Rafałsz 24.10.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Witam, Proszę Was o namiary na sprawdzonych ludzi od ogrodzeń w okolicach Wrocławia a dokładniej Długołęki Chciałbym wylać murek pod ogrodzenie z przodu bydynku. Macie kogś sprawdzonego? Ogrodzenie docelowo ma być klienkier i kute. Mogę prosić o Waszą pomoc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 24.10.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Ja mam garażową Horrmann i dodatkowo kupiłem układ przekaźnika za 250 zł dzięki czemu steruję Faac-em pilotami Horrmanna, a odbiornik i pilot Faac przyda mi się do np. otwierania domofonu Za co te +830 - czyżby montaż ??? Co do wnęk to przy tym typie napędu inaczej nie da rady - musiałbyś raczej kupić inny model tzn. z ramieniem łamanym np. taki: http://www.allegro.pl/item775999695_naped_life_armor_szerokie_slupki_faac_came_nice.html 250zł za integrator? Sporo. Integrator Somfy do 2-skrzydłowego Avidsena to 150zł. 830zł za napęd FAAC do segmentowej (żeby uniknąć kosztu integratora) 1950? Żartujesz. Za tą kasę mogę mieć obydwa napędy. Somfy za 1400-1600 da sobie radę. Ten Avidsen także. Jedna ma 18cm a drugi 19cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 25.10.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Rafałsz - poszło na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 25.10.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 250zł za integrator? Sporo. Integrator Somfy do 2-skrzydłowego Avidsena to 150zł. 830zł za napęd FAAC do segmentowej (żeby uniknąć kosztu integratora) 1950? Żartujesz. Za tą kasę mogę mieć obydwa napędy. Somfy za 1400-1600 da sobie radę. Ten Avidsen także. Jedna ma 18cm a drugi 19cm. Z opinii na forach wynika, że najlepszy napęd do bramy garażowej to Horrmann, a do wjazdowej Faac dla tego założyłem takie. Co do mojego Horrmanna to w stanie spoczynku pobiera 23 W zamiast 5 W wg opisu, więc zamierzam go zareklamować, podobno niektórzy też mieli taki problem, więc warto sprawdzać pod tym względem napędy. Link wkleiłem pierwszy z brzegu, żeby pokazać o jaki typ napędu mi chodzi - nie wybierałem najlepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 25.10.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Siwa216, nie wiem czy ktos z grupy robil meble we Wroclawiu. Przewaznie w okolicznych zakladach. Jesli juz tak sie uwzielas na Wroclaw, to sprawdz BRW, Ikea, na Branoborskiej w Domarze jest duzo ofert. Osobiscie sprawdzilam BRW, bo nawet mi sie podobaly, ale cena baardzo wysoka, jak sie okazalo, a jakosc... wiadomo. Meble wolsztynskie. Bylam w salonie przy Jaracza. Zrobiono mi wycene i tez, jak za cos takiego, cena wygorowana. Dlatego nie chce juz szukac i sie zastanawiac. Anjamen zrobila u daszczyka, widzi co ma i poleca i to jest najwazniejsze. Link do strony ze zdjęciami mebli które robi szwagier żony nam też robił meble, atrakcyjne ceny i dobre wykonawstwo namiary na privat, Wrocław i okolice Wrocławia. http://picasaweb.google.com/stolarstwo.wesolowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 25.10.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Link do strony ze zdjęciami mebli które robi szwagier żony nam też robił meble, atrakcyjne ceny i dobre wykonawstwo namiary na privat, Wrocław i okolice Wrocławia. Bardzo fajna galeria w sumie. Jedna rada dla szwagra żony: jeżeli zdjęcia robione są aparatem dającym możliwość dołożenie lampy błyskowej: skierować ją na sufit w trakcie robienia zdjęć. Jeżeli nie ma - dokupić wyzwalaną błyskiem zewnątrznym ("slave") i przesłonić lampę wbudowaną. Jeżeli ktoś nie chce dokupować lampy - robić zdjęcia w dzień i oświetlić co się da, a lampę wyłączyć lub przesłonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pacysia 25.10.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 poszukuję solidnej ekipy do wybudowania stanu surowego domu 157m2 we Wrocławiu..jezeli ktos zna taka ekipe to prosze o namiary..pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorba76 25.10.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 zorba76 - nie pamiętam ile % było, ale namiar wysłałem na priv. Wielkie dzięki - sprawdzę - zobaczymy co zaproponuje. Generalnie jestem w wielkiej kropce - mam otwor w garażu szeroki na 510cm a wszyscy producenci robią pod max 500cm, tylko hormann robi szersze bramy ocieplane segmentowe - ale sa strasznie drogie. No ale zachcialo sie szerokiego wjazdu to trzeba teraz placic No a pogoda - cóż - zapowiada się ciekawie - rok temu to w grudniu rzadko takie temperatury były - pamiętam bo ściany się murowały a to dopiero październik ... może pomogę, mam bramę 520 i Bramont ze Swojca przygotował mi ją bez problemów, bramy mają TECKENTRUPA. Marek Czubaj 71 3 44 48 63, 602 63 64 79 Wielkie dzięki, Mam już właśnie ofertę od Irgi na Hormanna w specjalnym rozmiarze, także chętnie porównam. A czy ktoś jeszcze ma bramę Teckentrupa? Szczerze mówiąc to wcześniej o takim producencie nie słyszałem - jak to się sprawuje??? pozdrawiam, Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 25.10.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Frankai a co polecasz do bramy dwuskrzydlowej? I czy mozna jedno skrzydło otwierać na 90 stopni i 180stopni? albo moze to bez sensu czy tez sie nie da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 25.10.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 jezeli ktos zna taka ekipe to prosze o namiary..pozdrawiam Możemy polecić ekipę Pana Bogdana Zycha 600 588 140 - jak pracowali można zobaczyć w naszym dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 25.10.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Hej, po pierwsze chciałem się przywitać. Kłaniam się z Wrocławia, ale mam nadzieję wiosną rozpocząć budowę w Kiełczowie. Od razu mam pytanko - czy ktoś z Was się orientował czy gmina Długołęka proponuje jakieś dofinansowania do inwestycji ekologicznych (w szczególności chodzi mi o solary) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 25.10.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Frankai a co polecasz do bramy dwuskrzydlowej? I czy mozna jedno skrzydło otwierać na 90 stopni i 180stopni? albo moze to bez sensu czy tez sie nie da? Trudno mi polecać, bo nie przeleciałem wątków na forum Wziąłem Allegro i popatrzyłem na ceny, a potem przejechałem się do Seltex-u, bo miałem blisko. Stwierdziłem, że zaryzykuję. Somfy znane mi jest z systemów roletowych i sterowań. Widziałem kiedyś, że mają tam duże doświadczenie. Zakładam więc, że w napędach do bram też, a jeżeli nie to nie zaryzkują wypuszczenia kitu. Zresztą 3 lata to przyzwoita gwarancja. Z kolei Avidsena widziałem u Seltexu, wiec albo jakoś działa, albo... zamontowali, żeby podbić sprzedaż Ich wiarygodność wzrosła w chwili, kiedy bramowy napęd Avidsena określili jako słaby i nie polecali mi go mimo, że moją bramę teoretycznie by uciągnął. Na bazie mojej szczątkowej wiedzy - 180 stopni się nie da. Przynajmniej na raz Zdaje się że 110 to jest maksymalny kąt dla większości. Zdarzają się chyba do 130, ale 180... Może są jakieś specjalne rozwiązania, ale będą pewnie kosztowały krocie. A może brama łamana (np 1+2m)? Pierwszy kawałek na pierwszym siłowniku, a na nim kolejny Otwiera się pierwszy siłownik i brama staje co najmniej pod kątem 90 stopni. Potem drugi i reszta bramy łamie się stając równolegle do płotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 26.10.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Hej, po pierwsze chciałem się przywitać. Kłaniam się z Wrocławia, ale mam nadzieję wiosną rozpocząć budowę w Kiełczowie. Od razu mam pytanko - czy ktoś z Was się orientował czy gmina Długołęka proponuje jakieś dofinansowania do inwestycji ekologicznych (w szczególności chodzi mi o solary) ? Witam Gmina nie ma dofinansowania do solarów. W tym roku 1000 zł do szamba ekologicznego i do dachów (wymiana azbestu). W następnym podobnie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 26.10.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Witam Gmina nie ma dofinansowania do solarów. W tym roku 1000 zł do szamba ekologicznego i do dachów (wymiana azbestu). W następnym podobnie:( Szamba ekologicznego? Chodzi o przydomową oczyszczalnię ścieków? PS. Czy ktoś z Was próbował wyrwać kasę na instalacje ekologiczne z innych źródeł? (Unia? BOŚ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 26.10.2009 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 moja gmina Dobroszyce zwróciła za oczyszczalnię 3500zł innych korzyści ni ma. Banki np. BOŚ dają nisko oprocentowany kredyt , ale dla mnie to nie było atrakcyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 26.10.2009 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 niezła sumka - połowa prostej oczyszczalni. Ale nawet i ten 1000 zł nie do pogardzenia jeśli i tak trzeba wybudować szambo. Biję się z myślami co do oczyszczalni - kanalizacja jest w trakcie budowy. Możliwe, że wybudują ją zanim się wprowadzę, a możliwe, że parę miesięcy później... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robi26 26.10.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Witam dawno już tu nie byłem, właśnie wybudowałem domek i zamieszkałem (jest super) ale mieszkam bez drzwi wewnętrznych, więc powstaje moje pytanie. Chcę zakupić drzwi, producent DRE czy możecie wskazać miejsce z dobrą obsługą i dobrymi cenami ?? góry dziękuję za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 27.10.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Szukam sensownego wykonwacy stalowej bramy wjazdowej. Możecie kogoś polecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 27.10.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Szukam sensownego wykonwacy stalowej bramy wjazdowej. Możecie kogoś polecić Ja polecam tego: http://www.bramex.pl/wzory/albumbp/index.html Mam od nich kutą i jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 27.10.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Wielkie dzieki. Jutro tam zadzwonię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts