pepe1719500688 26.08.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Witam grupe i pozwalam sobie trochę zboczyć od tematów sąsiedzkich . Gdzie kupujecie tłuczeń pod podjazdy na południu wrocka coby cena za transport nie zabijała. Np. w kopalni piasku w Zachowicach za Gniechowicami. Kruszywa dostarcza też Sanbet (ale nie wiem skąd to wożą, bo betoniarnie to mają koło Bielan). Kopalnia w Zachowicach także należy do sanbetu, ale trzeba na nich uważać - potrafią ładować mniej niż się płaci.... No to tak jak właściwie wszędzie Ale jak masz jakiś namiar na uczciwych i pewnych to DAWAJ ICH!!! A tak na marginesie to przejeżdżałem dzisiaj i widziałem u kolegi... firanki! Gratuluje bo to chyba znaczy, że już premiera była? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 26.08.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Grupo, potrzebuję namiar na dobre i tanie (wiem, wiem, to się podobno wyklucza) biuro projektowe - przyszedł czas na projekt przyłacza wody. Wiem, że czas jakiś temu wątek się przewinał, ale nie pamiętam na której grupie wrocławskiej. Nie mogę się do tego dokopać. Pomóżcie Mi taki projekt szybko, konkretnie i w dobrej cenie zrobili u Jaskóły w Jelczu - ma biuro obok Zakładu Gospodarki Komunalnej w Jelczu - nr tel. nie mogę znaleźć - pewnie nie zapisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 26.08.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 na to jest kilka rad, mineralizator, bypass zmiękczacza do celów spożywczych i tylko zwykłe filtry węglowe itp... (nie przewidziałem tego, i łazienki kuł niebędę, ale mam pewien pomysł , Pewnie zatwardzacz wody w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 26.08.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Witam.Czy mozecie polecic jakiegos niedrogiego geodete?Chce zrobic odbior budynku.Bylam umowiona juz z jednym, ale sie nie odzywa. Nie wiem czy mozna to zalatwic w jeden tydzien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 26.08.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Kopalnia w Zachowicach także należy do sanbetu, ale trzeba na nich uważać - potrafią ładować mniej niż się płaci.... No to tak jak właściwie wszędzie Ale jak masz jakiś namiar na uczciwych i pewnych to DAWAJ ICH!!! A tak na marginesie to przejeżdżałem dzisiaj i widziałem u kolegi... firanki! Gratuluje bo to chyba znaczy, że już premiera była? Znacznie więcej za tę samą ceny przywoził mi z rolantowic, musisz poszukać namiarów nie mam telefonu. Premiera mówisz? Już na swoim i teraz widać na ile jeszcze lat będzie pracy z urządzaniem tego wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 27.08.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 na to jest kilka rad, mineralizator, bypass zmiękczacza do celów spożywczych i tylko zwykłe filtry węglowe itp... (nie przewidziałem tego, i łazienki kuł niebędę, ale mam pewien pomysł , Pewnie zatwardzacz wody w kuchni hehe, słabe elektrozawór trójdrożny który załączałby na żądanie wodę niezmiękczoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 27.08.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 na to jest kilka rad, mineralizator, bypass zmiękczacza do celów spożywczych i tylko zwykłe filtry węglowe itp... (nie przewidziałem tego, i łazienki kuł niebędę, ale mam pewien pomysł , Pewnie zatwardzacz wody w kuchni hehe, słabe elektrozawór trójdrożny który załączałby na żądanie wodę niezmiękczoną Hech a już myslałem, że masz patent na odwrócenie zmiękczania Po przełączeniu elektrozaworu będziesz musiał spuścić wodę od niego aż do wylotu (miękką lub surową w zależności od potrzeby), więc na dłuższą metę jest to średnie rozwiązanie - jednak lepsze średnie niż żadne lub kucie. Co do filtrów węglowych to widzę, że w Allegro do wyboru są 2 rodzaje - 10 um wkłady w cenie 6,5 zł/szt i 1 um w cenie 30 zł/szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 27.08.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Mam pytanko. Pan Sebastian z polecanej tu fmy drzwiowej pracuje na robotniczej czy gwiaździstej? Byłem na Robotniczej wczoraj ale nie mieli do pokazania drzwi KMT - generalnie poczułem się tam z lekka intruzem. Zdegustowany obsługą wstąpiłem też do sklepu nieopodal, który oferował drzwi drewniane fmy door-system. Są robione na bazie drewna sosnowego (klejonego) a okładzina jest bodajże machoniowa. Drzwi prezentowały się dość fajnie. Ma ktoś doświadczenie czy te drzwi są w porządku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberbronek 27.08.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Witam. Czy mozecie polecic jakiegos niedrogiego geodete? Chce zrobic odbior budynku. Bylam umowiona juz z jednym, ale sie nie odzywa. Nie wiem czy mozna to zalatwic w jeden tydzien. namiar do geodety : Pan Leszek Słoka 601 783 754 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberbronek 27.08.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Grupo, potrzebuję namiar na dobre i tanie (wiem, wiem, to się podobno wyklucza) biuro projektowe - przyszedł czas na projekt przyłacza wody. Wiem, że czas jakiś temu wątek się przewinał, ale nie pamiętam na której grupie wrocławskiej. Nie mogę się do tego dokopać. Pomóżcie Projektant : Krzysztof Wegrzynowicz 692 448 145 - u mnie projektuje gaz, mozesz spytac czy robi tez wode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberbronek 27.08.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Prosze o pomoc !!! Na balkonie wylewkarze zrobili mi wylewke o grubości 8-10 cm. Moj kierownik budowy nie chce tego zaakceptować bo obciazenie balkonu bedzie za duze. Mowi ze ma byc styropian i max 2-3 cm betonu. Wylewkarze z kolei twierdza ze to bedzie za cienkie i bedzie pekac (balkon na poludnie i beda duze zmiany temperatur), minimum musi byc 6-7 cm. Powiedzieli mi tez ze rozwiazaniem moga byc wylewki cienkowarstwowe z worka, ktorych uzywaja kafelkrze. Czy zna ktos taki material ktory mozna stosowac na zewnatrz tak zeby zrobic cienka wylewke ktora nie popeka ? PozdrawiamBartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Femmee_ 27.08.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Dziękuję za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 27.08.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Witam, bardzo proszę o pomoc Czy ktoś ma obłożone płytkami klinkierowymi komin/y ? Z tego co wyszukałam, to wszyscy okładają cegłą. Proszę o opinię i zdjęcia. Chciałabym zobaczyć jak na rogach wyglądają położone płytki oraz jak wygląda fuga. Zaznaczę, że nie ma do wybranych przeze mnie płytek, płytek narożnikowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evora 27.08.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Witam, bardzo proszę o pomoc Czy ktoś ma obłożone płytkami klinkierowymi komin/y ? Z tego co wyszukałam, to wszyscy okładają cegłą. Proszę o opinię i zdjęcia. Chciałabym zobaczyć jak na rogach wyglądają położone płytki oraz jak wygląda fuga. Zaznaczę, że nie ma do wybranych przeze mnie płytek, płytek narożnikowych My mamy obłożone kominy płytkami klinkierowymi, też nie mieliśmy płytek narożnikowych ale wyszło bardzo ładnie płytki w kolorze czerwonym-ceglanym i do tego szara fuga. Niestety nie mam zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 27.08.2009 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Witam, bardzo proszę o pomoc Czy ktoś ma obłożone płytkami klinkierowymi komin/y ? Z tego co wyszukałam, to wszyscy okładają cegłą. Proszę o opinię i zdjęcia. Chciałabym zobaczyć jak na rogach wyglądają położone płytki oraz jak wygląda fuga. Zaznaczę, że nie ma do wybranych przeze mnie płytek, płytek narożnikowych My mamy obłożone kominy płytkami klinkierowymi, też nie mieliśmy płytek narożnikowych ale wyszło bardzo ładnie płytki w kolorze czerwonym-ceglanym i do tego szara fuga. Niestety nie mam zdjęcia Wielkie dzięki za odpowiedź :) A pamiętasz, czy miałaś szlifowane kąty płytek w narożnikach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 27.08.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Prosze o pomoc !!! Na balkonie wylewkarze zrobili mi wylewke o grubości 8-10 cm. Moj kierownik budowy nie chce tego zaakceptować bo obciazenie balkonu bedzie za duze. Mowi ze ma byc styropian i max 2-3 cm betonu. Wylewkarze z kolei twierdza ze to bedzie za cienkie i bedzie pekac (balkon na poludnie i beda duze zmiany temperatur), minimum musi byc 6-7 cm. Powiedzieli mi tez ze rozwiazaniem moga byc wylewki cienkowarstwowe z worka, ktorych uzywaja kafelkrze. Czy zna ktos taki material ktory mozna stosowac na zewnatrz tak zeby zrobic cienka wylewke ktora nie popeka ? Pozdrawiam Bartek Spróbuj pianobeton - np firma Cezbud - miałem z nimi kiedyś spotkanie - dość ciekawa technologia, ale chyba masz zbyt małą powierzchnię, żeby udało się to zrobić. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 27.08.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 popatrz, popatrz....piłę spalinową no tak....ale od tego spotkania z sękatym pniakiem to trochę minęlo a Dobrzyk rzeczywiście zaginął gdzieś ......ale może choć Yemiołka się odnajdzie Mój kontakt do Yemiołki zniknął razem z kartą sim, ale jak trzeba to znajdziemy ich w tym Smolcu , Sękate, nie sękate... Wszystkie wymiękają jak się walnie takim Fiskarsem. aż mnie korci by dać szansę Frankai'owi zaprezentować możliwości siekiery ( jakkolwiek nazywałaby się jadę po pniaczki , chyba pamiętasz co potrafię przywieźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 27.08.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Dziekuje za telefon do geodety. A propos kominow oblozonych plytkami klinkierowych, to Megana ja bede miala za jakis czas.Na razie zrobili cokol wokol domu. Z kominami czekam, bo musze uszczelnic je od dolu. Nie wiem, jak sie za to zabrac. Kominy mam z cegly klinkierowej, ale czerwonej. Plytki sa grafitowe.Podobno trzeba je wczesniej owinac czyms, zapomnialam, jak sie nazywa, ale najgorsze przy polaczeniu z dachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 27.08.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Dziekuje za telefon do geodety. A propos kominow oblozonych plytkami klinkierowych, to Megana ja bede miala za jakis czas. Na razie zrobili cokol wokol domu. Z kominami czekam, bo musze uszczelnic je od dolu. Nie wiem, jak sie za to zabrac. Kominy mam z cegly klinkierowej, ale czerwonej. Plytki sa grafitowe. Podobno trzeba je wczesniej owinac czyms, zapomnialam, jak sie nazywa, ale najgorsze przy polaczeniu z dachem. Witaj ellaj - właśnie włożyłam zdjęcie do swojego dziennika komina. Zobacz, jak wyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 28.08.2009 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Mam pytanko. Pan Sebastian z polecanej tu fmy drzwiowej pracuje na robotniczej czy gwiaździstej? Byłem na Robotniczej wczoraj ale nie mieli do pokazania drzwi KMT - generalnie poczułem się tam z lekka intruzem. Pan Sebastian pracuje przy Gwiaździstej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts