ellaj 30.08.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Szantazysci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 30.08.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Jak nam nie da, to pojedziemy do niej na oględziny - a to nie będzie 5 minutowa wizyta I jeszcze za karę postawi flaszkę Dobrze, że nie ja to powiedziałem , ale może sie nam uda załapać ... Na jakąś irlandzką whisky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 30.08.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Szantazysci. ehhhh, Ty to tak od razu z grubej rury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 30.08.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Szantazysci. ale ile uroku towarzyskiego w tym szantażu skryliśmy, dowiesz sie przy nalocie ... może kupię Ci po drodze jakieś drzewko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 30.08.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Szantazysci. ale ile uroku towarzyskiego w tym szantażu skryliśmy, dowiesz sie przy nalocie ... może kupię Ci po drodze jakieś drzewko To kup od razu dwa, coby było do pary Zaraz nas ktoś prześwięci za to pisanie głupotek na Grupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 30.08.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Szantazysci. ale ile uroku towarzyskiego w tym szantażu skryliśmy, dowiesz sie przy nalocie ... może kupię Ci po drodze jakieś drzewko no to wybieraj, ryzykujesz , czy współpracujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 30.08.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Szantazysci. ale ile uroku towarzyskiego w tym szantażu skryliśmy, dowiesz sie przy nalocie ... może kupię Ci po drodze jakieś drzewko To kup od razu dwa, coby było do pary Zaraz nas ktoś prześwięci za to pisanie głupotek na Grupie A no zapominałęm - przęświęcanie to moja specjalność, KONIEC!!! Dalej będę szantażówał ellej u mnie w dzienniku;) - dobrej nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 30.08.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 No, juz dobra, dobra... Przekonaliscie mnie Ale jakiegos Jacka Danielsa mozemy kiedys przetracic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 30.08.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 No, juz dobra, dobra... Przekonaliscie mnie Ale jakiegos Jacka Danielsa mozemy kiedys przetracic Jestem za , Daro pewnie też : ) i wklej jakieś zdjęcia ze swojej budowy :) A gdzie Ty masz swój dziennik albo chociaż komentarze załóż, bo nie wiadomo, gdzie z Tobą pogadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZuzankaT. 31.08.2009 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Witam, poszukuję jakiejś sprawdzonej firmy wykonującej przyłącza wody w okolicach Oławy. Prąd już mam prawie:)) więc woda też by się przydała. Jeśli ktoś zna, ktoś z Was kogoś może polecić to byłabym wdzięczna Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 31.08.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Grupo, potrzebuję namiar na dobre i tanie (wiem, wiem, to się podobno wyklucza) biuro projektowe - przyszedł czas na projekt przyłacza wody. Wiem, że czas jakiś temu wątek się przewinał, ale nie pamiętam na której grupie wrocławskiej. Nie mogę się do tego dokopać. Pomóżcie Najlepiej zapytać o projektanta w urzędzie, gdzie bedzisz składać dokumenty w sprawie wody. Zawsze jest ktos kogo polecają i nie ma potem problemu z odbiorem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 31.08.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Mam pytanko. Pan Sebastian z polecanej tu fmy drzwiowej pracuje na robotniczej czy gwiaździstej? Byłem na Robotniczej wczoraj ale nie mieli do pokazania drzwi KMT - generalnie poczułem się tam z lekka intruzem. Pan Sebastian pracuje przy Gwiaździstej. Możesz przypomniec coś bliżej w sprawie firmy drzwiowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 31.08.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Aniu zgadzam się z Darkiem, poza tym policz sobie szambo minimum 150zl miesiecznie, czy nadal przeszkadza Ci pryzma (czy jednak wolisz pole golfowe) ja gdybym nie wiedziala, ze cywilizacja ku nam idzie w ciagu 2-3 lat zrobilabym oczyszczalnie a mam takie same warunki gruntowe A może zamiast małej górki lepiej zastosować specjalne panele rozsączająco-filtrujace(nazwy nie pamiętam, ale na pewno jest coś takiego) albo oczyszczalnie pełno biologiczną na wyjściu której masz "czystą" wodę, np do podlewania ogródka. Specjalne? a co pomogą na wody płynące tuż przy gruncie? ..... Wypełnią sie wodą szybcij niż myślisz i zablokują cały system. I ne zdążysz wybierać ze zbiornika tej swojej czystej wody do podlewania ........... w zimę. W sumie zdecydowalismy sie ,że będzie szambo. Zastanawialiśmy się naprawde długo biorąc plusy i minusy. Na samym początku myslałam ze chce oczyszczalnie i tylko oczyszczalnie - raz zrobione a potem zero kłopotów, niestety nie dokońca jest to koniec. Wolę jednak płacić za wywóz szabma ( w pespektywie za kilka lat będzie kanalizacja ) niż marwić się nadwyżką wód gruntowych. Oczywiście mozna wybrac bardzo zmyślne rozwiązania dotyczące oczyszczalni ale wraz z bardziej skomplikowanym rozwiązaniem rośnie cena ale nie ma 100% pewności co do pozbycia sie nie chcianej wody. Rozmawialismy z ludzmi ktorzy mają podobne problemy - po kilku latach uzytkowania takiej oczyszczalni ( kiedy warunki wód gruntowych są niekorzystne - wysokie) kiedy sąsiedzi wkoło rownież mają oczyszczalnie to i tak trzeba bedzie wymieniać na nowo podłoże ( dodatkowe koszty ). Ponieważ wraz z większymi opadami deszczu będzie się robić bajorko w miejscy rozsączków. Zaznaczam,że wiele firm oferujących oczyszczalnie nie wspomina o tym,że trzeba bedzie wymieniać podłoże za kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 31.08.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 PODBITKA. Szanowni budujący, szukam usilnie kogoś sprawdzonego do podbitki z materiałem. a przy okazji proszę o namiary na przyzwoitą podbitkę - jak zima nie zaskoczy, to także chciałbym w tym roku zakończyć temat. Widać, że mało tu na forum starych budujących, bo odzew mizerny. Za podbitką rowniez sie rozgladam - zarówno za drewnem jak i kims , kto umie to robić. Jak coś znajde to napisze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 31.08.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 asia22 też jestem na etapie szukania deski...czy możesz podać namiar na Psary mam tam rzut beretem...z resztą Czajkowiego też Zmobilizowałam się i znalazłam http://www.ekodrewno.pl/kontakt/ Ja dwa najbliższe dni mam wyjete z zyciorysu i nie będę jeździć i oglądać dech. Jak byś była i oglądała podziel się wrażeniami. Juz tam byliśmy zeby zobaczyć drewno na podbitke. Mają tam świerk czy sosnę ale skandynawską i jest troche droższy niż np w składzie drewna np na Boja -Żeleńskiego - róg ul. Długosza (wjazd od Długosza). na przeciw materiałów budowlanych "Bechcicki" Jak macie inne namiary na podbitę to bardzo prosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evora 31.08.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Akurat... A gdzie nazwa fugi? A moze ktos tez sie podzieli informacja o dobrej fudze do pl\łytek klinkierowych na cokol i komin. Fugę do płytek klinkierowych na komin kupowaliśmy w Technobudzie: "Zaprawa Alpol AZ120 grafit 25kg do klinkieru" 23,47zl brutto do czerwono-ceglastych płytek wygląda bardzo ładnie w każdym razie nam się podoba ps. fugę robiliśmy na 8mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evora 31.08.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 PODBITKA. Czanowni budujący, szukam usilnie kogoś sprawdzonego do podbitki z materiałem. Ja mogę polecić faceta od dachu, który u nas robił, wiem, że robi też podbitki Jak dotąd był to jeden z nielicznych u nas fachowców do polecenia Co prawda my nie robimy w tym roku podbitki, przekładamy na przyszły, ale robił u znajomych i widzieliśmy na gotowo Jeżeli ktoś jest chętny mogę przesłać namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 31.08.2009 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Fugę do płytek klinkierowych na komin kupowaliśmy w Technobudzie: "Zaprawa Alpol AZ120 grafit 25kg do klinkieru" 23,47zl brutto do czerwono-ceglastych płytek wygląda bardzo ładnie w każdym razie nam się podoba ps. fugę robiliśmy na 8mm Co do Alpola, to gdyby ktoś szukał na północy Wrocka, to dobre ceny ma Hanbud w Trzebnicy. Z tego co pamiętam, płaciliśmy jakieś 2-3mce temu 19zł za worek (braliśmy coś ok 30 worków). Ale też już trochę u nich wzięliśmy materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 31.08.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 PODBITKA. Szanowni budujący, szukam usilnie kogoś sprawdzonego do podbitki z materiałem. a przy okazji proszę o namiary na przyzwoitą podbitkę - jak zima nie zaskoczy, to także chciałbym w tym roku zakończyć temat. Widać, że mało tu na forum starych budujących, bo odzew mizerny. Za podbitką rowniez sie rozgladam - zarówno za drewnem jak i kims , kto umie to robić. Jak coś znajde to napisze ) Napisz, napisz - może znajdziesz kogoś kto też elewację drewnianą potrafi ładnie zrobić. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danusieńka 31.08.2009 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Witam!, podbitkę miesiąc temu kupowałam w Chrząstawie Wielkiej u "Szymka" tzn.TARTAK - SZYMEK ul.Dębowa 19. Cena 24-26 zł za mb,która jest przywieziona od górali ,jest też norweska z chyba 28zł mb. Transport 110 zł okolice Psiego Pola. Brałam około 50mb. Może się przyda , podaję tel. 0 698 762 885. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts