GosiaIAdam 07.08.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Czy ktoś z Was widział gdzieś do kupienia wełnę z folią (aluminiową lub PE lub PA) - potrzebuję taką 5 cm do polepszenia izolacji rur wentylacyjnych ? Ja wprawdzie nie wiem, ale ciekawi mnie w jakim celu? Rozumiem rury kanalizacyjne, można izolować akustycznie, ale... wentylacyjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberbronek 07.08.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Czy ktoś z Was widział gdzieś do kupienia wełnę z folią (aluminiową lub PE lub PA) - potrzebuję taką 5 cm do polepszenia izolacji rur wentylacyjnych ? Ja wprawdzie nie wiem, ale ciekawi mnie w jakim celu? Rozumiem rury kanalizacyjne, można izolować akustycznie, ale... wentylacyjne? zeby sie para nie skraplala jak bedzie zimno na zewnatrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 07.08.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Jak wyczytałam, że na okna czeka sie i po 4c tygodnie to zaczęłam wydzwaniać za więźbą. No i czeka sie tak średnio 2 tygodnie - nie jest źle Obdzwoniłam tartaki w -Skałce -Piotrowicach -Gorzelinie Gorzelin wypada najlepiej cenowo choc trzeba doliczyć sporo za transport. Napiszcie skąd braliście więźbę ? Podzwonie jeszcze troszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Femmee_ 07.08.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Ryska, taką cenę uzyskałam w firmie Dachy z Blachy w Marcinkowicach. Jak sama nazwa mówi, zajmują się też więźbą i mają dość przyzwoitą ofertę na dachówki. Firma ma też oddział w Kłodzku. http://dachyzblachy.com/Tel. 071 789 16 59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 07.08.2009 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Jak wyczytałam, że na okna czeka sie i po 4c tygodnie to zaczęłam wydzwaniać za więźbą. No i czeka sie tak średnio 2 tygodnie - nie jest źle Obdzwoniłam tartaki w -Skałce -Piotrowicach -Gorzelinie Gorzelin wypada najlepiej cenowo choc trzeba doliczyć sporo za transport. Napiszcie skąd braliście więźbę ? Podzwonie jeszcze troszkę Sprawdź jeszcze Gawina (ten od mebli) -też ma swój tartak w ubiegłym roku cenowo konkurencyjny a więźba bardzo przyzwoita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 07.08.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Czy ktoś z Was widział gdzieś do kupienia wełnę z folią (aluminiową lub PE lub PA) - potrzebuję taką 5 cm do polepszenia izolacji rur wentylacyjnych ? Parę tygodni temu przerabialiśmy ten temat jak dobrze pamiętam nasz hydraulik kupował w Raab Karcher przy Avicenny w razie problemów mogę dokładnie ustalić namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 07.08.2009 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Gorzelin wypada najlepiej cenowo choc trzeba doliczyć sporo za transport. Napiszcie skąd braliście więźbę ? Podzwonie jeszcze troszkę Ja brałem z Obornik Śląskich: http://www.tartak.biz.pl/ Jako jedyni z tych których obdzwaniałem dawali certyfikat na drewno konstrukcyjne i impregnację a cenowo byli tacy sami jak inni. Jakiś tartak (już nawet nie pamiętam skąd) sprzedawał chyba więźbę od wiatrołomów bo jak chciałem certyfikat to tak protestowali jakbym do wampira po czosnek przyszedł... Więźbę zrobili błyskawicznie i przywieźli na plac - chyba nawet w cenie drewna. W domu mam papiery jakby co to mogę sprawdzić ile i co kosztowało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 07.08.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Jak już o ociepleniach mowa - to po ile teraz robocizna na gotowo?? różnie... wystawiłem ofertę zapytaniową na serwisie getup.pl - dostałem ceny robocizny od 38 do 60zł Rozmawiałem z kilkoma wykonawcami - najczęściej pada kwota ok. 45zł z prostymi boniami w okół okien Potwierdzam cena 45zł/m2 to norma z tym, że większość wykonawców niestety wlicza wszystkie otwory okienne, drzwiowe, garażowe itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiJaki 07.08.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Witam serdecznie,Czy ktoś z Was ma w domku lub planuje mieć piec na olej opałowy?Mnie interesuje piec kondensacyjny, ale ceny są kosmiczne.Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje.pozdrawiamPiJaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 07.08.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Jak już o ociepleniach mowa - to po ile teraz robocizna na gotowo?? różnie... wystawiłem ofertę zapytaniową na serwisie getup.pl - dostałem ceny robocizny od 38 do 60zł Rozmawiałem z kilkoma wykonawcami - najczęściej pada kwota ok. 45zł z prostymi boniami w okół okien Może zadam głupie pytanie , ale co znaczy cena na gotowo ? Czy to znaczy, że obrobienie wszystkiego, ale materiał trzeba mieć swój??? Dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 07.08.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Czy ktoś z Was widział gdzieś do kupienia wełnę z folią (aluminiową lub PE lub PA) - potrzebuję taką 5 cm do polepszenia izolacji rur wentylacyjnych ? Parę tygodni temu przerabialiśmy ten temat jak dobrze pamiętam nasz hydraulik kupował w Raab Karcher przy Avicenny w razie problemów mogę dokładnie ustalić namiary Dzięki za info - pewnie chodzi o ten sklep: Raab Karcher Materiały Budowlane Wrocław Avicenny 14 54-611 Wrocław tel.: 713346350 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 07.08.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Czy ktoś z Was widział gdzieś do kupienia wełnę z folią (aluminiową lub PE lub PA) - potrzebuję taką 5 cm do polepszenia izolacji rur wentylacyjnych ? Ja wprawdzie nie wiem, ale ciekawi mnie w jakim celu? Rozumiem rury kanalizacyjne, można izolować akustycznie, ale... wentylacyjne? zeby sie para nie skraplala jak bedzie zimno na zewnatrz Chodzi o to, że orginalnie rury wentylacyjne są izolowane zaledwie 3 cm warstwą wełny. Przy instalacji z rekuperatorem gdy są one najpierw wyprowadzone na strych, gdzie sie rozdzielają, a potem dopiero schodza do pomieszczeń jest to zbyt cienka warstwa izolacji. Zwłaszcza teraz jest to problem, bo co z tego, że gdy na zewnątrz jest 30 stopni powietrze po przejściu przez GWC i centralę wentylacyjną ma 17 stopni skoro na strychu przez słabą izolację instalacji nagrzewa się i do pomieszczeń wlatuje 21-22 stopni (wiekszość efektu chłodzenia trafia szlag). Skosy strychu są obłożone 16 cm wełny. W garażu, gdzie jest centrala wentylacyjna też są spore straty chłodu przez instalację - tam najlepiej się to odczuwa, bo przez to jest to najchłodniejsze pomieszczenie w domu. Zimą tez pewnie wystepowały niepotrzebne straty ciepła, lecz nie było to tak odczuwalne. Podsumowując - jesli ktoś z Was planuje wentylacje mechaniczną w podobnym układzie jak u mnie (przewody went. na strychu) polecam od razu dołożyć 5 cm wełny do orginalnej izolacji przewodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidk 07.08.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Witajcie Czy ktoś z Was współpracował z architektem wnętrz?Poszukuje namiarów na sprawdzonego architekta , który doradzi sensownie w urządzeniu wnętrza domu. Pozdrawiam witam z pełną odpowiedzialnością polecam architektkę wnętrz panią Elę tel. 791-851-257 oprócz kreatywności i ciekawych aranżacji podpowie gdzie co kupić w dobrych cenach polecam - Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danad1 08.08.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Hej Jakie macie doświadczenia z BelPol'em z okolic Korony? Mam możliwość w dobrej cenie u nich na panele Classen AC-4 ale nie wiem jak wygląda u nich montaż i podejście do klienta. Też jesteśmy przed zakupem paneli byliśmy w BelPolu na Bielanach , ale tam z upustami ciężko i dalej szukamy. Gdybyście coś ciekawego znależli proszę o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_monia 08.08.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_monia 08.08.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 coś mi komputer nawala.... ale nie w tym rzecz...czy macie namiary na kogoś sprawdzonego od schodów wewnętrznych...w rozsądnej cenie. Ceny schodów są powalające. Może jakiś zakład stolarski...a nie od razu fabryka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 08.08.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Femmee_ , godin, irreality Serdeczne dzięki za namiary na tartaki. W poniedziałek będę mieć czerwone ucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 08.08.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Witam i pozdrawiam wszystkich po dłuższym forummurarskim niebycie Trochę porwał mnie wir pracy. Witam, W tym miesiącu planuję zrobienie fundamentów. dziękuję serdecznie, pozdrawiam Proponuję przy okazji wykonać uziom fundamentowy. Mało który wykonawca proponuje to, a jeszcze mniej wie jak poprawnie go wykonać. Zaoszczędzi Ci to wiele kasy w przyszłości i niepotrzebnych wykopów. Jeśli planujesz wykonanie instalacji odgromowej, oszczędności są jeszcze większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 08.08.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Też jesteśmy przed zakupem paneli byliśmy w BelPolu na Bielanach , ale tam z upustami ciężko i dalej szukamy. Gdybyście coś ciekawego znależli proszę o info Ja zamówiłem panele tutaj: http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=11323396 Nie dosyć, że sporo tańsze niż Bel Pol to jeszcze montaż w cenie... Jak robią przekonam się za tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 09.08.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Witam i pozdrawiam wszystkich po dłuższym forummurarskim niebycie Trochę porwał mnie wir pracy. O jak miło Cię widziec Normalnie myślałem o Tobie ostatnio Porwę Cię na zimę na kilka dni - będziesz miał się gdzie schować w mroźne dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts