dawidk 26.04.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 witammam pytanko dosyć nietypowe... szukam składu budowlanego/sklepu z kafelkami gdzie mógłbym kupić kafelki Opoczno a fakturę wziąć na zupełnie coś innego gdzie się pytałem to ludzie się krygują. albo nie przeskoczą systemu komputerowego, albo boją się kontroli etc.zależy mi na tymjakby ktoś mógłby mi coś podpowiedzieć to proszę na priv. będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 26.04.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Smok - ty chcesz drewnianą wędzarnię robić? A palenisko w jakiej odległości? Żeby mieć zimny dym, ponoć trzeba z 5 mb Joluś może byś tak pokazała swoją kuchnię, a nie z cudzych komentarzy dowiaduję się że bosska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 26.04.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Moja spółdzielnia wymyśliła sobie wymianę wodomierzy ( na koszt lokatorów) U mnie w zeszłym roku też była ogólna wymiana wodomierzy, ale to spółdzielnia pokrywała koszty akcji. No i jak u Ciebie jeden kafelek musiał zostać zbity. Ale co nas zdziwiło, pan który to robił miał bardzo duże opory, aby zbić ten kafelek. Nie było wyjścia więc poszedł i teraz dziura czeka kilka ładnych miesięcy na zaklejenie innym "podobnym" kafelekiem Może wstaw tam jakiś dekor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 26.04.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Doradźcie mi proszę, gdzie najlepiej udać się po okna? Na jaki rabat przy zakupie okien za kwotę około 25tys mogę liczyć? Wczoraj oglądałam okna Oknoplast i w sumie szału nie było. Ceny w moim odczuciu nie były zbyt niskie, a rabat na poziomie 3%. pozdrawiam Myślę, że jesteś wstanie wyrwać od nich 10 %. Ja dostałem takie rabaty: - 5% za gotówkę - 5% rabat od producenta (zimowy-opcjonalny) - i o ile się nie myle to jeszcze 5% od biura. Dodatkowo na każdy profil jest upust producenta (sprawdź dokładnie ile on wynosi, bo czasami biura sprzedaży mówią, że to od nich a jest to g...o prawda). Kryzys czy liczą od innego cennika? W tamtym roku dostałem od cen cennikowych 34% upustu plus 5% przy wpłacie całej kwoty z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 27.04.2009 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Natalko, nie umiem wklejać zdjęć na forum. Wkleję do fotosika, choć w trakcie montażu pan uszkodził sobie oko i nie dokończył. Nie ma relingów i paru innych rzeczy. Ale zarys ogólny jest. Zjęcia niestety kiepskiej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 27.04.2009 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Jola, rzeczywiście przyznam że bardzo ładnie wygląda ta płyta w Twoim kolorze Co to są za żaluzje, jakiego producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 27.04.2009 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Gosia, nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 27.04.2009 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Doradźcie mi proszę, gdzie najlepiej udać się po okna? Na jaki rabat przy zakupie okien za kwotę około 25tys mogę liczyć? Wczoraj oglądałam okna Oknoplast i w sumie szału nie było. Ceny w moim odczuciu nie były zbyt niskie, a rabat na poziomie 3%. pozdrawiam Myślę, że jesteś wstanie wyrwać od nich 10 %. Ja dostałem takie rabaty: - 5% za gotówkę - 5% rabat od producenta (zimowy-opcjonalny) - i o ile się nie myle to jeszcze 5% od biura. Dodatkowo na każdy profil jest upust producenta (sprawdź dokładnie ile on wynosi, bo czasami biura sprzedaży mówią, że to od nich a jest to g...o prawda). Kryzys czy liczą od innego cennika? W tamtym roku dostałem od cen cennikowych 34% upustu plus 5% przy wpłacie całej kwoty z góry. Albo to jest firma "Oknoplast", a nie "Oknoplast Kraków". Ta popularna to ta druga, też pamiętam był spory rabat jak zamawialiśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 27.04.2009 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Mnie tez Oknoplast dawał ten nieby wielki rabat (ponad 30%) ale to był tylko pic na wode, bo cena końcowa była i tak jak bez rabatu. Zresztą handlowiec sam się przyznał, że to tylko taki chwyt marketingowy. W efekcie końcowym w przypadku moich okien Oknoplast był o 10 tyś droższy od Jezierskiego. Serio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 27.04.2009 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Mnie tez Oknoplast dawał ten nieby wielki rabat (ponad 30%) ale to był tylko pic na wode, bo cena końcowa była i tak jak bez rabatu. Zresztą handlowiec sam się przyznał, że to tylko taki chwyt marketingowy. W efekcie końcowym w przypadku moich okien Oknoplast był o 10 tyś droższy od Jezierskiego. Serio. Heh, znam firmę która w magiczny sposób daje 18% rabatu! Robiąc wycenę biorą cenę brutto, od tego dają klientowi 18% super mega hiper rabatu specjalnie dla niego (czyli wychodzi cena netto), i na koniec dodają 7% vatu bo usługa z montażem. Niezłe, co? Jawne nabijanie ludzi w balona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evora 27.04.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Czy ktoś może ma drzwi przesuwne w domu? Jak wam się sprawdzają? Jaki jest koszt takich drzwi z montażem? Planujemy takie dać między wiatrołapem a salonem i na wiosnę/lato mieć przesunięte na ścianę (nie będą chować się w ścianę), żeby nie wadziły i nie otwierać kolejnych drzwi przy wejściu/wyjściu. Moi znajomi mają cały czas latem otwarte tradycyjne drzwi z salonu do wiatrołapu i trochę im wadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 27.04.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Joluś - naprawdę bardzo ładnie wyszło. Gratulacje!!! Co będzie po lewej stronie - stół i krzesła? Okna - ludzie porównujcie końcowe ceny, nie nabierajcie się na 40% rabaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 27.04.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Natalko, tam nic nie będzie. Mam obok wielką (jak dla mnie) 13 metrową jadalnię. Trudno zrobić sensowene fotki. Tam w rogu będzie tylko jeszcze lodówka i zmywarka pod blatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 27.04.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Mnie tez Oknoplast dawał ten nieby wielki rabat (ponad 30%) ale to był tylko pic na wode, bo cena końcowa była i tak jak bez rabatu. Zresztą handlowiec sam się przyznał, że to tylko taki chwyt marketingowy. W efekcie końcowym w przypadku moich okien Oknoplast był o 10 tyś droższy od Jezierskiego. Serio. Nie tak łatwo nabrać mnie na cyferki, od lat siedzę w statystyce, analizach i innych takich Punkty procentowe dałem dla porównania, konkurencje porównywałem po cenach końcowych. Krakowski oknoplast był dla mnie najkorzystniejszy i jako jeden z nielicznych miał okna w duokolorze. apropo wydatków - rozmawiałem z jednym z naszych przedstawicieli handlowych, pojechał do jednego z francuskich marketów pogadać i zrobić zamówienie. Po jakimś czasie padła mu bateria w lapku, podłączył zasilacz i wraz z pracownikiem skończył przegląd półek i zamówienie. Na końcówce nawinął się prezes firmy i z lekkim grymasem łamaną polszczyzną - "dlaczego mi pan prąd kradnie?" Tak więc Panie i Panowie, szanujmy każdy grosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafałsz 28.04.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Myślę, że jesteś wstanie wyrwać od nich 10 %. Ja dostałem takie rabaty: - 5% za gotówkę - 5% rabat od producenta (zimowy-opcjonalny) - i o ile się nie myle to jeszcze 5% od biura. Dodatkowo na każdy profil jest upust producenta (sprawdź dokładnie ile on wynosi, bo czasami biura sprzedaży mówią, że to od nich a jest to g...o prawda). Kryzys czy liczą od innego cennika? W tamtym roku dostałem od cen cennikowych 34% upustu plus 5% przy wpłacie całej kwoty z góry. Albo to jest firma "Oknoplast", a nie "Oknoplast Kraków". Ta popularna to ta druga, też pamiętam był spory rabat jak zamawialiśmy To jest zwykły chwyt marketingowy:) Już na początek mówi, że jest 22% rabatu;). Czasami ludzie tak zachłysną się tym rabatem, że podpisują umową i uciekaja aby sprzedawca sie nie rozmyślił. Prawdziwe rabaty to te o których pisałem powyżej. Gdy ja kupowałem okna dostałem "rabat" od producenta 22% na profil platinium (na inne profile były jeszcze wyższe) + dodatkowe rabaty o których mowa powyżej. W sumie wyszło 37% (jak to ładnie brzmi:) ale uważajcie na takie chwyty Inni zas sprzedawcy również w oknoplaście próbowali to sprzedać tak: Jak się Pan zdecyduje teraz to dam Panu rabat producenta w wysokości 15 % + rabat od biura jakiego mało komu dajemy 7%, Ale niech Pan nikomu nie mówi...hehehe Ładne bzdety,co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slav 28.04.2009 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Witaj grupo, Nie wiecie moze gdzie moge kupic konglomerat na parapety "Sole" w dobrej cenie? Macie moze jakies doswiadczenie w jego uzytkowaniu? ps Dzieki Natalia za pyszna kawe w Twoim przemilym domku . Przekonalas nas do tartaku w Dobroszycach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczur_wro 28.04.2009 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Witam "starą" grupę wrocławską zabieram się za kapitalny remont i rozbudowę poniemieckiego domu. Bede wdzieczny za polecenie kierownika budowy, który bedzie nie tylko prowadził proces podczas remontu/budowy (w rzeczywistości, nie na papierze), ale też chciałbym z nim skonsultować się przed rozpoczęciem prac. Teraz jestem na wczesnym etapie papierologii, ale chce z nim zaplanować poszczegolne etapy prac. Bo zanim dostanę pozwolenie na budowę mogę już ruszyć z pracami remontowymi, demontażem pewnych elementów. Najlepiej żeby miał doświadczenie z takimi "zabytkami" Oglólnie rzecz ujmując - zależy mi na człowieku, który będzie doradcą, a nie tylko kimś kogo "wynajmuję" za określone pieniądze. Mam nadzieję, że tacy są... Przepraszam jeśli temat już się pojawił, ale albo ja nie potrafię korzystać z wyszukiwarki na forum, albo ta wyszukiwarka jest do... bani Pozdrawiam, Jaszczur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylko bez nazwisk. 28.04.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Witam "starą" grupę wrocławską zabieram się za kapitalny remont i rozbudowę poniemieckiego domu. Bede wdzieczny za polecenie kierownika budowy, który bedzie nie tylko prowadził proces podczas remontu/budowy (w rzeczywistości, nie na papierze), ale też chciałbym z nim skonsultować się przed rozpoczęciem prac. Teraz jestem na wczesnym etapie papierologii, ale chce z nim zaplanować poszczegolne etapy prac. Bo zanim dostanę pozwolenie na budowę mogę już ruszyć z pracami remontowymi, demontażem pewnych elementów. Najlepiej żeby miał doświadczenie z takimi "zabytkami" Oglólnie rzecz ujmując - zależy mi na człowieku, który będzie doradcą, a nie tylko kimś kogo "wynajmuję" za określone pieniądze. Mam nadzieję, że tacy są... Przepraszam jeśli temat już się pojawił, ale albo ja nie potrafię korzystać z wyszukiwarki na forum, albo ta wyszukiwarka jest do... bani Pozdrawiam, Jaszczur nie wiem, czy tego próbowałeś, ale wpisz sobie w gogle: site:forum.muratordom.pl "x" gdzie zamiast znaku x wpisujesz interesujące Cię hasło, np. podłoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczur_wro 28.04.2009 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 dziekuje, znam ten myczek, ale niestety nie pomógł (mimo tego, że spędziłem kilka dobrych godzin na analizowaniu wątków, które pojawiły się w wynikach wyszukiwania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dyd 29.04.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Albo to jest firma "Oknoplast", a nie "Oknoplast Kraków". Ta popularna to ta druga, też pamiętam był spory rabat jak zamawialiśmy Witam, chozi o Oknoplast Kraków. Pisząc o rabacie na poziomie 3% nie brałam pod uwagę tego "niby" rabatu 30% od ceny podstawowej. Mnie tez Oknoplast dawał ten nieby wielki rabat (ponad 30%) ale to był tylko pic na wode, bo cena końcowa była i tak jak bez rabatu. Zresztą handlowiec sam się przyznał, że to tylko taki chwyt marketingowy. W efekcie końcowym w przypadku moich okien Oknoplast był o 10 tyś droższy od Jezierskiego. Serio. a jak z jakością okien Jezierski? w sumie tych okien nie braliśmy pod uwagę. a może warto...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts