trabi-wrc 10.05.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Mam pytanie, Czy przed otrzymaniem pozwolenia na budowę możemy : zdjąć humus i wyznaczyć zarys domu , może ktoś wie??? To zależy jak podejdzie do tego geodeta - nasz chciał widzieć pozwolenie. Ale próbować możesz - prawdopodobieństwo tego, że ktoś Was przyłapie na samowoli jest mniejsze niż 6 w totka. Pozdrav Trabi - Nie będziemy ryzykować nie znam sąsiadów, a denerwować się nie mam zamiaru, więc poczekamy , to chyba najlepsze wyjście I racja - zaoszczędzasz 1,5 h pracy geodetów i 2-3 godziny pracy koparkowego. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 10.05.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 I racja - zaoszczędzasz 1,5 h pracy geodetów i 2-3 godziny pracy koparkowego. Tyle, że będę musiała geodetę wołać dwa razy, więc nie zaoszczędzę Teraz musi przyjechać, żeby wytyczyć rogi działki ( zaorane przez traktor), a później żeby wytyczyć dom A czemu koparkowego? Zebrałby humus jeden raz, tyle że wcześniej . A masz może namiary w Gminie Żurawina na koparkę ( zdjęcie humusu) i hydraulika, bo rozumiem, że te rury w fundamentach, to ktoś taki musi nam powiedzieć, czy dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 10.05.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 I racja - zaoszczędzasz 1,5 h pracy geodetów i 2-3 godziny pracy koparkowego. Tyle, że będę musiała geodetę wołać dwa razy, więc nie zaoszczędzę Teraz musi przyjechać, żeby wytyczyć rogi działki ( zaorane przez traktor), a później żeby wytyczyć dom A czemu koparkowego? Zebrałby humus jeden raz, tyle że wcześniej . A masz może namiary w Gminie Żurawina na koparkę ( zdjęcie humusu) i hydraulika, bo rozumiem, że te rury w fundamentach, to ktoś taki musi nam powiedzieć, czy dobrze? Źle się wyraziłem... nie zaoszczędzisz ale przyspieszysz. To żadne przyspieszenie. Namiary na koparkowych poszły na PW Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 10.05.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Namiary na koparkowych poszły na PW Pozdrav Super wielkie dzięki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 11.05.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Megana to zawołaj geodetę raz, już po pozwoleniu wyznaczy ci działkę i budynek za jednym razem. Bo rozumiem że mniejwięcej wiesz gdzie jest działka i gdzie masz ściągać humus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goskai 11.05.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 poszukuję ekipy do ocieplenia poddasza, w dobrej i rozsądnej cenie. możecie podzielić się namiarami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 11.05.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Macie kogoś kumatego od elewacji zewnętrznej? Jeśłi tak to proszę o namiary. Jeśli ktoś potrzebuje tynkarzy (gips) to prześlę na priv. Witam, Ja także mam prośbę o podanie/przesłanie namiarów na ekipę od ocieplenia i elewacji zewnętrznej. Z tego co pamiętam u kilku Osób na forum robiły ekipy z Mega 1000 - czy możecie podać nr tel. do konkretnego wykonawcy (żeby nie trafić na minę ). Pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 11.05.2009 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Hej Czy ma ktoś wkład kominkowy z firmy kratki.pl?? Jest to jakaś tania alternatywa dla wszystkich tych wkładów oferowanych na rynku.Ja wybrałem sobie jakiś czas temu wkład Dovre 2180 ale to koszt około 4,5kzł na co mnie obecnie nie stać. A na kratki.pl za jakieś 2,5k można mieć wkład, doprowadzenie powietrza z zewnątrz i widzę jeszcze jakiś patent na zrzut popiołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 11.05.2009 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 TS147, poszlo na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidk 11.05.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Witamponawiam prośbę o namiary na geodetę. I ewentualnie na firmę która robi audyty energetyczne. P.S.jakie kwoty płaciliście geodecie za odbiór budynku i jakie są stawki za certyfikat energetyczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 11.05.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Witam ponawiam prośbę o namiary na geodetę. I ewentualnie na firmę która robi audyty energetyczne. P.S. jakie kwoty płaciliście geodecie za odbiór budynku i jakie są stawki za certyfikat energetyczny? Geodeta 750, certyfikat 600. Obaj działaja w okolicy Jelcza, więc niestety Tobie tego nie zrobią, ale masz punkt odniesienia ws cen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidk 12.05.2009 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Witam ponawiam prośbę o namiary na geodetę. I ewentualnie na firmę która robi audyty energetyczne. P.S. jakie kwoty płaciliście geodecie za odbiór budynku i jakie są stawki za certyfikat energetyczny? Geodeta 750, certyfikat 600. Obaj działaja w okolicy Jelcza, więc niestety Tobie tego nie zrobią, ale masz punkt odniesienia ws cen. jak ładnie poproszę to zrobią buduję się w Chrząstawie także do Jelcza to rzut beretem poproszę o namiary z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 12.05.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Hej, czy orientujecie się gdzie mogę we Wrocławiu obejrzeć "na żywo" płytki Tubądzin, seria minimal??? o takie: http://www.lazienki.pl/technik/img/kolekcje_big/324009669790_1.jpg Pomóżcie, proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 12.05.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 buduję się w Chrząstawie także do Jelcza to rzut beretem Hmmmm - nowy nieznany sąsiad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 12.05.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Witam ponawiam prośbę o namiary na geodetę. I ewentualnie na firmę która robi audyty energetyczne. P.S. jakie kwoty płaciliście geodecie za odbiór budynku i jakie są stawki za certyfikat energetyczny? Geodeta 750, certyfikat 600. Obaj działaja w okolicy Jelcza, więc niestety Tobie tego nie zrobią, ale masz punkt odniesienia ws cen.Poproszę namiary, bo to też mnie za chwilę czeka, więc namaiary się przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_zm 12.05.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Hej, czy orientujecie się gdzie mogę we Wrocławiu obejrzeć "na żywo" płytki Tubądzin, seria minimal??? na pewno ma je forumowa magpie101 w swoim dzienniku http://forum.muratordom.pl/dziennik-mag-irysek,t77191-180.htm może coś podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 12.05.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Hej, czy orientujecie się gdzie mogę we Wrocławiu obejrzeć "na żywo" płytki Tubądzin, seria minimal??? Zadzwoń do Cermagu na Strzegomskiej. Oni mają dość sporo wystawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 12.05.2009 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Witam ponawiam prośbę o namiary na geodetę. I ewentualnie na firmę która robi audyty energetyczne. Kontakt w mojej stopce - to mój kumpel z pracy. Powołaj się na forum. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafałsz 12.05.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Czy ktoś ma namiary na kogoś kto robi balustrady balkonowe ze stali nierdzewnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 12.05.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Czy ktoś ma namiary na kogoś kto robi balustrady balkonowe ze stali nierdzewnej? Hostal na Jerzmanowskiej zajmuje sie nierdzewka. Popytaj. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts