Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

TS to guru polskich grup news. On je wszystkie zakłada. Krążą legendy że to nie człowiek tylko program udający człowieka ...

:-) :-)

Serdeczne pozdrowienia dla Tomka Surmacza !!!

Swego czasu spędziłem setki godzin w jego pracowni komputerowej na pwr.

To z całą pewnością człowiek :-) nie program. Chociaż, gdy się go widzi pracującego z mnóstwem małych okienek zapisanych drobniutkim zielonym tekstem... matrix się kłania :-)

Dzięki Polanka za dodanie nas do tej super mapy.

pozdrawiam

Robert

Witam,

Polanka - dziękuję za umieszczenie na mapie, okazuje się, że mały Wilkszyn ma największe "stężenie forumowiczów na m2", bo aż dwoje!!!

BK - badań geologicznych nie robiliśmy bo z wieści sąsiedzkich znaliśmy grunt, glina, glina i jeszcze raz glina. A drenaż owszem zrobiliśmy. Najpierw się nasi starsi sąsiedzi z nas śmiali "bo się młodzi naczytali i drenażu im się zachciało", a w następnym roku sami odkopywali fundamenty i kładli drenaż. Sens położenia drenażu sprawdza się u nas po dużym deszczu - na całej działce jest koszmarne błocko, a koło domu da się przejść suchą i czystą nogą.

Pozdrawiam.Asia[/img]

A ja dostałam wczoraj ofertę od wykonawcy - wymurowanie ścian, zrobienie fundamentów (oczywiście w odwrotnej kolejności) plus tynki, bez dachu - sama robocizna - 55 tysięcy złotych polskich.

Chyba się nauczę murować ściany. Albo zaprawę mieszać.

Ja też chcę tyle zarabiać.

Albo niech mąż zrzuca garnitur, gumofilce zakłada, kufajkę i do roboty na budowę. 55 tysięcy? za dwa miesiące pracy?

A ja dostałam wczoraj ofertę od wykonawcy - wymurowanie ścian, zrobienie fundamentów (oczywiście w odwrotnej kolejności) plus tynki, bez dachu - sama robocizna - 55 tysięcy złotych polskich.

Albo niech mąż zrzuca garnitur, gumofilce zakłada, kufajkę i do roboty na budowę. 55 tysięcy? za dwa miesiące pracy?

Beatko, jak robiłam rozpoznanie "działkowe" to widziałam dom w Wilkszynie właściwie już postawiony z dachem. Brygada za wszystkie prace od ziemi po dach wzieła 28 000. Mam namiary.Jeśli chcesz mogę się podzielić :lol:

też mnie takie myśli napadały.

BK, robimy wspólny wypad po fufajkę?? do AE.. :lol:

Witam pięknie wszystkich Forumowiczów grupy wrocławskiej.Zaczynamy z mężem budowę i szukamy firmy na postawienie stanu surowego otwartego(materiały + robocizna)-dom parterowy z poddaszem użytkowym 200,niepodpiwniczony.Czy możecie nam kogoś rozsądnego polecić?Będę ogromnie wdzięczna za pomoc.

Witaj, joanna33,

też cały czas szukamy, rozmawiamy.

Niewykluczone że znajdziemy bardzo blisko miejsca gdzie się budujemy - chcemy mieć oferty kilku firm, ale ważne żeby były przez kogoś polecone.

A gdzie się budujesz?

yemiołka - dawno nie byłam w AE, myślę że nie będzie problemu z kupieniem jakiejś gustownej kufajki na budowę - z wiosennej kolekcji. :wink:

Beatko, jak robiłam rozpoznanie "działkowe" to widziałam dom w Wilkszynie właściwie już postawiony z dachem. Brygada za wszystkie prace od ziemi po dach wzieła 28 000. Mam namiary.Jeśli chcesz mogę się podzielić :lol:

zara, bardzo chętnie - pisz na priva.

Jak poszukiwania działki?

Czyżby Wilkszyn?

Witam pięknie wszystkich Forumowiczów grupy wrocławskiej.Zaczynamy z mężem budowę i szukamy firmy na postawienie stanu surowego otwartego(materiały + robocizna)-dom parterowy z poddaszem użytkowym 200,niepodpiwniczony.Czy możecie nam kogoś rozsądnego polecić?Będę ogromnie wdzięczna za pomoc.

Witaj,

trochę już późno na szukanie takiej ekipy :( Co lepsze mają już zaplanowany cały sezon. Ale próbuj, juz wielokrotnie podawałem namiary na moją ekipę inni czynili podobnie. przejrzyj wstecz ten wątek to na pewno znajdziesz. A może ktoś te dane poda Ci hurtem w jednym poście ?

powodzenia