dabell 21.04.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Się witam po długim czasie nieobecności forumowej A propos p. Pałaszewskiego i firmy Master Bruk - zostawili rozgrzebane prace po tygodniu roboty u naszej forumowej scur - bo jak to się Aga wyraziła, inwestorka miała za duże fanaberie . Okazało się że miała inną wizję niz właściciel firmy co do ułozenia kostki granitowej i wzorków. Ten sam pan układał u mojego kolegi i jego znajomej z pracy oraz u naszej forumowej żaby_goni - i wszyscy narzekali na charakter i podejście do pracy - nie jego jakość, bo ta jest ok. Generalnie pan ma wysokie mniemanie o sobie i uważa, że on wie najlepiej jak nalezy teren inwestora zagospodarować . Jak ktoś ma inny pogląd to ma problem - patrz przeboje scur. Żeby nie było - tez z nim rozmawiałam i wiem co mówię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 21.04.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 witaj witaj Izuniu Co do zmiany kuchni za ileś tam lat. Patrzcie na moim przykładzie. Mam w tej chwili 10 letnią kuchnię. Fakt, chciałabym zmienić ją bardzo- bo z trudem patrzę na drewniane fronty "dąb rustykalny". Ale co, wymieniać kuchnię - a sprzęty stare? W lodówce wszystkie plastikowe części poooszły....Płyta ceramiczna porysowana Piekarnik przy otwieraniu skrzeczy, wyciąg słabo działa. Sprzęty kupować nowe? No to kafle stare zostaną. Kafle wymieniać, no to składa się kwota, którą potrzebuję na drogę, ogrodzenie domu. I bądź tu mądry. W domu raczej kupowałam wszystko na zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 21.04.2009 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Droga Grupo - jakby ktoś coś ode mnie... To lepiej na priv. Ja teraz nie będę się mógł połapać z rozumem. Właśnie kolega odchodzi (kryzys niby kurde mamy a ten rzuca wypowiedzeniem ) i nie tylko własne, ale i duża część jego projektów będzie na mojej głowie. Moi niektórzy zahibernowani klienci też się reaktywują powoli. Na głowie jeszcze komunia syna. Jeszcze parę innych mniej lub bardziej ważnych spraw. Będę więc mało aktywny. Zdejmuję powiadamianie z wątków, żeby moje gadulstwo nie dezorganizowało mi czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 21.04.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Za kolejne 10 lat może okazać się, że szafki robione są z materiałów elastycznych, których kształ regulowany jest prądem. no tu żeś Frankai zaszalał... ja pamiętam jak ze 20 lat temu dzieci malowały jak będzie wyglądał świat w 2000roku, latające samochody, domy w chmurach, dzieci latające do szkół za pomocą plecaczków ze śmigiełkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 21.04.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Mam prośbę o namiar na sprawdzone ekipy/wykonawców układających kostkę brukową. Temat się przewija ostatnio i było kilka namiarów (również na priv -dzieki!) ale niestety większość z nich ma obłożenie na najbliższe miesiące . Pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 21.04.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Ale jak zrobisz sobie porządny skrzynki to fronty tanim kosztem możesz wymienić i już będzie odświerzone ! A mi się wydaje, że za te 10 lat, to znowu się cudów namnoży i będzie się chciało wymienić wszystko. Cały błąd w przewidywaniach polega na myśleniu za pomocą aktualnych kryteriów. 20 - a może i 10 - lat temu mało kto wiedział lub przewidywał, że szafki się będą same domykać (Blue motion), otwierać na dotyk (Servodrive), a oświetlenie ukryje się pod listweką (paski LED). Za kolejne 10 lat może okazać się, że szafki robione są z materiałów elastycznych, których kształ regulowany jest prądem. Odpadnie wtedy kwestia wymiarów. Masz blat na poziomie 95cm, przyjeżdzą teściowa i zajmuje kuchnię - kręcisz, szafeczki się kurczą i blat już masz wysokości na 85cm. Inny przykład - znudziły ci się szafki zielone, kręcisz i masz już niebieskie. To moim zdaniem będzie dostępne za 10 lat, bo obecnie prądem można zrobić z szyby przezroczystej - mleczną. Dzieje się tak dzięki wpływowi prądu na ustawienie kryształów. Kolejnym krokiem może być nadaniej jej zmiennych kolorów i pewnie opracują to na zasadzie pryzmatu sterowanego prądem. A może do szafki będziesz wkładał brudne talerze i będzie w niej następowało spalanie resztek dzięki jakiemuś promieniowaniu? Zastąpi to jednocześnie źródło ciepła w domach energooszczędnych. A może - to znowu realizowalne - będą kuchnie modułowe. Na ścianie będziesz miał tylko gniazdo i zaślepione otwory. Potrzebujesz dodatkową szafkę, bo przyjeżdża rodzinka na kilka dni, to idziesz do wypożyczalni szafek i wieszasz u siebie. A czemu złącze? No bo przecież szafka będzie podłączana do netu, a przynajmniej do LAN-u. Twój komputer na bieżąco będzie cię zamawiał odpowiedni towar. W pracy dochodzisz do wniosku, że chcesz rosół i medaliony z indyka dla 4 osób. Komuter sprawdza co masz na półkach, wliczając w to sprawdzenie daty ważności, wyszukuje najtańszą ofertę, loguje się do sklepu, a ty tylko autoryzujesz transakcję. Przyjeżdżasz do domu, a w skrzynce zakupowej (otiweranej przez dostawcę kodem, przesłanym mu przez twój komuter) znajdujesz zakupiony towar. Oczywiscie rozłożony do boxów o odpowiednich temoperaturach, bo przecież lody i kiwi nie mogą być przechowywane w tej samej temperaturze. Jednocześnie żebyś nie musiał się trudzić, daty ważności produktów zostały przesłane e-mailem prosto do twojego domowego serwera. Przypomnę, że są już lodowki zamawiające samodzielnie towar. Hahaha normalnie jak kombajn kuchenny Kosmowskiego - żeby tylko naszych gospodyń i gospodarzy palce od wciskania guzików nie rozbolały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 21.04.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Witam, Prosze napiszcie ile placiliscie za zrobienie przylacza elektrycznego ziemnego od skrzynki do domu? Czy 3.600 PLN za przylacze do dwoch domow (blizniak) ok. 60 m kabla i ok. 40 m wykopu to duzo, czy to normalna stawka ? W kwocie : materialy, robocizna, odbior. Pozdrawiam Jeśli szafki pomiarowe są w linii ogrodzenia, to można to zrobić nieco taniej, ok. 3200 pln, ale nie znam warunków przyłączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 21.04.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 przyjeżdzą teściowa i zajmuje kuchnię . jasne, jutro salon, pojutrze ... szykujesz już sobie kantorek w rogu działki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 21.04.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Smok, ja natknęłam się w starych postach na twoje wypowiedzi o wędzarni. Możesz przybliżyć temat? Jak zrobiłeś swoją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 21.04.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Wędzarnia to moja miłość, jednak niespełniona. Nigdy nie została skonsumowana Jednak jeszcze nie powiedziałem ostatniego słowa Pasjonuje mnie to od dzieciństwa, kiedy to z pewnym starszym, sympatycznym wędkarzem wędziliśmy złowione węgorze nad jeziorem Za każdym razem, gdy tylko mam okazję skorzystać wędzę, wędzę i wędzę hahaha aż wszystkim się przeje. Długo by pisać. Powiem tylko, że nie znam lepszego smakołyku nad świeżą sielawę uwędzoną na brzegu Wigier, mmmmmmmmm Polecam Ci stronę http://wedlinydomowe.pl/ Fajna jest ta, choć zamiast papy ułożyłbym gont drewniany http://wedlinydomowe.pl/roboczy/nasze/piotrgano/konkurs/PICT0003.jpg w ogóle ciekawe pomysły są tu. Smmmmmmmmmmmmmmmacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 21.04.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Wędzarnia to moja miłość, jednak niespełniona. Nigdy nie została skonsumowana Jednak jeszcze nie powiedziałem ostatniego słowa Pasjonuje mnie to od dzieciństwa, kiedy to z pewnym starszym, sympatycznym wędkarzem wędziliśmy złowione węgorze nad jeziorem Za każdym razem, gdy tylko mam okazję skorzystać wędzę, wędzę i wędzę hahaha aż wszystkim się przeje. Długo by pisać. Powiem tylko, że nie znam lepszego smakołyku nad świeżą sielawę uwędzoną na brzegu Wigier, mmmmmmmmm Polecam Ci stronę http://wedlinydomowe.pl/ Fajna jest ta, choć zamiast papy ułożyłbym gont drewniany http://wedlinydomowe.pl/roboczy/nasze/piotrgano/konkurs/PICT0003.jpg w ogóle ciekawe pomysły są tu. Smmmmmmmmmmmmmmmacznego Smoku, jako że mam komin do ogrodowego grilla postanowiłem dawno temu, że będzie spełniał też funkcję wędzarni. Chef Paul ma fajny projekt grillo - wędzarni, który koncepcyjnie jest tym czego szukałem. Muszę tylko rozwiązać problem długości i lokalizacji paleniska. Jeśli masz w tej materii doświadczenie to chętnie posłucham. Natalia - stworzymy frakcję zadymiaczy w GW hehe... Aha - w spawie Azuleva - mam już namiary na tę hurtownię ze Śląska - dzięki. Jeszcze koncepcja kafelkowania nie została zaklepana więc nie dzwoniłem. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidk 21.04.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 wędzarnia to kapitalny pomysł. tym bardziej że preferuję wędliny bez fosforanów, azotanów, arbocelów i innych "smacznych" rzeczyjuz nie dostanie się w sklepie wyrobów bez tych dodatków i szynki bez 180 % nastrzyku wody CZY ma któś z was pomysł /projekt na grill murowany ?w marketach są tylko wolostojące a ja mam komin do którego muszę podłączyć grila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 21.04.2009 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 CZY ma któś z was pomysł /projekt na grill murowany ? w marketach są tylko wolostojące a ja mam komin do którego muszę podłączyć grila Dawid - wejdz na http://www.wedlinydomowe.pl - w dziale SPRZĘT znajdziesz wiele propozycji. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 21.04.2009 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 IMHO grilla nie ma potrzeby podłączać do komina, ale jeśli się uprzesz musiałbyś chyba zrobić coś na wzór czopucha do kominka.Trabi, odległość to sprawa kompromisu, mała - niebezpieczeństwo, że spalisz niebogi, duża - słabszy cug i trudniej rozpalić.Myślę, że 1 - 1,3 m to optymalne.Jeśli chcesz wędzić "na zimno" lepiej większa odległość.Takie wędzenie to dla wytrwałych, ale nagradzane smakiem, jakiego nie znajdziesz dziś NIGDZIE.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 22.04.2009 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Smok fajny projekcik - masz to moze rozrysowane w wymiarach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 22.04.2009 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 rysunków nie mam, ale właściciel zamieścił dużo fotek tu :http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1573&page= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 22.04.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Się witam po długim czasie nieobecności forumowej a witam, witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 22.04.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 ale mnie dawno nie bylo wedzarnia fajna sprawa-potwierdzam, wiem bo mam kabine fajnie sie myje jak woda miekka (polecam zmiekczacz), przy powloce anti plaque w kabineach huppe - idealne rozwiazanie kuchnie - polecam http://www.daszczyk.pl/ u nas za kuchnie ze wszystkimi bajerami (carga, serwo drive, magic corner, cichy domyk, szuflady hattich wszystko w lakierze, obwodki i barek fornirowane - 17 tysiecy, we Wrocławiu chcieli za ta kuchnie okolo 30 tysiecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 22.04.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Anjamen, a daleko jest ta firma od kuchni? Sprzet kupujesz sama czy u nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 22.04.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Smok - nad morzem wędzą ryby w czymś takim: http://www.gastrosilesia.pl/photo/5189.jpg Ustrojstwo to łatwo będzie schować na zimę w garażu. Co o tym myślisz? Koszt niewielki ok.850zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.