Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Smoku, jaki charakter miałby mieć rekonesans wokółsobótkowy?

Granity, gabro i serpentynit, żmijowcem chyba drzewiej nazywany?

Byłem w sobotę w Strzegomiu i po fanaberiach nt. czarnego granitu z różnych powodów dam chyba zatriumfować lokalnemu patiotyzmowi..., znaczy wybieram granit strzegomski...

Pozdrawiam

Sławek

Witam serdecznie Waszą Grupę!

Sprawa jest tego rodzaju, iż zastanawiam się nad kupnem działki w Waszym regionie. Mam ojca, który za moją namową przeniósł się na "stare lata" do Świdnicy (miasto niemal idelane), od pewnego czasu zastanawiam się nad kupnem działki w tamtej okolicy lub na linii do Strzelina, względnie Strzelin-Wrocław.

Proszę o konstruktywne uwagi i wasze odczucia. Będę szczerze zobowiązany za ceny działek i informacje, gdzie szukać po za agencjami. Pewnie przecieraliście wcześniej szlak...może inne lokalizacje preferuję raczej kierunek południowy, chyba, że...

Z pozdrowieniami "Warszawiak Nietypowy" :wink:

Czołem Warszawiak! Nietypowy :D

Polecam Świdnicę, miato ładne a tereny wokół super.

B. fajne działki leżą przy drodze Ś-ca - Modliszów oraz w kierunku Witoszowa. W innych stronach też się coś znajdzie, ale w/w widziałem.

Napisz czy Cię to interesuje, można poszperać dalej.

A moja chrzestna mieszka w Chotomowie. Całkiem niedawno się pobudowała.

Czołem Warszawiak! Nietypowy :D

Polecam Świdnicę, miato ładne a tereny wokół super.

B. fajne działki leżą przy drodze Ś-ca - Modliszów oraz w kierunku Witoszowa. W innych stronach też się coś znajdzie, ale w/w widziałem.

Napisz czy Cię to interesuje, można poszperać dalej.

A moja chrzestna mieszka w Chotomowie. Całkiem niedawno się pobudowała.

Sprawa nietypowa pod względem lokalizacji, że wierzyć się nie chce. Takie historie tylko życie układać może.

Lokalizacja działki taka własnie: bliskie sąsiedztwo miasta, alternatywne dla samochodu połączenie komunikacyjne. Mam obawy przed zbyt pofalowanym terenem, ale...Nie chciałbym też zbyt daleko od cywilizacji, lata mieszkania w aglomeracji też robią swoje.

Zapraszam do siebie o każdej porze dnia i roku :wink:

Pofalowane widoki to będziesz miał z okna :lol:

O właśnie o to mi chodzi teren pod budowę płaski, nieduży areał (ok. 10-15arów). Nie wiem, jaka sytuacja z prądem i innymi mediami. co najważniejsze, jak ceny się kształtują i jak duże działki trzeba kupować ( u mnie standartem pozamiejskim jest 1000m w porywach do 1500, ale to już rozpusta (ceny!))?

Pozdrawiam :wink:

Popatrzę, popytam. Jak cos będe wiedział konkretnego to dam znać :roll:

Dzięki. To nic pilnego, ale sprawa dojrzewa we mnie i do decyzji tylko lokalizacja pozostała.

Myślełm też o drodze Świdnica - Jaworzyna, zaraz jakoś po skręceniu z głownej chyba, tam widziałem kilka małych parterówek ciekawych.