ellaj 24.09.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 teraz jeszcze ma fajnych dachowców antenowców (Kocot) jak cos to pytać XX, jakich dachowcow antenowcow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 24.09.2009 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 teraz jeszcze ma fajnych dachowców antenowców (Kocot) jak cos to pytać XX, jakich dachowcow antenowcow? Jak domniemuję - chodzi o instalacje RTV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 24.09.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 dokladnie rtv sat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 24.09.2009 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 hej, mam do Was pytanie - zdecydowalismy na wentylacje mechaniczna z rekuperatorem i wzwiazku z tym chcemy zrezygnowac z komina w ktorym mialyby byc kanaly wentylacji grawitacyjnej i wywiewek dachowych, czy ktos z Was juz cos takiego robil i wie jak wyglada sprawa odbioru w urzedzie? Przepisy nie mowia o tym jednoznacznie wiec podejrzewam ze kazdy urzad moze to zinterpretowac po swojemu. Ma ktos juz jakie doswiadczenia w tym temacie? pozdrawiam Nie ma kłopotu, odpowiednią zmianę wprowadza kierownik w dzienniku budowy. A na koniec i tak musisz wołać kominiarza na odbiór i robi on normalny odbiór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 24.09.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Bardzo proszę o namiary na sprawdzonego hydraulika. Jeszcze nie doszłam do tego etapu, ale z moich notatek robionych po lekturze FM (przy czym przepraszam forumowiczów, ale nie pamiętam kogo cytuję): "no skończył u mnie hydraulik i mogę go z czystym sumieniem polecić.Facet naprawdę zna się na rzeczy i ma dużo fajnych pomysłów. Pan Jacek 667-677-624. Sam zamawiał materiał przywoził i jeszcze faktury na nas brał. " "hydraulik Polecam naszego instalatora Marcin Ostrowski tel. 691662120. Niedawno u nas skończył. Powołaj się na Jolę z Radwanic." "... u Nas robił Pan Krzysztof Starula - 501-017-582 robi dobrze i sensownie wycenia - jak na razie nie można narzekać. Robił całą hydraulikę i podłogówkę. Trzeba sie z nim spotkac pogadać i ustalić wszystko - wówczas podejmiecie decyzję." "polecam ADAR Adam Dudek z Jelcza Laskowic" To by było na tyle A sprawdzaliście Adama? 602253166 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 24.09.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Słuchajcie, robię ranking podbitki - ile kto zapłacił? bo cosik mi tu nie pasuje. 60pln za roboziznę i 25 za materiał to chyba dużo.Rzućcie swoje wyceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 24.09.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Słuchajcie, robię ranking podbitki - ile kto zapłacił? bo cosik mi tu nie pasuje. 60pln za roboziznę i 25 za materiał to chyba dużo. Rzućcie swoje wyceny. Nasi za robociznę chcą 50 zł za mb i materiał 20-25 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 24.09.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Słuchajcie, robię ranking podbitki - ile kto zapłacił? bo cosik mi tu nie pasuje. 60pln za roboziznę i 25 za materiał to chyba dużo. Rzućcie swoje wyceny. Nasi za robociznę chcą 50 zł za mb i materiał 20-25 zł No to wyższa norma. Słyszałem o szcześciarzach co płacili 40 i 20. No moi rzucili hasło 60 i 25 więc im podziekowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montom 24.09.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 I znowu po prośbie się pojawiam. Ktoś będzie wiedział gdzie kupię krawężniki o wyskości inne niż 30 cm? Przydałyby mi się takie około 40 cm...Z góry dzięki za informacje:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 25.09.2009 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 A sprawdzaliście Adama? 602253166 A pewnie, Adama! Zapomniałam o nim. Może dlatego, że się dogadaliśmy i będzie u nas robił w przyszłym tygodniu hydraulikę i nie ma lewara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 25.09.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Bardzo proszę o namiary na sprawdzonego hydraulika. Jeszcze nie doszłam do tego etapu, ale z moich notatek robionych po lekturze FM (przy czym przepraszam forumowiczów, ale nie pamiętam kogo cytuję): "no skończył u mnie hydraulik i mogę go z czystym sumieniem polecić.Facet naprawdę zna się na rzeczy i ma dużo fajnych pomysłów. Pan Jacek 667-677-624. Sam zamawiał materiał przywoził i jeszcze faktury na nas brał. " "hydraulik Polecam naszego instalatora Marcin Ostrowski tel. 691662120. Niedawno u nas skończył. Powołaj się na Jolę z Radwanic." "... u Nas robił Pan Krzysztof Starula - 501-017-582 robi dobrze i sensownie wycenia - jak na razie nie można narzekać. Robił całą hydraulikę i podłogówkę. Trzeba sie z nim spotkac pogadać i ustalić wszystko - wówczas podejmiecie decyzję." "polecam ADAR Adam Dudek z Jelcza Laskowic" To by było na tyle A sprawdzaliście Adama? 602253166 Witam Dla mnie ostatnio robił Pan Piotr Roll nr 888078236 jest z Namysłowa ma długie terminy, ale można zawsze spróbować zapytać. Dobry, solidny i zawsze pod telefonem. Jak instalator bierze dla Was materiał albo piec proście o fakturę koniecznie, bo czasem w pierwszym etapie zapomina się o tym i o wypełnieniu gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 25.09.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 A sprawdzaliście Adama? 602253166 A pewnie, Adama! Zapomniałam o nim. Może dlatego, że się dogadaliśmy i będzie u nas robił w przyszłym tygodniu hydraulikę i nie ma lewara HIHIHI ostro;) !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 25.09.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 cos poszla podbitka w gore w takim razie (robocizna).ja placilam w tym roku 25zł za robote za m2 i tylezsamo za materiał.na gotowo oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 25.09.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 cos poszla podbitka w gore w takim razie (robocizna).ja placilam w tym roku 25zł za robote za m2 i tylezsamo za materiał. na gotowo oczywiscie No wiem i niestety nie skorzysatm z Twojego źródła - jest zajęta na długi czas. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 25.09.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 bardzo dziękuje za długą listę hydraulików od jutra zabieram się za dzwonienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 26.09.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Gdzie kupić kotwy do murłaty długość 46cm fi 16 u-kształtne?Oczywiście w umiarkowanej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 26.09.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Gdzie kupić kotwy do murłaty długość 46cm fi 16 u-kształtne? Oczywiście w umiarkowanej cenie. Kup pręt gwintowany ok fi16 (czyli M16) i zagnij sobie pamiętaj aby na czas betonowania wieńca zabezpieczyć gwint, np taśmą klejącą, po co późnej czyścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 26.09.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Gdzie kupić kotwy do murłaty długość 46cm fi 16 u-kształtne? Oczywiście w umiarkowanej cenie. Kup pręt gwintowany ok fi16 (czyli M16) i zagnij sobie pamiętaj aby na czas betonowania wieńca zabezpieczyć gwint, np taśmą klejącą, po co późnej czyścić Pręty gwintowane są zwykle ze stali węglowej i nie dają się giąć, bo pękają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 26.09.2009 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Kasia podrzuć proszę namiar na tego taniego "podbitkowca". Ja mogę, a nawet muszę poczekać, to może uda się jakoś zgrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 26.09.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 hej, mam do Was pytanie - zdecydowalismy na wentylacje mechaniczna z rekuperatorem i wzwiazku z tym chcemy zrezygnowac z komina w ktorym mialyby byc kanaly wentylacji grawitacyjnej i wywiewek dachowych, czy ktos z Was juz cos takiego robil i wie jak wyglada sprawa odbioru w urzedzie? Przepisy nie mowia o tym jednoznacznie wiec podejrzewam ze kazdy urzad moze to zinterpretowac po swojemu. Ma ktos juz jakie doswiadczenia w tym temacie? pozdrawiam Nie wiem po co kominy went jak będzie wentylacja mechaniczna. Grawitacyjna jest potrzebna tylko w pomieszczeniu gdzie jest piec gazowy. Pierwszy kominiarz z którym się kontaktowaliśmy kazał poza wentylacyjną zrobić jeszcze tzw "zetkę" (dziury w ścianie z wewnątrz do zewnątrz, ale tak żeby nie było wprost na przelot) a drugi powiedział że to bzdura i zamurowaliśmy. Odbiór bez problemu. Najlepiej zadzwonić do Floriana i zapytać jak ma być. U nas wentylacja mechaniczna, nie mamy kominów went poza tym w kotłowni. Są przepisy więc urzędy nie mogą po swojemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts