Frankai 19.03.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Kupiłem dziś płytę marmurową - Rain Forest Green. A co - burżuj jestem. Melduję posłusznie, że płyta dojechała. Oto ona w całej okazałości. Teraz nic tylko brać miarę, kredę czy ołówek i rysować jak ją ciąć http://frankai.smugmug.com/photos/494453975_4tyBZ-L.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 19.03.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Frankai moje drzwi zarówno zewnętrzne (Lupol) jak i wewnętrzne (Korona) także już czekają w Impro na odbiór. W sobotę miałam nawet okazję zobaczyć je na żywo Model New 3 z wybraną przez nas ramką po prostu mnie zauroczył Ja zobaczyłem swoje fragmentarycznie. Ramka rewelka. A co z klamkami i osłonkami na zawiasy? Bierzecie Axa? O ile dobrze pamiętam, to pan Sebastian mówił o zamawianiu osłonek od producenta klamek. Sęk w tym, że Axa nie chwali się tym na stronie internetowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulina N. 19.03.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 uuuuu czy ja dobrze widzę ściany jednowarstwowe z keramzytu (zwykłego bez wkładki styropianowej) ? z tego co się dowiedziałam jest to kerazmyt 45cm, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 19.03.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 uuuuu czy ja dobrze widzę ściany jednowarstwowe z keramzytu (zwykłego bez wkładki styropianowej) ? z tego co się dowiedziałam jest to kerazmyt 45cm, Grubość nie jest aż tak istotna. Lakusz robił "uuuuu" z uwagi na słabe ocieplenie. On preferuje termosy Ja też do miłośników 1-warstwowych nie należę. Jednak sprawa to gorsze parametry cieplne, ale także podatność na błędy związane z ocieplaniem. Dużym plusem za to bywa niski koszt budowy. Tak więc jak kto lubi - duży rachunek na początek a potem małe, czy odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 19.03.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Frankai - piękna ta płyta marmurowa ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 19.03.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Frankai - piękna ta płyta marmurowa ! Najważniejsze żeby teraz nie zepsuć łazienki za jej pomocą Ja potrzebuję pewnie tylko połowę, ale jak widać będzie trzeba ciąć z dużą ilością odpadów, a nie jeden element obok drugiego. Płytkarze dopiero przyjdą po Wielkanocy Trochę więc będę musiał poczekać na efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 19.03.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Frankai - piękna ta płyta marmurowa ! Najważniejsze żeby teraz nie zepsuć łazienki za jej pomocą Ja potrzebuję pewnie tylko połowę, ale jak widać będzie trzeba ciąć z dużą ilością odpadów, a nie jeden element obok drugiego. Płytkarze dopiero przyjdą po Wielkanocy Trochę więc będę musiał poczekać na efekty. ale te budowy ćwiczą naszą cierpliwość, prawda? PS. wędrujesz dalej po Polsce? do Wrocka kiedy zawitasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 19.03.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 wędrujesz dalej po Polsce? do Wrocka kiedy zawitasz? We Wrocku byłem 8 marca - nagły wypad do kina. Teraz nie mam planów na Wrocek, jak już to służbowo Warszawa, Poznań i Kozienice a prywatnie Wieluń. No chyba że odczulanie syna. Zaczynam się tym też interesować i prześledzę to co ostatniu tutaj napisano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulina N. 19.03.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Odpadam, na razie nie mieszkamy we Wrocławiu, a nawet w okolicach W weekend wiosenny TARBUD Czy szanowna grupa się wybiera?? My chcemy iść, porozglądać się jescze w temacie schodów Orientujecie się może czy jest jakieś ulgowe wejście dla forumowiczów?? Bardzo chętnie byśmy skorzystali Normalny bilet 15 zł Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulina N. 19.03.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Dzięki za cenne uwagi Frankai, jak na razie rozpoczynam zagłębianie się w tajniki "budowlanki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 19.03.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Dzięki za cenne uwagi Frankai, jak na razie rozpoczynam zagłębianie się w tajniki "budowlanki" Nie ma za co. Poza tym nie chcę Cię straszyć na starcie, ale jak chcesz się zagłębić w tajniki, to duuuuuuużo trzeba czasu na to poświęcić. Moim zdaniem jednak warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 19.03.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 wędrujesz dalej po Polsce? do Wrocka kiedy zawitasz? We Wrocku byłem 8 marca - nagły wypad do kina. Teraz nie mam planów na Wrocek, jak już to służbowo Warszawa, Poznań i Kozienice a prywatnie Wieluń. No chyba że odczulanie syna. Zaczynam się tym też interesować i prześledzę to co ostatniu tutaj napisano. a to szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 19.03.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Witam Tyle dzieje się na budowie (tynki, wod-kan, etc), że nie ma nawet czasu spojrzeć na Forum . Mam kilka pytań: - jaki rabat mogę być w stanie dostac w Bingo na bramy Normstahla? - czy podlogowka w kotłowni to dobry/zły pomysł? Instalator jest na tak - podłogówki ogólnie będzie u mnie dużo. Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 19.03.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Tyle dzieje się na budowie (tynki, wod-kan, etc), że nie ma nawet czasu spojrzeć na Forum Skąd ja to znam Mam do Was pytanie - jaki rabat dostaliście w Bingo na bramy Normstahla? Dokładnie nie pamiętam widełek rabatu Normstahla, ale Hörmann wyszedł atrakcyjniej (Irga kontakt p.Marzena). Jak będziesz chciał numer to zgłoś się na PW Ostatnio moja sąsiadka robiła rozeznanie w temacie bram i też ostatecznie wybór padł na Hörmanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 19.03.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Ja zobaczyłem swoje fragmentarycznie. Ramka rewelka. A co z klamkami i osłonkami na zawiasy? Bierzecie Axa? O ile dobrze pamiętam, to pan Sebastian mówił o zamawianiu osłonek od producenta klamek. Sęk w tym, że Axa nie chwali się tym na stronie internetowej. Cały komplet tj. klamka dość kwadratowa, 2 zamki (jeden klucz) itd. zamówiłam razem z drzwiami. Taki sam zestaw jak w drzwiach modelowych New3 w Impro, ale nazwy już nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 19.03.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Dokładnie nie pamiętam widełek rabatu Normstahla, ale Hörmann wyszedł atrakcyjniej (Irga kontakt p.Marzena). Jak będziesz chciał numer to zgłoś się na PW Ostatnio moja sąsiadka robiła rozeznanie w temacie bram i też ostatecznie wybór padł na Hörmanna Wiem - cena w Hormannie na moje 2 bramy to prawie 1000zł mniej. Niestety w moim kolorze nie ma podzialu bramy, który nam odpowiada i stąd raczej będzie to Normstahl. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 19.03.2009 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 We Wrocku byłem 8 marca - nagły wypad do kina. Teraz nie mam planów na Wrocek, jak już to służbowo Warszawa, Poznań i Kozienice a prywatnie Wieluń. No chyba że odczulanie syna. Zaczynam się tym też interesować i prześledzę to co ostatniu tutaj napisano. Frankai odczulanie szczerze polecam. Mój mąż był odczulany wczesną wiosną i późną jesienią przez trzy lata i efekty są bardzo widoczne. Obecnie w okresie największego pylenia wystarczy słabizna w postaci alerica a pozostała część roku bez żadnych oznak alergii Wieczorkiem wyślę Ci namiary na jego poradnię alergologiczną P.S. Też chcę taki piękny kamień (na obudowę kominka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 19.03.2009 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Trociu, Daro_K wielkie dzięki za namiar Byliśmy u pana i na razie będziemy sie wyceniać Ceny spoko, ale robocizna troche nas zmroziła. Nie wiem czy nie zdecydujemy sie jednak na deskę juz gotową do przyklejenia, bo jednak wychodzi troche taniej (jakośc drewna tak samo dobra). I jednak zdecydowanie marbau, na schody tez merbau będzie Pozdrawiam Asiu jak będziesz miała ochotę to za zapraszam do mnie za miesiąc na oględziny wszechobecnego merbau Deska parkietowa z Comfortplus a schody jak u forumowej utek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 19.03.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Frankai odczulanie szczerze polecam. Mój mąż był odczulany wczesną wiosną i późną jesienią przez trzy lata i efekty są bardzo widoczne. Obecnie w okresie największego pylenia wystarczy słabizna w postaci alerica a pozostała część roku bez żadnych oznak alergii Wieczorkiem wyślę Ci namiary na jego poradnię alergologiczną P.S. Też chcę taki piękny kamień (na obudowę kominka) Z góry dzięki. A co stoi na przeszkodzie? Wystarczy jechać i kupić Tak jak pisałem kiedyś - obok siebie masz jedną hurtownię: Stonneconnection Skład mają co prawda w Jaroszowie, ale biuro i wystawkę na Mińskiej. Na Szczecińskiej jest Levantina Ja puściłem się aż do Interstone do Adamowic, bo miałem po drodze i podoba mi się ich stronka - można sprawdzić co mają i co będą mieć. Wklejają zdjęcia konkretnych partii. Rezerwują płytę do 3 dni bez żadnej zaliczki, a jak byliśmy to dali nam od razu cennik. Oglądasz w necie kamienie, a potem na plac jedziesz zobaczyć kamień w naturze. Jak kamienia potrzebujesz sporo - możesz kupić własną płytę i dać kamieniarzowi. Czemu warto tak zrobić - bo wiesz ile co kosztuje i rządzisz gdzie ciąć. Tak jak pisałem - mi wyszło jakieś 280zł/m2 w płycie + 200-300zł za robociznę. Gotowe miałbym za 760zł minimum i nie wiem jaki "wzorek" to by był. Jak już pokroję płytę, to napiszę o końcowych efektach finansowych. Nawet jeżeli użyję tylko 2m2 z całej płyty 4.418m2, to już mi się opłacał taki interes. W szczególności, że jak brałem płytę, to brałem fakturkę na mojego kominkarza. Jak się okazało - ma 20% rabatu, który automatycznie został policzony Ivonesca - jak widzisz rosną szanse na przyjazd rodzinny do Wrocka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 19.03.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Frankai to teraz rozumiem skąd tak atrakcyjna cena. Uznanie dla Pań wystawiających faktury- same zadzwoniły! To sie nazywa troska o klienta. Kamień miooodzio.!!!!! Ps. Mam podobnie zaprojektowaną wanne, tylko moja wchodzi pod skos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts