Trociu 08.05.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Właśnie 50 mi zostanie najwięcej. Jak się podliczysz z ilościami to pisz.Mi braknie tylko z kilka kilkanaście metrów tej 5 więc za dużo nadmiaru nie wezmę. Może ktoś inny się jeszcze podepnie. A może po prostu dasz więcej na ocieplenie stropu nad poddaszem. Ja dołożyłem w poprzek łaty 6x4 i tam właśnie wrzucam te 50mm wełny a na to dopiero OSB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 08.05.2009 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Właśnie 50 mi zostanie najwięcej. Jak się podliczysz z ilościami to pisz.Mi braknie tylko z kilka kilkanaście metrów tej 5 więc za dużo nadmiaru nie wezmę. Może ktoś inny się jeszcze podepnie. A może po prostu dasz więcej na ocieplenie stropu nad poddaszem. Ja dołożyłem w poprzek łaty 6x4 i tam właśnie wrzucam te 50mm wełny a na to dopiero OSB. też można, ale trochę szkoda mi wysokości. Ja nabijam kontrłaty żeby móc włożyć wełnę 20cm między krokwie i jętki. Na to idzie jeszcze 5 cm superrocka - myślę, że to dość, tym bardziej, że sam strych będzie jeszcze ocieplony 18 cm wełny. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 08.05.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 a po ile teraz chodzi toprock 20 i 10? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 08.05.2009 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 a po ile teraz chodzi toprock 20 i 10? 20 zamówiłem po 21,83 zł/m2. Podejrzanie nisko - mam nadzieję, że te ceny były brutto, a nie netto - często się zdarza, że najpierw się zarzekają, a potem wyciągają łapy po 22%. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 08.05.2009 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Będę kupował Maga 1000 wełnę Toprock 200, 180 i 50 mm. Problem w tym, że muszę zamówić pełne palety, co nijak się ma do moich potrzeb. Czy jest ktoś na południe od Wrocławia, kto byłby zainteresowany odebraniem kilku-kilkunastu rolek tej wełny? Pozdrav a to dziwne Mi przywieźli tyle ile chciałem bez zaokrąglania do czegokolwiek, poza pełną rolką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 08.05.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Będę kupował Maga 1000 wełnę Toprock 200, 180 i 50 mm. Problem w tym, że muszę zamówić pełne palety, co nijak się ma do moich potrzeb. Czy jest ktoś na południe od Wrocławia, kto byłby zainteresowany odebraniem kilku-kilkunastu rolek tej wełny? Pozdrav a to dziwne Mi przywieźli tyle ile chciałem bez zaokrąglania do czegokolwiek, poza pełną rolką Tomek, a z kim tam rozmawiałeś? Ten facio najpierw do mnie dzwonił, żeby pytać czy czegoś mi nie trzeba, a potem nagle zaczął się dość dziwnie zachowywać. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 08.05.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Tomek, a z kim tam rozmawiałeś? Ten facio najpierw do mnie dzwonił, żeby pytać czy czegoś mi nie trzeba, a potem nagle zaczął się dość dziwnie zachowywać Nie jestem pewien ale najpierw chyba z p.Anią (chyba nie pokręciłem imienia ), później rzeczywiście przełączała do jakiegoś gościa. Ogólnie w biurze wszyscy byli bardzo kontaktowi. Z tego co pamiętam, to coś tam skasowali za dowóz wełny, lecz kupiłem ile chciałem i przy dobrej cenie. Być może mieli wtedy zapas we własnym magazynie. ps. parę rolek toprocka 150mm jeszcze mam, w razie czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jove 08.05.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Szukam pilnie firmy z uprawnieniami, do wykonania przylaczy wod-kan.Z okolic Brzegu-Lewina-Olawy. Prosze ..jakiekolwiek niamry sa mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafałsz 09.05.2009 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Witam, Może ma ktoś z Was do poloecenia ekipę, która poprawiłaby delikatnie nadbitkę? Dach jest już skończony ale niestety wykończenie pozostawia wiele do życzenia. Mam zrobioną nadbitkę ale jeszcze nie skończone malowanie, rynny też niezbyt prosto zawieszone wykusz niezabardzo spasowany (deski doczołowe). Niestety ekipę, która to robiła musiałem pogonić, bo już nie mam siły do nich. Proszę o kontakt na jakąś sprawną ekipkę Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 09.05.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Szukam pilnie firmy z uprawnieniami, do wykonania przylaczy wod-kan. Z okolic Brzegu-Lewina-Olawy. Prosze ..jakiekolwiek niamry sa mile widziane. Szukaj na miejscu lokalnej ekipy z wodociągów i umów się na "fuchę". To najlepszy, niedrogi i bezproblemowy sposób. Chłopaki sobie dorobią, Ty skorzystasz i nie będzie najmniejszego problemu z odbiorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 09.05.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Mam pytanie, Czy przed otrzymaniem pozwolenia na budowę możemy : zdjąć humus i wyznaczyć zarys domu , może ktoś wie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafałsz 09.05.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Dzięki ellaj za namiary:) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 09.05.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Mam pytanie, Czy przed otrzymaniem pozwolenia na budowę możemy : zdjąć humus i wyznaczyć zarys domu , może ktoś wie??? To spokojnie możecie zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 09.05.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Mam pytanie, Czy przed otrzymaniem pozwolenia na budowę możemy : zdjąć humus i wyznaczyć zarys domu , może ktoś wie??? To spokojnie możecie zrobić. Dzięki Może potraktować wykop, jako grządki pod ziemniaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 09.05.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Mam pytanie, Czy przed otrzymaniem pozwolenia na budowę możemy : zdjąć humus i wyznaczyć zarys domu , może ktoś wie??? To zależy jak podejdzie do tego geodeta - nasz chciał widzieć pozwolenie. Ale próbować możesz - prawdopodobieństwo tego, że ktoś Was przyłapie na samowoli jest mniejsze niż 6 w totka. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafałsz 09.05.2009 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Macie kogoś kumatego od elewacji zewnętrznej? Jeśłi tak to proszę o namiary.Jeśli ktoś potrzebuje tynkarzy (gips) to prześlę na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 10.05.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Rafalsz, namiary na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 10.05.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 I ja poproszę o namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 10.05.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Moniaq, poszlo na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 10.05.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Mam pytanie, Czy przed otrzymaniem pozwolenia na budowę możemy : zdjąć humus i wyznaczyć zarys domu , może ktoś wie??? To zależy jak podejdzie do tego geodeta - nasz chciał widzieć pozwolenie. Ale próbować możesz - prawdopodobieństwo tego, że ktoś Was przyłapie na samowoli jest mniejsze niż 6 w totka. Pozdrav Trabi - Nie będziemy ryzykować nie znam sąsiadów, a denerwować się nie mam zamiaru, więc poczekamy , to chyba najlepsze wyjście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts