Megana 17.09.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 ponawiam pytanie moze ktos z was orientuje sie ile mniej wiecej trzeba zaplacic za polozenie tynku pozdrawiam My wstępnie jesteśmy umówieni na 30 zł za m2 ( bez materiału) - tynk zewnętrzny Tynk wewnętrzny 25 zł. Też nie wiem czy to dużo, czy mało, gdyż w różnych regionach inaczej się płaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 17.09.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 ponawiam pytanie moze ktos z was orientuje sie ile mniej wiecej trzeba zaplacic za polozenie tynku pozdrawiam Mi krzykneli 15zł za m2 samej robocizny,nie wiem czy to dużo czy mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 17.09.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 ponawiam pytanie moze ktos z was orientuje sie ile mniej wiecej trzeba zaplacic za polozenie tynku pozdrawiam Mi krzykneli 15zł za m2 samej robocizny,nie wiem czy to dużo czy mało. To chyba bardzo mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 17.09.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 My wstępnie jesteśmy umówieni na 30 zł za m2 ( bez materiału) - tynk zewnętrzny (...) My szukając ekipy do całej elewacji za prace bez styropianu i siatki (aczkolwiek trzeba wyrównać klejem), czyli grunt i tynk, powiedzieli że 2/3 całej robocizny za ocieplenie - w tym przypadku było to trochę poniżej 30zł, a więc bardzo podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 17.09.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 My wstępnie jesteśmy umówieni na 30 zł za m2 ( bez materiału) - tynk zewnętrzny (...) My szukając ekipy do całej elewacji za prace bez styropianu i siatki (aczkolwiek trzeba wyrównać klejem), czyli grunt i tynk, powiedzieli że 2/3 całej robocizny za ocieplenie - w tym przypadku było to trochę poniżej 30zł, a więc bardzo podobnie. Ja bardzo przepraszam trochę na cyganiłam, żle zrozumiałam małżonka z tymi cenami. Więc prostuję ceny: - ocieplenie styropianem 30 zł za m2 - robocizna - tynk zewnętrzny 25 zł m2 - robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 17.09.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Ja bardzo przepraszam trochę na cyganiłam, żle zrozumiałam małżonka z tymi cenami. Więc prostuję ceny: - ocieplenie styropianem 30 zł za m2 - robocizna - tynk zewnętrzny 25 zł m2 - robocizna Czyli razem za ocieplenie+tynk - 55zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 17.09.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Ja bardzo przepraszam trochę na cyganiłam, żle zrozumiałam małżonka z tymi cenami. Więc prostuję ceny: - ocieplenie styropianem 30 zł za m2 - robocizna - tynk zewnętrzny 25 zł m2 - robocizna Czyli razem za ocieplenie+tynk - 55zł? Tak wychodzi, myślę, że to nie tanio i nie drogo Ale mam zaufanie do ekipy, więc mam nadzieję, że tego zaufania nie pogrzebią wraz z robotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 17.09.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 55 to normalna cena 15scie bym sie bala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 17.09.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 My wstępnie jesteśmy umówieni na 30 zł za m2 ( bez materiału) - tynk zewnętrzny (...) My szukając ekipy do całej elewacji za prace bez styropianu i siatki (aczkolwiek trzeba wyrównać klejem), czyli grunt i tynk, powiedzieli że 2/3 całej robocizny za ocieplenie - w tym przypadku było to trochę poniżej 30zł, a więc bardzo podobnie. Ja bardzo przepraszam trochę na cyganiłam, żle zrozumiałam małżonka z tymi cenami. Więc prostuję ceny: - ocieplenie styropianem 30 zł za m2 - robocizna - tynk zewnętrzny 25 zł m2 - robocizna Myślę, że to drogo teraz spokojnie można to zrobić za 35 - 40 zł. Trzeba troszkę poszukać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 17.09.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Jakby kogoś interesowało, to wkleiłem zdjęcia kostek po impregancji polanych olejem Muszę przyznać, że zrobiło na mnie wrażenie zachowanie Remisilu-HE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 17.09.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 dzieki serdecznie za odzew wezme srednia cene teraz tylko zostalo polozenie tynku domek juz ma pierzynke na zime teraz trzeba go troche upiekszyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 17.09.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Ja placilam 70zl za m2 z materialem, bez bylo 38 netto.Ale nie ocieplalam tylko sam tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 17.09.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 styro 30 pln , tynk 10 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 17.09.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 [ to pamiętajcie jeszcze że woda po zmiękczaczu nie jest zbyt zdrowa na dłuższą metę, ma za dużo sodu ! Zgadza się - dlatego pies i koty piją surową nalewaną z kranu w garażu, a my mineralną. Do czajnika też lejesz mineralną? A ten kot i pies mają wybór? Jeżeli mają dwie miski i piją z określonej, to można by ciągnąć wnioski z tego, z tym że... jak mawia mój przyjaciel pijąc Colę - wszystko co jest niezdrowe ma przynajmniej dobry samk Ja czajnika nie używam a żona leje kranówę - muszę jej postawić butlę z surową wodą sprzed zmiękczacza. Zwierzaki mają wybór - w ogródku jest oczko wodne oraz miska i wiaderko z wodą ze studni wierconej i deszczówką - nie wybrzydzaja i piją co maja bliżej Czy Cola ma dobry smak - no cóż kwestia gustu - dla mnie to przesłodzona woda z dodatkiem kwasu ortofosforowego (samo zdrowie - wypłukuje wapń z zębów i rozpuszcza je oraz kości) i benzoesanu - a do tego trochę ekstraktu coli do smaku Przypomina mi to przepis na tanie wino owocowe: wiadro wody, szufla siary i wisienka do smaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 18.09.2009 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Postanowiliśmy wziąć dużego pieska ze schroniska. Mamy już własny dom, niech jakaś biedna psina też go ma. Problem w tym, że piesek którego bierzemy jest dorosły i naprawdę duży, a nasz płot delikatnie mówiąc kiepski. Planowaliśmy na razie taki zostwić, ale przy takim psie sie nie da. Poradźcie gdzie kupić w miarę porządny i nie bardzo drogi płot systemowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 18.09.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Z tematów innych niż budowlane: nikt nie potrzebuje miejsca w fajnym przedszkolu dla swoich dzieci? Pytam, bo od początku wrzesnia na ul. Fabrycznej działa nowe niepubliczne przedszkole Bajkowe Nutki, do którego sama przeniosłam 5-letnią córkę. Od razu mówię, że to jeden z efektów mojej pracy - budynek wybudowany ze środków UE a nie kryptoreklama ) i zależy mi na dobrym funkcjonowaniu tego miejsca, bo będę miała czym się pochwalić w raportach do Instytucji Wdrażającej . Jest czynne od 6,30 chyba do 17,30 jak nie 18-tej. Posiłki są przygotowywane na miejscu w restauracji (4/dziennie). Cena 730zł/mc ( w tym jedzenie ok. 200zł). Znam panie pracujące w tym przedszkolu -są z poprzedniego przedszkola , i dlatego moja córka tam chodzi, bo wiem że są super. W odróżnieniu od punktów przedszkolnych, których się sporo otwiera we Wrocławiu, tylko przedszkola będą mogły prowadzić od 2012 roku grupy 5-latków - czyli de facto zerówki, bo od tego momentu sześciolatki pójda do 1-szej klasy. Dzieci z punktów przedszkolnych chodzić będą musiały do zerówek w szkołach. Ja potrzebuję i to dla 2jki, czyli moich bliźniaków . Nawet z tego co pamiętam rozmawiałem już kiedyś z Bajkowymi Nutkami. Chciałbym, żeby dzieci poszły do przedszkola w przyszłym roku (teraz mają 2,5 roczku) - czy już teraz powinienem zacząć działać? Miejsce mi idealnie pasuje, bo jest 200m z mojej pracy . Pzdr, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 18.09.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Czy naprawdę nikt nie może polecić rzetelnego i normalnego cenowo majstra do położenia płytek klinkierowych na kominach i elewacji? (ok. 60 m2) Potrzebuję na wiosnę, ale teraz muszę już poplanować. Będę wdzięczny za namiary. Pozdrav U mnie elewację okłada aktualnie ekipa Pana Maćka - 512166798, Młody chłopak, ale ja jestem bardzo zadowolony z jego pracy. http://img228.imageshack.us/img228/9049/img5591m.jpg Możecie mnie poratować namiarami na kogoś od ocieplania domu styropianem z własnymi rusztowaniami ?? Północ Wrocławia Pliiiiisssssss !!! Podobnie jak wyżej - u mnie jedna ekipa robiła/robi ocieplenie i elewację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 18.09.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Miejsce mi idealnie pasuje, bo jest 200m z mojej pracy . Pzdr, Adam Imienniku, ja to podobnie, wg mapki na targeo.pl - dokładnie 985 metrów. Aczkolwiek to tylko jedna ulica dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 18.09.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Natalio - czy czasem nie masz zmiękczacza, bo to nie to samo co stacja uzdatniania ? Ja mam zmiękczacz i filtr wstępny kupiony tu: http://www.czystawoda.pl/Zmiekczacz_automatyczny_Maxflo_C20-168.html Kosztuje jak widać 1690 zł Polecam jednak ten: http://www.czystawoda.pl/Zmiekczacz_automatyczny_Maxflo_LC25-190.html bo ma większą pojemność wymiany przy tej samej cenie !!! Czy ten zmiękczacz będzie bez problemu współpracował z piecem Vaillanta kondensacyjnym? Jak później wychodzą miesięczne koszty użytkowania takiego zmiękczacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 18.09.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Z tematów innych niż budowlane: nikt nie potrzebuje miejsca w fajnym przedszkolu dla swoich dzieci? Pytam, bo od początku wrzesnia na ul. Fabrycznej działa nowe niepubliczne przedszkole Bajkowe Nutki, do którego sama przeniosłam 5-letnią córkę. Od razu mówię, że to jeden z efektów mojej pracy - budynek wybudowany ze środków UE a nie kryptoreklama ) i zależy mi na dobrym funkcjonowaniu tego miejsca, bo będę miała czym się pochwalić w raportach do Instytucji Wdrażającej . Jest czynne od 6,30 chyba do 17,30 jak nie 18-tej. Posiłki są przygotowywane na miejscu w restauracji (4/dziennie). Cena 730zł/mc ( w tym jedzenie ok. 200zł). Znam panie pracujące w tym przedszkolu -są z poprzedniego przedszkola , i dlatego moja córka tam chodzi, bo wiem że są super. W odróżnieniu od punktów przedszkolnych, których się sporo otwiera we Wrocławiu, tylko przedszkola będą mogły prowadzić od 2012 roku grupy 5-latków - czyli de facto zerówki, bo od tego momentu sześciolatki pójda do 1-szej klasy. Dzieci z punktów przedszkolnych chodzić będą musiały do zerówek w szkołach. Ja potrzebuję i to dla 2jki, czyli moich bliźniaków . Nawet z tego co pamiętam rozmawiałem już kiedyś z Bajkowymi Nutkami. Chciałbym, żeby dzieci poszły do przedszkola w przyszłym roku (teraz mają 2,5 roczku) - czy już teraz powinienem zacząć działać? Miejsce mi idealnie pasuje, bo jest 200m z mojej pracy . Pzdr, Adam o rany, moja firma od lipca mieści również w tych okolicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts