Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

łoludzie... to żart był?? to dlatego kier bud jak zadzwooniłam do niego żeby taras jednak troche w bok dac to tak dziwnie sie na mnie popatrzył?? masz ci los.... 8)

No proszę - są osoby korzystające z 3G, a ja myślałem, że to się nie przyjmie :oops:

nowoczesnośc w domu i zagrodzie! :)

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Wam moze do smiechu ale ja mam powazny problem .....

Głowa do góry jak mawiał kat do wieszanego 8)

Mnie już problemy mało ruszają od czasu jak mi dach po 1.5 roku zaczął chałupę rozsadzać. Najpierw próbowaliśmy spiąć mu przednie krokwie, ale skończyło się na podniesieniu dachu (w całości), podstawieniu słupków, rozkuciu wieńca i dobetonowaniu wzmocnień. Rozkuwać beton też musiałem, bo mi za wysoko wylali w łazience. Też rozkujesz lub zeszlifujesz.

No i sie nie udalo, :(:(

Taras przestawiony o ..... 360 stopni, niestety spuscilem ich z oczu i nie dopilnowali. Wiatr obrocil im dobrze ustawiona plyte na haku jak mieli przerwe na fajke i nie zauwazyli, ze cos jest nie tak. No coz pozostanie mi faktycznie wynajecie frezarki bo dzwigowy juz wyjechal na swieta do rodziny na wschod. Dobrze, ze ta fuszerke zabrali tylko butelki po winie bo kasy nie chcieli.

Pozdrawiam

S :)

frankai to podpowiedzz mi gdzie takie branze sa

Jako uzupełnienie priva dodam, że 15 minut temu dzwoniła do mnie jakaś panienka z HRcośtam. Nie brzmiało to jak Prima Aprilis, ale oczywiście wykluczyć nie można :wink: Sęk w tym, że przez pół roku to nie chcę się wyprowadzać nawet na 3 dni w tygodniu a siedziba w Warszawie. Poza tym byłby chyba problem z doświadczeniem, bo nie ta klasa systemów - my je "zasilamy", ale moja wiedza docelowej firmie pewnie by nie wystarczyła. Chwilowo podziękowałem, ale pozwoliłem zostawić mój telefon w bazie :wink: Ciekawe skąd go mieli :roll:

Witajcie.

Ja tak na poważnie. Potrzebuję na już a nawet na wczoraj 2-3 paczki ciepłego styropianu 4cm najlepiej szarego thermoorganiki lub coś podobnego. Może widzieliście gdzieś na składzie w jakiejś hurtowni. Już nie wiem gdzie mam zadzwonić. Wszędzie na zamówienie . Jak zamówiłam to pan z hurtowni dał dziś odpowiedź że fabryce nie opłaca się produkować dwóch paczek.

Potrzebuję na już a nawet na wczoraj 2-3 paczki ciepłego styropianu 4cm najlepiej szarego thermoorganiki lub coś podobnego.

Masz na myśli polistyren ekstrudowany?

Zapytaj w Arisie na Grabiszyńskiej 241A, tel. 7937104. Jakieś 2 lata temu kupowałem tam polistyren 2cm i mieli od ręki. U siebie na budowie mam 4 płyty Styroduru 5cm. Jakby Ci się nadał, to mogę przekazać przez kolegę - do odbioru byłby na Sycowskiej, bo mamy tam biuro.

Aris też na zamówienie

A pianki nie mieli? Tej oklejonej folią AL. To jest jeszcze cieplejsze niż polistyren. A właśnie - a nie da się pianką wypełnić? Tylko żeby jej nie przycinać, bo wówczas chłonie wilgoć. Jak ma zamknięte pęcherzyki tej jest ciepluteńka.

Pytanie do mieszkających już w swoich domkach - czy jeszcze grzejecie ?

Ja od wczoraj zupełnie wyłączyłem ogrzewanie :)

A Ci co w nieswoich, to się nie mogą odezwać? :roll:

I tak się odezwę :lol: Wczoraj nie było palone. Dzisiaj na wieczór teść napalił. :roll: Budynek 35 lat, absolutnie totalnie nie ocieplony. Pogoda była na tyle dobra i co ważne - prawie bezwietrzna, że ciepłe powietrze + słoneczko robiły swoje.

... Są branże i stanowiska na rynku, które nie czują kryzysu. Z jednej strony niby zapalono żółte światło w firmie, ale z drugiej wiadomo, że roboty jest na pół roku (mówię o działach "produkcyjnych")....

Frankai co to za branża - dostrzegam uderzające podobieństwo do tej w której ja pracuję

Pytanie do mieszkających już w swoich domkach - czy jeszcze grzejecie ?

Ja od wczoraj zupełnie wyłączyłem ogrzewanie :)

ja już od tygodnia nie palę tylko przepalam na noc - ale to pewnie dla tego że nie mam rekupatora (sory wracam do starego tematu nie mogłem się powstrzymać ) :)

rzucam temat - klej do płytek

szukam w pełni elastycznego (do podłogówki)

w dobrej cenie :D (oczywiście)

jakie możecie polecić a od jakich mam się trzymać z daleka?

Wczoraj był u mnie płytkarz i mówił, że chciałby kleić wszystkie podłogi na Sopro elastycznym. Twierdzi, że to bardzo dobry klej i jemu odpowiada. Ponieważ pracuje na zmianę w Polsce i NRD to mówił, że Ceresit sprzedawany u nas jest niższej jakości niż oryginalny niemiecki.

Zaznaczył też, że każdy płytkarz ma swoje ulubione materiały, co nie oznacza, że inne są złe.

Pozdrav

U nas Mapei Adselix P9 - ok 46zł za worek w OBI. Pod to grunt też Mapei'a ekstrakt. Ale fugi i silikon to kategorycznie nie Mapei - tu polecił Sopro.

U nas Mapei Adselix P9 - ok 46zł za worek w OBI. Pod to grunt też Mapei'a ekstrakt. Ale fugi i silikon to kategorycznie nie Mapei - tu polecił Sopro.

Poprzednio brałem Sopro "1" (a może "995"? :roll: ). Teraz pytałem fachowca co chce i też powiedział o Mapei cośtam "9", więc to chyba ten co Wy.