Frankai 19.10.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 płytę wybrałam Mastercook ale pamiętajcie wybierajcie Mastercook Favore nie sam Mastercook,to są dwie różne firmy,dwa różne światy Czy analizowałaś temat dogłębnie czy wybrałaś na podstawie jakiejś rekomendacji? Czy są dobrzy zarówno jeżeli chodzi o zwykłe elektryczne czy indukcyjne też? EDIT: jak rozróżnić te Favore? Ceneo ich nie pokazuje. EDIT2: A może Fagor? Na stronie Mastercook jest druga marka - Fagor. EDIT3: Wg Ceneo Fagor jest znacznie droższy niż Mastercool. Indukcyjne Mastercook kosztują do 2500, a Fagor wtedy się zaczynają. Wg Allegro nie ma czegoś takiego jako Favore, a kombinacje Mastercook-Fagor i owszem c.b.d.u. Po przeczytaniu recenzji płyt indukcyjnych widzę, że nie o wszystkich ich wadach i zaletach byłem do końca świadom. Po pierwsze - wiedziałem o braku nagrzewania, ale nie pomyślałem o tym, że przydaje się, żeby wytrzeć płytę zanim coś się na dobre przylepi, a poza tym - na indukcyjnej samo jedzenie się nie przysmaży. Zresztą niższa temperatura płyty (nagrzewa się od garnka), temu też zapobiega. Po drugie - sterowanie sensoryczne wskazane. Nie trzeba wyłączać. Po trzecie - sterowanie na płycie może ograniczać iwielkość garnka, a zwłaszcza patelni - potrafią zakryć sterowanie. Po czwarte - każde pole powinno mieć własny timer. To tak na początek. A już myślałem, że wybór będzie prosty, bo cudów w płycie nie ma. Oj są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 20.10.2009 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Jak myślicie, ile czasu powinno upłynąć od zrobienia wylewek na parterze do startu z ociepleniem poddasza?? Czy po dwóch tygodniach można już układać wełnę?? Odnośnie Siemenso-Boscha... Również posiadam pralkę i zmywarkę od prawie 7 lat i nigdy nie robiły żadnych fochów(a przy pięcioosobowej rodzince nieźle dostaja w dupę)... Złego słowa o tych firmach nie mogę powiedzieć. W niedzielę testowałam buczenie na indukcji Siemensa u znajomych. Mile sie rozczarowałam, bo buczenie jest całkiem znośne i tylko delikatesów może doprowadzać do szału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 20.10.2009 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 piszecie o poziomie hałasu okapu, to z własnego doświadczenia powiem, że okap to pikuś, u mnie prawdziwy koszmar to zwykły czajnik jak jeszcze kiedyś był z tworzywa nie przeszkaszał, ale odkąd jest z nierdzewki to albo kawka albo telewizja, razem się nie da no chyba, że mam szczęście do hałasujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evora 20.10.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Poradźcie proszę gdzie mogę kupić jakieś fajne, w miarę rozsądnej cenie panele ... jakoś nic mi się nie podoba będziemy mieć schody - biały jesion i do tego coś próbuję dobrać, więc raczej jasne. Byłam w Komforcie, na Bielanach wszędzie i w Domarze ... i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 20.10.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 dzien dobry Natalia u mnie tez zaczeli dzis klasc kostke - w koncu nie bede po blocie brnela, mam dosyc wozenia buow zmiennych w aucie co do sprzetow, to mam lodowke i zamrazarke i winiarke liebherra - POLECAM swietny sprzet i warto dac troche wiecej, w komorach biofresh owoce sery warzywa sa 2 tygodnie swieze. piekarnik z mikrowela siemensa, zmywarke mam boscha - tez nie narzekam, ekspres jury -swietna kawke robi okap mam kuppersbuscha - glosny jak cholera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.10.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 piszecie o poziomie hałasu okapu, to z własnego doświadczenia powiem, że okap to pikuś, u mnie prawdziwy koszmar to zwykły czajnik jak jeszcze kiedyś był z tworzywa nie przeszkaszał, ale odkąd jest z nierdzewki to albo kawka albo telewizja, razem się nie da no chyba, że mam szczęście do hałasujących Zależy o jakiej wydajności okapu mówimy. Okap ma wymienić 6-8 razy powietrze w pomieszczeniu. Biorąc pod uwagę kuchnię, jadalnię, salon, hall na parterze i piętrze, będzie tego z około 180m3 czyli musiałbym mieć smoka 1100-1500m3/h !!! Nie ma siły - to musi wyć. A kawka... Kawka z ekspresu Zresztą czajnik pracuje 5 minut, a okap znacznie dłużej. Jak komuś bardzo w danym momencie przeszkadza, to można też użyć płyty czy mikrofali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 20.10.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Czy możecie podać namiary na sprawdzonego dostawcę drzewa kominkowego? Nie ma raczej takich Kominkarz mi powiedział, że: - nikt nie będzie sezonował drewna, bo się nie opłaci. Każde drewno u handlarzy jest tegoroczne - chcąc dostać to za co się płaci - brać od leśniczego. Nie ma jak samemu pomachać siekierką Piłą też fajnie, ale jak się nie ma sprzętu, to trzeba nająć pilarza. Ja mam gościa za "grosze". Dokładnie tak jak pisze Frankai. Dodam, że najlepiej kupować zimą - wczesną wiosną, drewno z jesienno zimowej wycinki. Wtedy drzewa nie mają już soków i prędzej się to sezonuje. A różnica jak się pali takim dobrym drewienkiem jest ogromna. Widzę to w tej chwili. Palę drzewem kupionym w zeszłym roku, a w ubiegłych latach to wiadomo, na ostatnią chwilę coś sie załatwiało. I nie ma porównania. Kaloryczność, rozpalanie i nawet rąbanie tego - dużo lepiej. rąbanie sezonowanego drewna, szczególnie dębu to faktycznie nie ma porównania tyle tylko że łatwiej rąbie się mokre, hehehe... Więc trzeba kupić, po rąbać, tak na pół lub na ćwiartki i wtedy suszyć! No, no. Skrót myślowy / bezmyślowy mi się zrobił. Chodziło mi o to, że drzewo od leśniczego miałem w fajnych kawałeczkach, tak na raz siekierką, a część w metrowych odcinkach pokroiłem pod swój kominek. A to co wcześniej z różnych składów kupowałem to albo sękate, albo pod kątem ucięte, więc ni jak to postawić co by równo uderzyć itd... Ale fakt, że rąbać lepiej mokre. Choć takie pniaczki po 30 cm to mi bez różnicy W każdym razie sprawdza się powiedzenie górali, że drewno dwa razy grzeje: raz jak je rąbiesz i drugi jak nim palisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.10.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 No, no. Skrót myślowy / bezmyślowy mi się zrobił. Chodziło mi o to, że drzewo od leśniczego miałem w fajnych kawałeczkach, tak na raz siekierką, a część w metrowych odcinkach pokroiłem pod swój kominek. A to co wcześniej z różnych składów kupowałem to albo sękate, albo pod kątem ucięte, więc ni jak to postawić co by równo uderzyć itd... Ale fakt, że rąbać lepiej mokre. Choć takie pniaczki po 30 cm to mi bez różnicy W każdym razie sprawdza się powiedzenie górali, że drewno dwa razy grzeje: raz jak je rąbiesz i drugi jak nim palisz. Optymalnie byłoby mieć po 50cm. Tyle tylko że z lasu bierze się zwykle 1.2m i trzeba jednak na 3 razy. O właśnie - jak się samemu tnie, to warto te sękacze ciąć na 4 razy - łatwiej się porąbie. To pierwsze grzenie to mniejsza, ale parę kalorii się straci, a w dodatku jaka frajda!!! Łup i pniaczek na pół. Łup i pół. Łup i pół... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 20.10.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 tak,masz rację Frankai chodziło mi o Fagora,ostatnio dużo siedzę na Favorze,poszukując ekip od wykończeń i stąd moja pomyłka,jak kupowałam sprzęt to jeszcze byli pod Mastercook,mają droższe płyty ale warto dołożyć,głównie wysyłają na eksport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 20.10.2009 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 witajcie, mam na cito 2 pytania: - gdzie kupić żeliwne lub metalowe pokrywy do studzienek ( nie plastikowe) - jak można w miarę dokładnie policzyć ilość mkw dojazdu ( jest koło, zakola, zakręty)???? W projekcie miałam 360mkw, zrezygnowałam z chodników 1.5 m szerokości. Ekipa jednak szacuje mi podjazd na 450mkw Frankai - okap Teka głośno chodzi na wszystkich biegach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.10.2009 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 witajcie, mam na cito 2 pytania: - gdzie kupić żeliwne lub metalowe pokrywy do studzienek ( nie plastikowe) - jak można w miarę dokładnie policzyć ilość mkw dojazdu ( jest koło, zakola, zakręty)???? W projekcie miałam 360mkw, zrezygnowałam z chodników 1.5 m szerokości. Ekipa jednak szacuje mi podjazd na 450mkw Frankai - okap Teka głośno chodzi na wszystkich biegach. W Ostrowie Wlkp. na skrzyżowaniu Bema z Lotnicją Miara, odkurzyć wzorki matematyczne i Excel Dzięki. Wybraliśmy Ciarko. Czy słyszeliście o firmie Alvenus? Chcemy zlew dwukomorowy z ociekaczem, w fakturze "len". Oni mają bardzo ładne Pixel i Elegante. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 20.10.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Ellaj, ja zdecydowanie polecam Boscha. Zmywara działa mi bezawaryjnie już 10 lat. Pralka tak samo. Jolu - ale nie doczytałaś chyba co pisałem. Gość w 2008 instalował kupę sprzętu Boscha. Nie strzelałby chyba sobie samobója Po prostu Bosch się zepsuł. To w jaki sposób działa serwis o czymś świadczy. Ty masz 10-letniego i dlatego jest dobry. Pewnie Ci jeszcze długo posłuży. Jakiś rok temu grzebałem w sieci w poszukiwaniu informacji o młotach udarowych. Dokładnie to samo jest ze sprzętem mechanicznym Boscha - "zielony" to chińszczyzna w najgorszym wydaniu. "Niebieskiego" (profesjonalny), nie zdążyli jeszcze zepsuć. Mówiąc szczerze, też spotkałam się z opinią że 10 lat temu robili lepszy sprzęt. Ale nie przejmuję tym się bo moja nowa lodówka i pralka Bosch maja 5 letnie gwarancje. Na razie sprawują się super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwa216 20.10.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Droga Grupo gdzie we Wrocławiu mogę zamowic meble kuchenne. Zupełnie nie mam pojecia gdzie je zamówic. Może mozecie polecic mi dobrą firmę,zakład?Będę bardzo wdzięczna.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 20.10.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Anjamen polecala jakis czas temu na forum daszczyk.plJa tez bede u nich zamawiala meble kuchenne. Jestem umowiona na poczatek listopada na pomiar i projekt. Siedzibe maja w Ostrzeszowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 21.10.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Anjamen polecala jakis czas temu na forum daszczyk.pl Ja tez bede u nich zamawiala meble kuchenne. Jestem umowiona na poczatek listopada na pomiar i projekt. Siedzibe maja w Ostrzeszowie. tak, tak dalej polecam, bo jestem baaardzo zadowolona ze swojej kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwa216 21.10.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 A czy moglabym prosić o zdjęcia Twojej kuchni (a może są w dzienniku a ja nie sprawddzałam), byłabym bardzo wdzięczna za zdjęcia. A z czego masz zrobioną kuchnię? A jak ci ja montowali to bylo wszystko ok i wogole?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 21.10.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 sa w dzienniku, wszystko bylo ok. robili mi tez stol i szafke do lazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 21.10.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 witajcie, mam na cito 2 pytania: - gdzie kupić żeliwne lub metalowe pokrywy do studzienek ( nie plastikowe) Np w firmie MBW w Domasławiu – Domasław, ul. Wrocławska 14, tel. 071 3118940 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 21.10.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 witajcie, mam na cito 2 pytania: - gdzie kupić żeliwne lub metalowe pokrywy do studzienek ( nie plastikowe) AKA na Jerzmanowskiej 15 , tel 071 357 05 31- widziałam tam żeliwne pokrywy o róznych średnicach. Zadzwoń, dopytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 21.10.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 - gdzie kupić żeliwne lub metalowe pokrywy do studzienek ( nie plastikowe) W Ostrowie Wlkp. na skrzyżowaniu Bema z Lotniczą Aha - szukaj u siebie hurtowni z materiałami kanalizacyjnymi - wielkie rury, betonowe kręgi, zwoje grubych karbowanych rur i tym podobne klimaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts