Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Mam nadzieje, ze pokazecie te swoje drzwi, bo ja jeszcze sie nie zdecydowalam.

Chce zobaczyc Wasze kolory i te ramke z kwasowki.

A co do alergologa-astmologa - lecze sie od daaawna w przychodni przy Bonczyka u dr Suchnickiej. Jestem bardzo zadowolona. Uratowala mi praktycznie zycie, bo tak mnie leczyli na zapalenie oskrzeli, ze juz zabraklo antybiotykow, az w koncu ktorys mnie uczulic i dostalam skierowanie do alergologa. Uff...

Numer 0713255001.

Ellaj możesz podjechać do Impro i na pewno jeszcze przez min. tydzień moje drzwi pokaże Pan Sebastian. Mój kolor to merbau dobierany pod okna orzechowe, kwasówka dodała im "szlachetności". Polecam :)

Powiem tak - może nie będę szalał z aparatem w hurtowni, ale jak tylko dotrą na budowę to obiecuję fotkę.

Nie nastawiaj się jednak na to, że ze zdjęcia ocenisz kolor. Odwzorowanie kolorów możliwe jest tylko w przypadku skalibrowania monitora i wiedzy na temat przestrzeni kolorów w której wykonywano zdjęcie. Poza tym ramka z kwasówki ma to do siebie, że bardzo "chłonie" kolorystykę otoczenia. W zależności od tego gdzie drzwi będą - będziesz miała różne wrażenia. W magazynie z ponurym wnętrzem i oświetleniu jarzeniówką lub błysku lampy - będzie szara. Przy świetle dziennym przy błękitnym niebie - będzie srebrzysta w kierunku niebieskiego. Po zamontowaniu w podcieniu wykonanym z cegły klinkierowej - będzie odbijać czerwono. Zajmuję się amatorsko fotografią i choć jestem tylko mężczyzną (czyli rozróżniam 16 kolorów :lol: ), to wiem, że różnice są kolosalne. Jeżeli więc interesuje Cię kolorystyka, to - tak jak radzi Godin - jedź do hurtowni. Na zbliżeniu mogę Ci pokazać kwestię jak wygląda usłojenie/dziurkowanie sosny i meranti. Na wystawce mają u mnie sosnę i widać wyraźnie słoje. Z kolei ja zamawiałem meranti, a to ma z kolei dziurki a sam kolor jest bardziej jednolity.

Witam.

Możecie napisać gdzie kupowaliście (najtaniej) drut do zbrojenia fundamentów ?

Mam namiary na dwie hurtownie (ul. Wagonowa i Logicka) może coś jeszcze macie ciekawego ?

I jeszcze mam pytanie czy 100 zł to drogo czy tanio za wkopanie 1 szt. kręgu w rów , przełożenie folią i zasypanie gruzem ?

Bo cosik mi się zdaje że to cholernie drogo, ale wolę sie spytać , tak o , żeby wiedzieć co sądzicie. (tych kręgów mam do wkopania 6 szt)

Tak lekką ręka trzeba by było wydać 1000 za 6 m przejazdu na działkę za robocizne i materiał ??

Drut najtaniej był w Return na Swojczyckiej (0713483170), sami nie dowożą, więc transport załatwia się pod nr 501 661 610 (prywatna firemka świadcząca tą usługę).

600 zł za tą robociznę to sporo - wolałbym sam zamówić koparkę za 100 zł za godzinę i przeznaczyć resztę pieniędzy na coś innego.

Rafałsz

Jesli szukasz w miare taniego a dobrego elektryka napisz na priv. Mi robil kompleksowo caly dom za ........ zl :):)

Rafał, w Bartkowie, za Dobroszycami jest dobry dekarz, nie mam telefonu, udaj się tam osobiście i pogadaj z nim. Mieszka przy kapliczce, przy głównej drodze.

Dzięki Natalia.

Ps. Dzięki również za namiary na elektryka. Faktycznie fajny fachowiec ale kurcze ceni się:( No, ale jeszcze rozmawiamy odnośnie ceny:) Mam nadzieję, że coś z tego będzie.

Ma ktoś jeszcze jakiegoś sprawdzonego dekarza?

Ja już niestety trafiłem na dwie takie firmy, że załamka:( a nie chcę oszczędzać na dachu....

W weekend wiosenny TARBUD :D

Czy szanowna grupa się wybiera??

My chcemy iść, porozglądać się jescze w temacie schodów :wink:

Orientujecie się może czy jest jakieś ulgowe wejście dla forumowiczów??

Bardzo chętnie byśmy skorzystali :wink: :D

Normalny bilet 15 zł :-?

Pozdrawiam :D

Ja wybieram się w piątek :)

Michasiek, ja mam schody z Dobroszyc. Uważam, że są super. Od razu zażyczyłam sobie obłożenie drewnem stropu, Fila mi to zalecił, by nie było widać pękającego stropu na styku z podłogą pływającą. Ponadto zrobiłam podstopnie - za all 13 K.PLN.

SLAV- wreszcie zlokalizowałam ciebie. :p

Byleś zadowolony z Chołdyńskiego?

Joluś - zorganizujesz w tym roku wejściówki? Muszę zerknąć na ogrodzenia i baseny.

Witam,

jakie rabaty dostawaliście albo dostajecie od hurtowni??

jestem skłonny kupić wszystkie materiały na SSO (~220m2 pow) z jednego miejsca, ale zaproponowany rabat 5% od cen katalogowych wydał mi się... mało zachęcający )

co o tym myślicie

7-10% to norma.

Ja miałem różnie około 15% - łachy nie robią 8)

Na produktach markowych i pakowanych łatwo zweryfikować cenę do jakości. Gorzej to zrobić na niemarkowej chińszczyźnie, na której można przyciąć niezłą marżę a i tak będzie tańsza niż u konkurencji handlującej porządnym towarem.

Jestem daleko od św Katarzyny, a odległość tu odgrywa sporą rolę. Więc nie doradzę tym razem. Jeśli będziesz chciał coś załatwić w Vinsarze to mogę pomóc.

Jeszcze się nie nauczyłam wklejać zdjęć, ale coś mam:

Jest instrukcja na forum - można jej poszukać. W skrócie:

1. Sprawdzasz adres konkretnego zdjęcia poprzez prawoklik. Dla pierwszego u Ciebie jest to http://x.screeny.pl/ga6670/1bf8add94a794a16f9175210/p1010019.jpg

2. Kopiujesz całość od http do jpg

3. W poście klikasz przycisk img

4. Wklejasz adresik

5. klikasz ponownie img

Powstanie coś takiego (celowo robię i-m-g a nie img, żeby nie wszedł obrazek)

[i-m-g]http://x.screeny.pl/ga6670/1bf8add94a794a16f9175210/p1010019.jpg[/i-m-g]

A gdzie tak tanio można kupić? Jeśli mogę nieśmiało zapytać.

Interstone Adamowice koło Mszczonowa. Bardzo mi się podoba ich stronka - można objrzeć płytę, chociaż tak naprawdę to jest jedna płyta z kilku, a niektóre typy potrafią się różnić.

Okazało się, że mój kamieniarz ma 20% rabatu. Teraz rozumiem czemu panie z Interstone dzwoniły, czy mogą wystawić fakturę na niego :lol: