Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów z grupy wrocławskiej.Buduje się w Kamieńcu Wrocł. i mam zamiar w tym roku się wprowadzić sie do nowego domu.Jestem na etapie wykańczania domu tzn. mam stan zamknięty z instalacjami ocieplenie zew.Nie wiem czy ktoś też buduje się w Kamieńcu ,z tego co wyczytałem to BK-Gajków i Dobrzykowice któremu dziekuje za namiary na tynkarzy którzy są OK.Serdeczne pozdrowienia Wiech.

Wiech napisał:
Dobrzykowice któremu dziekuje za namiary na tynkarzy którzy są OK.Serdeczne pozdrowienia Wiech.

Cieszę się :) Podrzucę Ci (i innym) namiar na dobrego regipsiarza i kafelkarza w jednej osobie. Nie jest najtańszy i ciężko z nim zejść poniżej pewnego poziomu ceny...ale warty jest swojej ceny. Szczególnie jak ktoś chce coś wiecej zrobić z regipsu czyli jakieś krzywizny, póleczki i inne nietypowe pomysły :) przetestowany został na wszelkie sposoby, aktualnie robi mi łazienke - Piotr Ryż kom. 605280156

Buduję się w Ząbkowicach Śl. jakieś 60 km od Wrocławia.Też się orientowałam wcześniej odnośnie firm i prawdę powiedziawszy jestem mocno zaskoczona.Różnice cenowe w wykonaniu tego samego projektu sięgają nawet 80.000 PLN,a swoją drogą ciekawe skąd fachowcy biorą takie ceny-60.000 netto za dwa miesiące pracy-zaczynam żałować ,że nie skończyłam wydziału budownictwa-też bym chciała tyle zarabiać:)

Dobrzykowice dzieki za namiary ,myśle ze sam sobie poradze ze ściankami regipsowymi na poddaszu.Kończe w tej chwili ocieplać poddasze wełną (kłuje trochę) ale idzie wytrzymać ale wiem że zrobię to dokładnie.Mogę polecić namiary na tartak w Prusach koło Łagiewnik firma Bek i syn oraz dekarza i do ocieplenia zew.Pozdrawiam Wiech.

qrcze a może by tak zrobić listę polecanych wykonawców, któą by sie uzupełaniało, wówczas wszystkie namiary byłyby w jednym miejscu a nie porozrzucane na 60 stronach ? Matko Ivonesco co Ty na to ? :D Polanka mógłby np to wrzucić na swoja stronęwówczas trzeba by było kliknac link i wszystko masz jak na dłoni :)

Dobrzykowice, świetny pomysł z tą listą.

Droga grupo - zaraz zmykam do domu, jutro mam urlop :D , a ponieważ nie będę chyba jutro zaglądać na Forum (okna, zakupy, dzieci, ciasta, no i parę dużych fuch :( - kiedy ja to zrobię? :roll: ), to teraz składam wszystkim żeczenia Wesołych Świąt - leniwych, bezczynnych, rodzinnych, zrelaksowanych, pogodnych, słonecznych.

Pozdrawiam serdecznie

Beata

dobrzykowice napisał:
Matko Ivonesco co Ty na to ? :D Polanka mógłby np to wrzucić na swoja stronę wówczas trzeba by było kliknac link i wszystko masz jak na dłoni :)

hmmm.... listę moge robić, tylko w jakiś sposób musicie mi podrzucać namiary - na priva albo emalią (adres w stopce)...a co do nazewnictwa :wink: to Ojciec milczy jak zaklęty :(

Jako przyszły budowlaniec i świeżynka (nie mylić ze świeżonką-bo jestem ciężko strawna :lol: ) na forum bardzo proszę o taką listę polecanych fachowców. Byłaby wprost nieoceniona. Próbowałam dokopać się do jakiś namiarów i............ po przeczytaniu pierwszych 20 stron namiarow nie znalazłam ale czyta sie Was rewelacyjnie :D :D :D :D :D :D

Kiedy Wielka Noc nastanie,

dużo szczęścia i radości,

które niechaj zawsze gości

w dobrym sercu, jasnej duszy

i niech wszystkie żale głuszy.

Nie mam daru do pisania,

a tym bardziej do składania

życzeń miłych i serdecznych,

a do tego pożytecznych,

tak więc teraz tutaj stąd

ŻYCZĘ CI WESOŁYCH ŚWIĄT

Ivonesca napisał:

....grupo ...chyba mogłam ;-)

mogłaś, mogłas :)

oto moi wykonawcy:

POSADZKI BETONOWE - JAN ZAREMBA KOM.603 749833

PŁYTY G/K I KAFLE - PIOTR RYŻ KOM. 605280156

DACHY I WIĘŹBA - BIESZCZAD ZYGMUNT KOM.606110706

STAN SUROWY BEZ DACHY - WALDEMAR NIEBRZYDOWSKI 609298166 (wieczorem)

TYNKI GIPSOWE MASZYNOWE - TURLEJ ADAM 604345586