Frankai 25.03.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Do tego trzeba je podać właściwej osobie kontaktowej, która zna odzew (w %) Nie wiem czemu, ale budowa i % kojarzy mi się z 40% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 25.03.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Rada dla podłamanych - wystarczy chwilę poczekać i szukać .... Jak by ktoś chciał rad jak przeciągnąć budowę to służę radą http://autokacik.pl/images/graemlins/hahaha.gif To ja jestem na drugim miejscu przeciągania budowy http://autokacik.pl/images/graemlins/hahaha.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 25.03.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Ej kobiety, kobiety... Moja żona też lubuje się w słowach: "wszystko", "zawsze", itp. Muszę więc zaprzeczyć na bazie własnych doświadczeń łazienkowych że nie wszystko. Kupowałem w luty i wiele elementów miałem taniej niż rok temu. Kilka stron wstecz też było dowodzone, że za gipsowanie chcieli 50, a teraz są oferty po 40. Proszę więc nie siać defetyzmu!!! Frankai z wyposażeniem łazienek miałeś dużo szczęścia (jak zwykle )Od marca niektóre ceny z armatury już podskoczyły (np. villeroy&boch) i niestety dalej wiele drożeje (np. kludi, grohe). Jestem na etapie kompletowania i próbuję jeszcze załapać się na zapasy magazynowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 25.03.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Frankai z wyposażeniem łazienek miałeś dużo szczęścia (jak zwykle )Od marca niektóre ceny z armatury już podskoczyły (np. villeroy&boch) i niestety dalej wiele drożeje (np. kludi, grohe). Jestem na etapie kompletowania i próbuję jeszcze załapać się na zapasy magazynowe Nie szczęścia tylko zaopatruję się w dobrej hurtowni. Gość na początku lutego powiedział mi sam z siebie, że w Hansgrohe musimy zamówić do końca lutego, bo potem cenniki idą o 15% w górę. To nie zmienia faktu, że w porównaniu do cen sprzed 1.5 roku był spadek o kilka procent. W dodatku mimo wzrostu kursu Euro. Jeżeli komuś się nie spieszy, to niech poczeka z pewnymi zakupami i pracami do czerwca. Podejrzewam, że zaczną się objawy kryzysu. Fachowcy zaczną już mięknąć i ceny materiałów też powinni stopnieć. W szczególności te z importu, bo obstawiam, że złotówka umocni się z 10%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lacki 25.03.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 WitajcieWykombinowałem sobie połączenie paneli po łuku z płytkami ceramicznymi. Sprawa wydawała się prosta z wielu możliwych rozwiązań wybrałem takie które najbardziej mi odpowiadało czyli wąski teownik. Pojechałem do specjalistycznego sklepu gdzie z listew do wyginania wybrałem najładniejszą.. i tu pojawił się problem jest to stal szczotkowana i nijak nie potrafię tego wygiąć w rękach. W sklepie podali mi namiar na firmę, która podobno ma do tego narzędzia, ale gdy do nich dzwoniłem generalnie wypieli się na mnie.Jak sobie radzicie z takim wyginaniem, może znacie inne firmy z okolic Wrocławia, które świadczą tego typu usługiZ góry dzięki za pomocPozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 25.03.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 wąski teownik. Pojechałem do specjalistycznego sklepu gdzie z listew do wyginania wybrałem najładniejszą.. i tu pojawił się problem jest to stal szczotkowana i nijak nie potrafię tego wygiąć w rękach. Jak rozumiem będziesz montował to jako odwrócone "T". Może weź kątówkę i ponacinaj dość gęsto "poprzeczkę". To pozwoli Ci giąć, chociaż może powstać łamana. Nacięcia muszą być z obu stron, przy czym od wewnątrz powinny to być wręcz wycięte trójkąty. U mnie gość giął konstrukcję na schody. O ile dobrze pamiętam są to profile kwadratowe 40x60, a gięte to było po spawaniu. Gięciu podlegały tylko poziomie odcinki. Promień gięcia około 4m. Zapytam jak przyjedzie na montaż o Twój przypadek. Podaj wymiary teownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lacki 25.03.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 teownik ma 13 mm szerokości i podajże 9 mm wysokości. Chcę go zainstalować tak, aby przykryć górnym daszkiem T szczelinę między płytkami i panelami. Mogę na jutro zrobić zdjęcia łuków jeśli się zmobilizujęGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 25.03.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Witajcie Wykombinowałem sobie połączenie paneli po łuku z płytkami ceramicznymi. Sprawa wydawała się prosta z wielu możliwych rozwiązań wybrałem takie które najbardziej mi odpowiadało czyli wąski teownik. Pojechałem do specjalistycznego sklepu gdzie z listew do wyginania wybrałem najładniejszą.. i tu pojawił się problem jest to stal szczotkowana i nijak nie potrafię tego wygiąć w rękach. W sklepie podali mi namiar na firmę, która podobno ma do tego narzędzia, ale gdy do nich dzwoniłem generalnie wypieli się na mnie. Jak sobie radzicie z takim wyginaniem, może znacie inne firmy z okolic Wrocławia, które świadczą tego typu usługi Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam Grzesiek Musisz zrobić sobie szablon przebiegu promienia, żeby na bieżąco kontrolować wygięcie. Obsadzić środnik w imadle i w niedużych odstępach podginać (stale kontrolując promień). Jeśli to nierdzewka to w żadnym wypadku nie podgrzewaj tego, bo dostanie przebarwień, które trzeba będzie wytrawiać albo szczotkować. Nie wiem po jakim promieniu chcesz to giąć, ale przypuszczam, że to jakaś fala o promieniu kilku metrów. Przy małym promieniu może Ci się półka pofalować na wewnętrznej. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulina N. 25.03.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Jakie są Wasze uwagi dotyczące podgrzewanej podłogi w salonie i deską merbau?Zastanawiamy się z mężem czy nie założyć ogrzewania podłogowego również w salonie(w łazience i kuchni obowiązkowo).Od dwóch dni mąż siedzi na telefonie i rozmawia z fimami.Czy macie może kogoś, kogo możecie nam polecić od kładzenia podgrzewanej podłogi, jak również połozenia podłogi (deski) na nią. A propos, o co chodzi z tym hasłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 25.03.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Jakie są Wasze uwagi dotyczące podgrzewanej podłogi w salonie i deską merbau? Zastanawiamy się z mężem czy nie założyć ogrzewania podłogowego również w salonie(w łazience i kuchni obowiązkowo). Od dwóch dni mąż siedzi na telefonie i rozmawia z fimami. Czy macie może kogoś, kogo możecie nam polecić od kładzenia podgrzewanej podłogi, jak również połozenia podłogi (deski) na nią.? W temacie podłóg drewnianych polecam comfortplus. Merbau kupisz w bardzo dobrej cenie, możliwy jest również ich montaż A propos, o co chodzi z tym hasłem? "Naszych forumowych chłopaków" poniosła wiosenna fantazja Rabat w Irdze nadal działa i jak będziesz chciała namiary to napisz na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 25.03.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 A propos, o co chodzi z tym hasłem? "Naszych forumowych chłopaków" poniosła wiosenna fantazja Grupa Wrocławska przejęła kontrolę nad rynkiem budowlanym w Polsce. System specjalnych haseł umożliwia uzyskanie rabatów na poziomie wskazanym przez byłego-byłego prezydenta. Konspiracja jednak siągnęła takiego poziomu, że nikt - nie wyłączając Wielkiego Mistrza Masońskiej Loży Budowlanej - nie zna hasła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 25.03.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Nie szczęścia tylko zaopatruję się w dobrej hurtowni. Gość na początku lutego powiedział mi sam z siebie, że w Hansgrohe musimy zamówić do końca lutego, bo potem cenniki idą o 15% w górę. Mam pytanie - czy jakaś hurtownia we Wrocławiu jest w stanie wyrównać lub dać lepsze ceny na Hansgrohe niż Allegro? Stoję przed zakupem dwóch baterii podtynkowych, kranów,.... Pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 25.03.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Mam pytanie - czy jakaś hurtownia we Wrocławiu jest w stanie wyrównać lub dać lepsze ceny niż Allegro? Stoję przed zakupem dwóch baterii podtynkowych, kranów,.... Podejrzewam, że zależy jakiego producenta masz na myśli. Niektórych towarów nie znajdziesz na Allegro. Kiedy szukałem La Torre - Tower Tech w wersji podtynkowej, to na Allegro nie było, a w necie minimum 400zł. Armalux proponował za... 540zł. Moja hurtownia sprzedała mi za 367zł. Tak na marginesie - znajomy w Warszawy wspominał mi, że dostał na Hansgrohe rabat na poziomie 40% w necie. Ja miałem "tylko" 25%. Jak mi się nie pokićkało to mówił o sprzedawcy z Rzeszowa. Kabinę z Koła wycyganił gdzieś z 50% rabatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 25.03.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Podejrzewam, że zależy jakiego producenta masz na myśli. Niektórych towarów nie znajdziesz na Allegro. Kiedy szukałem La Torre - Tower Tech w wersji podtynkowej, to na Allegro nie było, a w necie minimum 400zł. Armalux proponował za... 540zł. Moja hurtownia sprzedała mi za 367zł. Tak na marginesie - znajomy w Warszawy wspominał mi, że dostał na Hansgrohe rabat na poziomie 40% w necie. Ja miałem "tylko" 25%. Jak mi się nie pokićkało to mówił o sprzedawcy z Rzeszowa. Kabinę z Koła wycyganił gdzieś z 50% rabatem. Chodzi mi o Hansgrohe (baterie) i Koło (wc, bidet, wanna) - na Allegro jest oferta goscia z Poznania i ma niezłe ceny, ale wolałbym wesprzeć lokalny Rynek (i dochadzą inne kwestie - można zobaczyć, wymienić, etc). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 25.03.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Chodzi mi o Hansgrohe (baterie) i Koło (wc, bidet, wanna) - na Allegro jest oferta goscia z Poznania i ma niezłe ceny, ale wolałbym wesprzeć lokalny Rynek (i dochadzą inne kwestie - można zobaczyć, wymienić, etc). ja brałam też z allegro z Poznania...felix czy jakoś tak nazywała się ta firma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 25.03.2009 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Chodzi mi o Hansgrohe (baterie) i Koło (wc, bidet, wanna) - na Allegro jest oferta goscia z Poznania i ma niezłe ceny, ale wolałbym wesprzeć lokalny Rynek (i dochadzą inne kwestie - można zobaczyć, wymienić, etc). Podchodzisz podobnie do mnie - też wolałem lokalnie. W szczególności z uwagi na doradztwo - nie tracę czasu na samodzielne szukanie, a ceny rozsądne na wszystko. Teraz wymieniłem też rozetę przy syfonie (błąd galwanizacji od wewnątrz i wymienię korek od baterii z demontażu - ma uszkodzony gwint na końcu, a miała być idealna Swoją drogą - ciekawe czy są podróbki na rynku armatury? Przecież podrabia się wszystko Proszki do prania, kawę, paski rozrządu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 25.03.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Swoją drogą - ciekawe czy są podróbki na rynku armatury? Przecież podrabia się wszystko Proszki do prania, kawę, paski rozrządu....Może z tym być tak jak z seriami do marketów. Podobno nawet uznane marki mają oddzielne produkty na markety - cieńsze -> takie info słyszałem akurat o produktach ROCA. Pytałem później wuja, który przez chwilę pracował w jednym z marketów na O i powiedział mniej więcej tak: niby są takie same, ale dlaczegoś muszą być tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 25.03.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Może z tym być tak jak z seriami do marketów. Podobno nawet uznane marki mają oddzielne produkty na markety - cieńsze -> takie info słyszałem akurat o produktach ROCA. Pytałem później wuja, który przez chwilę pracował w jednym z marketów na O i powiedział mniej więcej tak: niby są takie same, ale dlaczegoś muszą być tańsze. Niekoniecznie. To jedna droga, a druga to kwestia wolumenu. Mam dane dotyczące pewnego dyskontu i produktu spożywczego, o uznanej marce. Zamówił on ten produkt, z żądaniem utrzymania jakości na wysokim poziomie, ale niższej cenie. Nie wiem tylko kto i dlaczego podjął decyzję o zmianie nazwy. Czy wytwórca, bo nie chciał ujawniać konkurencyjnym sieciom poziomu cenowego, czy dyskont chcąc utrącić argument marki. Tak czy owak jest teraz bardzo dobry produkt, sprzedawany pod inną nazwą, a będący dokładnie tym samym, tylko za niższą cenę. Z uwagi na wolumen kontrakt został podpisany przy niższej cenie dla wytwórcy. Co ciekawe - ten dyskont ma taką kontrolę jakości (swoją + zewnętrzne ekspertyzy), że nie ma mowy o obniżeniu jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 25.03.2009 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Jeszcze jedno - w mojej firmie jest pewna sezonowość. Swego czasu była mowa, że w pewnych przypadkach możemy oferować stawki na poziomie znacznie niższym niż normalnie, gdyż tak czy owak wówczas ludzie nic nie robią. Nie wykluczam, że podobnie może być u niektórych prodcentów: "jeżeli zamówicie wtedy i wtedy, taką a taką ilość, oraz zapłacicie w terminie... , to macie cenę na poziomie 75%". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 25.03.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 A z mojej bramy nici. Pojechalam do bingo i okazalo sie, ze to nie u nich ogladam te probke koloru. U nich na scianie jest taki sam, jak moja brama:(Trudno. Przyjdzie mi sie pogodzic. Ale udalo mi sie zamowic drzwi zewnetrzne. Ze wzgledu na kolor bramy zdecydowalam sie na pcv. Jakos drewno w tym kolorze wydaje mi sie nie bardzo pasowac. Tak sztucznie. Otoz pojechalam do Exterm-2 w Psarach. Maja tam rozne profile, a przede wszystkim kolory. Dobralam identyczny i tez gladki i matowy.Jutro przyjada na pomiar.I jak pan technolog nie bardzo chcial sie zgodzic na rabat (a wspomnialam tez o forum muratora, o naszej grupie), tak szef, nota bene super facet, przechodzac zainteresowal sie rozmowa. Porozmawial, doradzil i dal mi naprawde extra rabat.W ten oto sposob sprawe drzwi, mam nadzieje, mam juz prawie zamknieta.I mysle, ze w tym wypadku - brama i te drzwi, jest to najlepsze wyjscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts