Megana 08.07.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Witamy Grupę Może ktoś buduje lub budował używając pustaków Jopek? Stoimy przed decyzją "z czego ściany". Czy wykonawcy narzekali na jakość (np. wymiary itp. ) ? Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 08.07.2009 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Mam pytanie czy ma ktoś z Was i używa tarasu z kostki granitowej? Jak się spisuje? Nie ma problemu z wnoszeniem do środka kawałeczków kamieni/piasku? Nie ma problemu z postawieniem równo stołu/krzeseł? Pzdr Ja mam na podjeździe, przy schodach do domu, na taras oraz na tarasie kliniec. Używam od około 2 miesięcy i do domu się nie wnosi, błoto z butów i kół wyciera się częściowo samo po przejściu przez niego. Stół i krzesła ustawiłem na tarasie na płytach chodnikowych, które przykryłem 2-3 cm warstwą klińca i jest ok (sa dość ciężkie, więc i tak nie nadają się do przesuwania). Wiem, wiem - kostka to nie kliniec - ale to tak a'propos tematu Jeśli masz parkiet w salonie to odradzam. w innym przypadku, jast fajnie, ale nic nie przebije tarasu z drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 08.07.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 trabi-wrc co to znaczy dają na całość. U mnie ma być dodawany do całej wylewki. Na strzegomskiej to na terenie gdzie jest vinsar? Mi polecono superplastyfikator do betonu na ogrzewanie podłogowe firmyJKK U mnie też mam na całości. Betoniarnia jak ktoś zamawia beton na wylewki (półsuchy), daje plastyfikator z definicji. Kosztuje to ich grosze, a zabezpiecza pewnie przed reklamacjami, gdyby ktoś zapomniał dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 08.07.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Mam pytanie czy ma ktoś z Was i używa tarasu z kostki granitowej? Jak się spisuje? Nie ma problemu z wnoszeniem do środka kawałeczków kamieni/piasku? Nie ma problemu z postawieniem równo stołu/krzeseł? Pzdr Ja mam na podjeździe, przy schodach do domu, na taras oraz na tarasie kliniec. Używam od około 2 miesięcy i do domu się nie wnosi, błoto z butów i kół wyciera się częściowo samo po przejściu przez niego. Stół i krzesła ustawiłem na tarasie na płytach chodnikowych, które przykryłem 2-3 cm warstwą klińca i jest ok (sa dość ciężkie, więc i tak nie nadają się do przesuwania). Wiem, wiem - kostka to nie kliniec - ale to tak a'propos tematu Ok - dzięki za opinię! Jeśli masz parkiet w salonie to odradzam. w innym przypadku, jast fajnie, ale nic nie przebije tarasu z drewna W salonie z którego jest wyjście na taras deski - to samo w hallach, pokojach... Dlaczego odradzasz w tym przypadku kostkę? Może się rysować? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radek79pl 08.07.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Witamy Grupę Może ktoś buduje lub budował używając pustaków Jopek? Stoimy przed decyzją "z czego ściany". Czy wykonawcy narzekali na jakość (np. wymiary itp. ) ? Pozdrawiamy Ja budowałem z Jopka (Poromur25). Wykonawcy narzekali, że krzywe i popękane...ale dom stoi. Cenowo Jopek był najtańszy. Natomiast gdybym miał budować się jeszcze raz to chyba wziąłbym Robena. Kolega natomiast budował z Jopka (Poromur30) i był bardzo zadowolony. I rzeczywiście wizualnie ta 30-stka prezentuje się dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberbronek 08.07.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Witamy Grupę Może ktoś buduje lub budował używając pustaków Jopek? Stoimy przed decyzją "z czego ściany". Czy wykonawcy narzekali na jakość (np. wymiary itp. ) ? Pozdrawiamy My budowalismy z niemieckiego Porotonu Wienebergera, kupowalismy na allegro. Cegla byla rowna i ladnie wypalona - jednolity kolor. Z tego co slyszalem to ci co sprzedaja polecaja bardzo pustaki Eder. Ja bym nie kupowal Jopka... tym bardziej teraz, kiedy ceny pustakow spadly. Poza tym koszt cegly w koszcie calego domu nie sa az tak duze jak by sie wydawalo na pierwszy rzut oka .... Lepiej znalezc taniego dostawce betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 08.07.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 trabi-wrc co to znaczy dają na całość. U mnie ma być dodawany do całej wylewki. Na strzegomskiej to na terenie gdzie jest vinsar? Mi polecono superplastyfikator do betonu na ogrzewanie podłogowe firmyJKK http://www.jkk.com.pl/jkk_nowa/oferta_dodatki.html Tak - dodali do całej wylewki, choć podłogówki mamy raptem 15 m2 Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 08.07.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Czy 3 zł za bloczek betonowy to dobra cena, z dostawą i rozładunkiem? Czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saper 08.07.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 na Braniborskiej w Domarze - facet zrobił na mnie wrażenie, Pozdrawiam hej, U nich przeczytaj umowe zanim podpiszesz. Jak sie zorientujesz, zabezpiecza ona interes sprzedawcy a nie Twoj. I pomimo zapewnien ze 'to taki standard firmowy' miej swiadomosc ze bedzie ona egzekwowana - w koncu podpisalas. Poza platnosciami (praktycznie za wszystko z gory, a na koniec gdy mozna ocenic calosc zostaje smieszne 5%) najbardziej kuriozalnym zapisem jest to ze wymiary wykonanego kominka moga roznic sie o 10% od projektu. Czyli moga zrobic cos calkiem innego niz zaplanowalas. U mnie byla taka historia ze nie bylo mozliwosci technicznej aby zrobic kominek wg dostarczonego przeze mnie projektu i z takim wkladem jaki mi sprzedali. Zaproponowali wiec zmiane wygladu kominka. Gdy sie sprzeciwilem i stwierdzilem ze popelnili blad przyjmujac do realizacji projekt ktorego nie moga zrealizowac, to uslyszalem zebym zajzal do umowy - tam jest 10% odchylki od wymiarow i oni na pewno sie w tym zmieszcza. pozdrawiam saper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saper 08.07.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 na Braniborskiej w Domarze - facet zrobił na mnie wrażenie, Pozdrawiam hej, U nich przeczytaj umowe zanim podpiszesz. Jak sie zorientujesz, zabezpiecza ona interes sprzedawcy a nie Twoj. I pomimo zapewnien ze 'to taki standard firmowy' miej swiadomosc ze bedzie ona egzekwowana - w koncu podpisalas. Poza platnosciami (praktycznie za wszystko z gory, a na koniec gdy mozna ocenic calosc zostaje smieszne 5%) najbardziej kuriozalnym zapisem jest to ze wymiary wykonanego kominka moga roznic sie o 10% od projektu. Czyli moga zrobic cos calkiem innego niz zaplanowalas. U mnie byla taka historia ze nie bylo mozliwosci technicznej aby zrobic kominek wg dostarczonego przeze mnie projektu i z takim wkladem jaki mi sprzedali. Zaproponowali wiec zmiane wygladu kominka. Gdy sie sprzeciwilem i stwierdzilem ze popelnili blad przyjmujac do realizacji projekt ktorego nie moga zrealizowac, to uslyszalem zebym zajzal do umowy - tam jest 10% odchylki od wymiarow i oni na pewno sie w tym zmieszcza. pozdrawiam saper Wyjasnienie : "Zaproponowali wiec zmiane wygladu kominka." - zmiane zaproponowali podczas realizacji - jak juz wzieli kilkadziesiat procent zaliczki, przywiezli wklad i nie wychodzilo im z zabudowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 09.07.2009 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 radek79pl, cyberbronek - dziękujemy za cenne uwagi To myślimy dalej . Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 09.07.2009 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Czy 3 zł za bloczek betonowy to dobra cena, z dostawą i rozładunkiem? Czy nie? Taką cenę mieliśmy m-c temu. Bloczek 14/24/38 było to "do zapłaty". Wtedy cena na alllegro była 3.73 ale bez transportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 09.07.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Ryska przypomniałaś mi o allegro no i sprawdziłam ceny bloczków, a tam 2,8 z dostawą i rozładunkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 09.07.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Saper dzięki za ostrzeżenie. Czy ktoś z Was współpracował z firmą Michel z Hallera? Czy oni też wycinają podobne numery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 09.07.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Mam pytanie czy ma ktoś z Was i używa tarasu z kostki granitowej? Jak się spisuje? Nie ma problemu z wnoszeniem do środka kawałeczków kamieni/piasku? Nie ma problemu z postawieniem równo stołu/krzeseł? Pzdr Ja mam na podjeździe, przy schodach do domu, na taras oraz na tarasie kliniec. Używam od około 2 miesięcy i do domu się nie wnosi, błoto z butów i kół wyciera się częściowo samo po przejściu przez niego. Stół i krzesła ustawiłem na tarasie na płytach chodnikowych, które przykryłem 2-3 cm warstwą klińca i jest ok (sa dość ciężkie, więc i tak nie nadają się do przesuwania). Wiem, wiem - kostka to nie kliniec - ale to tak a'propos tematu Ok - dzięki za opinię! Jeśli masz parkiet w salonie to odradzam. w innym przypadku, jast fajnie, ale nic nie przebije tarasu z drewna W salonie z którego jest wyjście na taras deski - to samo w hallach, pokojach... Dlaczego odradzasz w tym przypadku kostkę? Może się rysować? Pzdr Ja mam taras z przodu z kostki, a że tylnego nie ma jeszcze, to z niego głównie korzystamy. Piach wnosi się jak cholera, w wiatrołapie z płytkami to nie kłopot, ale wejście na drewniany parkiet mógłoby opłakanie wyglądać. Chyba, że nie masz dzieci i bedziesz zawsze buty zdejmować. Tarasik mamy prawie rok, a ciągle ten piach wyłazi, nanosi się nowy i tak już chyba zostanie. Też miałam pomysł z tarasem z kostki, ale zrezygnowałam. Dodatkowo widzę, że taras kostkowy sąsiadki chwastem i mchem zarasta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 09.07.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Ryska przypomniałaś mi o allegro no i sprawdziłam ceny bloczków, a tam 2,8 z dostawą i rozładunkiem No właśnie - niestety trzeba mieć oczy dookoła głowy Jak się tylko coś pominie to zaraz leci po kieszeni To i tak dobrze że masz jeden asortyment i sama spokojnie policzysz ile Ci potrzeba. Teraz daje do wyceny dach i .... ból bo nie umiem sama policzyć ile tych dachówek /no i jakich/ potrzebuje a jaką mam gwarancję, że ten co wyceni najtaniej policzy wszystko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 09.07.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Witamy Grupę Może ktoś buduje lub budował używając pustaków Jopek? Stoimy przed decyzją "z czego ściany". Czy wykonawcy narzekali na jakość (np. wymiary itp. ) ? Pozdrawiamy Hej Moj kolega budowal z Jopka i niestety nie byl zadowolony, bylo bardzo duzo odpadow i fachowcy faktycznie narzekali na jakosc pustakow. Mysle, ze lepiej troszke doplacic i kupic cos innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 09.07.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Co do tarasu z kostki granitowej to my bedziemy mieli taki z formakow tez granitowych Formaki to takie wieksze, dosc grube plyty. Mysle, ze bedzie sie troche nosilo do wewnatrz, ale urok granitu i wrazenie naturalnosci powierzchni zbyt mocno sie nam podoba Natomiast zeby zminimalizowac ewentualne problemy z niszczeniem sie podlogi przy wyjsciu na taras beda plytki (tzn. w domu) nie parkiet. Poza tym zastanawiamy sie czy nie dodac gdzies kawalka tarasu wlasnie w drewnie -fajny bylyby efekt. Zobaczymy jak z kosztami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 09.07.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 czy ktos z was robil taras z drewna nam sie taki marzy moze jakies namiary? ps.z czystym sumieniem moge polecic elektryka p .darka forumowego SMOKA wylewkarza p. Jarka namiar od Daro pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 09.07.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Bemark - jak myslisz o drewnie to wybij sobie z głowy tańsze sposoby np. kupno dech tarasowych z modrzewia z Casto czy innego marketu. Może w fimach specjalizujących sie w takim asortymencie będą ok. Sąsiedzi zakupili i po dwóch dniach oddali - nie było deski bez wady. Zakupili dechy z drewna egzotycznego (bankirai czy jakoś tak i dopiero to było ok. Oczywiście prawie 50% drożej . Mogę się zapytać o namiary - ich taras to prawie 60m2 plus 2x schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts