Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

wiecie może co się stało w takim nowo wybudowanym domku na granicy Suchego Dworu i Biestrzykowa? Jak się jedzie do Wrocławia po lewej stronie. Było tam wczoraj około 15 kilka jednostek straży pożarnej - kawałek dachu rozebranego...

BTW: czuliście wczoraj około godz 21 smród w Żórawinie? Czy to tylko tu tak śmierdziało czy w okolicznych wioskach również? Nie można nic z tym zrobić? Ja rozumiem, że to wieś ale czy tak może śmierdzieć wietrzona chlewnia? Czy znowu coś wylewają na pola? Może jakieś pomysły?

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

BTW: czuliście wczoraj około godz 21 smród w Żórawinie? Czy to tylko tu tak śmierdziało czy w okolicznych wioskach również? Nie można nic z tym zrobić? Ja rozumiem, że to wieś ale czy tak może śmierdzieć wietrzona chlewnia? Czy znowu coś wylewają na pola? Może jakieś pomysły?

Generalnie wieś to wieś :) to takie swojskie klimaty... przyzwyczaj się...

I ja witam !

Ania ma rację - w miejscach, w których nie wskazane jest skakanie skoczkiem stosuje się zamulanie, czyli polewanie wodą.

A że powierzchnia słuszna to i wody należy obficie olać.

Hej

Wody już w to poszło sporo. A i trochę czasu leży - bo od jesieni. Więc się zleżało trochę.

nie jestem z jakiś szczególnie delikatnych ale mojej żonie bardzo to przeszkadza...

BTW: czułeś to wczoraj czy teoretyzujesz? ;)

Wcale się nie dziwię, że smród może przeszkadzać i to nawet w mieście!!! To że mamy kurnik "niedaleko" pracy, to mi nie przeszkadzało. To że mamy wysypisko "niedaleko" pracy, to mi nie przeszkadzało, ale w ostatnich dniach to już chyba gnojowicą wali tak, że okna nie da się otworzyć. Do tej pory nie czułem na działce takich smrodów i mam nadzieję, że nie dolecą tam, ale to tylko 1km w stronę centrum więc mimo wszystko się boję :roll:

Ech wsi spokojna, wsi wesoła...

swego czasu, do rowu przy mojej działce sąsiad wylał szambo, wezwałem policję, wszyscy wiedzieliśmy kto to zrobił, jednak odstąpiłem od ścigania ;), nazwali mnie "ekologiem", jednak przegiął gdy zięć zaczął stawiać swoją szambiarkę pod moją bramą (widać im przeszkadzała). Awantura była na sto fajerków. Nota bene zięć zrozumiał i do dziś "poznajemy się" na ulicy. W pewnym sensie można to wytłumaczyć, wszak przyzwyczajenie jest drugą naturą człowieka.

To Wy wchodzicie w ich świat i chcecie wprowadzać jakieś cywilizowane nawyki ;) Te doświadczenia nauczyły mnie, że sąsiada należy traktować z szacunkiem, ale i duuuużym dystansem, inaczej "wejdą" Wam na głowę ;)

kryzysu to ja nie zauważyłem u nas, było takie małe nabranie powietrza w płuca, ale pewnie powietrze schodzi, byle w żagle ;)

Nie powiedziałbym, że nie było. Jednak skróciły się terminy oczekiwania. Oczywiście nie wszystkim, ale ostatnio załatwiałem pewne sprawy na ostatnią chwilę i w sumie nie było zbyt wielkich problemów.

Trzeba szybko wykańczać, zanim znowu zacznie drożeć i zacznie brakować fachowców ;)

I ja witam !

Ania ma rację - w miejscach, w których nie wskazane jest skakanie skoczkiem stosuje się zamulanie, czyli polewanie wodą.

A że powierzchnia słuszna to i wody należy obficie olać.

Ja z innej mańki - proszę Was o namiary na:

1. Misiów od ocieplenia zewnętrznego

2. Misiów od elewacji drewnianej na ruszcie. (jednego znalazłem)

3. Misia od przeróbek komina systemowego - ten od schiedla (nie mogę dokopać się do jego namiaru.)

Pozdrav

Help, help !!!

Ech wsi spokojna, wsi wesoła...

swego czasu, do rowu przy mojej działce sąsiad wylał szambo, wezwałem policję, wszyscy wiedzieliśmy kto to zrobił, jednak odstąpiłem od ścigania ;), nazwali mnie "ekologiem", jednak przegiął gdy zięć zaczął stawiać swoją szambiarkę pod moją bramą (widać im przeszkadzała). Awantura była na sto fajerków. Nota bene zięć zrozumiał i do dziś "poznajemy się" na ulicy. W pewnym sensie można to wytłumaczyć, wszak przyzwyczajenie jest drugą naturą człowieka.

To Wy wchodzicie w ich świat i chcecie wprowadzać jakieś cywilizowane nawyki ;) Te doświadczenia nauczyły mnie, że sąsiada należy traktować z szacunkiem, ale i duuuużym dystansem, inaczej "wejdą" Wam na głowę ;)

Smoku :o :o :o :o

a ja własnie tyle co pytałam u secama czy nie wie co się z Tobą dzieje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jeśli w przeciągu 3 tygodni nie zmontujemy jakiegoś spotkanka (chociażby na kawę w mieście) to ja potem jestem ugotowana w domu na wieeeeeele tygodni :roll:

jeśli w przeciągu 3 tygodni nie zmontujemy jakiegoś spotkanka (chociażby na kawę w mieście) to ja potem jestem ugotowana w domu na wieeeeeele tygodni :roll:

Znam takich, którym udało się znaleźć tą Ligotę ;) Myślę, że inni też dadzą radę jakbyco :lol: