Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Info dla osob szykujących się do podbitki.

Jesli chodzi o ceny ,są bardzo różne od 45 do 80 za mb. Niektórzy biorą za mkw.

Znalazłam firmę STOLWOOD

link http://www.stolwood.com/index.htm

Ceny za podbitkę , to około 45 za mkw. Czy ktoś zna taką firmę ????

Narazie nie znalazłam nikogo " z polecenia" .

Ceny podbitki w sumie są wszędzie takie same - chyba jakaś zmowa cenowa.

Jesli znalazłam gdzieś odrobinę taniej to za to trzeba było dopłacić za transport.

Fachowcy od podbitek twierdzą, że podbitka powinna mieć przynajmniej 16 mm grubości ponieważ z czasem drewno wykręca się.

My wezmiemy chyba 18 mm w cenie 28 brutto klasa BC ( chyba średnia )

Może macie jakieś lepsze informacje , to proszę piszcie !!

Witam.

Ja dzisiaj zamawiałam podbitke ale gr.14mm u Szymka w Chrząstawie Wielkiej w cenie 24 zł/m2. Miał też 19mm ale mnie nie interesowała i nie powiem Ci w jakiej cenie. Tartak był wcześniej polecany tu na forum. We Wrocku ceny wyższe albo totalne olewanie klienta.

Ps. tel. do tartaku 698 762 885

za transport trzeba zapłacic osobno

drewno klasa A

asia dzieki za info !

Hej,

nadal szukam odpowiedniego projektu. Taniego w budowie, łapiącego się na kredyt z dopłata, z podwójnym garażem :)

)

Aniunia81,

jeśli chodzi o projekt łapiący się na dopłaty, to my skorzystaliśmy z tego (Oliwka):

http://www.hbstudio.pl/

bank uznał, że do powierzchni użytkowej nie wlicza się garaż i pomieszczenia gospodarcze, więc wyszło 129m2 :)

Jeszcze duuuużo nam zostało do końca, ale widzieliśmy Oliwki już gotowe i wiemy, że chałupka zgrabna, logicznie pomyślana no i można bez problemu wprowadzić mnóstwo zmian. Zresztą, Oliwkowicze mają tu odrębny wątek, więc można poczytać. Możesz też spojrzeć do naszej fotogalerii i przeglądnąć zmiany, jakie wprowadziliśmy. Zapraszamy też na budowę, może jak pooglądasz na żywo, to bedziesz mieć jakieś odniesienie :)

witam pytalam sie Was o tynki

po burzliwej dyskusji zdecydowalismy sie jednak na tynki silikonowe

firmy Kabe

nie orientujecie sie ile kosztuje polozenie tynku

domek juz ocieplony teraz pora na tynk

W BARDZO ATRAKCUJNEJ CENIE 1/2 ceny odsprzedam

drzwi wejsciowe debowe nowe

102x208 w kolorze orzech lewostronne naprawde ladne

prosze zerknac na strone producenta drzwi Zawisza

http://www.parmax.pl/Drzwi-Zewnetrzne

sprzedaje tylko dlatego ze kolor mi nie pasuje mam kolor zloty dab

a hurtownia na maksa zawalila

ja mam od roku taki taras

No to nie wiem, czy zawozić - jak już nadarzy się okazja - do Ciebie moją żonę. W tym tygodniu nam kładą płytki, a nie da się ukryć, że to jest dużo tańsze rozwiązanie niż drewno. Potem mi będzie marudziła, że jej się drewno bardziej podoba :roll: Ceny drewna które jej się podobały (taka mozaika jakby), zaczynały się od 200zł/m2.

przywieź, przywieź ;-)

przecież niemożliwe jest mieć u siebie wszystko to co inni :lol:

pewnie jak bym była u Was i napatrzyła sie na to wszystko tak doszlifowane (pedant :p ) to też bym coś chciała innego niż mam obecnie ;-)

pozdrawiam serdecznie całą rodzinkę

Natalio - czy czasem nie masz zmiękczacza, bo to nie to samo co stacja uzdatniania ?

Ja mam zmiękczacz i filtr wstępny kupiony tu:

http://www.czystawoda.pl/Zmiekczacz_automatyczny_Maxflo_C20-168.html

Kosztuje jak widać 1690 zł

Polecam jednak ten:

http://www.czystawoda.pl/Zmiekczacz_automatyczny_Maxflo_LC25-190.html

bo ma większą pojemność wymiany przy tej samej cenie !!!

Mała inwentaryzacja :)

Mamy do sprzedania 5 palet ( 60 sztuk na palecie) bloczków

Weinberger

Klasy 150

Wymiary 25x25x38 P+W

Niestety są "rozpaletowane", gdyż Panowie budowniczy mieli to w poważaniu, że później nam zostaną.

Jeśli ktoś jest chętny, to proszę o informację na PW

Pozdrawiamy

Natalio - czy czasem nie masz zmiękczacza, bo to nie to samo co stacja uzdatniania ?

Ja mam zmiękczacz i filtr wstępny kupiony tu:

http://www.czystawoda.pl/Zmiekczacz_automatyczny_Maxflo_C20-168.html

Kosztuje jak widać 1690 zł

Polecam jednak ten:

http://www.czystawoda.pl/Zmiekczacz_automatyczny_Maxflo_LC25-190.html

bo ma większą pojemność wymiany przy tej samej cenie !!!

to pamiętajcie jeszcze że woda po zmiękczaczu nie jest zbyt zdrowa na dłuższą metę, ma za dużo sodu !

Z tematów innych niż budowlane: nikt nie potrzebuje miejsca w fajnym przedszkolu dla swoich dzieci?

Pytam, bo od początku wrzesnia na ul. Fabrycznej działa nowe niepubliczne przedszkole Bajkowe Nutki, do którego sama przeniosłam 5-letnią córkę.

Od razu mówię, że to jeden z efektów mojej pracy - budynek wybudowany ze środków UE :-) a nie kryptoreklama 8) ) i zależy mi na dobrym funkcjonowaniu tego miejsca, bo będę miała czym się pochwalić w raportach do Instytucji Wdrażającej :-).

Jest czynne od 6,30 chyba do 17,30 jak nie 18-tej. Posiłki są przygotowywane na miejscu w restauracji (4/dziennie). Cena 730zł/mc ( w tym jedzenie ok. 200zł).

Znam panie pracujące w tym przedszkolu -są z poprzedniego przedszkola :-), i dlatego moja córka tam chodzi, bo wiem że są super.

W odróżnieniu od punktów przedszkolnych, których się sporo otwiera we Wrocławiu, tylko przedszkola będą mogły prowadzić od 2012 roku grupy 5-latków - czyli de facto zerówki, bo od tego momentu sześciolatki pójda do 1-szej klasy. Dzieci z punktów przedszkolnych chodzić będą musiały do zerówek w szkołach.

Z tematów innych niż budowlane: nikt nie potrzebuje miejsca w fajnym przedszkolu dla swoich dzieci?

(...)

Ostatnie myślałem na ten temat :) Wprawdzie potrzebować będziemy dopiero za rok (w tym roku mały kończy 2 lata)... Dojeżdżam codziennie do Wrocławia do pracy i w dwie strony schodzi na to prawie 2h. Myślę, że dla dziecka wytrzymać 10h, z czego 2h w aucie, to chyba za dużo... i może trzeba się będzie zdecydować za czymś bliżej... 5 latka jest starsza, więc pewnie masz mniejszy problem :)

[

to pamiętajcie jeszcze że woda po zmiękczaczu nie jest zbyt zdrowa na dłuższą metę, ma za dużo sodu !

Zgadza się - dlatego pies i koty piją surową nalewaną z kranu w garażu, a my mineralną.

Do czajnika też lejesz mineralną?

A ten kot i pies mają wybór? Jeżeli mają dwie miski i piją z określonej, to można by ciągnąć wnioski z tego, z tym że... jak mawia mój przyjaciel pijąc Colę - wszystko co jest niezdrowe ma przynajmniej dobry samk ;)