jesien2004 26.06.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Proszę Was o namiary na sprawdzone ekipy od regipsów. (ocieplenie poddaszy, obniżenie sufitów i jakieś tam jeszcze bajerki z regipsami). Z góry dziękuję U nas zaczeli wlasnie polecani ludzie - jesli faktycznie sie sprawdza - to dam znac. A propos - ile teraz sie placi za wykonczenie poddasza jesli welna w krokwiach jest juz ulozona? Czyli - ryszt, welna 5cm, folia, plyty, szpachlowanie, gruntowanie? Pozdrav hej ja płaciłam za: -położenie wełny 10cm -regipsy+wszystko pod malowanie -pierwsze malowanie 60zł/m (bez mat.).... chcieli 65 bez wełny 5 zł mniej, ale 5 cm czy 10cm nie było różnicy w cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 26.06.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 dzięki dzięki wszystkim za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 26.06.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 dzięki dzięki wszystkim za info Muszę jednak skorygować swoją opinię o wykonawcy. Otóż: 1. Dzisiaj już im się tak spieszyło, że nie poodrywali porządnie taśmy sklejającej bryty, więc wystaje mi spomiędzy klepek. 2. Wczoraj mówiłem, żeby nie wstawiać kawałków mniejszych niż 5 cm. Dzisiaj znowu takie powstawiali, więc przesunięcia są zbyt małe. 3. Tuż przy połączeniu z garderobą jest wybrzuszenie wysokości 3-5mm. To się da zcyklinować, ale chyba nie o to chodzi. 4. Mówiłem, że mogą korzystać z wanny a z prysznica nie. I tak nie posłuchali. Nie wspomnę o tym, że tak to ja bym nie zostawił prysznica w swoim domu, a co dopiero u kogoś. Lepiej więc rozmawiaj z Sewerynem a nie Andrzejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 27.06.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Widzę, że ostro wszyscy działają na budowach i nikt nie ma czasu pisać. Dzisiaj kupiliśmy pierwszą lampkę na korytarz - Massive Brooke. Podłączyłem i rewelacja z uwagi na wbudowany ściemniacz. Można dostosować moc świecenia do danego miejsca Zamawiam drugą do pary. Na ścianę nad schody chyba będę coś kombinował Te kombinacje już mi się tak spodobały, że myślę o zrobieniu lampy nad stołem w jadalni. Podoba mi się stylistycznie Eglo Anais, ale cena powyżej 700zł i fakt, że to tylko aluminium, skutecznie mnie zniechęca. Ciekawe czy mój "kwasówkowiec" zawinie mi arkusik blachy. Resztę powinno się dać wykombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 28.06.2009 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 ja korzystam z iplusa i chodzi super ale mam zamiar przy kopaniu kanalizacji wrzucić kabla i wtedy wybrac ziemnego operatora. mam lampki massive - całkiem całkiem, choć mówią, że szybko sie niszczą - ale mi pasowały do wnętrza. za to po podłączeniu rekuperatora stwierdzam, że jestem zadowolona na 2/10. Jakoś tak brak zachwytów. Słuchajcie czym się eksterminuje perz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 28.06.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 za to po podłączeniu rekuperatora stwierdzam, że jestem zadowolona na 2/10. Jakoś tak brak zachwytów. Słuchajcie czym się eksterminuje perz? Jaki masz reku i dlaczego tylko 2/10 ? Jeśli nie masz GWC to reku latem spełnia tylko funkcję went. machanicznej (chyba, że na zewnątrz jest typowy polski upał 11 stopni ) Ja perz eksterminowałem szpadlem - ta roślina jest jak góra lodowa tzn. na powierzchni jest 10-20%, a reszta pod, jesli planujesz coś sadzić w jego miejscu to jest najlepszy sposób (przy wiekszej powierzchni mozna zaorać i zabronować). Na pewno wszelkie rośliny ukatrupi ROUNDUP, ale poza podjazdem nie lałem nigdzie tej trucizny, bardzo skuteczna i tańsza jest też sól do zimowego posypywania dróg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 28.06.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 reku vallox. jakoś tak wolę nadal otworzyć okno;0 podobno perz trzeba kopać widłami! ja mam juz zroundopowany, zorany, splugowany , stalerzowany ogrod i posiana trawe i widzę, że oprócz trawy rośnie też perz.....chyba tylko te widły mi zostały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 28.06.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Ja perz eksterminowałem szpadlem - ta roślina jest jak góra lodowa tzn. na powierzchni jest 10-20%, a reszta pod, jesli planujesz coś sadzić w jego miejscu to jest najlepszy sposób (przy wiekszej powierzchni mozna zaorać i zabronować). Jak na mój gust podałeś sposób na wspaniałą plantację perzu. Najmniejszy pozostawiony kawałek perzu jest zaczątkiem kolejnej rodzinki kłączy. Jedyny sposób niechemiczny jaki znam, to cierpliwe wybieranie, a w żadnym wypadku oranie! Zresztą o ile mnie pamięć nie myli, to jeden mój wujek przed posadzeniem trudkawek, zaorał pole z perzem. Tak się pięknie rozrósł, że truskawki nie miały szans. Szpadel już tak i wybrać każde najmniejsze kłącze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 28.06.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 reku vallox. jakoś tak wolę nadal otworzyć okno;0 urok reku poznasz zimą, kiedy przy -15 na zew. w domu będzie nadal świeże powietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 28.06.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Są betonowe robione z dwóch i więcej prefabrykatów - i te mają szanse być nieszczelne. Osobiście mam niebawem przerobić szmbo na zbiornik deszczówki bo idzie do mnie kanaliza. Ciekwae czy dojdzei w 2010 roku. Daro a u Ciebie coś nowego się dzieje w sprawie kanalizy? U naszej wsi miało być w środe jakies zebranie z biurem projektowym w tej sprawie, ale to dopiero chyba faza projektów (niestety nie bylismy na zebraniu ). Ty chyba nasz miec kanalize z tej samej puli co my, chyba ze sie myle Pozdrawiam Tak tak wszystko idzie ku dobremu, po9dstwa to pozbyć się drogi jeśli jest prywatna - ta przed Waszym domem. Moja jest jeszcze moja muszę ją przepisać jakoś. Termin u Was za 1,5 roku u mnie za rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 28.06.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 reku vallox. jakoś tak wolę nadal otworzyć okno;0 urok reku poznasz zimą, kiedy przy -15 na zew. w domu będzie nadal świeże powietrze Przy -15stC nie otwierasz okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 29.06.2009 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 podpowiedzcie gdzie we Wroclawiu jest duzy wybor parapetow nie moge dobrac do okine kolorku pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 29.06.2009 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Ja perz eksterminowałem szpadlem - ta roślina jest jak góra lodowa tzn. na powierzchni jest 10-20%, a reszta pod, jesli planujesz coś sadzić w jego miejscu to jest najlepszy sposób (przy wiekszej powierzchni mozna zaorać i zabronować). Jak na mój gust podałeś sposób na wspaniałą plantację perzu. Najmniejszy pozostawiony kawałek perzu jest zaczątkiem kolejnej rodzinki kłączy. Jedyny sposób niechemiczny jaki znam, to cierpliwe wybieranie, a w żadnym wypadku oranie! Zresztą o ile mnie pamięć nie myli, to jeden mój wujek przed posadzeniem trudkawek, zaorał pole z perzem. Tak się pięknie rozrósł, że truskawki nie miały szans. Szpadel już tak i wybrać każde najmniejsze kłącze. Czy zabronował to pole ? Brony zbierają to paskudztwo, ale potem dokładnie trzeba wybrać ręcznie. Ewentualnie dla pewnego efektu można jeszcze przekopać to zaorane i zabronowane (będzie dużo łatwiej niż nie zruszone). Przy większej powierzchni np. 800 m2 zwykłe przekopywanie to masakra. Teraz w chwilach gdy nie pada jest najlepszy czas na wykopywanie chwastów, bo łatwo wyłażą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 29.06.2009 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Tak tak wszystko idzie ku dobremu, po9dstwa to pozbyć się drogi jeśli jest prywatna - ta przed Waszym domem. Moja jest jeszcze moja muszę ją przepisać jakoś. Rozumiem, że o koszty chodzi. A coś bliżej napiszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberbronek 29.06.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Witam, Po ostatnich deszczach doszedlem do wniosku ze bez drenazu dzialki sie nie obejdzie. Czy macie jakies namiary na drenażystów (albo drenażierów)? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 29.06.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Hej Czy macie jakieś doświadczenia z firmą Drewland (http://www.panelewroclaw.pl/)?? Zbliżam się wreszcie do tematu podłóg i ze względu na opcję oszczędnościową tniemy koszty właśnie na podłodze. Wypatrzyliśmy sobie Classena Dąb Ancona i oni mają na razie najlepszą ofertę panel + montaż. Chyba że macie jakieś inne sprawdzone miejsca na zakup paneli Classena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 29.06.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Szpadel już tak i wybrać każde najmniejsze kłącze.Szpadel też ma tendencję do rozcinania pędów perzu. Lepsze mogą być w tym temacie widły - mniej szatkują kłącza. Ale z tego co pamiętam, to koszenie perzowi też nie służy. Więc jak już jest trwaniczek, to chyba cykliczne jego koszenie pomoże również w pozbyciu się gada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 29.06.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Macie jakieś doświadczenia jeśli chodzi o drzwi zewnętrzne CAL-a? Czy będzie jakimiś problemem dla nich podłogówka w wiatrołapie? Na jakim poziomie można dostać rabat za nie? Jeśli chodzi o chwaty, to ja walczę na niedawno założonym trawniku z chwstnicą jednolistną i mam jej też serdecznie dość... http://img268.imageshack.us/img268/7933/img7196r.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 29.06.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Czy ktos z Was korzystał z usług firmy mega1000 ?? Dawno temu widziałam wpis , że u kogoś robili z tej firmy ale nie moge odszukać.Dostałam dobrą wycenę na ocieplenie poddasza ale nizsza cena to nie wszystko. Nie wiem jak u nich z wykonastwem.Jak ktos coś pamieta, to bardzo prosze o info . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 29.06.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Witam, Po ostatnich deszczach doszedlem do wniosku ze bez drenazu dzialki sie nie obejdzie. Czy macie jakies namiary na drenażystów (albo drenażierów)? Pozdr. Dołączam się do pytania - toniemy w błocie. Pytanie z tym zwiazane, czy taki drenaż nie wymaga odprowadzenia wody do jakiegoś rowu ?? Jak takiego nie ma przy działce, to na jakiej zasadzie działa taki drenaz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts