anjamen 10.04.2009 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 http://img27.imageshack.us/img27/8579/nowyobrazb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 10.04.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Drzwi Cal zewnętrzne wypaczyły się w zimie i jestem w trakcie załatwiania reklamacji (jak dalej będą się z tym tak guzdrać to im taką antyreklamę strzelę na forach, że się zdziwią i wyślę linki do ich kierownika marketingu, żeby porozmawiał z serwisantami) Email do kierownika serwisu do wiadomości działu marketingu dał efekt tzn. serwisanci byli już wczoraj (a nie za 2 miesiące). Okazało się, że skrzydło drzwi trochę się wyprostowało i po regulacji szczeliny na dole i górze mają 2-3 mm i już przez nie nie wieje wiatr, bo uszczelka działa do 5 mm. Gwarancja przedłużona o kolejny rok, więc jesli wygną się znów zimą mam się do nich zgłosić (podobno drzwi "pracują" przez pierwszy sezon i później powinno być już ok). Ościeżnica ma odchyłki po 2 mm od pionu i poziomu i nie ma kąta 90 stopni na górze, więc jest źle zamontowana i tu kamyczek do ogródka Brzezbud-u (montazyści Budusa) więc ich nie polecam Ponadto dowiedziałem się, że szczeliny po 2-3 mm są przy drzwiach drewnianych dopuszczalne, bo drewno pracuje i zwykle takie występują, więc warto wzieść to pod uwagę przy wyborze drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 10.04.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Czy wiecie gdzie jak najbliżej Jelcza-Laskowic można kupić kliniec w dobrej cenie ? Planuję wysypać nim podjazd do garażu i tu mam jeszcze jedną zagwozdkę - mam sciany fundamentowe ocieplone styropianem 10 cm i jest on także równo z posadzka garażu - czy powinienem wyciąć go około 15-20 cm i zasypać podjazd równo do samej ściany fund. czy też moge wykonać tam jakiś szeroki próg wjazdowy np. z blachy ryflowanej 50 cm na klińcu i styro, i 50 cm na posadzce.Do tego brama po zamknięciu w kilku miejscach nie domyka się idealnie do posadzki (widać mienimalne prześwity pod uszczelką), bo planowałem kafelki w garażu gdy była montowana a stanęło na pomalowaniu podłogi chlorokauczukiem do posadzek. Blacha ryflowana załatwiłaby mi za jednym zamachem oba problemy. Czy dobrze kombinuję, a może macie jakiś inny pomysł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 10.04.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Z okazji Świąt Wielkanocnych życzę Wam.Miłości, która jest ważniejsza od wszelkich dóbr,Zdrowia, które pozwala przetrwać najgorsze.Pracy, która pomaga żyć.Wiary, aby napełniała Wasze serca radością i pokojem.Uśmiechów bliskich i nieznajomych, które pozwalają lżej oddychaći Szczęścia, które niejednokrotnie ocala nam życie. Wielkich Dni, po Wielkiej Nocy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 10.04.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Staropolskim obyczajemdużo szynki życzę z jajem.Niech zające i barany pospełniają wasze plany,niech to będzie czas uroczy życzę miłej Wielkanocy!!! Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 11.04.2009 03:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości.Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego Alleluja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 11.04.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 http://www.kartki.wielkanocne.pl/images/image-4636649d0c18082adc1de28b26d9e5f8-478161_easter_bunnies.jpg Pisanych jojecek, wirzbowych bazicek, kiełbasy święconej, dużo krzanu do niej. Baby polukrzonej, kukiełki pieconej. Zmartwychwstanio w dusy i wiesny po usy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 11.04.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 a co myslicie o tym systemie ? http://www.pipelife.com/web/pl_new/t2w_pl.nsf/webTop/9B0D14F40E450B34C12572980052D075 Chyliłbym się ku opini że to przerost formy nad treścią ale wszystko zależy od areału, który ma być zroszony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 11.04.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Daro jasne;) Wesołych Swiat wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidk 11.04.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 ELO dla wszystkich WESOŁYCH ŚWIĄT !!!!!!! z innej beczki:czy kupowaliście ostatnio Karchera? Na co zwrócić uwagę?jaka moc, jakie ciśnienie będzie odpowiednie (mycie auta, kostki, klienkieru, etc)czy KARCHER a może BOSCH lub B&D?jak macie jakąś wiedzę w tym temacie to proszę o pomoc pozdrawiam (wracam do robienia mojego koronnego chrzanu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 11.04.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Ja wlasnie kupilam b&d. Byla promocja w praktikerze za 399zl.1700 supreme. Z okragla szczotka, z pojemnikiem na detergenty, lanca, waz 5,5m, 130bar, 370l/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 11.04.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 ooo a ja chce kupic mezowi na rocznice slubu karchera, tez prosze o pomoc w wyborze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 11.04.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 taktak jak tez chetnie poslucham na co zwracać uwage przy kupowaniu myjki cisnieniowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 11.04.2009 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Zdrowych pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary nadziei i miłości.Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego Alleluja. http://images6.fotosik.pl/453/c90e3cd8820ba70c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 12.04.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 Na pompe, zeby nie byla plastikowa. Moja jest aluminiowa. Tez sie zastanawialam nad karcherem, ale b&d jest tez dobry. Moze lepszy. Na pewno lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwa216 14.04.2009 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów po świętach. Mam pytanie odnoście tynków wewnętrznych, chodzi mi o to czy możecie dać mi jakieś namiary na dobrą, sprawdzoną ekipę. A tak wogole to jak sie kształtują ceny? I lepiej z materialem czy bez? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 14.04.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 zalezy jakie masz sciany - generalnie przewaznie lepiej z materialem - rozliczasz sie wtedy z ceny za m2 i tynkarze bedą się starac zeby tynku poszlo jak najmniej....(w sensie, ze najmniej ile jest potrzebne a nie nakladac placki 3cm....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 14.04.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 XX powinno być tak jak piszesz U mnie jednak wyszło taniej przy własnym materiale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwa216 14.04.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Ale ile biorą za robociznę za m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 14.04.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 witam mam pytanko jak rozwiązaliście temat rynien i deszczówki? ja myślałem żeby rynny połączyć pod ziemią rurą drenażową owiniętą włókniną i żeby to się odsączało (z tym że mam wysokie wody gruntowe i obawiam się błota wokół i tak samo nie wiem czy to ni będzie nawilgacać fundamentów) czy to ma pójść do burzówki czy zrobić studnie z 2 kręgów? sAM NIE WIEM HELP!!! Ja mam burzówkę i woda z drenu idzie tam. Jeżeli masz taką możliwość, to bym nie kombinował. Nie wiem co dokładnie się robi przy wysokich wodach gruntowych i braku burzówki. Kojarzę że się daje nie tylko opaskę, ale także jakieś studzienki, a w nich pompę, która wyciąga wodę np. do rowu. Na pewnych terenach glina jest tylko do pewnej głębokości. Wtedy można przebić się przez nią i spuszczać wodę w głąb, ale szukaj o tym wątków. bez badać geologicznych, nie wiesz na jakim poziomie masz glinę, lub inną ziemię, na jakim wodę, i czy nie pod ciśnieniem, co w okolicach wrocławia jest często spotykane. Ja mam tak, że pod 50cm humusu, mam 50cm warstwy gliny, pod którą mam wodę pod ciśnieniem i jak przebije się tą glinę, to woda podchodzi o te 0,5m do góry. Gdyby nie badania to przy kopaniu fundamentów miałbym basen, i wielki problem ! Badnia to podstawa! A oczyszczalnie prawie zawsze da się zrobić, trzeba robić z głową, bo jak zrobisz sobie pełnobiologiczną to z niej wypływa czysta woda, i może tą wodą spokojnie ogród i grządki podlewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts