ellaj 31.03.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Ale czy to jest WFM? Nie wiem, ale tam ceny nie sa takie niskie.Daro-k, a twoja kuchnia byla droga?Ja bylam w ich salonie Lad we Wroclawiu przy Jaracza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 31.03.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Wolsztyńskie meble są bardzo ładne, ale wybaczcie, do tanich nie należą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 31.03.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Ale czy to jest WFM? Nie wiem, ale tam ceny nie sa takie niskie. Daro-k, a twoja kuchnia byla droga? Ja bylam w ich salonie Lad we Wroclawiu przy Jaracza. Moja była dość tania, ale, że okazało się, że zrobiliśmy przy okazji inne interesy to trudno to teraz ocenić. Koleżanka z Poznania była u nich i chwaliła. Moja kuchnia jest w stylu starego szczotkowanego jasnego dęby z dużym czopuchem - tak jak na ich stronie w propozycjach kuchni klasycznych. TYlko pamiętać należy, że to nie jest to samo co WFM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 31.03.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Wolsztyńskie meble są bardzo ładne, ale wybaczcie, do tanich nie należą. Do najdroższych też nie Choć te moje mimo, że z Wolsztyna były całkiem pzystępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 31.03.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 ok przytocze pozniej troche faktow na razie jestem troche nie w formie Mam nadzieję, że jest wszystko OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidk 01.04.2009 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Ale HIT od maja ruszają dopłaty 70 % dla energii odnawialnej - solary, rekuperatory, pompy ciepła i inne fajne rzeczy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 01.04.2009 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Ale HIT od maja ruszają dopłaty 70 % dla energii odnawialnej - solary, rekuperatory, pompy ciepła i inne fajne rzeczy !!! I dla każdego rozpoczynającego inwestycję pow. 130 m2 PU porady architekta wnętrz są refundowane przez Wydział Architektury PWr. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 01.04.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 szkoooda że już się na to nie załapię szczególnie ten architekt wnętrz by mi pasował Grzesiu może Wam kiedyś inspekcję zrobię, jak na rowerową się wybiorę a wracając do p. Radka - tynki zew, mimo wszystko dobrze wspominam współpracę, choć jest on raczej trudny w komunikacji, czyt. mruk, ale sympatyczny mruk, i przy płaceniu zaokrągla wyraźnie w dół pozdrawiam wiosennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 01.04.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 W związku z licznymi protestami feministek , wchodzą nowe przepisy prawa pracy. Od 1 kwietnia tego roku minimalny stosunek zatrudnienia kobiet na budowie (w stosunku do mężczyzn) wynosić musi minimum 20 % . Wynika z tego że każda 5 osobowa ekipa będzie musiała mieć w składzie minimum jedną kobietę. Aby ukrócić wszelkie spekulacje na ten temat ewentualnego molestowania ministerstwo opracowało również wzory strojów roboczych. http://www.albumik.pl/albumy/secam/pierdolki/4221675446638.jpg Każdemu kto nie zastosuje się do wytycznych, ministerstwo przydzieli obligatoryjnie budowlanego kapłana. Ma to na celu zapewnienie właściwego poziomu moralnego panującego na budowie. http://www.albumik.pl/albumy/secam/pierdolki/4221685446638.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 01.04.2009 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Grzesiu może Wam kiedyś inspekcję zrobię, jak na rowerową się wybiorę zapraszam serdecznie prawdopodobnie w sobotę wiekszość dnia będę na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 01.04.2009 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 W związku z licznymi protestami feministek , wchodzą nowe przepisy prawa pracy. Od 1 kwietnia tego roku minimalny stosunek zatrudnienia kobiet na budowie (w stosunku do mężczyzn) wynosić musi minimum 20 % . Niestety przepis ten został zaskarżony przez mniejszości. Nie sama idea 20% kobiet, ale brak limitu na mniejszości seksualne. Ponoć jest już uzgodnione z Komisją Europejską, że zwróci na to uwagę, a w ostateczności zostanie wszczęta odpowiednia procedura. Będzie więc minimum 20% kobiet i 20% mniejszości seksualnych. Do oprotestowania zamierza też się przyłączyć PFRON, który żąda min. 20% w ramach rehabilitacji osób niepełnosprawnych. Programy zaś aktywizacji osób po 50-tce, będą nakładały obowiązek na wszystkie firmy - także budowlane - zatrudniania osób w każdym przedziale wiekowym (liczonym na dekady). Będzie więc trzeba zatrudniać 20% osób w przedziale 50-60 lat. Jako ostatni do protestów mają przyłączyć się przedstawiciele Stowrzyszenia Indian, Pigmejów, Aborygenów i Eskimosów, których prawa w Polsce są totalnie pomijane. Chodzą słuchy, że nie są bez szans w tym proteście. Kiedy to wszystko się zsumuje, to wychodzi na to, że w firmie budowlanej, być może nie będzie żadnego budowlańca. No chyba że będzie składała się Pigmejek po 50-tce, będących lesbijkami, które uległy wypadkom na wcześniejszych budowach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 01.04.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 zbudowany z przyzwoitych materiałów (ściany z ytonga... do reszty nic niemam, ale ten ytong to mnie rozbawił Miałaś w ręku ytonga ? Przecież w tym dziure można zrobić ołówkiem, a jak spadnie Ci bloczek w 1m to się płamie w drobny mak... Ytong to materiał dobry jedynie dla wykonawcy (lekki, bardzo łatwo się obrabia, łatwo prowadzi w nim instalacje) i producenta (mało surowca - dużo gotowego materiału) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 01.04.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Co do ytonga, każdy ma własne zdanie. Ja uważam, że to dobry materiał dlatego z tego budowaliśmy, zwłaszcza gdy jest perfekcyjnie wymurowany, jak u moim przypadku. Wykonawca nie miał tu nic do powiedzienia, bo nie było wiadomo nawet kto będzie murował. Ale nie o to chodzi. Jednemu podoba się żona, a drugiemu teściowa. Ja akurat nie jestem entuzjastką styropianu. Nie chce tu rozpentywać burzy dyskusja na temat wyższościści ytonga, nad innymi materiałami. Każdy robi tak jak uważa, napisałam o tym tylko dlatego, żeby uświadomić koledze Frankajowi, że można osiągnąć niezły wynik finansowy budując dom z przyzwoitych materiałów. I można znaleźć meble kuchenne z lepszych materiałaow niż proponuje BRW i w niższej cenie. Oczywiście trzeba poświecić na to sporo czasu, co nie każdemu się opłaca. [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 01.04.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 ...... Jednemu podoba się żona, a drugiemu teściowa. ....... zona własna czy kolegi ....... Jola nie przejmuj się Ytong żeby ograniczyć produkcję konkurencji planuje wykupic pakiet większościowy Porothermu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 01.04.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 ...... Jednemu podoba się żona, a drugiemu teściowa. ....... zona własna czy kolegi ....... Żona strofuje męża: popatrz na sąsiada!!! Zawsze jak wychodzi do pracy, to całuje żonę na "do widzenia". Kiedy Ty zaczniesz brać z niego przykład???!!! Mąż: oni dopiero niedawno się wprowadzili, ale jak tylko poznam się z nią bliżej, to obiecuję, że też będę to robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 01.04.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Sąsiadka do sąsiadki - Sąsiadko jak się tak ogniście kochacie z tym swoim mężem, to chociaż sobie kupcie żaluzje.- A wy sobie kupcie okulary sąsiadko, bo to nie był mój mąż, tylko twój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaby 01.04.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 jak to mówią "jeden woli gajowego inny córkę leśniczego" Co do wiadomości to słyszałam że darmowe konsultacje architekta wnętrz dotycza tylko rezydencji z basenami. Czas przeprojektować ogródek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 01.04.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 jak to mówią "jeden woli gajowego inny córkę leśniczego" Co do wiadomości to słyszałam że darmowe konsultacje architekta wnętrz dotycza tylko rezydencji z basenami. Czas przeprojektować ogródek Nieprawda, to są informacje szerzone przez pewną grupę interesów. Jako osoba, która podała tę informację uściślam, że jedynym warunkiem jest ogród od południowej strony. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 01.04.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 może powołamy jakąś komisję w tej sprawie .... A zauważyliście jaka dzisiaj panuje wspaniała wesoła atmosfera na grupie czy ma na to wpływ piękna wiosenna pogoda , czyżby zimowa deprecha ustąpiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 01.04.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 zbudowany z przyzwoitych materiałów (ściany z ytonga... do reszty nic niemam, ale ten ytong to mnie rozbawił Miałaś w ręku ytonga ? Przecież w tym dziure można zrobić ołówkiem, a jak spadnie Ci bloczek w 1m to się płamie w drobny mak... Ytong to materiał dobry jedynie dla wykonawcy (lekki, bardzo łatwo się obrabia, łatwo prowadzi w nim instalacje) i producenta (mało surowca - dużo gotowego materiału) Ty chyba nie wiesz o czym mowisz! placiles rachunki mieszkajac w domu z ytonga? myslisz ze dlaczego nasz drugi dom jest wlasnie z ytonga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts