anjamen 08.10.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Grupo poratuj namiarami na brukarzy do kostko betonowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 08.10.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 pozdrawia grupę wraz z małym Maćkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 08.10.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 pozdrawia grupę wraz z małym Maćkiem Witamy nowego forumowicza i życzymy dużo zdrowia Jemu i Mamusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 08.10.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 pozdrawia grupę wraz z małym Maćkiem Witamy nowego forumowicza i życzymy dużo zdrowia Jemu i Mamusi pięknie dziękujemy dziś kończymy CAŁE 2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 08.10.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 pozdrawia grupę wraz z małym Maćkiem Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 08.10.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Ivonesca - duuuużo zdrówka dla Maciusia a dla Ciebie spokojnych nocy możecie powiedzieć ile obecnie kosztuje położenie płytek, ostał mi się jeszcze garaż, i chcemy przed zimą go wykończyć .... a może jakieś atrakcyjne namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 08.10.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 pozdrawia grupę wraz z małym Maćkiem gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianekK 08.10.2009 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Przestrzegam przed firmą która robi wylewki: JAR-BUD z jelcz Laskowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 08.10.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 pozdrawia grupę wraz z małym Maćkiem Witamy nowego forumowicza i życzymy dużo zdrowia Jemu i Mamusi pięknie dziękujemy dziś kończymy CAŁE 2 tygodnie Oj powiększa się grupa o przystojniaczków Dużo zdrowia życzymy mamusi i synkowi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 08.10.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 pozdrawia grupę wraz z małym Maćkiem Brawo, Gratulacje, Fanfary i Wodotryski Z całego serca wszystkiego NAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 08.10.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 pozdrawia grupę wraz z małym Maćkiem Witamy nowego forumowicza i życzymy dużo zdrowia Jemu i Mamusi pięknie dziękujemy dziś kończymy CAŁE 2 tygodnie Oj powiększa się grupa o przystojniaczków Dużo zdrowia życzymy mamusi i synkowi :) No ja tez życzę samych dobrych chwil w życiu...wychowaj go na twardego "kolesia", żeby dał sobie radę z dziewczynami, które w tych czasach nie są "miętkimi kwiatkami" ...moja tym bardziej nie będzie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 08.10.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Ivonesco, dolaczam sie do zyczen.Wszystkiego najlepszego dla Ciebie i synusia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 09.10.2009 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 powiedzcie proszę czy cena za położenie płytek w garażu 40 pln za m2 to dużo, czy norma ??? wylewki ocenione jako dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 09.10.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Oba przypadki powodują wyłączenie zasilania w całym domu gdy nastąpi nieprawidłowe zdarzenie w instalacji (podłączonych odbiorników) Lepsze rozwiązanie to zabezpieczenie każdej fazy osobno. Wtedy nieprawidłowe zdarzenie wyłączy tylko jedną fazę w domu, (zostają dwie, mamy w części oświetlenie i gniazda. Jeszcze lepsze to zabezpieczenie każdej fazy osobno i wybranych obwodów osobno (np lodówki) Nawet nieprawidłowe zdarzenie nie wyłączy nam lodówki podczas nieobecności. Extremum to zabezpieczanie każdego obwodu "różnicówką" (mnoży niepotrzebnie koszty) Pytanie, jak zabiezpieczysz "na cały dom" każdą fazę osobno ? Jak zastosujesz 3 x RP 2N to po podłączeniu urządzenia 3fazowego będzie wywalać, bo (tak w skrócie) przez N nie płynie prąd ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 09.10.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 pozdrawia grupę wraz z małym Maćkiem GRATULACJE !!! Dużo zdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 09.10.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 pojęcia "lepsze rozwiązanie" użyłem subiektywnie. Stosowanie wielu "różnicówek" naraża nas na straty energii spowodowane upływnością urządzeń podłączonych. Upływność to ufekt prądu płynącego do ziemi zamiast do urządzenia na skutek zazwyczaj wilgotności. "różnicówka" jakie stosujemy w domowych instalacjach ma ustawiony próg zadziałania na 30 mA. Tym samym godzimy się na to, że na skutek nieprawidłowego działania odbiorników stracimy nie więcej niż ok. 6 pln/miesiąc Możesz przybliżyć problem "strat" przy użyciu różnicówki? Czy te straty nie występują przy ich braku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 09.10.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Jeżeli chodzi o piorunochron, to słyszałem teorie - i się z nimi zgadzam - że czasem lepiej nie robić. Po pierwszym uderzeniu i tak z niego niewiele zostaje. "Przybliżenie" ziemi do chmur może spowodować, że właśnie dlatego piorun w to miejsce uderzy. Trzeba o niego dbać, bo w przypadku uderzenia pioruna w instalację odgromową, która ma przerwy, może spowodować większe straty. Najlepiej jeżeli w pobliżu jest coś wyższego - wyższy budynek, drzewa, linia energetyczna, itp. tu w pełni popieram Kolegę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagoda13 09.10.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Hej jest dużo szkółek drzewek i krzewów koł ale moglibyście poradzić w której nie poszłabym z torbami może być namiar na priwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 09.10.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Ivonesca, dużo zdrówka dla Ciebie u Synusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 09.10.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Hej jest dużo szkółek drzewek i krzewów koł ale moglibyście poradzić w której nie poszłabym z torbami może być namiar na priwa witaj najpierw podam namiar na szkółkę gdzie na pewno ! można pójść z torbami, ale warto tam zajrzeć , mają sporo "rarytasików " ja jestem miłośniczką iglaków i ja dostałam tam oczopląsu ok.300 odmian sosny 200 świerków 150 jodły http://www.multiflora.com.pl/index.html szkółka znajduje się na Buforowej , i przy drodze z Żórawiny do Domasławia, ja byłam w tej drugiej , przed wizytą dobrze się umówić telefonicznie spore zakupy zrobiłam też ostatnio w szkółce w Iwinach ceny ok. a pan dał jeszcze spore rabaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts