może wziąć to drewno kominkowe, co lada moment ściągnę i dać wyrżnąć metrowe dechy. Po zdemontowaniu nie będzie problemu z utylizacją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 12.03.2009 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 moze parkiete przemyslowy rozstrzelony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 12.03.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 moze parkiete przemyslowy rozstrzelony? Popieram pomysł, ale trzeba się liczyć z dużym kosztem ułożenia. O ile za ułożenie desek parkietowych wezmą np. 40zł/m2, o tyle za mozaikę przemysłową 50-70zł/m2. Sumarycznie oczywiście wychodzi mniej, a efekt jest ciekawszy. Przynajmniej wg mnie. Oczywiście przy parkiecie na pióro-wpust nie będzie głębokich szpar, za to będą bardziej widoczne bo deska ma 6cm a klepka 2 cm, więc szpara 3 razy szersza. Na marginesie - na Budmie były rewelacyjne drzwi oparte na podobnym pomyśle - z wąskich listewek łączonych aluminium (lub nierdzewką). Do domu to może zbyt futurystycznie wyglądało, ale do jakiegoś biura gdzie wystrój miałby być nowoczesny - super design. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 12.03.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Dobrze piszesz lakusz. Jako wieloletni alergik stwierdzam u siebie totalny brak kichania i psikania od czasu wprowadzenia się do nowego domu Widziałem też filtry EU4 przez które wlatuje powietrze do instalacji - są czarne od pyłu - obróciłem je i na jeszcze troche wystarczą, ale już planuję nowe. Filtr na wlocie czerpni GWC zaczernił się już po miesiącu Co ciekawe w domu jest niewiele kurzu co cenimy sobie przy sprzątaniu Jak obruciłeś? to teraz ten cały kurz wpada Ci do domu? A są jeszcze EU7 jeszcze dokładniejsze. Hehe wiedziałem, że nie zrozumiecie o co chodzi z obracaniem filtra Opis rozszerzony: wkład filtra to duża, prostokątna płachta, a wlot powietrza sporo mniejszy, okrągły z jednej strony wkładu - tak więc wystarczy przełożyć wkład tak, żeby część czysta była tam, gdzie wlot i będzie działał dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 12.03.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 a ma ktos namiar na mini koparke? z mojej dzialki zrobiono sobie parking gminny i plac manewrowy - musze szybko montowac brame.... Mini koparkę ma tartak w Żórawinie. Poza tym na allegro jest kilka ogłoszeń o koparkach w na południu Wrocławia. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 13.03.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Mam pytanie: gdzie kupiliście swoje podłogi egzotyczne??? Chodzi mi o deskę merbau najlepiej w różnych długościach. Daliśmy do wyceny w Mega Art na ul.Traugutta i jestem ciekawa czy jeszcze cos konkurencyjnego możecie polecić Bardzo dziękuję za odpowiedzi Hej Jeszcze ComportPlus jest polecany. Mają siedzibę przy mostach mieszczańskich - chyba Jagieły się to nazywa - pomiędzy mostem sikorskiego a mieszczańskimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 13.03.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 KTO z Was NIE MA rekuperatora i sobie to chwali??Ja nie mam ale nie wiem czy mam chwalić czy nie, bo porównania brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 13.03.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 mam pytanie w/s prądu jak już zrobią mi skrzynkę a to lada moment to co dalej przecież nie bedę prądu w wiaderku nosić k t o i z a i l e zrobi mi podłaczenie na czas budowy legalnie?Pytanie co to za skrzynka będzie? Ta z licznikiem czy typowa RBetka? Jeżeli to pierwsze, to musisz załatwić to drugie. Jeżeli to drugie, to już tylko zakup jakiegoś przewodu, coby ten prąd wprowadzić do środka. Ja na takiej prowizorce chyba z rok jechałem, dopóki elektryk nie podpiął mnie do finalnego podłączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.03.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 mam pytanie w/s prądu jak już zrobią mi skrzynkę a to lada moment to co dalej przecież nie bedę prądu w wiaderku nosić k t o i z a i l e zrobi mi podłaczenie na czas budowy legalnie?Pytanie co to za skrzynka będzie? Ta z licznikiem czy typowa RBetka? Jeżeli to pierwsze, to musisz załatwić to drugie. Jeżeli to drugie, to już tylko zakup jakiegoś przewodu, coby ten prąd wprowadzić do środka. Ja na takiej prowizorce chyba z rok jechałem, dopóki elektryk nie podpiął mnie do finalnego podłączenia. Ja mam wprowadzone do domu i taryfę C11 cokolwiek to znaczy. Pisaliście kiedyś, że płacicie jakieś 50zł za to, że to budowlana. Pod ręką mam fakturę za koniec 2006 roku i jest na niej (netto): 0kw zużycia, 2mc*1.80 abonament i 2mc*6.1kW*3.55. Łącznie za 2 m-ce bez zużytego prądu 57.23 brutto. Może dlatego, że mam docelowe przyłącze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.03.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 KTO z Was NIE MA rekuperatora i sobie to chwali??Ja nie mam ale nie wiem czy mam chwalić czy nie, bo porównania brak Zgodnie z zasadą dysonansu poznawczego, rzadko kto krytykuje swoje poprzednie decyzje. Argumentami zawsze można manipulować. Nie wiem czy sobie to chwalę, ale... nie żałuję. A czemu? Nie bo nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts