TS147 13.07.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Mam pytanie - w jaki sposób przy ociepleniu zrobiono u Was fragment na styku z folią dachową? Jak to zrobić najlepiej, żeby uniknąć przewiewów/etc? Pzdr,Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 13.07.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 A co byś chciała zobaczyć bramę czy okna Jutro podjadę na działkę i napstrykam I bramę i okna - dziękuję napisz jaką masz szeroką bramę, byłam wczoraj u koleżanki w domku i jej mąż podpowiedział, żeby zwrócić na szerokość bramy uwagę i...... rzeczywiście laguną Michał by tam nie wjechał, musiałby składać lusterka boczne, aby wjechać To musi być jakaś bardzo wąska bramka, bo ja mam standardową 2,5 m i Laguną wjeżdżamy bez problemu. Standardowa wychodzi zawsze najtaniej, bo robią ich najwięcej, więc najlepiej trzymać się tego wymiaru. Ważne też, żeby nadproże było odpowiednio wysokie - inaczej trzeba brać specjalny, droższy mechanizm do niskich nadproży (jak u mnie). Ja mam niestandardową bramę w świetle 2,2mx2,2m ślubny sprawdzał i podobno swoją mazdą wjadę...tylko nie wiem jak wysiądę Bramę policzli jako standardową tylko montażysta docinał ją na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 13.07.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Witam Czy ktoś z szanownych forumowiczów ma do pożyczenia rusztowanie, może być warszawskie (tak z 12-16 ramek) na 2-3 tygodnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczkowy_potwór 13.07.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Firma B.M Complex - zna ją ktoś? warto korzystać z ich usług? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 13.07.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 chce wybudować dom w Miłoszycach koło Jelcza Laskowic. czy możecie poleci jakąś dobrą ekipę? Jakby co to proszę o namiary na e-maila. Buduje z Ytonga. Witam przyszłego sąsiada - namiar wysyłam na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodiniusz 13.07.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Witam, ja poszukuję kogoś, kogo nie widziałem na żadnej ze stron, ani w Misiach, ani w postach powyżej. Kogoś od izolacji pionowej - ale chodzi o domek poniemiecki i wykonawcę z głową, bo temat może nie jest duży, ale dość nietypowy. Czy ktoś może polecić jakąś ekipę? Docelowo muszę odprowadzić wodę spod domu, osuszyć ściany i doprowadzić wszystko do ładu. Najlepiej z zachodniej strony Wrocławia.Jak ktoś ma jakieś sprawdzone firmy, to z góry dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 13.07.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Firma B.M Complex - zna ją ktoś? warto korzystać z ich usług? Nam w mieszkaniu w 2001 robili rolety. W zasadzie wszystko OK tylko przy oknach ściany brudnymi łapami usyfili. Ostatnio zerwała się pierwsza taśma od rolety - w zasadzie tylko dlatego, że nie udało się zrobić prostego prowadzenia, ale to już raczej wina okoliczności przyrody a nie wykonawcy. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 13.07.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Megana specjalnie dla ciebie moja mega duża brama No i nasze niedzielne wypociny cały dzień kładliśmy luksfery http://images43.fotosik.pl/162/600570beae4ea04em.jpg http://images37.fotosik.pl/157/418cebb532990eedm.jpg http://images43.fotosik.pl/162/6a1d113b80e43328m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 14.07.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Bo są wieczne, nie potrzebują impregnacji a w zimę wyglądaja tak samo jak dewno a do tego szybciej wysychają po opadach - a jak stąpasz po nich gołą stupką to ciepłe są jak drewno i nie do odróżnienia. Warunek, że masz wolne 10KPLN. plastik wieczny ? 10k za jaką powierzchnię ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczkowy_potwór 14.07.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 dzięki trabi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidk 14.07.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 witam pod koniec lipca przeprowadzka!!! napiszcie mi proszę jakie formalności trzeba przejść żeby oficjalnie zakończyć budowę i się wprowadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 14.07.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Megana specjalnie dla ciebie moja mega duża brama No i nasze niedzielne wypociny cały dzień kładliśmy luksfery Moniaq - bardzo dziękuję za zdjęcia :) i wymiary, już wiemy , że musimy mieć 250. Dzięki też wszystkim, którzy zabrali głos w sprawie bramy - uwagi zanotowałam :) Podoba mi się ściana z luksferów ( nie wiem czy to się tak pisze ) w garażu, ciekawy pomysł Będziecie mieć płaski dach? Chyba będziesz mieć duuuuuży domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 14.07.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Domek ma dokładnie 167m2. Wygląda na większy przez płaski dach. Jeszcze tylko daszek dookoła domu i budowlańcom mówimy do widzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 14.07.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Domek ma dokładnie 167m2. Wygląda na większy przez płaski dach. Jeszcze tylko daszek dookoła domu i budowlańcom mówimy do widzenia Super, coraz bliżej do końca :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 15.07.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Bo są wieczne, nie potrzebują impregnacji a w zimę wyglądaja tak samo jak dewno a do tego szybciej wysychają po opadach - a jak stąpasz po nich gołą stupką to ciepłe są jak drewno i nie do odróżnienia. Warunek, że masz wolne 10KPLN. plastik wieczny ? 10k za jaką powierzchnię ? Dla zobrazowania powiedziałem że to plastik - ale tak napradę to wytwór wysokiej i zaawansowanej technologii. Jedź i sam dotknij na Braniborską. za około 30m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalus 15.07.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Witam! Serdecznie proszę o pomoc. Pilnie szukamy firmy zajmującej się kompleksowo przyłączem wody i gazu do domu we Wrocławiu (projekt+wykonanie). Czy możecie podać jakieś namiary na dobre firmy? Kogo omijać? Omijaj szerokim łukiem Pana Andrzeja Gaca, mi projekt z dokumentacją robił pół roku a od lutego jeszcze nie skończył samego przyłącza lakusz, dzięki za odpowiedź. Nadal potrzebuję namiarów na kogoś dobrego. Witam Ja polecam firmę Hydro-Tap. U mnie robili przyłącze wodne i z kilku ofert byli najtańsi. tel. 606 433 532. Wykonują też przyłącza gazowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 15.07.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Czy kupowaliscie moze szafki gazowe w kolorze grafitowym?Wyslalam zapytanie do jednej firmy, ale cisza.Potrzebuje jeszcze szafka elektryczna czy jak to sie nazywa.Mam akurat wmontowana w dom i teraz po otynkowaniu tylko ja widac. Moze da sie jakos wymienic nie uszkadzajac tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 15.07.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Mam pytanie Czy ktoś kładł na dach dachówkę : DACHÓWKA ŚREDZKA FALISTA - FLEMING - BRĄZOWA http://www.mojdom24.pl/p,pl,475,dachowka+sredzka+falista+-+fleming+-+brazowa.html Czym różni się średzka od średzkiej plus? Nie mogę znaleźć takiej informacji, albo gdzieś ja ominęłam Ogólnie szukam ciemnobrązowej, a średzkiej plus niestety nie ma w tym kolorze. Proszę o podzielenie się spostrzeżeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 15.07.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Mam pytanie Czy ktoś kładł na dach dachówkę : DACHÓWKA ŚREDZKA FALISTA - FLEMING - BRĄZOWA http://www.mojdom24.pl/p,pl,475,dachowka+sredzka+falista+-+fleming+-+brazowa.html Czym różni się średzka od średzkiej plus? Nie mogę znaleźć takiej informacji, albo gdzieś ja ominęłam Ogólnie szukam ciemnobrązowej, a średzkiej plus niestety nie ma w tym kolorze. Proszę o podzielenie się spostrzeżeniami Mam średzką falistą plus (inaczej monza plus) położoną na dachu, w kolorze kasztan. Średzka falista plus jest większa od średzkiej falistej i przez to wchodzi jej mniej na 1 m2 - niecałe 10 szt., a średzkiej falistej trochę ponad 12sz/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 15.07.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Kochana grupo, gdzie kupowaliście dachówki? Nie pytam gdzie najkorzystniej bo to z góry założone Mam wyceny z Lech-budu, Dachpol-u i Madar-u ... My kupiliśmy w Builderze II, ale dobry kontakt tez jest w Lech-Budzie. Natomiast firma (nie pamietam nazwy , może ktoś skojarzy), która była koło Glinianek zaraz po zjechaniu z wiaduktu w strone Leśnicy zrobiła na nas niekorzystne wrażenie. Oni teraz gdzieś sie przenieśli, bo tam tereny budowlane... ta firma ,to Dachsystem współpraca taka sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts