Trociu 02.04.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 mój majster od płytek też lubi Mapei P9.Kuchnię i salon mam na ceresicie CM18 czy 17. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 02.04.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 ja kleilam na deitermanie i mapei oba takie same ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 02.04.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 U nas jak najbardziej Mapei Co do Sopro to muszę przyznać, że słyszałam mocno rozbiezne opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 02.04.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 A ja jeszcze w kwestii schodów, bo zdaje się, że niezbyt jasno się wyraziłam My wybraliśmy tartak Dobroszyce na swojego wykonawcę Nie dość, że cenowo przebili resztę to jeszcze rózne trafne sugestie pan nam zaproponował. Ogólnie jak na razie bardzo pozytywne wrażenie Ale monataż jeszcze przed nami, więc tfu,tfu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 02.04.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 U nas też Mapej 9 czy jakoś tak, ale mam ten komfort, że "mój ukochany płytkarz" powiedział, że położy wszysko co chcę i na klej jaki chcę [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 02.04.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 rzucam temat - klej do płytek szukam w pełni elastycznego (do podłogówki) w dobrej cenie (oczywiście) jakie możecie polecić a od jakich mam się trzymać z daleka? My mieliśmy niemiecki Henkel C-Plus (nie dostępny w polsce) cena ok 36zł za worek. Przez pomyłkę i roztargnienie naszego sprzedawcy mieliśmy tego 2 TONY (słownie dwie tony) więc był mały problem bo towar jechał z Jeleniej Góry... ale to było rok temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 02.04.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Witam, Mam pytanko dotyczace podlaczenia elektryki : czy jak sie ciagnie kabel od skrzynki do domu to trzeba od razu montowac rozdzielnie elektryczna (taka domowa skrzynke)? czy to ma byc taka ostateczna skrzynka czy sa jakies wersje robocze budowlane ? Pozdrawiam To zależy jak chcesz, możesz mieć tymczasową budowlaną, albo docelową, do samego położenia kabla nic nie jest potrzebne, dopiero jak chcesz podłączyć do niego prąd to warto żeby w domu kończył się jakąś skrzyneczką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 02.04.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Co do Dobroszyc, to od samego początku budowy planowałam schody robić właśnie u nich. Byłam nawet w tartaku i wrażenie bardzo pozytywne. W ostatniej chwili zmieniiłam na Kowalika, bo mówiac szczerze bardziej spodobały mi się wizualnie i skusiałam się na te merbau. Róznica w cenie była tylko 1000, więc sie zdecydowałam. Mam nadzieję, że nie będę żąłować. Gdybym dostała wycenę na te schody na 17 tyś nawet bym nie brała ich pod uwagę. [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 02.04.2009 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Super, skoro piszecie o klejach to jest szansa, że wiecie, jaka jest aktualnie cena za położenie m2 płytek. Moi fachowcy chcą wziąć 50 zł. Ekipa jest sprawdzona, czy to dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 02.04.2009 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Super, skoro piszecie o klejach to jest szansa, że wiecie, jaka jest aktualnie cena za położenie m2 płytek. Moi fachowcy chcą wziąć 50 zł. Ekipa jest sprawdzona, czy to dużo? Akceptowalnie. A jeśłi chodzi o kleje, to 4 miesiace temu OBI miało promocję na Mapei 8 - mocno szukałem i taniej nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 02.04.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Super, skoro piszecie o klejach to jest szansa, że wiecie, jaka jest aktualnie cena za położenie m2 płytek. Moi fachowcy chcą wziąć 50 zł. Ekipa jest sprawdzona, czy to dużo? 50zł to biorą za zwykłe. Większy format drożej. Oczywiście inne elementy jeszcze też trzeba doliczac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaby 02.04.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Najtaniej jak znalazłam to 45zł m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 02.04.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 ja kupowalam w praktikerze 42zl co do tynkow - dzisiaj sie wlasnie dowiedzialam, ze akurat tynk STO moze byc kladziony na welne w wersji mineralnej, silikatowej i silikonowej ale podobno to rzadkosc, poniewaz generalnie inne tynki silikonowe maja duzo wieksza zawartosc zywicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 02.04.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Super, skoro piszecie o klejach to jest szansa, że wiecie, jaka jest aktualnie cena za położenie m2 płytek. Moi fachowcy chcą wziąć 50 zł. Ekipa jest sprawdzona, czy to dużo? My płaciliśmy 45zł za podłogę (33x33) i 55 za ścianę (różne - 25x36, ok 33x45), tak więc średnio też ok 50. I do tego za każdą pierdołę z osobna dopłacać trzeba było (zabudowy, cięcie pod kątem 45st, gruntowanie itp). Ta cena obejmowała tylko i wyłącznie klejenie i fugowanie, no i podstawowe otwory (na baterie, puszki). Dekory osobno, cokół osobno, silikon osobno, akryl osobno.... możnaby wyliczać i wyliczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 02.04.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Najtaniej jak znalazłam to 45zł m2 Kurcze w 2005 roku płaciłam 18 zł, straszne te ceny ... Czy nie da się teraz znaleźć nikogo za np. 30 lub 35? Został mi garaż do zrobienia ale z takimi cenami to chyba sami położymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidk 02.04.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 dziękuję wszystkim za informację o klejach wikipedia może się schować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaby 02.04.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Najtaniej jak znalazłam to 45zł m2 Kurcze w 2005 roku płaciłam 18 zł, straszne te ceny ... Czy nie da się teraz znaleźć nikogo za np. 30 lub 35? Został mi garaż do zrobienia ale z takimi cenami to chyba sami położymy toteż w garażu i kotłowni kładzie mój tato z mężem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafałsz 02.04.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Witam Czy ktoś z was kupował ogrodzenie panelowe i może polecić jakąś firmę z Wrocławia lub okolic (nie ukrywam że cena gra rolę). Również chętnie bym się dowiedział... a masz może kogoś kto montuje takie ogrodzenie za rozsądną cenę i dobrze to robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 02.04.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Dziękuję wszystkim za odpowiedź. Umówiłam się na 50 zł od metra bez względu na wielkości płytek czy dekorki. No to chyba nie jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 02.04.2009 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Witam Pytanie do mieszkających już w swoich domkach - czy jeszcze grzejecie ? Ja od wczoraj zupełnie wyłączyłem ogrzewanie Ja tam od rana do wieczora raczej wietrzę- tarasowe otwarte na oścież, a my na ugorze ryjemy pod trawnik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts