Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Czesc i czołem. Dokonaliśmy dzis strategicznych zakupów dachowych. Nie wiem czy sie cieszyc czy martwic :wink: Normalnie az się boję co to bedzie.

Przy okazji pytanko - kiedy wstawialiście okna dachowe? Bo w stanie surowym otwartym to chyba nie bardzo, ktos moze sobie wyjac je? Poradzcie jak sie ten problem sie rozwiazuje?

Witam Wszystkich

Oglądnąłem właśnie mape. Fajna sprawa, niestety się nie łapię :cry: A najbliżej będzie mieszkał Vardo.

Badań nie robiłem, ale grunt słabo przepuszczalny, działka stroma, więc drenaż będzie.

A co do mojego pokrewieństwa z gagatą to raczej nie, chyba że jakaś nieznana rodzina :wink:

Czesc i czołem. Dokonaliśmy dzis strategicznych zakupów dachowych. Nie wiem czy sie cieszyc czy martwic :wink: Normalnie az się boję co to bedzie.

Przy okazji pytanko - kiedy wstawialiście okna dachowe? Bo w stanie surowym otwartym to chyba nie bardzo, ktos moze sobie wyjac je? Poradzcie jak sie ten problem sie rozwiazuje?

witaj :-)

my wstawiliśmy od razu z dachem...tez troche bałam sie że nam zwiną, ale na szczęscie nic się nie stało :-)

PS.

Chyba przedwczoraj jechał za mną przez całą Zmigrodzką twój mąż...ale chyba mnie nie poznał ;-)

Ivo, na bank nie poznał bo mu własnie powiedziałam i się dziwi. :D

A mam jeszcze takie pytanie - po dachu to chyba nastepne beda okna, ale kiedy wstawia sie drzwi? Za szybko to chyba szkoda, bo moga sie zniszczyc przy pracach wykonczeniowych? A moze jakies drzwi prowizoryczne, z dech zbite... :-?

BK - dostałaś namiary na priv?

Witam Wszystkich

Oglądnąłem właśnie mape. Fajna sprawa, niestety się nie łapię :cry: A najbliżej będzie mieszkał Vardo

myslę że polanka jest w stanie wstawić Cie również ;-)

to może zrobię tak:

http://gps.prv.pl/murator/wroclaw.jpg

http://gps.prv.pl/murator/dolnyslask.jpg

Ivonesca, może dodaj sobie te dwa adresy do sig-a? W końcu to chyba Ty jesteś tutaj gospodynią :-)

polanka - to może zaprosimy też jeleniogórską na mapę?? da radę ? :-)

damy radę!

Tylko przyznam że już mi się wyczerpuje rozpęd :-)

musiałbym dostać 'kawę na ławę' listę: nick - miejsce (miejscowość, gmina, powiat tak żebym za długo na mapie nie musiał szukać).

to pisałem ja, Grzegorz

(bo my z Dagmarą oboje pisujemy jako polanka)

polanka - to może zaprosimy też jeleniogórską na mapę?? da radę ? :-)

damy radę!

Tylko przyznam że już mi się wyczerpuje rozpęd :-)

musiałbym dostać 'kawę na ławę' listę: nick - miejsce (miejscowość, gmina, powiat tak żebym za długo na mapie nie musiał szukać).

to pisałem ja, Grzegorz

(bo my z Dagmarą oboje pisujemy jako polanka)

OK - lista będzie zrobiona...pędzę na jelenogórską, do moich krajanek ;-)

Ivonesca, może dodaj sobie te dwa adresy do sig-a? W końcu to chyba Ty jesteś tutaj gospodynią :-)

o rany...co to jest sig :o :o :o ....a poza tym cały czas ojcem grupy jest Frankai :wink:

a nie mozesz zostać matką ? :D

...może i mogę....ale musiałby się wypowiedzieć ojciec czy chce taką matkę ;-) :lol: :lol:

polanka - na mapie dolnośląskiej jest sobrze widoczna szwajcarka...czy to z jakiś specjalnych względów, czy przez przypadek?

...bo chyba nie dlatego że ja pod szwajcarką spędziłam całe dzieciństwo :-) :lol:

Dane do mapy pochodzą z projektu UMP (Uzupełniająca Mapa Polski), część plroadmap. Dane robią różni ludzie, skleja je do kupy Tomek Surmacz (tak, TS osobiście). Pewnie ktoś dodawał treść turystyczną i stąd Szwajcarka.

Przy okazji: proszę podawać miejscowości tak żebym ich nie musiał za długo szukać - niech tam będzie np. przybliżony kierunek do najbliższego większego miasta. A i w miejscowości przydało by się jakieś dokładniejsze umiejscowienie. Mam mapy 1:50 000 99% Polski więc nie powinno być problemu.