Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

mi tez sie marzy drewniany taras wiec tez poslucham o cenach i firmach, Daro a jak Twoj taras sie uzytkuje?

Mój taras, hmm, nie jest jeszcze wykończony - dopiero zbieram do skarbonki, wcześniej i tak muszę kupić rekupertator Nikol - koniecznie przed zimą 8) Taras może poczekać- jest w kolejce za obłożeniem schodów drewnem, barierkami, podbitką i ogrodzeniem :wink:

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Witam,czy ma ktoś może namiary na szambo? Potrzebuje ok 10 m3 i szukam najtańszego w okolicy.

Będę wdzięczna za wszelkie namiary.

Zadzwoń do Czystopola do Sebastiana. Mają metalowe szczelne szamba - rząd wielkości 4-5 tys. Ale najtańsze są betonowe, pod warunkiem, że będzie szczelne.

Witam!

Serdecznie proszę o pomoc. Pilnie szukamy firmy zajmującej się kompleksowo przyłączem wody i gazu do domu we Wrocławiu (projekt+wykonanie). Czy możecie podać jakieś namiary na dobre firmy? Kogo omijać?

Omijaj szerokim łukiem Pana Andrzeja Gaca, mi projekt z dokumentacją robił pół roku a od lutego jeszcze nie skończył samego przyłącza :(

Dokładnie, potwierdzam.

Polecam chłopaków z Comfort Plusa jeśli chodzi o drewno.

Ponadto, znalazłem super materiał na taras z tworzywa sztycznego.

Nie ma mowy, by ktoś to odróżnił od desek drewnianych. Nie wiem jak sie nazywa, ale widziałem to w sklepie z listwami na Braniborskiej.

Nie wiem, czy tego sam nie kupię, kosztuje 20% więcej niż bankiraj, wic u mnie rząd wielkości 10kpln.Jeden minus - nie znam nikogo ktoby to miał u siebie.

po co kupować plastikowe skoro droższe od drewnianego ?

Asia22 - Michel, Adako- NIE

XX - ja odprowadziłam wodę opadową do rowu - nie wymagali operatu, zastrzegli jednak że w miejscu wpięcia się do rowu muszę dbać o odpowiednią głębokość ( poszerzyłam go po prostu) Co innego z wodą z oczyszczalni - wtedy operat trza robić.

Pozdr wszystkich cieplutko

natalia

Witam, nareszcie, choć z małymi problemami otrzymałam pozwolenie na budowę, dlatego potrzebuję namiary na kogoś, kto zrobi studnię

rejon Oborniki Śląskie, Trzebnica

Będę bardzo wdzięczna za pomoc :)

Witam sąsiadkę.

U mnie w Ozorowicach będzie wiercił p. Wcisło z Pęgowa polecony przez sąsiadów u których wiercił wcześniej.

Witam!

Serdecznie proszę o pomoc. Pilnie szukamy firmy zajmującej się kompleksowo przyłączem wody i gazu do domu we Wrocławiu (projekt+wykonanie). Czy możecie podać jakieś namiary na dobre firmy? Kogo omijać?

Omijaj szerokim łukiem Pana Andrzeja Gaca, mi projekt z dokumentacją robił pół roku a od lutego jeszcze nie skończył samego przyłącza :(

lakusz, dzięki za odpowiedź.

Nadal potrzebuję namiarów na kogoś dobrego.

Dokładnie, potwierdzam.

Polecam chłopaków z Comfort Plusa jeśli chodzi o drewno.

Ponadto, znalazłem super materiał na taras z tworzywa sztycznego.

Nie ma mowy, by ktoś to odróżnił od desek drewnianych. Nie wiem jak sie nazywa, ale widziałem to w sklepie z listwami na Braniborskiej.

Nie wiem, czy tego sam nie kupię, kosztuje 20% więcej niż bankiraj, wic u mnie rząd wielkości 10kpln.Jeden minus - nie znam nikogo ktoby to miał u siebie.

po co kupować plastikowe skoro droższe od drewnianego ?

Bo są wieczne, nie potrzebują impregnacji a w zimę wyglądaja tak samo jak dewno a do tego szybciej wysychają po opadach - a jak stąpasz po nich gołą stupką to ciepłe są jak drewno i nie do odróżnienia. Warunek, że masz wolne 10KPLN. :wink:

Witam i pytam.

Pytanie do tych co się wykańczają lub się wykończyli. Czy braliście płytki w Adaco na karmelkowej. Słowni są czy trzeba nastawiac się na problemy.

co prawda nie z karmelkowej ale brałem swoje płytki na wapiennej i niestety same problemy. Najpierw czas oczekiwania z 2-3 tygodnie a potem wszystko przywozili 4 razy, a bo za pierwszym razem nie wszystko było mimo, że czekałem na pełen transport. Drugim razem przywieźli nie to co trzeba. Trzecim razem tez wszystkiego jeszcze nie bylo. Czwartym razem czesc sie polamala. Po brakującą resztkę już sam sobie do nich na sklep pojechałem.

Może wiecie gdzie można dostać parapety granitowe w dobrej cenie na terenie Wrocka

Tani granit to szukaj w Strzelinie i okolicach. Po drodze gdzieś za Jordanowem także był niedrogi kamieniarz, było kiedyś o nim na grupie. Musisz poszukać w googlach.

tu raczej się nie zgodzę,przejachałam się do Strzelina i Strzegomia i o dziwo ceny mają niewiele niższe niż tu na miejscu a jak mi zaśpiewali cenę za transport to wychodzi na to samo,straciłam tylko czas i paliwo :evil:

a nie zgadzaj się ;) W tamtym roku będąc na etapie zakupu parapetów sprawdzałem także granit i tam był najtaniej. Tyle co potrzebowałem to mogłem sobie wrzucić do swojego autka. Cen nie pamiętam, namiar miałem od znajomego mieszkającego w tamtej okolicy. Koniec końców kupiłem.... z konglomeratu i w innym miejscu - granit nie pasował kolorem do reszty.

Czy ktoś wie gdzie mogę kupić deskę podbitkową gr. 2cm w rozsądnej cenie?

A tak wogóle to pochwalę się że w piątek zamontowali mi BRAMĘ :D Oczywiście wzięłam z Irgi obsługa i montaż rewelacja, a w sobotę montowali OKNA :D no i też jestem zadowolona szybko czysto bez uszkodzeń (osobiście sprwadzałam okno po oknie) :D :D

Czy ktoś wie gdzie mogę kupić deskę podbitkową gr. 2cm w rozsądnej cenie?

A tak wogóle to pochwalę się że w piątek zamontowali mi BRAMĘ :D Oczywiście wzięłam z Irgi obsługa i montaż rewelacja, a w sobotę montowali OKNA :D no i też jestem zadowolona szybko czysto bez uszkodzeń (osobiście sprwadzałam okno po oknie) :D :D

Moniaq - może jakieś zdjęcie? :D :D

A co byś chciała zobaczyć bramę czy okna :D Jutro podjadę na działkę i napstrykam :D

I bramę i okna :) - dziękuję :) :D

napisz jaką masz szeroką bramę, byłam wczoraj u koleżanki w domku i jej mąż podpowiedział, żeby zwrócić na szerokość bramy uwagę i...... rzeczywiście laguną Michał by tam nie wjechał, musiałby składać lusterka boczne, aby wjechać :(

A co byś chciała zobaczyć bramę czy okna :D Jutro podjadę na działkę i napstrykam :D

I bramę i okna :) - dziękuję :) :D

napisz jaką masz szeroką bramę, byłam wczoraj u koleżanki w domku i jej mąż podpowiedział, żeby zwrócić na szerokość bramy uwagę i...... rzeczywiście laguną Michał by tam nie wjechał, musiałby składać lusterka boczne, aby wjechać :(

To musi być jakaś bardzo wąska bramka, bo ja mam standardową 2,5 m i Laguną wjeżdżamy bez problemu.

Standardowa wychodzi zawsze najtaniej, bo robią ich najwięcej, więc najlepiej trzymać się tego wymiaru.

Ważne też, żeby nadproże było odpowiednio wysokie - inaczej trzeba brać specjalny, droższy mechanizm do niskich nadproży (jak u mnie).

To musi być jakaś bardzo wąska bramka, bo ja mam standardową 2,5 m i Laguną wjeżdżamy bez problemu.

Standardowa wychodzi zawsze najtaniej, bo robią ich najwięcej, więc najlepiej trzymać się tego wymiaru.

Ważne też, żeby nadproże było odpowiednio wysokie - inaczej trzeba brać specjalny, droższy mechanizm do niskich nadproży (jak u mnie).

Też uważam, że 2.5m to minimum by rozsądnie wjeżdżać. Nie ważne, że się ma nawet malucha. Zawsze się trzeba liczyć z najgorszym i może kiedyś trzeba będzie jeździć R'R czy jakimś rozlazłym Ferrari ;)

Jeżeli chodzi o wysokość należy pamiętać o takich "zabawkach" jak Nissan Patrol czy X-Trail, o antenie od CB i czapce na głowie. 2.125m to jak dla mnie minimalna ze standardowych wysokości.

Skutkiem takich kryteriów mam minimalną bramę czyli 2.5 x 2.125 8)