secam 19.06.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Secam teraz jestem pewna, ze w tym samym szpitalu i na dodatek jestem pewna, ze na tym samym, czwartym piętrze.....!a przynajmniej wczesniej widzialam Cie na 5!mnie mogles poznac po zaplakanym nosie:) przekazalam Toja prosbe w swiat i trzymam kciuki pozdrawiam wszystkich I zapomniałaś napisać że godzinę po tym jak ten posta napisałaś, uściskaliśmy się na korytarzu a nasze maleństwa leżały sobie ślicznie chwilę wcześniej koło siebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 19.06.2009 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Secam teraz jestem pewna, ze w tym samym szpitalu i na dodatek jestem pewna, ze na tym samym, czwartym piętrze.....!a przynajmniej wczesniej widzialam Cie na 5!mnie mogles poznac po zaplakanym nosie:) przekazalam Toja prosbe w swiat i trzymam kciuki pozdrawiam wszystkich I zapomniałaś napisać że godzinę po tym jak ten posta napisałaś, uściskaliśmy się na korytarzu a nasze maleństwa leżały sobie ślicznie chwilę wcześniej koło siebie . A jeszcze kilka dni wcześniej zastanawiała się jakby tu ode mnie przewieźć wełnę na swoją budowę. Zuch dziewczyny! Brawo Kasiu - udała Wam się śliczna panna. Gratulacje!!! Z Secamem jesteśmy wstępnie umówieni na piwo przy stacji w Żórawinie pod pretekstem spaceru z wózkiem. Myślę, że się nie pogniewa, jeśli doprosimy Cię na spotkanie. (tyle, że ja na razie nie mam wkładu do wózka - ale robię co mogę). Grześ - już wiesz, że masz na oddziale u Pawełka dobrego ducha, który w razie gdyby co da znać Ściskaj też Pietrka, bo pewnie za mamą tęskni. Wracajcie szybko do domów i nie blokujcie miejsc na oddziałach. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.06.2009 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 I zapomniałaś napisać że godzinę po tym jak ten posta napisałaś, uściskaliśmy się na korytarzu a nasze maleństwa leżały sobie ślicznie chwilę wcześniej koło siebie . No proszę - spotkania sobie robią, a reszty grupy nie zaprosili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.06.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Frankai - niestety bruk musiałam przełożyć na późniejszy termin, fachowiec uczciwie zawiadomiony, więc impreza dziękczynna też... Na jaki przełożyłaś? Ja właśnie sobie zarezerwowałem termin na początek sierpnia, czyli najwcześniejszy jaki miał. To mi wystarczy, bo najpierw jeszcze chcę wyrównać teren i położyć rurki pod zraszacze i kroplujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.06.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Wreszcie mi się udało obfocić łazienki. Oto mój prysznic: http://frankai.smugmug.com/photos/567174009_TBB8N-M.jpg Niestety chyba popełniłem błąd z kierunkiem otwierania drzwi. Chciałem, żeby otwierały się tak, żeby był krótki dostęp do ręczników, niezależnie czy będą wisiały na ścianie obok czy na kaloryferze. Dodatkowo nie chciałem, żeby otwierały się na kierunek przeciągu, czyli od miejsca z którego robiłem zdjęcie (tam będą drzwi z tulejkami) do kratki widocznej u góry. Jednak drzwi od prysznica są na tyle duże, że wykluczają już półeczkę pod oknem - człowiek się nie zmieści. Półeczka powstanie, ale znacznie krótsza. Teraz bym dał po prostu pojedyńczy haczyk na gzymsie po drugiej stronie prysznica. Mówi się trudno http://frankai.smugmug.com/photos/567173937_DG8F3-M.jpg Lustro które trudno uwiecznić na zdjęciu bez pokazywania siebie, bo jest na dwóch ścianach: http://frankai.smugmug.com/photos/567180816_TJrfK-M.jpg Baliśmy się, że kamienia będzie za dużo, ale mogło go być w sumie więcej - np. szersze pasy pionowe, lub wybiegające bardziej w bok od wanny. W szczególności, że nam jeszcze go trochę zostało z tej płyty. http://frankai.smugmug.com/photos/567174862_PYmKZ-M.jpg Wreszcie ostatnia z kombinacji: ścianka przesłaniająca WC i malarnia czyli blacik do pacykowania się. Goście pewnie będą szukać WC, bo nijak go nie widać po wejściu. W lustrze są włożone świetlówki pod wypiaskowaną części (szerokość 6.5cm). Włącznik będzie sensoryczny - kawałek blaszki z kwasówki przylepionej na mozaice tuż obok. Pod blatem będą kiedyś szafki. Wieszaczki pod umywalką zrobił fachowiec od kwasówki. 100zł za sztukę z montażem. http://frankai.smugmug.com/photos/567174388_YBDbz-M.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 20.06.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Frankai łazienka rewelacja...a pomysł z aranżacją wanny zrobił na mnie wrażenie gratulcje Ponawiam pytanie, o szambo gdzie kupowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 20.06.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Wracajcie szybko do domów i nie blokujcie miejsc na oddziałach. Biorę sobie do serca Twoją sugestię , Kasie i Maleńką ściskam i trzymam kciuki - kto wie jak tak zaczeli leżakować razem z Pawełkiem w szpitalu to może to kiedyś moja synowa będzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 20.06.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 dostęp do netu mam dopiero terazSecam zaglądam od czasu do czasu do Pawełka-spioszek z niego!Spacer chetnie chetnie tylko musimy stad wyjsc (auuuuuuuuuuuuuuuuuu ja chce stad wyjsc) Frankai fajne lazienki, wanna super ja takiej nie mam gdzie zmiescic i zabilabym siie na kaflach dlatego pod prsznicem musialam polozyc kratki drewniane ale dizajnersko nie powiem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 20.06.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Frankai - łazieneczki super, bardzo ładnie zaprojektowane i wykonane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.06.2009 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Dziękuję za pochwały Część aranżacji jak najbardziej pochodzi od projektantów. Część dopracowywaliśmy sami. Zanim przyszli fachowcy, rysowałem na ścianach i podłodze wszystkie sprzęty, a nawet rozkład części płytek. Zwłaszcza tych, gdzie wstawiany jest kamień. Fachowcy potem się śmiali, że rzadko się zdarza taki klient, co wie co do centymetra co chce i jak chce Muszę przyznać, że zeszło im trochę czasu u mnie. Przestała mnie więc razić cena, którą musiałem zapłacić. Ta ekipa jest trzecią, którą z czystym sumieniem mogę polecać. Niesety są z Kalisza, więc pewnie Wrocław nie byłby im po drodze Moniaq - wiem że pytanie nie do mnie, ale żeby nie było, że się nie odzywam Ja mam kanalizę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberbronek 20.06.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Czesc, Czy mozecie polecic mi dobrego schodziarza - schody mam betonowe, ale chodzi o zrobienie stopni. W przyszlym tygodniu bede lal posadzki i nie mam pojecia jaka grubosc ma taki stopien. Jak jest u Was ? PozdrawiamBartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidk 20.06.2009 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Frankai łazienka naprawdę wypasiona czy możesz mi wysłać info na temat grzejnika - takiego szukam pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.06.2009 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Frankai łazienka naprawdę wypasiona czy możesz mi wysłać info na temat grzejnika - takiego szukam Chłe, chłe - już zaczynałem pisać (lekko zdziwiony, bo to w sumie zwyczajny) że Terma Technologie - Dexter, kiedy zajarzyłem, że na zdjęciu jest pół Dextera za to cały kokos. No brachu - pytasz mnie o nierealne sprawy Podwójnie nierealne. Kupiłem go już chyba dwal latka temu i tylko dlatego, że wyszedł z produkcji. Zaproponowałem sklepowi, że skoro już go nie produkują, to ja im zrobię przysługę i za pół ceny go kupię. I sprzedali Te pół ceny wystarczało ciągle, żeby to był najdroższy grzejnik w mojej chałupce Za całą - nigdy bym go nie kupił. Jest to Vasco Cocos. Uwaga - swego czasu Vasco wysłało listę (2 strony A4) z grzejnikami wyrzedawanymi. Mój doradca zaraz mi tą listę przysłał. Nie wiem czy tak robią co jakiś czas, ale możesz zapytać. Zadzwon do Optimalu i zapytaj o pana Grzegorza (łazienki) lub pana Macieja (grzejniki), obydwaj powinni się orientować. Grzegorz obsługiwał mnie teraz, a Maciej (od niego dostałem listę) blisko 2 lata temu, jak kupowałem grzejniki. Powinien jednak pamiętać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.06.2009 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Czy mozecie polecic mi dobrego schodziarza - schody mam betonowe, ale chodzi o zrobienie stopni. W przyszlym tygodniu bede lal posadzki i nie mam pojecia jaka grubosc ma taki stopien. Jak jest u Was ? Bronek - a skąd Ty mieszkasz? Nie każdy schodziarz pojedzie 100km. Stopnie na konstrukcji ażurowej powinny być 4cm. Na beton wystarczą 2.5cm (a może nawet 2cm?). Mam taki PPT, gdzie w podstopnicach są... szuflady. Cfany pomysł, ale pewnie już masz wylane. A może chcesz dość taniego a dobrego parkieciarza? On schody też robi. Parkiety widziałem, że robi przyzwoicie, to może i schody też. Wyczaiłem go na... Allegro Seweryn1966. Byłem u ludzi gdzie robił i robota była OK. Od poniedziałku jego człowiek będzie u mnie kleił partkiety 30m2 merbau i 72m2 abiurany w przemysłówce. Będzie mieszkał na budowie, bo jeździć codziennie 2*80km mu się nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 21.06.2009 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Frankai Łał - super łazienka. Baardzo mi się podoba, szczególnie wkomponowanie wanny. Będe miała na uwadze Twoją łazienkę jak już będziemy myśleć o swojej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberbronek 21.06.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Czy mozecie polecic mi dobrego schodziarza - schody mam betonowe, ale chodzi o zrobienie stopni. W przyszlym tygodniu bede lal posadzki i nie mam pojecia jaka grubosc ma taki stopien. Jak jest u Was ? Bronek - a skąd Ty mieszkasz? Nie każdy schodziarz pojedzie 100km. Stopnie na konstrukcji ażurowej powinny być 4cm. Na beton wystarczą 2.5cm (a może nawet 2cm?). Mam taki PPT, gdzie w podstopnicach są... szuflady. Cfany pomysł, ale pewnie już masz wylane. A może chcesz dość taniego a dobrego parkieciarza? On schody też robi. Parkiety widziałem, że robi przyzwoicie, to może i schody też. Wyczaiłem go na... Allegro Seweryn1966. Byłem u ludzi gdzie robił i robota była OK. Od poniedziałku jego człowiek będzie u mnie kleił partkiety 30m2 merbau i 72m2 abiurany w przemysłówce. Będzie mieszkał na budowie, bo jeździć codziennie 2*80km mu się nie chce. Budujemy w Tyncu. Schody mam lane, czyli jak zaloze 30 mm na sopien to powinno byc ok. ... chyba nie ma sensu robic stopni na 40 mm ? Co do parkietow to wczoraj przeszedlem sie do Castoramy i musze powiedziec ze bylem milo zaskoczony - duzo roznych i ladnych parkietow do wyboru w rozsadnych cenach. Czy ktos kupowal u nich parkiet i moze podzielic sie swoimi doswiadczeniami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 21.06.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Schody mam lane, czyli jak zaloze 30 mm na sopien to powinno byc ok. ... chyba nie ma sensu robic stopni na 40 mm ? Co do parkietow to wczoraj przeszedlem sie do Castoramy i musze powiedziec ze bylem milo zaskoczony - duzo roznych i ladnych parkietow do wyboru w rozsadnych cenach. Czy ktos kupowal u nich parkiet i moze podzielic sie swoimi doswiadczeniami ? Nawet 30mm to za dużo. Ja mam dechy na stryszku 25mm i starczają. Po co Ci 30mm na pełnym podłożu? No chyba że chcesz mieć grube noski z przyczyn estetycznych. Jam Ci kupował. Moja przemysłowa abiurana pochodzi od nich. Kupiłem końcówkę z wyprzedaży, bo podobał mi się kolor - zbliżony do buku, ale troszkę żywszy. Potem dowiedziałem się, że powinna być pakowana w folię (hermetycznie), żeby nie zawilgotniała. Od poniedziałku mi ją będą kładli. Wcześniej faktycznie naciągnęła wilgoci i musiałem dosuszać, co skutkuje też jej wypaczaniem ale nie jest źle. Castorama ma duzy plus, że możesz towar zwrócić w ciągu 30 dni chyba na zasadzie "bo tak". Poczytaj natomiast o parkietach na forum, bo możesz się zdziwić. Fajny kolorystycznie jest bambus, ale obróbka - MASAKRA. Merbau po polakierowaniu uwydatnie zielone żyłki. Są gatunki mocno ciemniejące i ... rozjaśniające się (chyba któryś orzech). Parkieciarze mają też własne źródła. Czasem kupują w DLH, czy u innych z takimi rabatami, że klientowi dadzą taniej. Ja zdecydowałem się na zkup merbau u mojego parkieciarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 21.06.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Frankai Łał - super łazienka. Baardzo mi się podoba, szczególnie wkomponowanie wanny. Będe miała na uwadze Twoją łazienkę jak już będziemy myśleć o swojej Tylko musisz brać pod uwagę, że nie do każdej tak można wstawić. Efekt daje tylko duża wanna (ta ma 190cm), a wypuszczenie do środka pomieszczenia ponad 2m (z tylną półeczką), może urudnić komunikację. Szczerze mówiąc sam się bałem póki rysowałem, a to zwykle nie oddaje jeszcze problemów. Na szczęście wyszło lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bamil 21.06.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Seweryn1966 - u mnie robił parkiet. Miałem go nie z allegro alo z polecenia znajomych (nawet nie wiedzialem ze sie oglasza). Ekipa 4 ludzi, szef Seweryn nie pracuje z nimi. Robią czysto, sprawnie, bez problemu poprawiala jesli cos jest nie OK. Mi zakladali parkiet debowy, u znajomych teak. Tez moge polecic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 21.06.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Seweryn1966 - u mnie robił parkiet. Miałem go nie z allegro alo z polecenia znajomych (nawet nie wiedzialem ze sie oglasza). Ekipa 4 ludzi, szef Seweryn nie pracuje z nimi. Robią czysto, sprawnie, bez problemu poprawiala jesli cos jest nie OK. Mi zakladali parkiet debowy, u znajomych teak. Tez moge polecic. No proszę Dobrze to słyszeć. On ma zdaje się kilka ekip które nadzoruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts