SUSPENSER 11.06.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 W kwestii technicznej - chcę zagospodarować schowek wys. 1,1 m z wejściem "wczołgiwanym". Po ociepleniu chcę przykręcić płyty G-K prosto do więźby, albo na łaty drewniane. Myślicie, że to będzie ok czy szkoda materiału i pracy? Pozdrav Regipsów bez wieszaków tzn. bezpośrednio lepiej nie przykręcać, bo więźba pracuje i przy takim montażu powinny szybko pojawić się pęknięcia. U mnie już w pół roku po montażu dachu 2 krokwie były nieładnie wykręcone, a śruby poluzowały się w większości i je dokręcałem (od belek podporowych dawały się odkręcić palcami !). Licz się z tym, że drewno będzie pracować, bo prawdziwie suchego i wysezonowanego pewnie nie kupiłeś (bo nie ma gdzie takie kupić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 11.06.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Ponadto prezentacja nie będzie zwieńczona propozycją kupna/sprzedaży ponieważ nie to jest jej celem. jasne... prosze Cie masz dzial ogloszen to nara.. reklam mam i tak zaduzo w radio tv i na portalach zeby jeszcze mi na forum ktos tu przeszkadzal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krogi100 11.06.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Witam Was. Mam prośbę, właśnie odebrałem pozwolenie na budowę i poszukuję dobrej i najlepiej taniej ekipy. W tym roku chce zrobić stan "0". Gdybyście mogli mi kogoś polecić będę wdzięczny. Budowa okolice Siechnicy. Dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 11.06.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Regipsów bez wieszaków tzn. bezpośrednio lepiej nie przykręcać, bo więźba pracuje i przy takim montażu powinny szybko pojawić się pęknięcia. U mnie już w pół roku po montażu dachu 2 krokwie były nieładnie wykręcone, a śruby poluzowały się w większości i je dokręcałem (od belek podporowych dawały się odkręcić palcami !). Licz się z tym, że drewno będzie pracować, bo prawdziwie suchego i wysezonowanego pewnie nie kupiłeś (bo nie ma gdzie takie kupić) Nasz dach już od sierpnia się sezonuje. W zimie podokręcałem śruby na murłatach zgodnie ze wskazówką cieśli - i tak za późno, bo trochę się murłaty skręciły. Mam nadzieję, że tam już się wiele nie wydarzy. Niestety nie zamówiłem na te połacie profili, więc może zrobię to na łatach. No tak - droczy się, pyta, a materiał już kupił Myslałem o takiej folii "profesjonalnej" np Tyveca, wewnętrzna do krycia od strony domy - ona ma mikroskopijną przepuszczalność i nie da się jej przedrzeć podobnie jak tej wierzchniego krycia Kupił płyty ale bez reszty. Teraz rozważam różne warianty, bo nadwyżkę płyt mogę zawsze sprzedać sąsiadowi. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 11.06.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Cześć Wszystkim, Kotłownia uruchomiona i śmiga już 2 tygodnie. Robił u mnie podłogówkę, grzejniki, kotłownie, wode, kanalize i gaz. Ray23, jeszcze jedno pytanie - robiles instalacje CO i kotlownie w dwóch krokach? Bo widze ze masz wykafelkowane i podloge wykonczoną. Nie zastanawiałem się nad tym - ale teraz jak zobaczyłem to mi tak przyszło do głowy. Tzn wod-kan i rozprowadzenie CO po tynkach, potem wylewki a potem szybkie wykonczenie kotlowni a na koniec jej wyposazenie? Robiles probe cisnieniowa przed wylewkami? Moze ktos podac czy tak robiliście czy może jakoś inaczej? Moja żona jak tylko zobaczyła rozdzielnię do podłogówki, to zaraz mi d... tzn. głowę truła i prawie wszelkie rurki zostały przykryte: http://frankai.smugmug.com/photos/454189129_moDYi-L.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 11.06.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Moja żona jak tylko zobaczyła rozdzielnię do podłogówki, to zaraz mi d... tzn. głowę truła i prawie wszelkie rurki zostały przykryte: I dobrze zrobiła, wygląda bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 12.06.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Moja żona jak tylko zobaczyła rozdzielnię do podłogówki, to zaraz mi d... tzn. głowę truła i prawie wszelkie rurki zostały przykryte: Dlatego żon się do kotłowni nie wpuszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 12.06.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Sluchajcie. Zaczynamy końcową wykończeniówkę i zdało by się jakieś łoże do sypialni kupić. Ale przeglądneliśmy trochę sieć, i albo drogie albo nie takie jakie chcemy.Więc padł pomysł - łóżko na zamówienie od stolarza. Czy macie jakieś dobre doświadczenia w tej kwestii. Albo dobre namiary na sklep z łóżkami. Ma być duże, z zagłówkiem i bez innych wystających rzeczy. No i do kompletu dwie szafki nocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 12.06.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Sluchajcie. Zaczynamy końcową wykończeniówkę i zdało by się jakieś łoże do sypialni kupić. Ale przeglądneliśmy trochę sieć, i albo drogie albo nie takie jakie chcemy. Więc padł pomysł - łóżko na zamówienie od stolarza. Czy macie jakieś dobre doświadczenia w tej kwestii. Albo dobre namiary na sklep z łóżkami. Ma być duże, z zagłówkiem i bez innych wystających rzeczy. No i do kompletu dwie szafki nocne. Dostałem ostatnio niezłego PPT z ciekawostkami. Nie jestem pewien czy to realistyczne zdjęcia czy fotomontaż, ale pomysły bombowe tam są. Jeden właśnie dotyczy łóżka - połączenie łóżka z biblioteczką i stolikiem do kompa. Mogę posłać na emalię jak kto chce. Kolejny to szuflady w podstopnicach schodów wewnętrznych. Co do samego łóżka - robiliśmy synkowi. Chcieliśmy by miał tymczasową osłonę przed spadnięciem (miał 2 latka) i żeby było na długie lata. Co do "poręczy" to sprawdziła się. Niestety łóżko skrzypi cosik i trzeba by je może teraz skleić na dobre, ale boję się, że jego przestawienie później będzie problematyczne z uwagi na ciężar. Teraz wszystko można zdemontować. Użycie śrub byłoby zaś pewnie mało estetyczne. Tak czy owak - u siebie też przewiduję kombinowanie z wyrem. Najpier kupi się materac, a jak będzie nas stać, to ktoś do niego dorobi wyrko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 12.06.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Witam!Czy komus z grupy stawiala dom firma ex-budrem (p. Czuprynski)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 12.06.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Witam Grupę, czy Ktoś z Was użytkuje pompę ciepła? Jestem przekonana do tego sposobu ogrzewania, ale nie wiem, którą pompę wybrać. Byłam w domu gdzie montowała Clima Komfort z Grudziądza i właściciele byli zadowoleni, mimo że płacili po ok. 400 zł/mies za prąd. Uważam, że przy PC to trochę dużo. Byłam u innego gościa w sąsiedztwie i powiedział, że już nie korzysta z PC - za drogo, kiepsko pracowało i teraz ma piec węglowy. Kto ma jeszcze? Za mało danych żeby stwierdzić że to dużo lub mało! To tak ja jeden wydaje na budowe domu 250tyś a innym brakuje 1mln ! tylko jeden buduje domek 80m2 mało oszczędny, piec na drewno, a drugi ma wielką chatę 300m2, wyposażenie full-wypas - więc trzeba patrzeć na kontekst! rekuperatory z Szymanowa są drogie, chyba że dla Ciebie to nie problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafałsz 12.06.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 macie namiary na fachowców od docieplenie poddasza i obudowannia regipsami? Ile teraz się cenią za tą robotę pod malowanie? Ponawiam prośbę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 13.06.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Potrzebuje namiary na kierbuda Czy ktos sie podzieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 13.06.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Grupo odgrzewam po raz kolejny temat brukarzy. Jakiś czas temu była o nich mowa. Padło wtedy kilka namiarów które sobie zapisałam. Podane były też ceny 50-60 zł/m2. Dzisiaj przeżyłam szok. Dodzwoniłam się do dwóch i zabili mnie ceną. Zawołali 100-120 zł za robociznę a z materiałem 180-220. Czy to normalne. Czy zaczął sie sezon budowlany i Panowie brukarze windują ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 13.06.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Grupo odgrzewam po raz kolejny temat brukarzy. Jakiś czas temu była o nich mowa. Padło wtedy kilka namiarów które sobie zapisałam. Podane były też ceny 50-60 zł/m2. Dzisiaj przeżyłam szok. Dodzwoniłam się do dwóch i zabili mnie ceną. Zawołali 100-120 zł za robociznę a z materiałem 180-220. Czy to normalne. Czy zaczął sie sezon budowlany i Panowie brukarze windują ceny Ooooo matko, gdyby nie brzydka pogoda, to pomyślałabym, że chłopu słonko dekiel przygrzało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorba76 14.06.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Moja żona jak tylko zobaczyła rozdzielnię do podłogówki, to zaraz mi d... tzn. głowę truła i prawie wszelkie rurki zostały przykryte: http://frankai.smugmug.com/photos/454189129_moDYi-L.jpg Frankai - to dzieki żonie masz wypasione pomieszczenie teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 15.06.2009 04:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Moja żona jak tylko zobaczyła rozdzielnię do podłogówki, to zaraz mi d... tzn. głowę truła i prawie wszelkie rurki zostały przykryte: Frankai - to dzieki żonie masz wypasione pomieszczenie teraz A jaką łazienkę mam wypasioną Dziś może obfocę. Tylko sporo czasu na pasieniu straciłem i kasy nie mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ray23 15.06.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Ja jeszcze raz się zapytam o kominkowego lub kamieniarza. Mam zrobiony kominek , został tyko kamień do obłożenia. Ma ktoś może namiar na kogośsolidnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 15.06.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Grupo, możecie polecić jakąś tanią firmę robiącą przeprowadzki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 15.06.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Joluś - u mnie w dzienniku jest namiar. Brali wtedy 70zł/godzinę i przeprowadzili mnie w 4h (zabezpieczenie mebli, wyniesienie, dojazd i zniesienie na docelowe miejsca) . Juz mam http://www.betam.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts