Daro_K 08.04.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 ....Ja póki co idę w stronę zrzutu z rynien na działkę. W przyszłości jak już będzie kanaliza, szambo zostanie zmienione na zbiornik na deszczówkę. Z tego co się orientuję my mamy dokładnie tak jak piszesz i w przyszłości szambo na deszczówkę Dopisuję się do grupy. Stundnie chłonną też mam, ale słabo chłonie. Teraz mam już ułożone rury w ziemi do szamba ale nie wpinam rynien, niech się leją po okolicy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 08.04.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Jola z Melisy wysłałam cos na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 08.04.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Jola z Melisy wysłałam cos na priv Może coś ode mnie kupisz skoro już tu wpadłaś o tej porze. Mam do Ciebie niedaleko to Ci to nawet przyniosę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evora 08.04.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Droga grupo czy robocizna 19zl z m2 za tynki cementowo-wapienne to dużo? lub 25zl za m2 robocizna z materiałem? Trzy lata temu taka kwota była OK. Teraz za mało. Chińczyków zatrudniasz? hmmm ... akcentu chińskiego to ten facet nie miał Trzeba będzie go sprawdzić, zostawił swoją "wizytówkę" na budowie, to zadzwoniłam zapytać. To w takim razie, jaka jest teraz realna cena tynków cementowa-wapiennych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evora 08.04.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Podeślijcie proszę jakieś sprawdzone kontakty do dobrych gości od podłogówki na priv. Chcemy zacząć już w maju i niewiele czasu zostało ... Planujemy ogrzewanie podłogowe w całym domu na eko-groszek + solary Wielkie dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evora 08.04.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Idąc za ciosem ma jeszcze jedno pytanie do grupowiczów Gdzie we Wrocławiu najlepiej kupować solary i jakiego producenta polecacie? Będę wdzięczna za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 08.04.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Podeślijcie proszę jakieś sprawdzone kontakty do dobrych gości od podłogówki na priv. Chcemy zacząć już w maju i niewiele czasu zostało ... Planujemy ogrzewanie podłogowe w całym domu na eko-groszek + solary Wielkie dzięki z góry polecam ADAR Adam Dudek z Jelcza Laskowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 08.04.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Podeślijcie proszę jakieś sprawdzone kontakty do dobrych gości od podłogówki na priv. Chcemy zacząć już w maju i niewiele czasu zostało ... Planujemy ogrzewanie podłogowe w całym domu na eko-groszek + solary Wielkie dzięki z góry Adam hydraulik - też od podłogówki - 602253166 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 08.04.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Idąc za ciosem ma jeszcze jedno pytanie do grupowiczów Gdzie we Wrocławiu najlepiej kupować solary i jakiego producenta polecacie? Będę wdzięczna za info No cóż, są różne solary i ceny też - proponuję rurowe, są efektywniejsze od luster. Ja kupiłem lustra w zestawie z Viessmannem i od tygodnia całą dobę mam wodę ciepłą za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 08.04.2009 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Tu jest link do grupy Wrocławskich fachowców, jest trochę nieaktualna. http://www.grupawroclawska.republika.pl/index_misie.html Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evora 08.04.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Tu jest link do grupy Wrocławskich fachowców, jest trochę nieaktualna. http://www.grupawroclawska.republika.pl/index_misie.html Natalia Dzięki Natalio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 08.04.2009 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 daro a kupiles rurowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 08.04.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Wybrac tynki z materialem czy sama robocizna? Roznica w cenie ok. 37zl za m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 08.04.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Tu jest link do grupy Wrocławskich fachowców, jest trochę nieaktualna. http://www.grupawroclawska.republika.pl/index_misie.html Natalia Troche nieaktualny?? Moim zdaniem bardzo nieaktualny - i paru ludzi w tym i ja się przejechało. Najlepiej pytać na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 08.04.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 daro a kupiles rurowe? Ja kupowałem w zestwie promocyjnym lustrzane, rurowe były znacznie droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 08.04.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 daro a kupiles rurowe? Ja kupowałem w zestwie promocyjnym lustrzane, rurowe były znacznie droższe. Mit o tym, że rurowe są dużo mniej sprawne pochodzi z czasów w którym powierzchnia absorbująca promienie była malowana czarną farbą lub powlekana związkami chromu. To było daaaaawno temu. Teraz płaskie kolektory mają zazwyczaj powłokę selektywną ze związkami tytanu i ich sprawność to ok. 95% w stosunku do próżniowych, za to ich cena jest znacznie niższa. Zaletą rur jest to, że lepiej działają w pochmurne dni i że można każdą rurę obrócić do słońca. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 09.04.2009 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Proszę Was o namiary na sprawdzoną ekipę od tynków cementowo wapiennych i elewacji zewnętrznej. Poszło na priv. A, ja to co...? Co lepsze? Czy lepiej wziac tynkarza z materialem czy tylko sama robocizne, a material kupic samemu? Podobno kabe jest dobry. Ups byłem pewien, że juz kiedys wysłałem Ci namiary na tego fachowca Skoro nie to juz wysyłam na priv. Ja materiał kupowałem sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 09.04.2009 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 No z tym ciśnieniem będzie u mnie różnie, więc musze coś mniej wymagającego wybrać, Chętnie posłucham Twojej opinii. Sprawdziłem obrotowy z Mrówki - zasięg 3-5 m - wymaga mniejszego ciśnienia niż Gardena tzn. działa razem z jedną linią kroplującą 50mb. Gardena regulowany jest bardzo fajny, ale jak jest za małe ciśnienie to nie obraca się lub staje w jednej z krańcowych, nastawionych pozycji i nie wraca w druga stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 09.04.2009 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Droga grupo czy robocizna 19zl z m2 za tynki cementowo-wapienne to dużo? lub 25zl za m2 robocizna z materiałem? Hmm ja w zeszłym roku płaciłem jeszcze mniej (ekipa, która to robiła przychodziła po południu po pracy w firmie budowlanej i nawet zaskakująco szybko dali radę) i mam bardzo dobrze zrobione tynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 09.04.2009 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Tu jest link do grupy Wrocławskich fachowców, jest trochę nieaktualna. http://www.grupawroclawska.republika.pl/index_misie.html Natalia Troche nieaktualny?? Moim zdaniem bardzo nieaktualny - i paru ludzi w tym i ja się przejechało. Najlepiej pytać na bieżąco. A kto go robił? Może ktoś zrobiłby to z jakimś CMS-em. Yoomla jest free i pewnie wystarczyłaby. Wtedy każdy wtajemniczony mógłby tam coś dodawać. Ja tego nie zrobię, bo ja tu tylko sprzedaję Przy okazji wydało się, kto nie odczuwa kryzysu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts