Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

witam grupe wroclawska jedna z najlepiej zorganizowanych grup na forum ,zapraszam na targi budowlane tarbud ,wiem ze grupa wrocławska moze liczyc na darmowe bilety wstepu,ktos w tamtym roku swietnie to zorganizował,wystarczyło przyjsc do kasy krzyknac grupa wrocławska i dostawało sie bilet ,zapraszam do odwiedzenia stoiska h-36 firma fromag i ersste ,klinkier i wyroby z piaskowca ,podłogi postarzane z dębu.do zobaczenia.

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Witam ,

zawitalem na Wasze wrocławskie forum z prośba o opinię nt. lokalizacji.

Czy ul. Białowieska , przy Rysiej to dobra lokalizacja.

Pozdrawiam

zależy jak dla kogo. Wg mnie bardzo dobra.

Ale zależy co Ciebie interesuje, bo jak wynajem w czasie studiów to może nie za ciekawa lokalizacja, jedynie na uniwerek wrocławski dość blisko.

Witam ,

Pozdrawiam

zależy jak dl kogo. Wg mnie bardzo dobra.

dawno dawno temu mieszkalam na niedzwiedziej, (to sasiednia ulica) uwazam ze dobra okolica, blisko do centrum

Witam ,

Pozdrawiam

zależy jak dl kogo. Wg mnie bardzo dobra.

dawno dawno temu mieszkalam na niedzwiedziej, (to sasiednia ulica) uwazam ze dobra okolica, blisko do centrum

ja też kiedyś mieszkałam na ul. niedźwiedziej, potem na ul. Popowickiej.

Niedawno uruchomiłem swój kanał wyciągu powietrza/zapachów znad kuchni. Oddzielny cichy silnik zamontowany tuż pod dachem a nie w kuchni zapewnia ciszę w kuchni, a jego moc skutecznie wyciąga zapachy na zewnątrz -( byle nie składniki zupy ;)). Do czasu uruchomienia kanału zapach mimo istnienia drzwi do kuchni rozchodziły się dość swobodnie ku mojemu niezadowoleniu. Polecam to rozwiązanie szczególnie kolegom i koleżankom z otwartymi kuchniami. Opisywany silnik był drogi ponad jakoś ponad 600PLN kosztował, ale jest mocno oszczędny. Może sprawdziłyby się też tańsze skoro i tak montowane mogą być pod dachem.

Daro_K to ja poproszę o więcej informacji. Jeżeli możesz to jakiś "manual". Na forach motoryzacyjnych robiliśmy opis co i jak się robi, uzupełniając fotkami. A może już gdzieś to opisałeś?

Jeżeli nie masz czasu bawić się w pełny opis, to poproszę chociaż o odpowiedź na następujące pytania:

1. Jaki jest silnik: typ, parametry, czy jakiś specjalny czy zwykły, czy ma określoną wydajność?

2. W jaki sposób montowany: pełna blokada przewodu kominowego czy wzmacnianie ciągu jak się go włączy.

3. Jak doprowadziłeś zasilanie: kabel w podwójnej izolacji wprowadzony w kuchni bezpośrednio w komin czy normalnie w ścianie i tylko przekucie do komina.

4. Czy okap masz standardowy, pozbawiony tylko silniczka, czy kombinowałeś sobie jakoś inaczej.

Chodziło mi jakoś po głowie użycie silniczka z dala od kuchni, ale jakoś brak było impulsu, żeby to zrobić. Teraz chyba już się skuszę, zwłaszcza, że kuchnię mam otwartą i nie chcę hałasu.

1 - nie wiem, ale się dowiem

2. jest dość ciężka zastawka motylkowa - silnik sobie z nią radzi

3. przelot przez strop i ścianę kolankową przewidziałem przed wylaniem wylewek

4. - standardowy, wymontowałem silniki i filtry węglowe, zostało oświetlenie, włącznik i filtr mechaniczny (kratka).

witam .........................................................................do zobaczenia.

Kolega się nie przymila - tylko zabierze tę subtelną reklamę z naszego forum 8) Zapraszamy do nas podczas budowania własnych czterech ścian. :lol:

He, he - nie ma zmiłuj się :lol:

1 - nie wiem, ale się dowiem

2. jest dość ciężka zastawka motylkowa - silnik sobie z nią radzi

3. przelot przez strop i ścianę kolankową przewidziałem przed wylaniem wylewek

4. - standardowy, wymontowałem silniki i filtry węglowe, zostało oświetlenie, włącznik i filtr mechaniczny (kratka).

Ad. 1 - czekam i będę się przypominał

Ad. 2 - ja myślałem o czymś inny - są takie wzmacniacze ciągu. Siedzi sobie taki w kominie i nie przesłania całości, czy też między jego śmigłami sobie cosik przepływa. W chwili jak mu się zapoda "U", to zaczyna zasuwać i ciąg jest większy. Tu rozumiem masz klapę zwrotną.

Ad. 3 - ja mam kanał w kominie. Coby gośno nie było, to silniczek da się u góry, ale że nie mam przygotowanego kabla, a pruć ścian już nie chcę, to wpuszę go w komin i se będzie dyndał. Tylko mam drobny problemik - mój komin ma czapkę i nie zamontuję silniczka od góry. Chyba więc zdewastuję troszkę stryszek - znaczy się wkuję w komin i trza będzie wygipsować to miejsce i pomalować.

Ad. 4 - też myślę, że tak najprościej, ale nie wykluczam jakiegoś działania niestandardowego z kwasówki. A może lepiej polakierować coś pod kolor kuchni? Hmmm...

Tylko przypominały mi się moje rozważania dotyczące łazienki na parterze. Chciałem dać wyrzut przez ścianę z wentylatorkiem, bo nie ma w pobliżu komina. Gość od wentylacji jednak przekonywał mnie, że znacznie lepiej będzie puścić rurę i dojść blisko kalenicy. Chodziło chyba jednak o to, żeby ta wentylacja działała w sposób ciagły i nie było to prądożerne. W kuchni raczej będzie chodziło o chwilową ostrą wydajność, więc nie musi to być śmieszny wentylatorek 20-60W, tylko się da jakieś monstrum (byle weszło w kanał kominowy).

Witam,

córka planuje kupić mieszanie na Białowiskiej w bloku 4 piętrowym. ( 2 blok od Legnickiej) Chodzi mi czy spokojna okolica ,czy nie ma chuliganerii. Bo tak jak widziałem to wszystko nam pasuje.

P.S.

wrocław jest piękny jak odwiedzam córkę to zawsze chodzimy na piwo do browaru obok Rausza.

Witam,

córka planuje kupić mieszanie na Białowiskiej w bloku 4 piętrowym. ( 2 blok od Legnickiej) Chodzi mi czy spokojna okolica ,czy nie ma chuliganerii. Bo tak jak widziałem to wszystko nam pasuje.

P.S.

wrocław jest piękny jak odwiedzam córkę to zawsze chodzimy na piwo do browaru obok Rausza.

Mieszkałem tam przez 20 lat.:)Jest spoko i zielono. Naprawdę fajna dzielnica:) Szczerze polecam

Alergolog - Bulwar Ikara tel. 71 7810030. Chodze tam z moja roczna coreczka. Duzo zadowolonych osob - wiem z rozmow w poczekalni ;) Koszt 70 zl, mila babeczka, "dzisiejsza" ;)

Prośba ode mnie - chce wymienic wielkie okno balkonowe na plastik przyzwoitej jakosci w normalnej cenie i solidnie (wiadomo...). Mozecie kogos polecic, bo tyle tych firm ...

Alergolog - Bulwar Ikara tel. 71 7810030. Chodze tam z moja roczna coreczka. Duzo zadowolonych osob - wiem z rozmow w poczekalni ;) Koszt 70 zl, mila babeczka, "dzisiejsza" ;)

Prośba ode mnie - chce wymienic wielkie okno balkonowe na plastik przyzwoitej jakosci w normalnej cenie i solidnie (wiadomo...). Mozecie kogos polecic, bo tyle tych firm ...

dzięki za info, akurat dzieci chodzą do szkoły na bulwar ikara , jeszcze dzisiaj tam podejdę

witam .........................................................................do zobaczenia.

Kolega się nie przymila - tylko zabierze tę subtelną reklamę z naszego forum 8) Zapraszamy do nas podczas budowania własnych czterech ścian. :lol:

Kolega co prawda reklamował swoją koleżankę projektantkę i dobrze było, a Ersste jest bardzo miłym sympatycznym człowiekiem. Od lat przed Targbudem przypomina o sobie.

Jest to forum dla wszystkich.

Trociu, Daro_K wielkie dzięki za namiar :D

Byliśmy u pana i na razie będziemy sie wyceniać :wink:

Ceny spoko, ale robocizna troche nas zmroziła. Nie wiem czy nie zdecydujemy sie jednak na deskę juz gotową do przyklejenia, bo jednak wychodzi troche taniej (jakośc drewna tak samo dobra).

I jednak zdecydowanie marbau, na schody tez merbau będzie :D :wink:

Pozdrawiam :D