Slav 24.03.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Witam wszytskich My rowniez szukamy namiaru na schodziarzy;) Mamy wstepna wizualizacje u Zurawia w Doroszycach ale szukamy dalej. Bardzo prosze o informacje na prv. PozdrawiamS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 24.03.2009 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Drzwi Cal zewnętrzne wypaczyły się w zimie i jestem w trakcie załatwiania reklamacji (jak dalej będą się z tym tak guzdrać to im taką antyreklamę strzelę na forach, że się zdziwią i wyślę linki do ich kierownika marketingu, żeby porozmawiał z serwisantami) a to ciekawe - właśnie wczoraj miałem zamówić sobie drzwi CALa "złoty dąb na dębie" - drzwi mam od zachodniej strony i pomimo dość dużej zadaszonej werandy to jak wieje potrafi zalać tymczasowe drzwi. Ale Pani w Budusie mnie zaskoczyła ceną (chciałem drzwi 100 - dopłata 900zł - koszmar). Dlatego się na razie wstrzymałem. Te Twoje drzwi były na sośnie czy dębie? mam dodatkowe pytanko ile od ceny katalogowej można wynegocjować upustu na zewnetrzne drzwi CALa? bo zdaje mi się, że mało % dostałem (upust jednocyfrowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 24.03.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Mam ograomna prośbę do forumowiczów potrzebuje opini pieca na eko groszek firmy HEF z Lublińca, sprzedzaja je we Wrocłaiu na Jernołtowskiej.Czy może znacie ten salon , jak sie sprawuja w serwsie itp. Robili u mnie wysłałem Ci info na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 24.03.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 [ a to ciekawe - właśnie wczoraj miałem zamówić sobie drzwi CALa "złoty dąb na dębie" - drzwi mam od zachodniej strony i pomimo dość dużej zadaszonej werandy to jak wieje potrafi zalać tymczasowe drzwi. Ale Pani w Budusie mnie zaskoczyła ceną (chciałem drzwi 100 - dopłata 900zł - koszmar). Dlatego się na razie wstrzymałem. Te Twoje drzwi były na sośnie czy dębie? mam dodatkowe pytanko ile od ceny katalogowej można wynegocjować upustu na zewnetrzne drzwi CALa? bo zdaje mi się, że mało % dostałem (upust jednocyfrowy) U mnie sytuacja jest dokładnie taka sama tzn. położenie i rozmiar drzwi. Dopłacałem tą horendalnie wysoką kwotę do dędu na dębie i teraz mnie jeszcze pokarało Niestety rabat był na poziomie procentowym vatu za robociznę Stolarze, którzy robili i montowali mi drzwi wewnętrzne powiedzieli, że za drzwi zewnętrzne ocieplone pianką 100x260 z ościeżnicą drewnianą na mur 27 cm z montażem biorą 4 500 zł, więc jak chcesz namiar napisz na priv (za 100x220 wezmą na pewno mniej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 24.03.2009 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Co do bramy to mam ją na pilota - napęd Promatic - jest jak dla mnie za wolny - teraz jest dostępny Supramatic - jakbym teraz wybierał to właśnie ten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 24.03.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 U mnie sytuacja jest dokładnie taka sama tzn. położenie i rozmiar drzwi. Dopłacałem tą horendalnie wysoką kwotę do dędu na dębie i teraz mnie jeszcze pokarało Niestety rabat był na poziomie procentowym vatu za robociznę Stolarze, którzy robili i montowali mi drzwi wewnętrzne powiedzieli, że za drzwi zewnętrzne ocieplone pianką 100x260 z ościeżnicą drewnianą na mur 27 cm z montażem biorą 4 500 zł, więc jak chcesz namiar napisz na priv (za 100x220 wezmą na pewno mniej). Sebastian z IMPRO wspominał o reklamacjach na CAL-a, więc nie jesteś jedyny. Ktoś sugerował, że za ścianą ma konkurencję sprzedającą CAL-a, więc to miał być niby powód tych poufnych informacji. Jak widać - są jednak podstawy. Drugą sugestią Sebastiana było montowanie zamków 4-punktowych, które dodatkowo usztywniają drzwi. Ludzie ponoć takich nie zamawiają z uwagi na dopłatę. Jaki masz zamek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 24.03.2009 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 mam dodatkowe pytanko ile od ceny katalogowej można wynegocjować upustu na zewnetrzne drzwi CALa? bo zdaje mi się, że mało % dostałem (upust jednocyfrowy) Sprawdź w IMPRO na Robotniczej. "Dyrektor Oddziału" pan Sebastian dla Grupy Wrocławskiej daje bardzo dobre rabaty. Jak on Ci nie da większego, to znaczy, że się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 24.03.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Co do bramy to mam ją na pilota - napęd Promatic - jest jak dla mnie za wolny - teraz jest dostępny Supramatic - jakbym teraz wybierał to właśnie ten A może trzeba zwolnić tempo życia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 24.03.2009 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Drzwi Cal zewnętrzne wypaczyły się w zimie i jestem w trakcie załatwiania reklamacji (jak dalej będą się z tym tak guzdrać to im taką antyreklamę strzelę na forach, że się zdziwią i wyślę linki do ich kierownika marketingu, żeby porozmawiał z serwisantami) a to ciekawe - właśnie wczoraj miałem zamówić sobie drzwi CALa "złoty dąb na dębie" - drzwi mam od zachodniej strony i pomimo dość dużej zadaszonej werandy to jak wieje potrafi zalać tymczasowe drzwi. Ale Pani w Budusie mnie zaskoczyła ceną (chciałem drzwi 100 - dopłata 900zł - koszmar). Dlatego się na razie wstrzymałem. Te Twoje drzwi były na sośnie czy dębie? mam dodatkowe pytanko ile od ceny katalogowej można wynegocjować upustu na zewnetrzne drzwi CALa? bo zdaje mi się, że mało % dostałem (upust jednocyfrowy) Jeśli już Budus to tylko rozmawiajcie z Pawłem 607241788. Jak Was nie zadowoli dajcie mi znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 24.03.2009 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Jeśli już Budus to tylko rozmawiajcie z Pawłem 607241788. Jak Was nie zadowoli dajcie mi znać Brzmi to bardzo dwuznacznie Kilka lat temu pracowałem jako Field Service Enineer. FSE czasem nazywano Industrial Prostitutes, bo trzeba było być gotowym, żeby o każdej porze nocy jechać do klienta i zadowolić go Zdarzało mi się zadawalać klientów w nocy. Na szczęście było to na Kanarach i w kontynentalnej Hiszpanii. Teraz jako sprzedawca odpadło mi "o każdej porze dnia i nocy" To jeszcze parę anegdotek z tego tematu. Wypowiedzi dzieci w przedszkolu o rodzicach: 1. Moja mama pracuje w agencji, wieczorami ładnie się ubiera i jeździ do klientów. 2. Moja mama ma zawód na "k". Ładnie się ubiera i jeździ do klientów. Jakie zawody mają te mamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_zm 24.03.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Jeśli ktoś szuka schodów to polecam: http://www.schodystadnicki.pl/ nasze schody http://images50.fotosik.pl/88/9381e4d84379685emed.jpg http://images42.fotosik.pl/84/cfce18c3105e8adamed.jpg http://images49.fotosik.pl/88/8faef1b42a761582med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 24.03.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Skuszona informacjami z forum poprosilam o wycene schodów firmę http://www.schodykowalik.pl/ schodów jest 15 sztuk, barierki w sumie z 5,5 m schody sa już wylane, chciałam tylko stopnie bezpodstopni, z klonu. wycenili na 16 tys brutto zaznaczam że nie żadne gięte, wycena ze zykłego klonu a nie kanadyjskiego. raczej konkurencyjni cenowo to oni nie są..... Gaby, jestem w szoku. Nam Kowalik wycenił schody (są naprawdę wysokie i z duża barierką bo mam antresolę) z merbau na 13 tyś . I tak wydało mi się to niemało. I nie mam wylewanych, więc Twoje powinny wyjść taniej. Już im się chyba w ......poprzewracało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 24.03.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Gaby spróbuj wycenić w Dobroszycach w tartaku, ja tam robiłam schody i jestem b. zadowolona. Slav podeśle ci telefon. Czy ktoś może widział meble ogrodowe z nowej oferty Macro? Cena dobra, mam nadzieję, ze to nie badziewie jakieś. Krzesła drewniane po157zł brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 24.03.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Gaby, jestem w szoku. Nam Kowalik wycenił schody (są naprawdę wysokie i z duża barierką bo mam antresolę) z merbau na 13 tyś . I tak wydało mi się to niemało. I nie mam wylewanych, więc Twoje powinny wyjść taniej. Już im się chyba w ......poprzewracało. Jola, w dup..ch im się jeszcze nie wyrównało... Teraz wykańczają ci co zaczęli budowę w zeszłym roku. Jeśli kryzys potrwa jeszcze parę miesięcy, to fachmani zaczną piszczeć za rok - na razie korzystają ile mogą, na nas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 24.03.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 TMK, masz racje.Wszystko tak jakos podrozalo, zamiast potaniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 24.03.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 TMK, masz racje. Wszystko tak jakos podrozalo, zamiast potaniec. Ej kobiety, kobiety... Moja żona też lubuje się w słowach: "wszystko", "zawsze", itp. Muszę więc zaprzeczyć na bazie własnych doświadczeń łazienkowych że nie wszystko. Kupowałem w luty i wiele elementów miałem taniej niż rok temu. Kilka stron wstecz też było dowodzone, że za gipsowanie chcieli 50, a teraz są oferty po 40. Proszę więc nie siać defetyzmu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 25.03.2009 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Zgadzam sie z Frankai Spadek cen jest odczuwalny - ja zakładam że między 15-20 % Materiały sa już bez problemów dostępne i wraca normalna konkurencja między firmami. Wykonawcy, jeszcze niektórzy próbują windować ceny ale to ostatnie podrygi, nie zapominajmy że najlepsi fachowcy właśnie wracają z Londynu Przykład np moja wycena hydrauliki. Jeden Pan za punkt 150 zł (firma jednosobowa) drugi Pan wycena 80 zł firma zatrudniająca kilkanaście osób Rada dla podłamanych - wystarczy chwilę poczekać i szukać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 25.03.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Co do bramy to mam ją na pilota - napęd Promatic - jest jak dla mnie za wolny - teraz jest dostępny Supramatic - jakbym teraz wybierał to właśnie ten A może trzeba zwolnić tempo życia? Raczej musiałbym posadzić przed domem linię drzew tzw. wiatrołap, lub poczekać aż sąsiad wybuduje dom i osłoni mnie od wiatru, bo wieje dokładnie od strony bramy Zamków 4-punktowych nawet mi w Budusie nie proponowali - może nie wiedzą co to jest Kiedyś rozmawiałem z Panem Sebastianem z Impro i faktycznie jest to spec od drzwi - tyle, że wtedy ceny polecanej przez nich Entry i Lutostańskiego mnie wystraszyły i nie udało mi się zdobyć rabatu dla Grupy Wrocławskiej (wtedy mieliśmy już załatwiony rabat w Budusie chyba jeszcze przez Kulkę). Dopiero później zdecydowali się dać rabat gdy kolejne osoby zaczęły o to pytać, lecz wtedy już miałem zamówionego CAL-a. W każdym razie jeśli w Impro jest rabat porównywalny z Budusem to nawet bym się dzisiaj nie zastanawiał gdzie iść (różnica w poziomie obsługi i fachowości jak między mięsnym z PRL a współczesnym salonem Mercedesa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 25.03.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Rada dla podłamanych - wystarczy chwilę poczekać i szukać .... Jak by ktoś chciał rad jak przeciągnąć budowę to służę radą http://autokacik.pl/images/graemlins/hahaha.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 25.03.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Hasło to "najlepsze kasztany są na placu Pigalle" (nie wiem jak się pisze poprawnie). To nie to hasło i uprzedzam, że abrakadabra tez nie Do tego trzeba je podać właściwej osobie kontaktowej, która zna odzew (w %) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts