Megana 15.07.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Mam pytanie Czy ktoś kładł na dach dachówkę : DACHÓWKA ŚREDZKA FALISTA - FLEMING - BRĄZOWA http://www.mojdom24.pl/p,pl,475,dachowka+sredzka+falista+-+fleming+-+brazowa.html Czym różni się średzka od średzkiej plus? Nie mogę znaleźć takiej informacji, albo gdzieś ja ominęłam Ogólnie szukam ciemnobrązowej, a średzkiej plus niestety nie ma w tym kolorze. Proszę o podzielenie się spostrzeżeniami Mam średzką falistą plus (inaczej monza plus) położoną na dachu, w kolorze kasztan. Średzka falista plus jest większa od średzkiej falistej i przez to wchodzi jej mniej na 1 m2 - niecałe 10 szt., a średzkiej falistej trochę ponad 12sz/m2. Dziękuję za odpowiedź :) A na dachu jak wygląda, bardziej czerwona, czy bardziej brązowa jest ta dachówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 15.07.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Bardziej delikatny brąz, choć dużo zależy od światła - spróbuję jakieś zdjęcie wygrzebać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 15.07.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 W pochmurny dzień wygląda tak http://images42.fotosik.pl/16/534f7c6e7e2f8ae8med.jpg a w słoneczny tak http://images26.fotosik.pl/296/20f71b7b979ce1c9med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 15.07.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Kochana grupo, gdzie kupowaliście dachówki? Nie pytam gdzie najkorzystniej bo to z góry założone Mam wyceny z Lech-budu, Dachpol-u i Madar-u , gdzie jeszcze polecicie ? Troszkę tych firm jest, wysłać zapytanie to nie problem ale potem porównywanie ofert ostatnio potrzebowałem dokupić kilkaset sztuk i najtaniej wyszło mi w budinpolu na bucknera, mają problemy lokistyczne, ale cena była ok. tylko jedna rzecz - trzeba rozmawiać z p. jackiem, p. beata jest zakręcona, niesłowna i wali wyższe ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 15.07.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 EwaiMarek - coraz bardziej zaczyna mi się podobać ta dachówka, wielkie dzięki za zdjęcia, jak się zdecyduję, to Ci napiszę, które wybrałam Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 15.07.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Kochana grupo, gdzie kupowaliście dachówki? Nie pytam gdzie najkorzystniej bo to z góry założone Mam wyceny z Lech-budu, Dachpol-u i Madar-u , gdzie jeszcze polecicie ? Troszkę tych firm jest, wysłać zapytanie to nie problem ale potem porównywanie ofert ostatnio potrzebowałem dokupić kilkaset sztuk i najtaniej wyszło mi w budinpolu na bucknera, mają problemy lokistyczne, ale cena była ok. tylko jedna rzecz - trzeba rozmawiać z p. jackiem, p. beata jest zakręcona, niesłowna i wali wyższe ceny. Rzut do wyceny wysłałam - czekam. Jakoś im sie nie spieszy Posżło jeszcze do MSM ul. Tyska -ci to chcą mnie zobaczyć i oglądać minimum godzinę Może im wysłać swoje zdjęcie (wybiore najlepsze), będą mogli patrzeć do woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 15.07.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Rzut do wyceny wysłałam - czekam. Jakoś im sie nie spieszy Posżło jeszcze do MSM ul. Tyska -ci to chcą mnie zobaczyć i oglądać minimum godzinę Może im wysłać swoje zdjęcie (wybiore najlepsze), będą mogli patrzeć do woli Ryska - koniecznie w bikini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Femmee_ 15.07.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Mam pytanie Czym różni się średzka od średzkiej plus? Nie mogę znaleźć takiej informacji, albo gdzieś ja ominęłam Megana, ja tam za bardzo na dachówkach się nie znam, ale kiedy robiłam rekonesans po hurtowniach, to często obijało mi się o uszy, że średzka falista jest dachówką starszej serii, tej która była ,,sławna'' z nie szczelnych zamków. Oczywiście problemy z tą dachówka były jakiś rok czy półtora temu, więc macie raczej małe szanse na dostanie tej gorszej serii My też kupujemy Robena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 16.07.2009 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Rzut do wyceny wysłałam - czekam. Jakoś im sie nie spieszy Posżło jeszcze do MSM ul. Tyska -ci to chcą mnie zobaczyć i oglądać minimum godzinę Może im wysłać swoje zdjęcie (wybiore najlepsze), będą mogli patrzeć do woli Ryska - koniecznie w bikini Taa to by mi dodali do ceny 10% "gratis" co bym do nich osobiście nie przychodziła W tych wycenach dachówek to są spore różnice - jakieś 3k przy założeniu, że ten sam producent, ta sama dachówka, te same ilości na ten sam dach. Nieźle co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 16.07.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Czy kupowaliscie moze szafki gazowe w kolorze grafitowym? Wyslalam zapytanie do jednej firmy, ale cisza. Potrzebuje jeszcze szafka elektryczna czy jak to sie nazywa. Mam akurat wmontowana w dom i teraz po otynkowaniu tylko ja widac. Moze da sie jakos wymienic nie uszkadzajac tynku. Kiedy montowałem szafkę gazową u siebie, to był wymóg, żeby była zółta. Załatwiłem u kierownika "gazowni" zgodę na brązową. Jego zięć projektował mój domek, a z córką chodziłem do podstawówki. Nie ma ja "prowincja" Wymienić szafki się nie da bez uszkadzania tynku. Jeżeli kolor nie pasuje, to zobacz czy drzwiczek nie da rady zdjąć i przemalować. W ostateczności malowanie na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 16.07.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 EwaiMarek - coraz bardziej zaczyna mi się podobać ta dachówka, wielkie dzięki za zdjęcia, jak się zdecyduję, to Ci napiszę, które wybrałam Na zdjęciach widać ślady po cięciu na dachu. Jeżeli jesteś wystarczająco ostra, to nie pozwól na to, zwłaszcza jeżeli będą to dachówki z wierzchnią warstwą (szkliwione lub angobowane). Rozgrzane opiłki od cięcia uszkadzają wierzch dachówki. Potem w tych miejscach łatwiej się czepia zanieczyszczenie lub szkliwo może pękać dalej. Wykonawca oczywiście będzie Ci marudził. W ostateczności można by spróbować położyć coś. Może jakiś brezent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 16.07.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Taa to by mi dodali do ceny 10% "gratis" co bym do nich osobiście nie przychodziła W tych wycenach dachówek to są spore różnice - jakieś 3k przy założeniu, że ten sam producent, ta sama dachówka, te same ilości na ten sam dach. Nieźle co ? Każdy sposób na rabat jest dobry Pamiętaj tylko by zaznaczyć, że przysługują Ci wyłączne prawa autorskie, żeby nie wlepili do netu. Wątpię, żeby różnica na poziomie np. 15% była możliwa. Jeżeli masz dokładną rozpiskę to OK. Jeżeli nie masz i to poproś. Może okaże się, że jedna firma uwzględniła wszystkie detale, a druga "zapomniała". W szczególności chodzi o różne "spinki" czy taśmy. Mogą też być różnice w obliczeniach i "zapasie" na uszkodzenia i cięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 16.07.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Mam dokładną rozpiskę i powstawiałam ceny z hurtowni A do ilości z hurtowni B, żeby własnie mieć porównanie takie na 100 % i różnica w wartosci jest dokładnie 15%. Ci drożsi nieźle "przycieli" na nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batafuko 16.07.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Witam, nareszcie, choć z małymi problemami otrzymałam pozwolenie na budowę, dlatego potrzebuję namiary na kogoś, kto zrobi studnię rejon Oborniki Śląskie, Trzebnica Będę bardzo wdzięczna za pomoc A o jaką studnię ci chodzi? Wierconą, czy kopaną + kręgi betonowe? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 16.07.2009 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 EwaiMarek - coraz bardziej zaczyna mi się podobać ta dachówka, wielkie dzięki za zdjęcia, jak się zdecyduję, to Ci napiszę, które wybrałam Na zdjęciach widać ślady po cięciu na dachu. Jeżeli jesteś wystarczająco ostra, to nie pozwól na to, zwłaszcza jeżeli będą to dachówki z wierzchnią warstwą (szkliwione lub angobowane). Rozgrzane opiłki od cięcia uszkadzają wierzch dachówki. Potem w tych miejscach łatwiej się czepia zanieczyszczenie lub szkliwo może pękać dalej. Wykonawca oczywiście będzie Ci marudził. W ostateczności można by spróbować położyć coś. Może jakiś brezent? hmmmm, oczywiście że były cięcia dachówek, a niby jak dopasować dachówki przy oknach połaciowych, daszku i innych zakamarkach Frankai możesz rozwinąć swoją myśl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 16.07.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 EwaiMarek - coraz bardziej zaczyna mi się podobać ta dachówka, wielkie dzięki za zdjęcia, jak się zdecyduję, to Ci napiszę, które wybrałam Na zdjęciach widać ślady po cięciu na dachu. Jeżeli jesteś wystarczająco ostra, to nie pozwól na to, zwłaszcza jeżeli będą to dachówki z wierzchnią warstwą (szkliwione lub angobowane). Rozgrzane opiłki od cięcia uszkadzają wierzch dachówki. Potem w tych miejscach łatwiej się czepia zanieczyszczenie lub szkliwo może pękać dalej. Wykonawca oczywiście będzie Ci marudził. W ostateczności można by spróbować położyć coś. Może jakiś brezent? hmmmm, oczywiście że były cięcia dachówek, a niby jak dopasować dachówki przy oknach połaciowych, daszku i innych zakamarkach Frankai możesz rozwinąć swoją myśl Frankai myśli o tym, że dekarze tną dachówki nie schodząc z dachu i niszczą przez to inne dachówki i membranę wkoło. Pył z dachówek zbiera się potem w rynnach i twardnieje. U mnie już prawie rok minął i nic tego dziadostwa nie ruszyło, będzie trzeba ręcznie. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 16.07.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 My też kupujemy Robena... Femmeem - Dzięki, a jakiego Robena chcecie kupić? Trabi - dzięki za podpowiedź, zwrócę na to uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 16.07.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Co do dachówek, rynien itp. to bardzo profesjonalne podejście do klienta mają w Lechbud i ich polecam. U mnie pył sam się zmył, a sąsiada też Czy ktoś z Was nie chciałby przygarnąć małej 6 tygodniowej kotki - dachowca (może powinno być dachówki ) ? Polecam, bo nie ma to jak kot w domu (sam mam 2) - żadna mysz się nie przypałęta, a nawet któraś z moich dzielnych upolowała niedawno kreta i położyła go na podjeździe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Femmee_ 17.07.2009 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 My też kupujemy Robena... Femmeem - Dzięki, a jakiego Robena chcecie kupić? quote] Już kupiliśmy - poroton 24. Wykonawcy zaznaczyli, że trochę gorzej im sie go kładzie, bo jest krótki i trzeba się postarać, żeby wyszło ładnie ,,na zakładkę'', ale poza tym, to nie było innych zastrzeżeń - jest równy i gładki. Jakby co, to zapraszam na budowę, można zobaczyć jak to wygląda w realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jesien2004 17.07.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Hej, znacie namiary w okolicach Kobierzyc na: - rolnika co by mi teren przeorał i przebronował....- piasek do piaskownicy? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts