vanka99 04.07.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Bardzo Wam dziekuje za wszystkie podpowiedzi - bardzo się przydały !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 04.07.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Ktoś szukał ekipy do ocieplenia i innych prac elewacyjnych.POdaję konakt na człowieka, który co prawda nie robił u mnie, ale widziałem jego robotę i było ok. Remigiusz Prośniak - 662119013 Negocjujcie, mówcie, że z forum itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 04.07.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 …ale mi bank wyciął numer ! Wstrzymali mi ostatnią transzę i stoję z pracami współczuję, ale miałem to samo w milenium dwa miesiące kładzenia do tych tępych głów że do zrobienia jest dużo mniej niż im się wydaje... cały problem rozbijał się o to że tam siedza analitycy którzy o budowie wiedzą tylko z opowiadań, i nie rozumieją pewnych żeczy, w moim przypadku płyta fundamentowa, która załatwiała mi fundamenty, ogrzewanie, ocieplenie od gruntu i wylewki była już po stanie "0", a oni cały czas chcieli mi doliczać koszty wykonania ogrzewania i wylewek. Skończyło się na bezpośredniej wymianie maili (podstępem zdobyty adres mailowy) z analitykiem i jak małemu dziecku opisanie co i jak po kolei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 05.07.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 wiecie może gdzie można by nabyć drogą kupna niedrogi/używany (może być ewentualnie używany ale koniecznie niedrogi ) właz żeliwny we Wrocławiu? potrzebuję taki o średnicy fi600 taki żeby osobówka mogła po tym przejechać czyli 5t wystarczy no góra 25t Gdy szukałem to tylko w Castoramie powiedzieli mi, że mieli kiedyś takie wyłazy po 150 zł czy coś w tym stylu. Nie wiem gdzie są niedrogie, a tym bardziej we Wrocku. Ja rok temu kupowałem teściom - kwadrat 50cm. Kosztował 231.50 zł. Szambo miało dekiel betonowy z takim mniej więcej otworem, tyle że ciut mniejszym. Kostkarze zagłębili dekiel na grubość kostki i wmontowali między nią ten właz. Kupowałem go w hurtowni z artykułami kanalizacyjnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafałsz 05.07.2009 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Macie może namiary na sprawdzone i finansowo rozsądne firmy z kominkami w okolicach Wrocławia ? Ps. Robił może ktoś z Was sam zabudowę kominka? Nie wiem jak to wychodzi cenoeo jak robi sie samemu i nie wiem czy to wogóle będzie dobrym posunięciem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberbronek 05.07.2009 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 …ale mi bank wyciął numer ! Wstrzymali mi ostatnią transzę i stoję z pracami pochwal się - który to bank? NORDEA (juz ich nie lubimy ) ... no to pieknie - ja tez u nich mam kredyt i wlasnie mam brac otatnia transze. A czy wiecie jaka jest procedura jezeli chce przedluzyc termin trwania budowy? W umowie kredytowej mam okreslony termin zakonczenia prac budowlanych na koniec sierpnia 2009 ale na pewno nie dam rady. Czy bank robi z tego tytulu problemy jezeli chce przedluzyc termin trwania budowy?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidk 05.07.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 …ale mi bank wyciął numer ! Wstrzymali mi ostatnią transzę i stoję z pracami pochwal się - który to bank? NORDEA (juz ich nie lubimy ) ... no to pieknie - ja tez u nich mam kredyt i wlasnie mam brac otatnia transze. A czy wiecie jaka jest procedura jezeli chce przedluzyc termin trwania budowy? W umowie kredytowej mam okreslony termin zakonczenia prac budowlanych na koniec sierpnia 2009 ale na pewno nie dam rady. Czy bank robi z tego tytulu problemy jezeli chce przedluzyc termin trwania budowy?? Pozdrawiam Nordea z tym akurat nie robi specjalnie problemu... podpisujesz aneks na termin zakończenia budowy zła wiadomość to to że wiąże to się z opłatą od 400 do 800 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 05.07.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 ja mam kredyt w Nordei i nie robili mi zadnych problemow z wyplata kolejnych transz. dzien dobry Grupo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberbronek 06.07.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 dawidk - a w jakim oddziale Nordei brales kredyt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidk 06.07.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 dawidk - a w jakim oddziale Nordei brales kredyt ? w głównym oddziale we Wrocławiu na Kazimierza Wlk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 06.07.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Ktoś podawał parę stron temu gdzie można kupić najtaniej styropian. Nie mogę tego znaleźć pomóżcie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 06.07.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Podobno tutaj PW ARISBiuro Handlowe (Bud E)Wrocław, ul.Grabiszyńska 241Godziny otwarcia Pn-Pt od 8.00 do 16.30Tel.: 071-7937104Fax: 071-7936074 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwa216 06.07.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Witam serdecznieChciałam napisać kilka słów odnośnie kredytów w Nordei. Ja na szczęście kredytu u nich nie wzięłam - ale to "dzięki nim".Mi potrzebny jest kredyt na dokończenie budowy, mieli dobre warunki to się do nich zgłosiłam. Potrzebny był mi operat szacunkowy za który musiałam zapłacić, zleciłam jego wykonanie (bank miał podpisaną umowę ze swoim rzeczoznawcą i to on miał robić) i zanim szanowny rzeczoznawca raczył do mnie przyjechać, odezwać się to minęły prawie 3 miesiące. Prawie codziennie dzwonilam do banku, pytałam i wciąz dostawałam odpowiedź że już w przyszłym tygodniu bank ma mieć operat u siebie, więc napewno dziś lub jutro ktoś się do mnie odezwie a tu nic i tak przez 3 miesiące. Jak tylko przyjechał reczoznawca to owszem był chwilę (bo to trwało chyba 15 minut) ale z koleji zanim to przygotował i przesłal odpowiednie dokumenty do banku to znowu mijały tygodnie. A moje papiery traciły ważność, zaświadczenie o zatrudnieniu, wyciąg z księgi wieczystej i inne.A warunki kredytowe również zmianiali, mimo mojego wcześniejszego złożenia wniosku.Czytałam wcześniej na różnych forach, ale jak człowiek chce mieć jak najlepsze warunki to nie przeszkadza mu nawet zła opinia i tak się skusiłam na ten bank, teraz bardzo tego żałuje bo tylko straciłam kupe czasu a tym samym nic na budowie nie mogłam robić, bo zwyczajnie brak kasy. Wkurzyłam się na ten bank bardzo i postanowiłam spróbować jeszcze w innym (pomimo że równocześnie składałam to 2 innych, które też zwlekały ale to zupełnie inny temat). Złożyłam w poniedziałek (dwa tygodnie temu) wniosek o kredyt do BZ WBK i w piątek już podpisałam umowe i w środę mam mieć kase na koncie. W tym banku również potrzebny był rzeczoznawca, ale nie płaciłam za niego i pojawił się u mnie na budowie już we wtorek rano a w środe rano dał dokumenty do banku. Jejku jakbym od razy złożyła do Zachodniego to już pewnie dawno miałabym kredyt, ale cóż trudno tak miało widocznie być. A jeszcze napiszę że w piatek po południu (już po podpisaniu umowy w BZWBK)zadzwonił pan z Nordei i powiedział cytuję "nie wiem czy państwo są zainteresowani jeszcze tym kredytem ale dzwonie powiedzieć, że mają państwo odpowiedź pozytywną i możemy podpisać umowe". Boże po ponad 3 miesiącach dali mi odpowiedź a zachodni po tygodniu i na dużo lepszych warunkach.Także ostrzegam również przed bankiem Nordea i nie polecam nikomu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwa216 06.07.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Droga grupoProszę napiszcie mi jak teraz kształtują się ceny za ułożenie metra kwadratowego płytek i paneli? A może macie jakiegoś fachowca godnego polecenia?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafałsz 06.07.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Macie może namiary na sprawdzone i finansowo rozsądne firmy z kominkami w okolicach Wrocławia ? Ps. Robił może ktoś z Was sam zabudowę kominka? Nie wiem jak to wychodzi cenoeo jak robi sie samemu i nie wiem czy to wogóle będzie dobrym posunięciem:) Może ktoś pomoże:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 06.07.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Mój kominek robiła firma z Braniborskiej (budynek naprzeciwko Cermagu) - Kominki Mikołajczyk. (http://www.mikolajczyk.net.pl)Miałam swój wkład oni robili zabudowę - koszt ok. 10 tys, naprawdę profesjonalnie podchodza do klienta. Polecam.Miałam zrobiony projekt i potem wykonanie. Kominek przeszedł bój zimowy i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberbronek 06.07.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 " Potrzebny był mi operat szacunkowy za który musiałam zapłacić, zleciłam jego wykonanie (bank miał podpisaną umowę ze swoim rzeczoznawcą i to on miał robić) i zanim szanowny rzeczoznawca raczył do mnie przyjechać, odezwać się to minęły prawie 3 miesiące." U mnie bylo tak ze dostalem liste ich rzeczoznawcow i sam sie z nimi kontaktowalem i umawialem na cene. Nie bylo z tym problemu i po ok. dwoch tygodniach operat byl gotowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evora 06.07.2009 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Droga grupo, mam pytanie odnośnie ocieplania teraz (po deszczach i jeszcze w deszczowych czasach) domu styropianem ... moi fachowcy chcą zacząć to robić w tym tygodniu a ja mam obawy, czy dom nie jest za mokry ... oni twierdzą że nie ma to znaczenia ...??? Mogę im wierzyć? Czy wykorzystują moją niewiedzę w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 06.07.2009 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Witam. Odnośnie styro to ja niedawna brałam na podłogi. W MB-03 dostałam o kilka złotych lepszą cenę niż w Arisie, ale ja u nich dużo biorę i może dlatego. Kominki już mi spędzają sen z oczu. Z kim nie rozmawiam to zna się najlepiej na świecie i każdy mówi co innego. Wymarzyłam sobie kominek typu jamnik -szeroka szyba i niska. Problem w tym że tego typu kominki mają wylot 250 a ja mam komin 200 i wlot do komina po kątem 90 st. Jedni kominkarze karzą mi bezwzględnie przerabiać na kąt 45 a inni twierdzą że nie trzeba, że nie będzie żadnych cofek dymu. I bądź tu człowieku mądry. byłam w dwóch firmach z kominkami na Krakowskiej - wrażenia średnie, na Braniborskiej w Domarze - facet zrobił na mnie wrażenie, tylko te ceny, chociaż ceny kamienia na obudowy i parapety przyzwoite. Ostatnio odwiedziłam firme na Halera. Czekam na wycene.Może wiecie coś o nich. Zapomniałam o Mikołajczyku a mam do niego najbliżej. Vento za radami omijam z daleka,nie wiem czym podpadli ale opinia już poszła w świat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafałsz 06.07.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Witam. Odnośnie styro to ja niedawna brałam na podłogi. W MB-03 dostałam o kilka złotych lepszą cenę niż w Arisie, ale ja u nich dużo biorę i może dlatego. Kominki już mi spędzają sen z oczu. Z kim nie rozmawiam to zna się najlepiej na świecie i każdy mówi co innego. Wymarzyłam sobie kominek typu jamnik -szeroka szyba i niska. Problem w tym że tego typu kominki mają wylot 250 a ja mam komin 200 i wlot do komina po kątem 90 st. Jedni kominkarze karzą mi bezwzględnie przerabiać na kąt 45 a inni twierdzą że nie trzeba, że nie będzie żadnych cofek dymu. I bądź tu człowieku mądry. byłam w dwóch firmach z kominkami na Krakowskiej - wrażenia średnie, na Braniborskiej w Domarze - facet zrobił na mnie wrażenie, tylko te ceny, chociaż ceny kamienia na obudowy i parapety przyzwoite. Ostatnio odwiedziłam firme na Halera. toCzekam na wycene.Może wiecie coś o nich. Zapomniałam o Mikołajczyku a mam do niego najbliżej. Vento za radami omijam z daleka,nie wiem czym podpadli ale opinia już poszła w świat. Pozdrawiam A gdzie jest to VENTO? Ja zastanawiam się nad kominkiem narożnym hajduk w Smardzowie koło Oleśnicy. Czy ktoś wie coś na ich temat??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts