secam 30.03.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Małe uściślenie - nie noszę melonika ani muchy. Debilowaty uśmiech bywa znakiem rozpoznawczym. Pozdrav Przepraszam to staere zdjęcie było - aktualniejsze http://gfx.filmweb.pl/blog/787482/472003.1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justka9 30.03.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Witam już bardzo zaawansowaną grupę Mam nadzieje w najbliższym czasie do Was dołączę. Jak dobrze pójdzie to ruszymy latem. Będziemy budować 50 km od Wrocławia w okolicach Twardogóry. Powoli rozglądamy się za materiałami i właśnie w tej sprawie mam do Was pytanie. Jakie hurtownie polecilibyście? Oczywiście w okolicach Wrocławia i w moich stronach. Pewnie i tak nie minie mnie bieganie od sklepu do sklepu i porównywanie cen, ale najlepiej na początku zorientować się, gdzie warto zajrzeć, a co od razu sobie darować. Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi i sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 30.03.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Witam. Mi jeden fachowiec zaśpiewał 60zł za m2 ocieplenia zew. I to podobno dobra cena bo on jest super fachowiec a inni partolą. Wojty pamiętamy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 30.03.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Secam, Ty to zawsze w samo sedno Śliczna fotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 30.03.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Witam. Mi jeden fachowiec zaśpiewał 60zł za m2 ocieplenia zew. I to podobno dobra cena bo on jest super fachowiec a inni partolą. Wojty pamiętamy . Też takiego miałem, a nawet kilku. - Panie, a w jakiej cenie klinkier układacie? - 3,50 za cegłę. - Co takiego? Po 2,50 max. było w ubiegłym roku. - Nie ma mowy, jak pan chce mieć dobrze położone to ja biorę 3,50. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slav 30.03.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Justka Chyba ciezko bedzie polecic jakas dobra hurtownie. Z reguly jest tak, ze cegla jest tansza tu, zaprawa tam a cos jeszcze gdzie indziej. Mysmy sie zdecydowali na jedna hurtownie od A do Z. Dawali "niby" to jakies rabaty ale de facto mozna bylo znalezc materialy odrobine taniej w innych hurtowniach. Plusem tego, ze zaopatrujesz sie w jedenej jest to, ze masz transport gratis, mozliwosc zwrotow materialow pozostalych po budowie, mozliwosc placenia przelewem kiedy masz na to czas (nigdy jeszcze nie placilem gotowka w ten sam dzien) i zawsze jakies gratisy male. Wydawaloby sie, ze jak juz wydasz te kilkadziesiat tysiecy to pomimo, ze Cie znaja to powinni jednak traktowac Cie lepiej :). Ja bralem caly dom z Dolmatu z Olesnicy ale szczerze mowiac chyba bym ich juz teraz nie polecal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 30.03.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 A jak kiepsko, to za ile zrobi? Może się opłaci. Mi mój kochany tatuś , który jest "złotą rączką" zawsze mówi tak, czy zrobię dobrze czy źle i tak, tak samo muszę się narobić, to po co partaczyć? Logiczne, nie?[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaby 30.03.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 - Panie, a w jakiej cenie klinkier układacie? - 3,50 za cegłę. - Co takiego? Po 2,50 max. było w ubiegłym roku. - Nie ma mowy, jak pan chce mieć dobrze położone to ja biorę 3,50. Pozdrav :D to jak wynegocjujesz po 2,5 to możesz byc pewnien że spartoli :D Dostałam ofertę ogrodzenia: siatka 1,5, podmurówka z prefabrykatów cena na gotowo 80zł/mb i to niby super cena - jak się na to szanowna grupa zapatruje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 30.03.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Witam już bardzo zaawansowaną grupę Mam nadzieje w najbliższym czasie do Was dołączę. Jak dobrze pójdzie to ruszymy latem. Będziemy budować 50 km od Wrocławia w okolicach Twardogóry. Powoli rozglądamy się za materiałami i właśnie w tej sprawie mam do Was pytanie. Jakie hurtownie polecilibyście? Oczywiście w okolicach Wrocławia i w moich stronach. Pewnie i tak nie minie mnie bieganie od sklepu do sklepu i porównywanie cen, ale najlepiej na początku zorientować się, gdzie warto zajrzeć, a co od razu sobie darować. Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi i sugestie. Witamy Biulder II , kierownik p. Leszek, ul A.Krajowej za stacją BP 12 % od cen w komputrze, ale i tak proponuję sprawdzać ważniejsze (droższe) pozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slav 30.03.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 - Panie, a w jakiej cenie klinkier układacie? - 3,50 za cegłę. - Co takiego? Po 2,50 max. było w ubiegłym roku. - Nie ma mowy, jak pan chce mieć dobrze położone to ja biorę 3,50. Pozdrav :D to jak wynegocjujesz po 2,5 to możesz byc pewnien że spartoli :D Dostałam ofertę ogrodzenia: siatka 1,5, podmurówka z prefabrykatów cena na gotowo 80zł/mb i to niby super cena - jak się na to szanowna grupa zapatruje? No ja zrobie za 75 ale wiadomo spartole ... co Ty na to? Moj kolega za 90 i tez spartoli, wiec jaka oferte wybierasz? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaby 30.03.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 No ja zrobie za 75 ale wiadomo spartole ... co Ty na to? Moj kolega za 90 i tez spartoli, wiec jaka oferte wybierasz? :) a takiej bez spartolenia to się nie da?? tak się rozmarzyłam....... w sumie to chodzi mi o to czy to sensowne pieniadze i po "ile teraz chodzi" taka robota Pan zachwalał rodzaj siatki, powlekana 3,2 mm i w ogóle super hiper. Zaleta tej oferty jest to że w miarę blisko i jak płt szlag trafi to na piechote pójde i zareklamuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 30.03.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 namiary na kuchnie zaraz przesle. A pana od podbitki oczywiscie popraosze . Mogę też prosić o namiary na kuchnię? My byliśmy w sobotę i muszę przyznać, że opłaciło się Pooglądaliśmy sobie "na zywo" schody różnych firm (widzieliście wystawkę Marchewki? ale cudo!!!-no przeciez popatrzeć zawsze można ), w tym tartaku Dobroszyce. I musze powiedzieć, że dzieki NATALII STAŃKO będziemy mieli (mam nadzieję tfu,tfu,tfu...) takie schody jak sobie wymyśliliśmy (z giętą poręczą!) w bardzo rozsądenej cenie Bardzo dziękuję CI za podsunięcie kontaktu Natalia Pan zrobił nam też bardzo ładną i szybką wizualizację tego o co nam chodziło i myślę, że nie powinno być żadnych niespodzianek. Teraz jeszcze tytlko mnostwo pracy,żeby wszystko ładnie pod te schody przygotować i już będzie można za jakiś czas montować Pozdrawiam Jeśli można wiedzieć to o którym z wystawców mówisz? Też czekają mnie schody . A tak jak już napisał ktoś wyżej napisał - schody Marchewki - super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 30.03.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Justka, oczywiście poszukuj nie tylko w okolicy. Nasze dotychczasowe doświadczenia pokazują, że odległość 40-50 km nie generuje kosztów dostawy, które zrównoważyłyby pazerność miejscowych hurtowników i np. okniarzy. Jestem zdania, że warto oszczędzać na wszystkim (tzn. szukać dobrego produktu w jak najniższej cenie) i nie dać się ponieść reklamie: Jak kupisz nasz produkt (małym druczkiem: za fortunę) to zaoszczędzisz (małym druczkiem: grosze) np. na ogrzewaniu.Do wszystkiego należy podejść z dystansem (którego mi często brak). Ale jak tu mieć dystans, skoro wczoraj pomierzyłem wysokości pomieszczeń do równej posadzki i w salonie na szerokości niespełna 5 metrów mam sufit krzywo na 3,5 cm. Mogę polecić współpracę z hurtownią SMB Szostak w Trzebnicy. Obsługiwał mnie p. Marcin Szkudlarek i tam dostałem najlepszą cenę na dach (a pytałem we Wrocławiu, Strzelinie i Świdnicy). Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_zm 30.03.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi i sugestie. Życzę powodzenia... ale nie wiem czy będą jakieś odpowiedzi. Nie wiem dlaczego ale tu jak ktoś "nowy" o coś pyta albo się czymś chwali to albo jest niezauważony albo atakowany że się reklamuje Ale prawdopodobnie nie ograniczycie się do jednej hurtowni czy sklepu, chyba każdy kupuje w różnych Ja osobiście polecam hurtownię z Trzebnicy SZOSTAK, nie ma problemu z dostawą, płatnościami a i jakiś rabat też da się szarpnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 30.03.2009 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Jeśli można wiedzieć to o którym z wystawców mówisz? Też czekają mnie schody . A tak jak już napisał ktoś wyżej napisał - schody Marchewki - super. Tak na marginesie - na Budmie widziałem ciekawostkę - zdjęcia "Marchewka" (a może Trąbczyński), a nazwa na stoisku inna. Może zmienili nazwę? A może jakiś "odłam"? A na kiedy te schody? Ja na koniec czerwca (ew. lipca) będę wiedział już czy mój schodziarz jest tak dobry jak mówi. Póki co nie przyłapałem go na ściemnianiu, a drzwi które robił były wporzo. Sprawdzę jeszcze u brata kolegi z technikum - ponoć jemu też robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 30.03.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Będziemy budować 50 km od Wrocławia w okolicach Twardogóry. Powoli rozglądamy się za materiałami i właśnie w tej sprawie mam do Was pytanie. Jakie hurtownie polecilibyście? Twardogóra to 33km od Odolanowa, w którym ciągle mieszkam. Mamy jedną nieźle rozwijającą się hurtownię - Ratajek. Ostatnio wiele razy kupowałem tam jakieś dupperele i było taniej niż w Ostrowie. Gagata z naszej grupy się tam zaopatrywała, kiedy remontowała tą swoją agroturystykę we Wróblińcu. Zapytaj ją może Privem co sądzi o nich. Ja osobiście pobudowałem się jak jeszcze raczkowali, więc nie brałem nic "grubego". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 30.03.2009 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Życzę powodzenia... ale nie wiem czy będą jakieś odpowiedzi. Nie wiem dlaczego ale tu jak ktoś "nowy" o coś pyta albo się czymś chwali to albo jest niezauważony albo atakowany że się reklamuje Eeee - to nie tak. Załóżmy, że w realu widzisz kogoś pierwszy raz. Czy od razu wchodzisz z nim w bliższe - za przeproszeniem - stosunki? Tutaj też tak jest - parę postów i nawiązuje się nić sympatii. To co często gubi "nowicjuszy" jest to brak umiejętności zadania konkretnego pytania. Mało konkretne pytania od nieznajomego - to człek się nie wysili, żeby dopytać co poeta miał na myśli. Im bardziej konkretne pytanie - tym większa szansa na odpowiedź. Przykłady (przerysowują i niech się nikt nie obraża): 1. Zaczynam budowę. Na co mam uważać? {Na tysiące spraw} 2. Gdzie szukać działki? {A czort wie jakie masz preferencje i jaką kasę} 3. Czy ten projekt jest dobry {Każdy przegląda z 1000 projektów zanim wybierze odpowiadający jemu. Czy mam analizować dla kogoś kolejny 1000?} 4. Gdzie kupić siatkę ogrodzeniową we Wrocławiu, najlepiej w okolicy Bielan? {I to jest właściwe pytanie. } 5. Potrzebuję gościa z Białoruśką na wyrównanie terenu {kolejny konkret i będzie odpowiedź} Drugą metodą na "wkupienie" się w grupę, to podchwycenie czyjegoś wątku, dopytanie się, skomentowanie, itp. Nick zapada w pamięć i już się chętniej pomoże To tylko psychologia i sposób w jaki "działa" się w społeczeństwie, a nie zła wola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 30.03.2009 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Wojty - poszło na priv Justka9 - gdzie konkretnie się budujecie, zdaje się ze po sąsiedzku Hurtownia w Oleśnicy, którą niestety późno wyczaiłam, ceny niższe niż we Wrocławiu Tani Dom 607-390-930 ul. Ludwikowska, 26. Trabi - znalazłeś te płytki, podawałam ci namiar. Schody - polecam Tartak w Dobroszycach, szybko niedrogo i ładnie. Nie polecam natomiast mojego stolarza Z. Olszańskiego. Grzesiu - jak zwykle, uśmiałam się. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 30.03.2009 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Wojty, jesli do podbitki MichAsiek polecila Ci pana Michala, to bierz. Tez mi robil. Polecam. Ale jest zajety teraz do czerwca, a pozniej kladzie u mnie plytki w garazu i kotlowni. A propos, elewacji zewnetrznej, to chcialam zapytac czy 70zl za m2, to drogo, ale widze, ze Anjamen dostala propozycje za 60, to raczej tak porownywalnie.A nie macie kogos innego dobrego i tanszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slav 30.03.2009 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Zobacz tutaj, nie wiem czy mozna ich polecac ale ceny maja konkurencyjne. ok 80 pln za metr z materialem. http://www.mega1000.pl/ocieplenia-z-wykonastwem/docieplenia-domkow-2.html PozdrawiamS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts