pierwek 18.08.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 wiecie może co się stało w takim nowo wybudowanym domku na granicy Suchego Dworu i Biestrzykowa? Jak się jedzie do Wrocławia po lewej stronie. Było tam wczoraj około 15 kilka jednostek straży pożarnej - kawałek dachu rozebranego... BTW: czuliście wczoraj około godz 21 smród w Żórawinie? Czy to tylko tu tak śmierdziało czy w okolicznych wioskach również? Nie można nic z tym zrobić? Ja rozumiem, że to wieś ale czy tak może śmierdzieć wietrzona chlewnia? Czy znowu coś wylewają na pola? Może jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 18.08.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 BTW: czuliście wczoraj około godz 21 smród w Żórawinie? Czy to tylko tu tak śmierdziało czy w okolicznych wioskach również? Nie można nic z tym zrobić? Ja rozumiem, że to wieś ale czy tak może śmierdzieć wietrzona chlewnia? Czy znowu coś wylewają na pola? Może jakieś pomysły? Generalnie wieś to wieś to takie swojskie klimaty... przyzwyczaj się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 18.08.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 nie jestem z jakiś szczególnie delikatnych ale mojej żonie bardzo to przeszkadza... BTW: czułeś to wczoraj czy teoretyzujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 18.08.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 I ja witam ! Ania ma rację - w miejscach, w których nie wskazane jest skakanie skoczkiem stosuje się zamulanie, czyli polewanie wodą. A że powierzchnia słuszna to i wody należy obficie olać. Hej Wody już w to poszło sporo. A i trochę czasu leży - bo od jesieni. Więc się zleżało trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 18.08.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 nie jestem z jakiś szczególnie delikatnych ale mojej żonie bardzo to przeszkadza... BTW: czułeś to wczoraj czy teoretyzujesz? Wcale się nie dziwię, że smród może przeszkadzać i to nawet w mieście!!! To że mamy kurnik "niedaleko" pracy, to mi nie przeszkadzało. To że mamy wysypisko "niedaleko" pracy, to mi nie przeszkadzało, ale w ostatnich dniach to już chyba gnojowicą wali tak, że okna nie da się otworzyć. Do tej pory nie czułem na działce takich smrodów i mam nadzieję, że nie dolecą tam, ale to tylko 1km w stronę centrum więc mimo wszystko się boję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 18.08.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 u mnie tylko ktoś szambo spuszcza nocamiot cywylizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 18.08.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 dzisiaj "powtórka z rozrywki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 18.08.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 dzisiaj "powtórka z rozrywki" Cześć Pierwek, kurcze, co to może być. Niestety nie jesteśmy o tej godzinie u siebie na wsi, więc nie wiem, czy czymś podśmierduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 19.08.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 ciekawe czy do Was ten "zapach" dolatuje - jednak jesteście dalej o te pare km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaP. 19.08.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Szanowna Grupo - skąd braliście podbitkę? Zastanawiam się nad Eko-Drewno z Psar, bo blisko. Muszę jeszcze pojechać zobaczyć, ale się zupełnie na tym nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 19.08.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 do mnie nie dolatuje. u mnie rześka bryza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 19.08.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Ech wsi spokojna, wsi wesoła... swego czasu, do rowu przy mojej działce sąsiad wylał szambo, wezwałem policję, wszyscy wiedzieliśmy kto to zrobił, jednak odstąpiłem od ścigania , nazwali mnie "ekologiem", jednak przegiął gdy zięć zaczął stawiać swoją szambiarkę pod moją bramą (widać im przeszkadzała). Awantura była na sto fajerków. Nota bene zięć zrozumiał i do dziś "poznajemy się" na ulicy. W pewnym sensie można to wytłumaczyć, wszak przyzwyczajenie jest drugą naturą człowieka. To Wy wchodzicie w ich świat i chcecie wprowadzać jakieś cywilizowane nawyki Te doświadczenia nauczyły mnie, że sąsiada należy traktować z szacunkiem, ale i duuuużym dystansem, inaczej "wejdą" Wam na głowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 19.08.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Drożeją przewody elektryczne. Podrożały o ok. 10 % i mają zdrożeć jeszcze.Jeśli ktoś planuje zakup, warto. Kupujcie tylko sprawdzone np. Elektrokabel i Telefonika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 19.08.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Drożeją przewody elektryczne. Podrożały o ok. 10 % i mają zdrożeć jeszcze. Jeśli ktoś planuje zakup, warto. Kupujcie tylko sprawdzone np. Elektrokabel i Telefonika. Smoku - Dzięki za informację. Pewnie na forum wielu jest takich, którzy planują zakup :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 19.08.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Podrożały o ok. 10 % i mają zdrożeć jeszcze. Znaczy kryzys się kończy. A może by tak pospekulować jak ludziska 2-3 lata temu cegłą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 19.08.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 kryzysu to ja nie zauważyłem u nas, było takie małe nabranie powietrza w płuca, ale pewnie powietrze schodzi, byle w żagle Jeśli spojrzeć na notowania miedzi wszystko jasne. http://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=MIEDZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 19.08.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 kryzysu to ja nie zauważyłem u nas, było takie małe nabranie powietrza w płuca, ale pewnie powietrze schodzi, byle w żagle Nie powiedziałbym, że nie było. Jednak skróciły się terminy oczekiwania. Oczywiście nie wszystkim, ale ostatnio załatwiałem pewne sprawy na ostatnią chwilę i w sumie nie było zbyt wielkich problemów. Trzeba szybko wykańczać, zanim znowu zacznie drożeć i zacznie brakować fachowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 20.08.2009 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 I ja witam ! Ania ma rację - w miejscach, w których nie wskazane jest skakanie skoczkiem stosuje się zamulanie, czyli polewanie wodą. A że powierzchnia słuszna to i wody należy obficie olać. Ja z innej mańki - proszę Was o namiary na: 1. Misiów od ocieplenia zewnętrznego 2. Misiów od elewacji drewnianej na ruszcie. (jednego znalazłem) 3. Misia od przeróbek komina systemowego - ten od schiedla (nie mogę dokopać się do jego namiaru.) Pozdrav Help, help !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 20.08.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Ech wsi spokojna, wsi wesoła... swego czasu, do rowu przy mojej działce sąsiad wylał szambo, wezwałem policję, wszyscy wiedzieliśmy kto to zrobił, jednak odstąpiłem od ścigania , nazwali mnie "ekologiem", jednak przegiął gdy zięć zaczął stawiać swoją szambiarkę pod moją bramą (widać im przeszkadzała). Awantura była na sto fajerków. Nota bene zięć zrozumiał i do dziś "poznajemy się" na ulicy. W pewnym sensie można to wytłumaczyć, wszak przyzwyczajenie jest drugą naturą człowieka. To Wy wchodzicie w ich świat i chcecie wprowadzać jakieś cywilizowane nawyki Te doświadczenia nauczyły mnie, że sąsiada należy traktować z szacunkiem, ale i duuuużym dystansem, inaczej "wejdą" Wam na głowę Smoku a ja własnie tyle co pytałam u secama czy nie wie co się z Tobą dzieje jeśli w przeciągu 3 tygodni nie zmontujemy jakiegoś spotkanka (chociażby na kawę w mieście) to ja potem jestem ugotowana w domu na wieeeeeele tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.08.2009 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 jeśli w przeciągu 3 tygodni nie zmontujemy jakiegoś spotkanka (chociażby na kawę w mieście) to ja potem jestem ugotowana w domu na wieeeeeele tygodni Znam takich, którym udało się znaleźć tą Ligotę Myślę, że inni też dadzą radę jakbyco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts