Evora 30.09.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Witam, poratujcie jakimś dobrym kontaktem w rozsądnej cenie na kafelkarza, który kładzie gres ... Kupiłam do dolnej, małej łazienki płytki gresowe, te same na podłogę i ściany i mój kafelkarz, który układa płytki w górnej łazience i w holu powiedział, że nie ma narzędzi do gresu, który jest twardy i tego mi nie położy ... a płytki kupione czas leci ... Dostałam od znajomej jakiś podobno "super" kontakt, ale nogi mi podcięło jak facet zawołał 4500 za ułożenie płytek, szlifowanie rantów, biały montaż i izolację - tyle mnie nie kosztowały płytki i cała armatura do łazienki - czy to naprawdę tyle kosztuje??? całe szczęście, że w górnej dużej łazience mam zwykłe płytki, bo poszłabym z torbami .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 30.09.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Dostałam od znajomej jakiś podobno "super" kontakt, ale nogi mi podcięło jak facet zawołał 4500 za ułożenie płytek, szlifowanie rantów, biały montaż i izolację - tyle mnie nie kosztowały płytki i cała armatura do łazienki - czy to naprawdę tyle kosztuje??? Dwie łazienki i 40m2 gresu poza nimi, kosztowały mnie 18 tys. Goście w 3-5 osób pracowali nie obijając się przez ponad 3 tygodnie. Zrobili to solidnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 30.09.2009 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Smoku - zapraszam z tą piłą do mnie. Właśnie przytargaliśmy dziś dębinę. . z nieskrywaną , a beczułka Jaśka jest ? Polecam Husqvarna lekka i dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 30.09.2009 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Smoku - zapraszam z tą piłą do mnie. Właśnie przytargaliśmy dziś dębinę. . z nieskrywaną , a beczułka Jaśka jest ? Polecam Husqvarna lekka i dobra Coś rzadko bywasz na forum. Dębina już porżnięta i porąbana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 30.09.2009 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Wszak PROLETARIAT też musi odpocząć , niestety dopiero we wrześniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 01.10.2009 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Wszak PROLETARIAT też musi odpocząć , niestety dopiero we wrześniu - Kowalski - lubicie spocone baby i ciepłe piwo? - Nie - No to na wczasy pojedziecie w listopadzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batafuko 01.10.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Frankai, dlaczego na schody wejściowe wybrałeś Korziliusa, a nie przykładowo Paradyża? Dowiedziałem się, że Korzilius i tak jest produkowany przez Tubądzin i na dodatek droższy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 01.10.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Frankai, dlaczego na schody wejściowe wybrałeś Korziliusa, a nie przykładowo Paradyża? Dowiedziałem się, że Korzilius i tak jest produkowany przez Tubądzin i na dodatek droższy. Dlatego, że pasuje idealnie do mojego klinkieru (Roben NF-17). Tak na marginesie - nie wiem czy Paradyż ma "szenkle". Zwykłe płytki stopnicowe z noskiem nam się nie podobają. Od poniedziałku robią kładą mi je na raty, bo we wtorek i dzisiaj padało. Póki co wydaje mi się, że będzie fajnie wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 01.10.2009 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Droga Grupo! Może ktoś chciałby wziąć do siebie młodego, biednego psa ze schroniska? Piesek ma dopiero dwa lata i mimo to chcą go tam uśpić. To wspaniały pies strużujący, ale nie ma na niego chetnych, bo jest duży, nadajacy sie do domu z ogrodem, i nie jest to piesek maskotka, łagodny jak baranek. Potrzebuje odpowiedzialnego pana o silnym charakterze. Zresztą tu jest wątek na temat pieska i jego fotki. Sami zobaczcie jakie to piękne zwierze. http://www.dogomania.pl/forum/f1155/zabija-mnie-bez-pomocy-typ-moskiewski-strozujacy-konieczna-pomoc-144669/ Wiem, że jest na forum specjalny dział poświęcony zwierzakom. Tam też to wkleję, ale psiak jest z Wrocławia i może łatwiej w ten sposób informacja dotrze do potencjalnego nowego pana. Niestety sama go wziąć nie mogę, bo mamy już dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trawka 01.10.2009 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Witam,czy wiecie może ile kosztuje podłączenie wody do domu?mamy ok 60 m do zrobienia gm.długołeka.Zastanawiam się czy kwota za przyłącze mnie nie zabije Prjekt na przyłącze właśnie się robi. Będę wdzięczna za jakieś przybliżone kwoty Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 01.10.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Witam,czy wiecie może ile kosztuje podłączenie wody do domu?mamy ok 60 m do zrobienia gm.długołeka.Zastanawiam się czy kwota za przyłącze mnie nie zabije Prjekt na przyłącze właśnie się robi. Będę wdzięczna za jakieś przybliżone kwoty Pozdrawiam Zadzwoń do Pana Galińskiego Marka z Oleśnicy, który nam robił przyłącze i zapytaj - tel. 601746608 Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trawka 01.10.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 A ile wy płaciliście i ile metrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 01.10.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 A ile wy płaciliście i ile metrów? Trawka, cena zależy od tego, z jakiego materiału jest wykonany rurociąg PCV, czy PE. Jaki teren, gdzie trzeba się przekopać i pod czym ( np droga). Minimalna cena, to 3500 za przyłączenie wody - 60 m. Zadzwoń do Pana i wszystko Ci powie. Nie jest drogi i ma rozsądne ceny, a na dodatek solidna firm z niego . Polecam. My zapłaciliśmy za wpięcie 900 zł, ale sami wkopaliśmy sobie rurę. Cena promocyjna z uwagi na to, że wykonawca robił cały wodociąg i przyłącza. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trawka 01.10.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Wielkie dzięki za odpowiedz Poprostu ostatnio spędza mi to sen z powiek-jeszcze się zastanawialiśmy czy sami możemy zrobić cały przekop z rurą a przyjedzie tylko firma aby podpiąć to do budynku? U Was tak to właśnie wyglądało?CZy teraz od A do Z trzeba to zlecić firmie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 01.10.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Wielkie dzięki za odpowiedz Poprostu ostatnio spędza mi to sen z powiek-jeszcze się zastanawialiśmy czy sami możemy zrobić cały przekop z rurą a przyjedzie tylko firma aby podpiąć to do budynku? U Was tak to właśnie wyglądało?CZy teraz od A do Z trzeba to zlecić firmie? Myślę, że możecie sami sobie wkopać, ale nie zapomnijcie o geodecie. Musi zrobić inwentaryzacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 01.10.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Witam,czy wiecie może ile kosztuje podłączenie wody do domu?mamy ok 60 m do zrobienia gm.długołeka.Zastanawiam się czy kwota za przyłącze mnie nie zabije Prjekt na przyłącze właśnie się robi. Będę wdzięczna za jakieś przybliżone kwoty Pozdrawiam Unikaj jak ognia Pana Andrzeja Gaca, który grasuje w Twoich okolicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 01.10.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 pytanko mam do tych co już mieszkają w swoich nowych ścianach. Zrobiło się za oknami chłodniej więc i sezon grzewczy się rozpoczął. Na sterowniku pokojowym ustawione ładne 22 stopnie, ale jakoś kurcze chłodnawo po rękach i nogach. Czy to normalne? Czy mieszkania po prostu są cieplejsze i trzeba się przywzyczaić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trawka 01.10.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 lakusz a możesz powiedzieć czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 02.10.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Trociu, dla nas sezon grzewczy się jeszcze nie rozpoczął i mam nadzieję, że jeszcze trochę czasu minie zanim trzeba będzie odpalić ogrzewanie. Na razie jest w domu ciepło i nie odczuwamy takiej potrzeby. Zresztą od jutra ocieplenie, a w poniedziałek ma byc nawet 22 stopnie na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 02.10.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Ostatnio na forum ustalono , że średnia cena za ułożenie 1m2 kostki granitowej to około 60zł. Mam zatem pytanie, co lepiej wybrać i co wyjdzie mnie TANIEJ: Opcja 1. 60zł robocizny i materiał załatwiać samemu, Opcja 2. 160zł za robociznę i materiał (kliniec jako podkład, później miał granitowy, kostka granitowa zwykła czyli ta za 250zł/1t) i nic mnie nie interesuje? Może ktoś z Was przerabiał ostatnio temat? Pzdr, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts