TS147 09.07.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Zakupili dechy z drewna egzotycznego (bankirai czy jakoś tak i dopiero to było ok. Oczywiście prawie 50% drożej . Mogę się zapytać o namiary - ich taras to prawie 60m2 plus 2x schody. I jak im się sprawuje ten taras? Rozważam właśnie takie samo drewno. Czy nie zostają plamy jeśli coś się rozleje/etc? Pzdr Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 09.07.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Bemark - jak myslisz o drewnie to wybij sobie z głowy tańsze sposoby np. kupno dech tarasowych z modrzewia z Casto czy innego marketu. Może w fimach specjalizujących sie w takim asortymencie będą ok. Sąsiedzi zakupili i po dwóch dniach oddali - nie było deski bez wady. Zakupili dechy z drewna egzotycznego (bankirai czy jakoś tak i dopiero to było ok. Oczywiście prawie 50% drożej . Mogę się zapytać o namiary - ich taras to prawie 60m2 plus 2x schody. jezeli mozna prosic o namiary bede wdzieczna nie myslalam o castoramie tam niczego nie kupowalam na budowe i nie bede kupowala mysle ze tam towar jest nizszej jakosci wiec powiem po raz kolejny dziekuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 09.07.2009 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 mi tez sie marzy drewniany taras wiec tez poslucham o cenach i firmach, Daro a jak Twoj taras sie uzytkuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 09.07.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Jaka szeroka fuge robiliscie przy plytce klinkierowej na cokole?Czy 1cm jest w porzadku czy lepiej zrobic mniejsza?Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 09.07.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Witamy Grupę Może ktoś buduje lub budował używając pustaków Jopek? Stoimy przed decyzją "z czego ściany". Czy wykonawcy narzekali na jakość (np. wymiary itp. ) ? Pozdrawiamy My budowalismy z niemieckiego Porotonu Wienebergera, kupowalismy na allegro. Cegla byla rowna i ladnie wypalona - jednolity kolor. Z tego co slyszalem to ci co sprzedaja polecaja bardzo pustaki Eder. Ja bym nie kupowal Jopka... tym bardziej teraz, kiedy ceny pustakow spadly. Poza tym koszt cegly w koszcie calego domu nie sa az tak duze jak by sie wydawalo na pierwszy rzut oka .... Lepiej znalezc taniego dostawce betonu. Ja też budowałem z JOPKA, bo wtedy był brak innych materiałów i też ich nie polecam. Są nierówne - zamiast sześciany - trapezy, więc trzeba dawać grubsze spoiny i mają niższą wytrzymałość - 10 klasa, poza tym pamiętam, że były łaciate (nierówne wypalenie) i teraz gdy coś wiercę to sypie się czarny syf. Polecam EDER - takie ma szwagier (kupił w Mrówce całego tira i przywieźli mu je prosto z Niemiec w bardzo dobrej cenie) - są w 15 klasie, równiutkie i ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jesien2004 10.07.2009 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Wielka prośba na kogoś kto robi ogrodzenia stalowe.... Mi wycenił jeden na300 zł/mb - bez wodotrysków - wysokości 1m.... trochę dużo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 10.07.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Wielka prośba na kogoś kto robi ogrodzenia stalowe.... Mi wycenił jeden na300 zł/mb - bez wodotrysków - wysokości 1m.... trochę dużo.... Polecam tą firmę: http://www.bramex.pl/wzory/albumbp/index.html W zeszłym tygodniu przyjechała do mnie piękna brama z furtką (kute, z bajerami). Brama 5 x 1,5 m + furtka 1 x 1,3 m kosztowała 1 770 zł, a ogrodzenie będzie na pewno tańsze. Ich aukcje są w Allegro: http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=8899619 W porównaniu do innych ceny super, bardzo dobry kontakt i termin realizacji dotrzymany. Zanim wpłaciłem zaliczkę sami przesłali mi umowę do podpisania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jesien2004 10.07.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 SUSPENSER - dzięki na pewno się skontaktuję.... Mi mój wycenił samą bramę 4mb na 3000 zł, a furtkę 600... i wyszło mi że ogrodzenie 34mb + brama i furtka - 22 tyś troszkę sie przeraziłam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosi0112 10.07.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Witam, nareszcie, choć z małymi problemami otrzymałam pozwolenie na budowę, dlatego potrzebuję namiary na kogoś, kto zrobi studnię rejon Oborniki Śląskie, Trzebnica Będę bardzo wdzięczna za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 10.07.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Witam i pytam. Pytanie do tych co się wykańczają lub się wykończyli. Czy braliście płytki w Adaco na karmelkowej. Słowni są czy trzeba nastawiac się na problemy. Może wiecie gdzie można dostać parapety granitowe w dobrej cenie na terenie Wrocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 10.07.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 WitamJa kupowałam granit w Smardzowie przed Oleśnicą po prawej stronie jest hurtownia granitu. Podajesz wymiary a oni Ci docinają. Wydaje mi się, że tam było najtaniej a wybór kamienia masz olbrzymi. Przywozili mi też do domu. Jest też kamieniarz w stronę Kamieńca, ale tam było o wiele drożej. Nie podam cen bo sie wahają w okolicach 400zł za m2, ale za grubość około 3cm, wszystko zależy co potrzebujesz jaka grubość i jaki kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 10.07.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Witam!Serdecznie proszę o pomoc. Pilnie szukamy firmy zajmującej się kompleksowo przyłączem wody i gazu do domu we Wrocławiu (projekt+wykonanie). Czy możecie podać jakieś namiary na dobre firmy? Kogo omijać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyk 10.07.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 co do kominka to z czystym sumieniem mogę polecić Swiat Kamienia ze Smardzowa, słowni, szybko i fachowo zamontowali i zrobili obudowę, a na kominek Hajduka dostałem rabat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 10.07.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 co do kominka to z czystym sumieniem mogę polecić Swiat Kamienia ze Smardzowa, słowni, szybko i fachowo zamontowali i zrobili obudowę, a na kominek Hajduka dostałem rabat podpisuje sie pod twoim postem ja rowniez u nich zamawialam zadnych problemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trawka 10.07.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Witam,czy ma ktoś może namiary na szambo? Potrzebuje ok 10 m3 i szukam najtańszego w okolicy.Będę wdzięczna za wszelkie namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 10.07.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Może wiecie gdzie można dostać parapety granitowe w dobrej cenie na terenie Wrocka Tani granit to szukaj w Strzelinie i okolicach. Po drodze gdzieś za Jordanowem także był niedrogi kamieniarz, było kiedyś o nim na grupie. Musisz poszukać w googlach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 10.07.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Dzięki wszystkim za namiary i porady. Dobbrej nocy zycze i oby jutro nie padało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 10.07.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Może wiecie gdzie można dostać parapety granitowe w dobrej cenie na terenie Wrocka Tani granit to szukaj w Strzelinie i okolicach. Po drodze gdzieś za Jordanowem także był niedrogi kamieniarz, było kiedyś o nim na grupie. Musisz poszukać w googlach. tu raczej się nie zgodzę,przejachałam się do Strzelina i Strzegomia i o dziwo ceny mają niewiele niższe niż tu na miejscu a jak mi zaśpiewali cenę za transport to wychodzi na to samo,straciłam tylko czas i paliwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 11.07.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Co do tarasu z kostki granitowej to my bedziemy mieli taki z formakow tez granitowych Formaki to takie wieksze, dosc grube plyty. Mysle, ze bedzie sie troche nosilo do wewnatrz, ale urok granitu i wrazenie naturalnosci powierzchni zbyt mocno sie nam podoba Natomiast zeby zminimalizowac ewentualne problemy z niszczeniem sie podlogi przy wyjsciu na taras beda plytki (tzn. w domu) nie parkiet. Poza tym zastanawiamy sie czy nie dodac gdzies kawalka tarasu wlasnie w drewnie -fajny bylyby efekt. Zobaczymy jak z kosztami Pozdrawiam Wogóle nie ma o czym gadać. Pierwsze dwa kroki po weściu do domu z tarasu nie mogą byc na drewnie - rysy w drewnie będą głebokie i nie do usunięcia. Ja wprowadziłem drewno do salonu, ale tylko jako wyspę, doooła mam płytki i w zasadzi nie trzeba u mnie wchodzić na drewno by przejść ko kuchni przez salon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 11.07.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Bemark - jak myslisz o drewnie to wybij sobie z głowy tańsze sposoby np. kupno dech tarasowych z modrzewia z Casto czy innego marketu. Może w fimach specjalizujących sie w takim asortymencie będą ok. Sąsiedzi zakupili i po dwóch dniach oddali - nie było deski bez wady. Zakupili dechy z drewna egzotycznego (bankirai czy jakoś tak i dopiero to było ok. Oczywiście prawie 50% drożej . Mogę się zapytać o namiary - ich taras to prawie 60m2 plus 2x schody. Dokładnie, potwierdzam. Polecam chłopaków z Comfort Plusa jeśli chodzi o drewno. Ponadto, znalazłem super materiał na taras z tworzywa sztycznego. Nie ma mowy, by ktoś to odróżnił od desek drewnianych. Nie wiem jak sie nazywa, ale widziałem to w sklepie z listwami na Braniborskiej. Nie wiem, czy tego sam nie kupię, kosztuje 20% więcej niż bankiraj, wic u mnie rząd wielkości 10kpln.Jeden minus - nie znam nikogo ktoby to miał u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts