Ray23 09.06.2009 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Możecie mi polecić dobrą firmę kominkową.Mam zrobiony kominek przez kominkowo.pl ale dłużej prosić się nie będę o obudowę z kamienia. Czekam na montaż obudowy już ponad 1,5 miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 09.06.2009 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Cześć Wszystkim, Jestem teraz na etapie rozglądania się za instalatorem - woda, kanalizacja, CO (z podłogówką), wybór kotła. Mam prośbę - czy możecie polecić dobrego instalatora w rozsądnej cenie - muszę znaleźć takiego, który mi zrobi całą instalację pod kocioł gazowy - a że kilka lat pewnie nie będę miał gazu - to tymczasowo wstawi elektryczny. z góry dzięki, Ja mogę polecić Adama od Daro tel. 602253166 Kotłownia uruchomiona i śmiga już 2 tygodnie. Robił u mnie podłogówkę, grzejniki, kotłownie, wode, kanalize i gaz. http://images43.fotosik.pl/140/04fcca2767d7dc80.jpg Widać rękę Pana Adama - polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 09.06.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 a ja się chciałam pochwalić, że do mojej wsi zawitała nowoczesność. kanalizę nam robią....teraz to już XXI wiek! jak ja ci zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 09.06.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Megana okna w moim przyszłym domu wychodzą na Twoją wieś Pozdrawiam sasiadki No to witam dziewczynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 09.06.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Do powitań się przyłączam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 09.06.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Do powitań się przyłączam Asiu22 - Ty już wybudowana jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 09.06.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Gdybym nie trafiła na ,,fachowców'' grzebków i partaczy to pewnie bym już była . Obecni fachowcy podobno w piątek kończą tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 09.06.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Gdybym nie trafiła na ,,fachowców'' grzebków i partaczy to pewnie bym już była . Obecni fachowcy podobno w piątek kończą tynki. To współczuję Ci i sobie również , ponieważ wszystko przede mną Ale już bliżej niż dalej, więc głowa Asiu do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 09.06.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Ja od ilus tam lat mam termet swiebodzin dwufunkcyjny. Kiedys, to byl chyba jeden z nielicznych na rynku. Beznadzieja. Szczegolnie teraz. Niewydajny. Teraz kupuje junkersa cerapursmarta jednofunkcyjnego tego z najmniejsza moca do 10kw max. Do tego zasobnik na wode 120-150l i programator pogodowy. Dom mam o pow. 130m2 pow. uzytkowej. Ma bardzo dobre opinie na forum. Jest odpowiedzni do domow nawet powyzej 200m2. od ilu lat ? P.S. to jest właśnie to czego ludzie nie biorą pod uwagę przy wyborze systemu co, kupują to co w danym momencie jest polecane, płacą za to słono, a za kilka lat wymiana! P.S Przed wyborem systemu co zastanów się 10 razy. Po co system tani w eksploatacji (teoretycznie, bo tanie jest tylko "zasilanie" systemu), który potem drogo kosztuje, bo przeglądy gwarancyjne, bo za 4 lata zmieni się technika i będą lepsze piece, itd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 09.06.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Lakusz, nie pamietam, ale chyba z pietnascie. Wtedy na rynku bylo niewiele. Niewazne jaka moc, nic. I wtedy byly to super kotly i drogie. Niestety, jak sam zauwazyles, technika idzie do przodu. Ale po tylu latach, to chyba kazdemu kotlowi nalezy sie wymiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberbronek 10.06.2009 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Cześć Wszystkim, Jestem teraz na etapie rozglądania się za instalatorem - woda, kanalizacja, CO (z podłogówką), wybór kotła. Mam prośbę - czy możecie polecić dobrego instalatora w rozsądnej cenie - muszę znaleźć takiego, który mi zrobi całą instalację pod kocioł gazowy - a że kilka lat pewnie nie będę miał gazu - to tymczasowo wstawi elektryczny. z góry dzięki, Ja mogę polecić Adama od Daro tel. 602253166 Kotłownia uruchomiona i śmiga już 2 tygodnie. Robił u mnie podłogówkę, grzejniki, kotłownie, wode, kanalize i gaz. http://images43.fotosik.pl/140/04fcca2767d7dc80.jpg Widać rękę Pana Adama - polecam. ... a teraz Adam robi u mnie jak skonczy to sie pochwale zdjeciami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jesien2004 10.06.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Hej, witam wszystkich... Czy możecie polecić kostkę brukową oraz brukarza? Do wyłożenia ok 350 m2 więc koszty mnie porażają... pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorba76 10.06.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Ray23 - juz mam wstepna wycene od Adama - namiary dostałem wcześniej od Daro (dzięki). Ale chciałem jeszcze z kimś porównać - ile przynajmniej mogę jeszcze ponegocjować. Ra23, Cyberbronek - A jaki wzieliście kocioł? Bo Adam promuje mocno DeDietricha. Braliście może też solary? Mocno się nad nimi zastanawiam - tym bardziej, że tymczasowo (na kilka sezonów - bo nie będę miał jeszcze gazu) chcę wstawić dodatkowo kocioł elektryczny. Jeszcze ostatecznie nie zdecydowałem jak mam to wszystko rozwiązać - a ekogroszku na pewno nie chcę, a butli na podwórku też nie - raz, że nie mam miejsca, dwa że taki 'ozdobnik' jest nieakceptowalny przez moją żonę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 10.06.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 http://images43.fotosik.pl/140/04fcca2767d7dc80.jpgHej Mam małe pytanko odnośnie Twojego układu rurek. Jak zamierzasz otwierać wyczystkę komina? Z tego co widzę na zdjęciu po prawej dostęp do drzwiczek jest dość sobrze zablokowany przez te wszelkie rurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ray23 10.06.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 JA zdecydowałem się na Dedietricha bo miałem też wycenę na Viessmana i Junkersa. Pierwsz dużo droższa a druga porównywalna.Generalnie na forum dużo dobrego piszą o Dedietrichu , poza tym w tabalach porównawczych jest bardzo oszczędny . Ja mam MC 25, SOlarów jeszcze nie mam , ale wszystko przygotowałem do ich zainstalowania.Na razie brak kasy . Zobaczymy też jakie będzie zużycie gazu, przed i po zainstalowaniu solarów. My będziemy mieszkać w 7 osób 4 +3 dzieci więc myślę , że solary będa opłacalne. Dużo też się naczytałem o tanich solarach więc lepiej poczekać i kupić coś lepszego ( droższego ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ray23 10.06.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 http://images43.fotosik.pl/140/04fcca2767d7dc80.jpgHej Mam małe pytanko odnośnie Twojego układu rurek. Jak zamierzasz otwierać wyczystkę komina? Z tego co widzę na zdjęciu po prawej dostęp do drzwiczek jest dość sobrze zablokowany przez te wszelkie rurki. W tej chwili jest dostęp na "pół gwizdka" ale zawsze mogę odkręcić śruby od drzwiczek. Poza tym to przewód kominowy od kondensata , co tam będe musiał czyścić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberbronek 10.06.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Ray23 - juz mam wstepna wycene od Adama - namiary dostałem wcześniej od Daro (dzięki). Ale chciałem jeszcze z kimś porównać - ile przynajmniej mogę jeszcze ponegocjować. Ra23, Cyberbronek - A jaki wzieliście kocioł? Bo Adam promuje mocno DeDietricha. Braliście może też solary? Mocno się nad nimi zastanawiam - tym bardziej, że tymczasowo (na kilka sezonów - bo nie będę miał jeszcze gazu) chcę wstawić dodatkowo kocioł elektryczny. Jeszcze ostatecznie nie zdecydowałem jak mam to wszystko rozwiązać - a ekogroszku na pewno nie chcę, a butli na podwórku też nie - raz, że nie mam miejsca, dwa że taki 'ozdobnik' jest nieakceptowalny przez moją żonę. Jezeli chodzi o kociol to konkretnego modelu jeszcze nie mam wybranego, na pewno bedzie jednofunkcyjny w zakresie okolo 6 do 18 KW. Mam dobra cene na De Dietricha i moze na niego sie zdecyduje. Jezeli chodzi o solary to bedziemy je wstawiac, mam dach dokladnie na poludnie. Tutaj mozesz poczytac o kotlach : http://forum.muratordom.pl/wybor-kotla-gazowego,t6493.htm Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 10.06.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 W kwestii technicznej - chcę zagospodarować schowek wys. 1,1 m z wejściem "wczołgiwanym". Po ociepleniu chcę przykręcić płyty G-K prosto do więźby, albo na łaty drewniane. Myślicie, że to będzie ok czy szkoda materiału i pracy? Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulkaszpulka 10.06.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Takie mam pytanie, bo kryzys zdusił, a jeść się chce Czy szczególnie brak solidnych wykonawców od konkretnej roboty? Np. brukarzy, malarzy, facetów od podłóg... Muszę szybko założyć firmę, pomocy!!! Kogo mam zapytać, jak nie różnie doświadczanych forumowiczów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 10.06.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Takie mam pytanie, bo kryzys zdusił, a jeść się chce Czy szczególnie brak solidnych wykonawców od konkretnej roboty? Np. brukarzy, malarzy, facetów od podłóg... Muszę szybko założyć firmę, pomocy!!! Kogo mam zapytać, jak nie różnie doświadczanych forumowiczów...zakładaj firmę i pracuj. Jeżeli praca będzie dobrze wykonywana, to robota się znajdzie. A jaka branża - popatrz co najtrudniej wykonać inwestorowi samemu. Malować każdy praktycznie potrafi więc jeżeli też będzie w kryzysie, to na tym przyoszczędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts